Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zadziwiła dojrzałość i spokój tego młodego gracza. Piąty set na niesamowitym poziomie. Statystyk nie oglądałem, ale wrażenie takie, że piłki były wygrywane a nie wymęczone po błędach przeciwnika. No i żadnego marudzenia, narzekania i udawania (w stylu Murray'a), czysty tenis. Ten mecz będzie się pamiętać.

Kerber wygrała z Kvitową 6:3, 7:5. Wozniacki bez większych problemów z Madison Keys 6:3, 6:4.

Jestem Europejczykiem.

A ogladales trzeci set? Wole to niz balony Radwanskiej. O jej serwisie nawet nie wspominam.

"Balony" to ma Serena ;-)

Statystyki WTA nijak nie chcą potwierdzić Twoich rewelacji o jakoby słabym serwisie Radwańskiej.

Nie skupiam się na momencie zepsucia tylko na grze. Nie zaprzeczysz chyba, że Radwańska grała mnóstwo krótkich piłek które przeciwniczka w lepszej formie wykorzystłaby bezlitośnie. Natomiast faktem jest, że gdy Garcia grała lepiej Radwańske grała staranniej i posyłała dłuższe piłki.

Ano zaprzeczę. Dzięki dobremu serwisowi i returnowi takich sytuacji gdy Radwańska musi ratować się ledwo dobiegając i tylko dostawiając rakietę co nie pozwala jej precyzyjnie odegrać pod końcową linię, było niewiele. Znacznie więcej piłek z wsteczną rotacją do których Garcia musiała dobiegać i podnosić je co bez zejścia na nogach generowało mnóstwo błędów.

OK, mam nadzieją, że następny mecz pozwoli Radwańskiej rozwinąć skrzydła i zobaczymy coś więcej, niż pykanie na nienajwyższym poziomie.

Dziś w nocy nie wcześniej niż o 3 nad ranem. W weekend może bym się zdecydował ale w tygodniu odpada. Plusem jest że grają na Arthur Ashe. Agnieszka lubi duże obiekty a dach zapewnia stabilne warunki.

Ogólnie jednak mam złe przeczucia przed meczem z Konjuh, niestety.

Ja nie mam żadnych przeczuć. To że Konjuh może pokonać Radwańską jest oczywiste, skoro weszła do pierwszej setki i się w niej trzyma, ma mocny serwis, gra dużo winnerów - znaczy że może być niebezpieczna. Z drugiej strony patrząc na statystyki, Radwańska ma np. tegoroczny bilans asów do podwójnych błędów +40 a Konjuh -44. Zobaczymy rano jak poszło, jakkolwiek będzie tytuły newsów już są gotowe :-)

Chorwatka była rewelacyjna, Agnieszka niestety nie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Statystyki WTA nijak nie chcą potwierdzić Twoich rewelacji o jakoby słabym serwisie Radwańskiej.

No to mamy nastepnego eksperta. Chlopie.... serwis (drugi szczegolnie) Radwanskiej to tragedia. Na niektorych turniejach serwuje ponizej 60MPH to jest slaby poziom juniorski. Z dobra zawodniczka praktycznie kazdy drugi slaby serwis spycha ja natychmiast do defensywy a z zawodniczkami z pierwszej dwudziestki to czesto jest pewny punkt dla nich praktycznie 'za darmo'. Jest to glowna przyczyna dla ktorej Radwanska nigdy nie wygrala wielkiego szlema. Jest tez kilka innych powodow ale to temat na inna dyskusje.

W sumie w tym meczu decydował serwis. Beznadziejny Radwańskiej i bardzo dobry Konjuh. Z tego serwisu były wszyskie problemy i przebiegi większości wymian. Na silny serwis Radwańska nie miała odpowiedzi dobrym returnem, a swoje po swoich drugich serwisach przeważnie była masakrowana. Szkoda, bo tak słabo serwującej Radwańskiej dawno nie widziałem. Ponadto widać było, że jeśli ktoś czuł presję to doświadczona Radwańska, a nie młoda Konjuh, która nie miała nic do stracenia, a Agnieszka miała w głowie przekleństwo IV rundy w US Open i to ją bardzo usztywniało. Szczególnie przy długości zagrań gdzie często nawet siłowym zawodniczkom potrafiła odgrywać pod koniec kortu, a wczoraj ledwo na środek. Szkoda.

W całym NY słychać było wielkie westchnienie ulgi,to Pliskova odetchnęła,że nie będzie musiała grać z Radwańską;) 6 meczów do tej pory i Czeszka nie ugrała jeszcze seta.

Dziwny jest ten kobiecy tenis,bardzo mocno i głęboko uderzająca Karolina Pliskova eliminująca z rozgrywek świetnie w tym turnieju dysponowaną V.Williams,kiedy staje na przeciw niej Agnieszka jej siła i uderzenia w końcową linię przestają mieć jakiekolwiek znaczenie.

Kerberówna natomiast już dwa razy zlała tyłek Serenie,co Radwańskiej pewnikiem nigdy się nie uda,a przecież Kerber ma ujemny bilans 2h2 z Agnieszką...bądź tu mądry.Bez względu na styl grania,jedne zawodniczki "leżą" innym,drugie nie za bardzo...tak czy inaczej szykują się dwa szalenie interesujące ćwierćfinały:Konjuh-Pliskova,Halep-S.Williams no i dzisiejszy francuski gwóźdź programu Poullie-Monfils-ten mecz trzeba zobaczyć:)

l'enfant sauvage

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

nie mogie uwierzyć! Pisia znowu przegrała! z kim?18 latka? Konjuh? fani załamani?

Ta osiemnastka uznawana jest za jeden z największych talentów kobiecego tenisa. Radwańska, mimo zawodowego uprawiania sportu, nadal pozostaje kobietą, a ta przecież zmienną jest.

Prawdziwy kibic nie mówiąc już o fanie, nie załamuje się.

Na spokojnie obejrzałem ten mecz z zapisu. Radwańska nie grała najlepiej.

Polscy tenisisci przegrywaja swoje mecze w glowie a nie z braku umiejetnosci...a Radwanska pomimo wysokiej pozycji jest mistrzynia przegrywania meczy ktore powinna wygrac z palcem w...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

eee...oczywiście w poście #735 miało być h2h,a nie 2h2;)

Co nas czeka jak Agnieszka skończy karierę ?

Pewnie marudy będą hejtować jakim to talentem była Domachowska

:-))))

Biorąc pod uwagę,że czas między polskimi zawodnikami,którzy wybijają się ponad przeciętność to średnio 40 lat (Jędrzejowska-Fibak-Radwańska) to następny talent urodzi nam się dopiero za 10-15 lat;)

l'enfant sauvage

Szkoda, bardzo liczyłem na Janowicza, niebywały talent

Czemu się przestał rozwijać

Trudno to ogarnąć

A możliwości wprost nieograniczone

Kontuzje plus głowa plus rodzice i po talencie.

eee...oczywiście w poście #735 miało być h2h,a nie 2h2;)

Biorąc pod uwagę,że czas między polskimi zawodnikami,którzy wybijają się ponad przeciętność to średnio 40 lat (Jędrzejowska-Fibak-Radwańska) to następny talent urodzi nam się dopiero za 10-15 lat;)

Światełko w tunelu to młodzież w głównej drabince w większej ilości niż przed rokiem.

Co nas czeka jak Agnieszka skończy karierę ?

Pewnie marudy będą hejtować jakim to talentem była Domachowska

:-))))

bardzo ceniłem Martę za ..........dorodny biust. nie była talentem, raczej rzemieslnikiem.

No to mamy nastepnego eksperta. Chlopie.... serwis (drugi szczegolnie) Radwanskiej to tragedia.

Pierwsza czwórka WTA Race 2016, wyniki tegoroczne w kolejności: 1. liczba asów, 2. liczba podwójnych błędów serwisowych, 3. wydajność pierwszego serwisu (% pierwszego serwisu * % punktów wygranych po pierwszym serwisie), 4. % punktów wygranych po drugim serwisie.

Serena Williams 260 99 45,9% 49,5%

Kerber 78 130 41,5% 49,8%

Halep 81 91 42,0% 51,0%

Radwańska 130 90 41,1% 45,7%

Jak widać Agnieszka zbytnio nie odstaje od pierwszej trójki.

Radwanska pomimo wysokiej pozycji jest mistrzynia przegrywania meczy ktore powinna wygrac z palcem w...

W tym roku przegrała z trzema daleko notowanymi: Konjuh, Zheng i Siegemund. Pironkowej na RG nie liczę bo to nie był mecz tylko zapasy w błocie...

Ale spójrzmy na sąsiadki z rankingu.

Halep przegrała z Gavrilovą, Siegemund i Zhang

Kerber - z Arruabarreną, Allertovą i Zheng

Muguruza - z Sevastovą, Cepelovą, Flipkens, McHale i Lepchenko

Jakby nie patrzeć, jest spora konkurencja ;-)

Kerber wygrała, Wozniacki wygrała, będą grały ze sobą w półfinale co oznacza, że któraś z nich będzie w finale.

oglądałem ostatnie mecze Karoliny i zastanawiam się czy nie będzie do trzech razy sztuka... chociaż Angie mocna jest...

A Mąfiz wczoraj Pujowi pokazał że jeszcze musi trochę poćwiczyć

Szkoda, bardzo liczyłem na Janowicza, niebywały talent

Czemu się przestał rozwijać

Trudno to ogarnąć

A możliwości wprost nieograniczone

Bo oprócz siły i talentu trzeba mieć też głowę i psychikę.

Bo oprócz siły i talentu trzeba mieć też głowę i psychikę.

Niegrzecznych chłopców na korcie było i jest całe mnóstwo z Nastase i McEnroe na czele. Janowicza wykańczają kontuzje i brak trenera z najwyższej półki. Reszta to ozdobniki bez znaczenia.

Ale spójrzmy na sąsiadki z rankingu.

Halep przegrała z Gavrilovą, Siegemund i Zhang

Kerber - z Arruabarreną, Allertovą i Zheng

Muguruza - z Sevastovą, Cepelovą, Flipkens, McHale i Lepchenko

Nie wiem tylko czy rownanie w dol jest dobrym tlumaczeniem....i jeszcze dla porownania 2 z niech maja juz szlema w kieszeni a Agus ciagle goni........ a juz kilkakrotnie drabinka w GS ukladala sie dla niej bardzo pomyslnie i dzieki takim wtopom go nie zdobyla

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Twierdzenia że Radwańska ma łatwiejsze drabinki to kolejna popularna miejska legenda do znudzenia eksploatowana na forach.

nigdzie nie napisalem ze latwiejsze....ale mozliwe do wykonania ...gdyby nie wtopa....ranking WTA robiony jest nie bez przyczyny...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.