Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Radwańska na Olimpiadzie narobiła sobie tylko obciachu.Podeszła do niej z pogardą do dzisiaj tego pewnie żałuje

Wątpię. Obecne olimpiady to targowisko próżności polityków i działaczy skorumpowanych porównywalnie do FIFA.

Popularność piłki kopanej jest nieporównywalnie większa od tenisa.Nie ma czego porównywać.Olimpiada to wyznacznik sportowca wielkiej klasy ale nie dla tenisisty.Dlaczego?Bo tam nie płacą.A zatem to sport elitarny tak jak golf.

To jest mniej więcej taka elitarność jak mercedesa. Mało kto go ma, ale wszyscy go znają. I faktycznie, z VW czy Fiatem nie ma czego porównywać.

• Użytkownicy+

Piłka nożna jest nr. 1 we wszystkich rankingach. W pierwszej dziesiątce zawsze jest też (i to wysoko) - koszykówka, tenis i siatkówka. Sporty zimowe i lekkoatletyka nie łapią się w dziesiątce, moim zdaniem słusznie.

Wracając do Agnieszki, kiedyś grała jeszcze bardziej kombinacyjnie, coraz mniej skrótów nam serwuje :( Widać do takich wniosków doszła wraz z trenerem, ale widowisko na tym straciło.

Wg jakich kryteriów? W pierwszej setce najlepiej zarabiających sportowców jest 7 tenisistów i ani jeden lekkoatleta.

Wg kryteriów "drzewka".

Do lekkiej atletyki większość fanów sportu ma sentyment i szacunek ale dzisiaj liczy się niestety tylko biznes, a tu rządzą inne dyscypliny. Jak wcześniej pisałem poza Boltem nie ma innych lekkoatletów, których wartość marketingowa mogłaby konkurować z innymi najpopularniejszymi dyscyplinami.

Tenis ma unikalny system corocznych globalnych rozgrywek obejmujący cały świat i zawierający co roku 5 imprez najwyższej rangi z udziałem kompletu czołowych zawodników. Przy tym FIFA z Mundialem raz na 4 lata wygląda jak ubogi krewny.

Do lekkiej atletyki większość fanów sportu ma sentyment i szacunek ale dzisiaj liczy się niestety tylko biznes,

Jeśli chodzi o marketing zgoda ale nie popularność.To przecież nie jest tożsame.

Tenis ma unikalny system corocznych globalnych rozgrywek obejmujący cały świat i zawierający co roku 5 imprez najwyższej rangi z udziałem kompletu czołowych zawodników. Przy tym FIFA z Mundialem raz na 4 lata wygląda jak ubogi krewny.

Jeśli porównujecie tenis do piłki nożnej to raczej tenis jest ubogim krewnym piłki kopanej.Policzmy ilu kibiców w ciągu jednego roku ogląda futbol a ilu tenis i jak ta oglądalność przekłada się na marketing.
Wg kryteriów "drzewka".

Tą pogardę zostaw audiofan01 dla mamusi i tatusia za to że cię spłodzili.

Wg jakich kryteriów? W pierwszej setce najlepiej zarabiających sportowców jest 7 tenisistów i ani jeden lekkoatleta.

Jak to się ma do golfa?I jak golf w związku z tym ma się do popularności?Ano jak wiejski pastuch do trenera koni pełnej krwi Arabskiej.

Użytkownik audiofan01 dnia 07.02.2016 - 00:20 napisał

Wg kryteriów "drzewka".

Tą pogardę zostaw audiofan01 dla mamusi i tatusia za to że cię spłodzili

To jest piękna symetria obrażania, wysoka kultura, nie ma co.

Na szczęście mnie nie rusza, bo jak to mówią "furman mnie nie obrazi"

.Policzmy ilu kibiców

drzewko, ale tak merytorycznie. jaka jest pojemność trybun na meczu piłkarskim, a ile się mieści na trybunach wokół kortu? z tą ilością kibiców abyś się nie zdziwił w stosunku co do imprezy

Miarą popularności dyscyplin są m.in. dochody z reklam sportowców. Oto pierwsza dziesiątka za 2015r.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W niej 7 tenisistek. Co ciekawa pozycja w rankigu nie gwarantuje najwyższych zarobków, przykład Woźniacjkiej i Ivanowicz o tym świadczy najlepiej. Mimo słabszych wyników sportowych dla sponsorów nadal są więcej warte niż np. Halep i Radwańska, pewnie trochę za urodę:))). Oczywiście Maria bezkonkurencyjna. O lekkoatletkach jakoś cisza, ciekawe jakby kolega Modrzew47 to skomentował.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Co taka cisza?

Po wczorajszym meczu z Vinci krytycy Radwańskiej nadal myślą co napisać, żeby jej dowalić jak zwykle i jakoś ciężko tym razem znaleźć jakiekolwiek argumenty. Zawsze można napisać "a u Was to Murzynów ...." :)))

Są zajęci. Przytrzymują wciąż opadającą szczękę.

Zaraz napiszą że przecież Vinci to weteranka itd itp...

Swoją drogą ciekawe co ona wzięła w przerwie po 2 secie. Nagle przestała się pocić jak Nadal i walczyła do końca.

porykujecie na rykowisku jak dwa niedobite zwierzaki. co panna Radwanska wygrała? Wimbledon? Roland Garros?nie? ujjjjj, jaka szkoda.........

18 turniejów, mistrzostwo WTA, jakieś 23 mln $ i jeszcze więcej z reklam, za chwilę nr 2 w rankingu - faktycznie lipa.

Ty pewnie masz jakąś swoją specjalność, w której jesteś co najmniej 3. na świecie, więc się pochwal, pocmokamy z zachwytu.

porykujecie na rykowisku jak dwa niedobite zwierzaki. co panna Radwanska wygrała? Wimbledon? Roland Garros?nie? ujjjjj, jaka szkoda.........

A co wygrał Lewandowski? 5 razy mistrzostwo Niemiec? Do tego w drużynach niemiecko-polsko-turecko-arabskich. Był w jednym finale ligi mistrzów (Radwańska też), strzelił kilka ładnych bramek ale nie "w złotych butach". Nie wybrali go do drużyny marzeń (Radwańska wygrywa taką klasyfikację od pięciu lat).

Przyznaj, nie jest żle.

Bo liczą się tylko ci najlepsi, czyli no.1.

no własnie ,trafiłeś w sedno, licza sie tylko najlepsi, nawet 2 miejsca są tylko drugimi miejscami. liczą sie tylko zwycięzcy. taki mam punkt widzenia. i żadne hurrapatriotyczne okrzyki tego nie zmienią.

no własnie ,trafiłeś w sedno, licza sie tylko najlepsi, nawet 2 miejsca są tylko drugimi miejscami. liczą sie tylko zwycięzcy. taki mam punkt widzenia. i żadne hurrapatriotyczne okrzyki tego nie zmienią.

Tak to jest. Jedni oglądają mecze drudzy ograniczają się do lektury rankingów. Wczorajszy zestaw zagrań z najwyższej półki wystarczyłby do obdzielenia całej kolejki Ligi Mistrzów.

no własnie, mam wielki szacunek np dla Adama Małysza, jako tego, który podniósł polskie skoki z niebytu. i zdobył praktycznie wszystko, co mozliwe.

Z jednej strony wypominasz Radwańskiej brak zwycięstwa w wielkim szlemie, a z drugiej przemilczasz brak złota olimpijskiego Małysza.

Uwielbiam skoki narciarskie i bardzo cenię Małysza, pamiętam nawet ( mimo, że prawie "dzieckiem w kolebce ...") jak cieszyłem się ze złota Fortuny, dlatego Małysz dostarczył mi wielu wzruszeń. Płakałem jak wygrywał TCS. Ale skoki to niestety w skali globalnej niszowa dyscyplina, w której czasami trudno zorganizować turniej drużynowy bo akurat nie udaje się zebrać minimalnej ilości reprezentacji. Co innego tennis - globalna dyscyplina, Radwańską zna pół świata, Małysza ? hm..... poza Polską jeszcze w kilku krajach gdzie skoki są znane bo z popularnością jest różnie. Jak wygra Dakar ( mało prawdopodobne ) to może będzie lepiej.

Ale halo, halo, prosiłem byś pochwalił się swoimi sukcesami, czekam i uprzedzam ripostę - ja nikogo nie krytykuję więc nie muszę się chwalić.

ja nikogo nie krytykuję więc

chyba się mylisz co do sportu- każda dyscyplina ma swoją charakterystykę. Małysz był mistrzem świata, co jest równoznacznie oceniane jak olimpiada. w piłce noznej mistrzostwa swiata są na I miejscu, potem mistrzostwa kontynentalne.olimpiada w piłce to śmiech. w tenisie i będe to podkreślac zawsze, liczą się 4 turnieje.tylko. zwycięstwo w jednym z nich, to przepustka do sławy. nie jestem sportowcem, więc twoje pytanie bez sensu. kazdy z nas maluczkich jest zwycięzcą w swoim domu.

chyba się mylisz co do sportu- każda dyscyplina ma swoją charakterystykę. Małysz był mistrzem świata, co jest równoznacznie oceniane jak olimpiada. w piłce noznej mistrzostwa swiata są na I miejscu, potem mistrzostwa kontynentalne.olimpiada w piłce to śmiech. w tenisie i będe to podkreślac zawsze, liczą się 4 turnieje.tylko. zwycięstwo w jednym z nich, to przepustka do sławy. nie jestem sportowcem, więc twoje pytanie bez sensu. kazdy z nas maluczkich jest zwycięzcą w swoim domu.

Prosiłem o sukcesy w tym w czym jesteś dobry, nie chodziło o sport wyłącznie.

Medal olimpijski i mistrzostw świata w skokach nie jest sobie równy choć z tego powodu, że igrzyska są co cztery lata, a mistrzostwa co dwa, a uwzgędniając loty to co roku. Więc do tenisa to odnosząc to tak jak wielki szem do premier, a gdzieś pomiędzy mistrzostwa WTA i igrzyska. Poza tym, tak jak Małysz w swojej dyscyplinie był w historii polskich skoków najlepszy tak z Radwańską jest w tenisie i choćby przez to należy im się szacunek i wyrozumiałość przy słabszych momentach ( jak dzisisj z CSN, po nazdwyczajnym i wyczerpującym meczy z Vinci) tak się zachowują prawdziwi kibice, przemyśl to. EOT

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.