Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

a nawet chodzi za mną rzutnik panasa z 720p i sprzedaż tv i podstawki :) ale to jeszcze trzeba monet nazbierać

Focal + Naim

mikson napisał:

>napis zaklejony bo walił po oczach przy oglądaniu filmów :)

Podświetlenie napisu można wyłączyć w ustawieniach telewizora jakby co :) (tak w każdym razie widziałem w każdym samsungu łącznie z moim).

Pozdrawiam

Szuler

Nieźle to wygląda, tylko coś jeszcze źródła brakuje :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No przecież jest odbiornik TV - to także źródło ;)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

No kolumny blisko sciany. I jakos to niesymetrycznie wyglada. Rozsun je jeszcze parenascie cm od siebie i kilkanascie cm od sciany.

?👈

Dobra tam, Pan kupił sobie dopiero sprzęt. Na pewno niedługo sprzęcik się zaklimatyzuje, a jego właściciel zacznie wprowadzać korekty w ustawieniu, może tu kwiatek, a tam figurka... Zawsze tak jest. W każdym razie, zacny sprzęcior, gratuluje. Ośmielę się tylko zasugerować rzucenie czegoś na ściany ( obraz? rysunki dzieciaków? młot i sierp? ), bo wygląda to faktycznie zimno i nieprzyjemnie.

Już się osłuchałem i basu nie brakuje :) do cichego odsłuchu dla przyjemności odsuwam je kilka cm od ściany, co prawda nie widać na zdjęciach wystroju drugiej strony salonu ale jest tam lepiej z akustyką czyli dużo rzeczy z materiału, planuje kupić grubaśny dywanik i duży obraz z płutna bo tylko na to się kobieta zgodzi :) o innych ulepszeniach nie chce słyszeć, sami wiecie jak to jest.

Jak wybuduje dom to napewno pomyśle o swoim pokoju do odsłuchu :) a narazie w bloku musze iść na kompromisy.

>i duży obraz z płutna bo

>tylko na to się kobieta zgodzi :)

Proponuje jakis duzy tryptyk. Mozna go wypelnic jakims wygluszeniem.

?👈

A ja zrobiłem tylko minimalne przemeblowanie polegające na przeniesieniu dwóch sporych puf z dwóch boków ławy i ustawiłem je przed ławą i szczerze przyznam, że zauważam minimalną poprawę. Być może to placebo, ale wydaje mi się, że bas stał się bardziej zwarty i mniej rozciągnięty. Same kolumny również dogiąłem (punkt przecięcia mam teraz ok. pół metra przed twarzą) i wysunąłem je jeszcze dalej. Obecnie mają ok. 80cm luzu z tyłu... Wydaje mi się, że gra ciut lepiej...

Tak to wygląda obecnie, no i nowe miejsce odsłuchu. Niestety to narożnik, więc poprawny odsłuch możliwy jest tylko z jednego miejsca.. MOJEGO :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3936-100002044 1256740267_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

No i gratuluje braku graciarni. Minimalizm mi się bardzo podoba szczególnie jak mi przychodzi sprzatać :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Również jestem zwolennikiem minimalizmu, ale nie kosztem utraty akustyki. Stąd gruby włochaty dywan, dość grube firany na całej szerokości ściany z oknem, rozłożysta kanapa, imitacja piaskowca na ścianie. Jakoś to gra a i przyjemnie posiedzieć i posłuchać można.. :)

Luxmany i winyle 

Ogólnie elementy akustycznie delikatnie ingerujące w akustykę ale ich suma robi swoje i o to chodzi.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Viniu!

Jest ślicznie!

Ale czy jest to te same pomieszczenie, w którym onegdaj byliśmy? Nijak nie poznaję.

Niemniej, tak czy siak,brakuje zdjęcia Twojej - już całkiem pewnie sporej - pociechy!

Pozdrowienia z sąsiedztwa dla Ciebie i całej ferajny!

Piaskowiec nie jest w moim guście no i nie wiem czy akustycznie on cos pomaga. Sciana wilka wiec maly TV na nim ginie.. moze jakies 50' bys powiesił...;p

Piękny pokój. Podoba mi się zwłaszcza to oświetlenie ściany i "szklana ściana". Wspaniała rzecz. Telewizor faktycznie przydałby się większy, ale niektórym jest to po prostu niepotrzebne. Moja matka wciąż użera się z 21'' w pokoju jakieś 35m2...

Viniu,

bardzo ładny pokój, jeden z ładniejszych jakie tu widziałem. Podłużny, wg teorii to świetnie powinny chodzić dipole, czyli jakieś elektostaty albo magnepany, ustawione gdzieś w połowie pokoju. Ale żeby już dorzucić jakąś uwagę konstruktywną to na lewej ścianie przydał by się jakiś rozpraszacz, albo firmowy, albo płytkie półki z książkami itp. Jak pewnie wiesz lusterko do ściany i tam gdzie widzisz z miejsca odsłuchowego odbicie głośnika wysoko i średniotonowego jakiś duperel należałoby umieścić (bo ten kwiatek to chyba za mały)

Blady99, 28 Paź 2009, 18:36

>Piaskowiec nie jest w moim guście no i nie wiem czy akustycznie on cos pomaga.

Teoretycznie powinien być całkiem niezłym rozpraszaczem, w praktyce nie wiem.

>Sciana wilka wiec maly TV na nim ginie.. moze jakies 50' bys powiesił...;p

W tych proporcjach wątpię i w 50", z tej odległości super byłby projektor. Zresztą zwijacz ekranu ładnie by się wkomponował w obramowanie piaskowca. Co prawda pokój wygląda na bardzo długi w proporcji do szerokości, obawiam się... ale może zoom projektora dało by się ustawić odpowiednio wąsko aby obraz nie wyłaził poza ekran (rzutując z przeciwległej ściany).

No i zwisający żyrandol (sam miałem ten problem) projektora nie można umieścić tuż pod sufitem tylko na półeczce tuż nad głowami ludzi siedzącymi na kanapie, rzeźba ale da się zrobić.

• Pokaż nowe odpowiedzi