Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

czarekp9, 4 Wrz 2009, 16:55

>Witam, to moj system w dość małym pokoju, ale gra naprawdę zadowalająco.

>(zdjecia troche slabej jakości, na szybko, z brudnum obiektywem co widać na 1 zdjeciu)

a bas to jakis jest?

Fajny materiał na obicie paneli akustycznych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

fakamada jakbyś pokrył tym wełnę szklaną to by Ci drobinki latały po pokoju! To by się dobrze sprawdziło jako pokrycie rezonatora Helmholtza i ile ten spasował by swoimi otworami z dziurkami w tej tkaninie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Ale temat piramidek i ustrojów ruszył !

Wystarczyło tylko ostro skrytykować, że ktoś ma super sprzęt, a (za przeproszeniem) akustykę kibla.

:)

No właśnie te gąbki piramidki i inne, to chyba jakiś nasz sport narodowy ,śmiagając po różnych forach oglądając różne konfiguracje i wnętrza czy to na forum NAIM, czy też STEREOPHILE nie zauważyłem żadnych wynalazków w rodzaju gąbczastych ustrojów naściennych . Owszem zdarzają się podstawki pod kable czy granity pod kolumny ale ściany zasadniczo zdobią obrazy, lustra ,półki na książki ,ostatecznie farba i tapety.O co chodzi ? Nikt tam nie nadgania deficytów sprzętu ruiną estetyki pomieszczenia. Azjaci wogóle sobie nic nie robią z akustyki pomieszczeń - ba nawet z redukcją drgań są na bakier - powciskane mają te swoje lebeny, luxmany czy naimy w zwykłe meblościanki a i Proac-a 1 sc widziałem wciśniętego na półce pomiędzy książkami...no tego to już nawet dla mnie było za wiele :)

Witam!

To mój nowy sprzęcik Yamahy. Od niego zacząłem budowę systemu. Jak go spłacę, to następne będą do wymiany kolumny, bo Excellence to przy nim lekki mezalians ;) pomijając fakt, że się brzmnieniowo nie komponują. Potem przyjdzie pora na kabelki, itd...

Ukryta Zawartość

post-24757-100006321 1252583059_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Tynk pożera dźwięk" 747

Singera odczyściłem, zamówiłem blat u stolarza i wymalowałem. Stwierdziłem, że będzie pasował wyglądem do stylistyki retro Yamahy. Nie wiem jak jego własności soniczne :)) ale akurat ja jestem z tych, którzy wierzą w kable, ale w stoliki to już nie. Żona zaakceptowała...

"Tynk pożera dźwięk" 747

nie pasuje to ani do stylistyki yamahy, ani do reszty pokoju ...

retro yamahy to nowoczesne retro, jedynie nawiązujące do lat ~70-80-tych.

ten singer pochodzi z lat znacznie wcześniejszych i służył w sumie czemu innemu ...

pisze to z dużą boleścią bo mam duży sentyment do singera ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

No w końcu mi się trochę pozmieniało z tym dywanem "kakofonicznym" no i kurzem :))

drzewka i obrazków jeszcze nie ma, ale chyba je nabije na ścianę :>

post-10320-100006236 1252675786_thumb.jpg

post-10320-100006237 1252675786_thumb.jpg

post-10320-100006238 1252675786_thumb.jpg

Noooooo panie, jeszcze tylko fotel, wyrko i regał do....i będzie super ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

no na mebelki nie starczyło środków, a te teraz prują w oczka dość mocno hehe, każdego skręciło jak wpadł i na nie spojrzał :D

nooooo, przypomnialy mi się lata 80, jak zobaczylem tą meblościankę i kolejki społeczne po mebelki , hehehehe,

tak z ciekawości zapytam , nie drażni Cię taki ostry kolor ścian ???

there are no answers, only choices ....

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

przy malowaniu się troszkę wzdrygłem bo żółty przebijał dziebko i biło po oczach, póki mokre było, ale teraz jest już ok, kolor może i kontrowersyjny, ale naprawdę miło się siedzi! :)

Całe szczęście, że pomalowałem delikatny odcień a nie ten extreme!!! By było ostro...

Pokój mam od północy - mało światła; teraz wydaje się jakby cały czas było slońce :D

Będą ustroje, dywan (w jednym kolorze) zasłonki, nowy regał itp to i kolor ścian będzie mniej "obecny". Jest spore pole do popisu.

W porównaniu z poprzednią wersją plus, że nie ma już linoleum na podłodze... ale reszta już niestety nie daje nadziei na poprawę...

Kolega słucha metalu - dla kontrastu wieże na płyty w kolorze czarnym ;)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ano płytek już się prawie nie ostało, wszystko doba FLAC :)

stołek inny, dziebko ładniejszy hyba? hehe, jak dopadnę z lasu kołek to się zmieni!

najważniejsze że miedziocha w ścianach i to na 3 obwodach! od razu zestaw gra o 3 lub nawet 4 klasy lepiej!!! ;d

Jasne i tak powinno być. U mnie takiej zmianie również zmiany były znaczące.

...ale sieciówki biedne jakieś takie ;)

EmilioE, 10 Wrz 2009, 14:35

>Singera odczyściłem, zamówiłem blat u stolarza i wymalowałem. Stwierdziłem, że będzie pasował

>wyglądem do stylistyki retro Yamahy. Nie wiem jak jego własności soniczne :))

Mam taką podstawę - wycięłem szlifierką kontową część tylnych nóg - dospawałem dyskretne zaczepy do umocowania do ściany na wierzch położyłem profilowany marmurowy blat od starego, przedwojennego trema - ale sprzętu bym na tej konstrukcji nie postawił, mimo wszystko ;)

Gość amidas

(Konto usunięte)

Rajaz a powiedz mi jeśli to nie problem jakież to sprzęty były w tym "wagonie" skoro zatrzymałeś sie na MA B2 ??. Bo ja mam dwa wyjścia , ale czekam może sie mylę ;-)

pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi