Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Eeee. Arturosss. Idz z tym bublem!! Juz kiedys wklejales te zdjecie o ile pamietam. oczywiscie tak by napisal seba.

A odemnie: Wez zarzuc normalne zdjecie, a nie takie przerobione. Kupiles stolik widze. Chyba taki jak moj, pisalismy o nim e 2 strony wstecz. A kolumny dalej JBL, bo nie widac za bardzo? :)

?👈

Podobne było dawno, troszkę się pozmieniało. Stolik już skrytykowałem, kolumny JBL'szajs też krytykowałem, jak o czymś zapomniałem to proszę pisać. Co do normalnego zdjęcia to się nie odważę. Nie na tym krytykanckim forum. Niby się wydaje że łączy nas ta sama pasja, tu zonk! Ta pasja zamiast łączyć, większość tu dzieli, NIESTETY.

artuross.

>arturross

Fakt, że fotka jakaś nie bardzo czytelna, ale ten piec kaflowy pamiętam i zdaje się już zgłaszałem uwagę, że takie cacka to należy eksponować a nie zakrywać. Zwłaszcza taką tandetą jak telewizor ;)

Dwa zdjęcia są z innego odstępu czasowego dlatego klocki się trochę zmieniły.

zdjęcie obejmujące całość przedstawia stan wcześniejszy a druga fota aktualny. Może nie jest to pomieszczenie dobre akustyczne ale słucham z przyjemnością. Moje oczko w głowie podarowane przez tatka to tuner Technics'a, prawdziwe szkło na froncie, niesamowita regulacja częstotliwości, TECHNICS ST-8080 z późnych lat 70 ;) Jednak kiedyś to się robiło bez kompromisów... ośmiokilowy tuner.

Onkyo pierwszy wzmak jaki posiadam, Philips od biedy podarowany przez wója, daje radę (na wświetlaczu całkiem przypadkowo same piątki) :) i moje wymarzone Infinity Reference 51 MKII z vifami na wysokich częstotliwościach, i zmienionymi kablami w środku na oehlbach. Niestety przez wyjazd na studia sprzd jest 440 km odemnie, płakać się chce, mogę słuchać raz na 2/3 miesiące (wtedy sąsiedzi mnie nienawidzą). Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15549-100002713 1265816803_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ładnie się prezentuje. Nie ma za dużego pogłosu? Sporo twardych powierzchni? Sprawdzałeś z jakimś dywanem? A telewizor zamieniłbym na gramofon ;) Wyglądałoby dużo lepiej :)

Nieobecność dywanu to chyba sympatia do parkietu :) spróbuję i powiem bo wtedy będę mógł określić, nie jestem jeszcze taki osłuchany żeby powiedzieć tak na sucho. Oj też bym zamienił na gramofon i ekran powiesił ale nie stać mnie teraz na to co bym chciał. Trzeba będzie z tatą wynegocjować i coś zarobić ;)

Wiem, że ie jest za dobrze ale niestety nie ma inej opcji, na razie robię co mogę, cieszę się z tego co jest, mam 19 lat duuużo przedemną eksperymentów i mam nadzieję własne mieszkanie w którym jeden pokuj na pewno będzie przystosowany głównie do słuchania. pozdrawiam. Od czegoś trzeba zacząć :)

PawelMitsu, 10 Lut 2010, 18:19

>Nieobecność dywanu to chyba sympatia do parkietu :) spróbuję i powiem bo wtedy będę mógł określić,

>nie jestem jeszcze taki osłuchany żeby powiedzieć tak na sucho. Oj też bym zamienił na gramofon i

>ekran powiesił ale nie stać mnie teraz na to co bym chciał. Trzeba będzie z tatą wynegocjować i coś

>zarobić ;)

Z braku dywanu ładnie bardzo wybrnąłeś :) Po prostu posłuchaj czegoś w skupieniu a potem połóż przed sobą między kolumnami choćby koc. Słuchaj z zamkniętymi oczami albo po ciemku. Tej samej płyty starając się wyłapać niuanse. Najważniejsze, żeby muzyka i sprzęt, który ją odtwarza podobały się TOBIE.

Ekran zamiast telewizora - zdecydowanie polecam.

No a gramofon!? Kurcze, to jest oczywiste, że musisz mieć gramofon ;) Ale bez pośpiechu.

arturross > właściwy wpis na właściwym forum :)

nie ma sensu bronić swojego systemu, ani nawet go konstruktywnie skrytykować... choćbyś się nie wiem jak starał i tak zawsze cię zgnoją.

Chyba że się trafi na dobry dzień :)

BTW. To GIMP czy tylko bliźniaczo podobne filtry?

PawelMitsu > fajny system. Pokój chyba większy niż 20m2?

Mam podobnie ustawienie. Ściany trochę mniej łyse ale i tak zebrałem solidne baty na forum.

Twoja lewa kolumna tłoczy się w kącie przez co masz niezłe podbicie basu. I niezły bałagan w dźwięku przez to. Mebel między kolumnami, brak dywanu, mała odległość kolumn od (gołych) ścian... wszystko to negatywnie wpływa na dźwięk.

Najważniejsza jest jednak przyjemność płynąca z słuchania ulubionej muzyki. A akustykę poprawiać można z czasem, na nowo odkrywając swój zestaw :)

eMKa76 > "A telewizor zamieniłbym na gramofon ;) WYGLĄDAŁOBY dużo lepiej :)"

Właśnie.. zestaw musi się godnie prezentować. Bez gramofonu, prawdziwy audiofil się na forum nie pokazuje :)

Młody jestem, ale chyba się skuszę. Ciekawi mnie jak winyl zagra na budżetowym, domowym audio.

Niestety z winylami to jest maly problem. Bynajmniej jesli chodzi o mnie. Pomijajac nawet kwestie kasy, bo np nie wiem czy moglbym tak sobie kupywac winyle, to zostaje drugi prblem ze nawet nie dostal bym na nich muzyki ktorej slucham.

?👈

>PawelMitsu

Sprzęt oki, parkiet piękny , nie ma to jak prawdziwe drewno a nie jakiś substytut.I niech młodzież patrzy że na pierwszym planie nie muszą leżeć gacie, tak trzymaj. Pozdrawiam.

nowy40, 10 Lut 2010, 23:11

>A modelarstwo to tak bliżej jakie?

Jak Leszno to pewnie nie redukcyjne;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Przedewszystkim elektroniczna, muzyka filmowa, uwielbiam Blues, i hip-hop lat 80/90, modelarstwo kartonowe (niestety studia, brak czasu :( )

Na początku lotnicze jak każdy mały modearz, później okręty z Kartonowego Arsenału, i czołgi, Co do Twojego "o mnie"

to ostatnio dorwałem 4 płytki Vangelisa, Conquest of Paradise, Blade runner, Aleksander i rydwany. Conquest - ulubiona

Dzięki wszystkim za wpisy

rafal735r, 10 Lut 2010, 23:01

>Niestety z winylami to jest maly problem. Bynajmniej jesli chodzi o mnie. Pomijajac nawet kwestie

>kasy, bo np nie wiem czy moglbym tak sobie kupywac winyle, to zostaje drugi prblem ze nawet nie

>dostal bym na nich muzyki ktorej slucham.

Jak dobrze poszukasz to prawie wszystko znajdziesz na winylu.

PawelMitsu, 11 Lut 2010, 08:48

>Przedewszystkim elektroniczna, muzyka filmowa, uwielbiam Blues, i hip-hop lat 80/90, modelarstwo

>kartonowe (niestety studia, brak czasu :( )

Masa Hip hopu i podobnych plyt jest do nabycia w UK na jebaju - jest tego nawet więcej niż starszych gatunków! Tam sprzedają swoje kolekcje didżeje i można kilkaset płyt wyrwać na raz za śmieszną kasę. Jakbyś poszukał, to byś się pewnie zdziwił co można wyrwać.

PS.

Parkiet przepiękny...

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi