Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

masterofdeath6,

nie ma tragedi ,mam dwa spore okna i ta temperatura nie dociera

nic juz nie inwestuje w te mieszkanie bo niedługo mam nadziej sie wyprowadzić do czegoś znacznie większego :)

powiem tak że z graniem pomimo tego "tunelu" nie jest zle naprawdę

i juz niema problemu z basem jak przeszedłem na 2 way

takie monitory się robią

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>[email protected], 20 Cze 2010, 11:05

>Byłem jakiś czas temu

>na szkoleniu o automatyce Siemensa ile tam było fajnie pokazanych zdjęć źle zaprojektowanych dziur

>wentylacyjnych i co się w związku z tym z urządzeniami działo :). Bo że dziury są to nie wszystko;

>musi być jeszcze w urządzeniu wytworzony tzw. ciąg znany w kominach i nie dopuszczenie do tzw.

>poduszek termicznych gdzie gorące powietrze sobie normalnie stoi w urządzeniu i grzeje elektronikę.

W czasie projektowania otworów wentylacyjnych używaliśmy wypożyczonej kamery termowizyjnej do obserwacji i pomiaru rozkładu temperatur w i na obudowie wzmacniacza. O poduszkach termicznych nie ma mowy. Z kurzem to osobna sprawa. Wydaje się jednak, że kurz domowy nie ma aż tak agresywnych właściwości (no chyba,że mieszka się koło przesypowni cementu :-), a obniżka temperatury jest bezdyskusyjnie korzystna.

Witam wszystkich :)

Prosze Was o pomoc w celu poprawy akustyki,

jak możecie to wklejacie fotki,z opisem w którym miejscu ma to być,

ceny możecie też podać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pierwsza rada (uniwersalna w przypadku niewypełnionych powierzchni!:-) :

wstaw w ogóle jakieś rzeczy do pokoju!:-) Meble, książki, lampę, obrazki itd. itd.

Za kolumnami powinno coś być, a nie goła ściana! Wstaw jakieś półki, kawałki regału...

No i wyżej te kolumny, wyżej, na wysokość uszu jak siedzisz przed kompem (chyba że słuchasz, głównie leżąc)

Mam pytanie stać Cię na ładowanie 160 zł w jeden ustrój ? Proponował bym raczej doinwestować w szafki regał itp a na allegro znajdziesz mnóstwo takich zabawek w o wiele niższych cenach ...a co do jakości nie są aż tak tragiczne ale na pewno opłacalne względem tych które przedstawiłeś :)

anima24

Lepiej wydać te parę setek na słupki ikei na płyty, przy okazji cos tam akustycznie pomogą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Hej olejcie tego kolesia!

to jest albo głupia prowokacja,

albo skrajna głupota- pomieszana z bezczelnością,

bo jak w wątku, który ma ponad 200 stron i setki zdjęć, można wkleić puste ściany i pytać - co zrobić!?

Może spróbuj takich bajerów są to pochłaniacze z pianki poliuretanowej, bardzo gęsty materiał już nie pamiętam ile g/m2 ważne żeby to nie było wykonane z pianki tapicerskiej albo innego badziewia które zacznie niebawem płowieć i się kruszyć. Koszt jakieś 40zł za sztukę 50x50x5cm Ja kupowałem w sklepie audio u mnie, w necie też są zapewne, przylepiasz na klej do poliuretanu w sprayu i gra:) Miałem za głośnikami wcześniej taką szmatę na całą ścianę to jest znacznie lepsze. Większa scena, mniejszy pogłos, generalnie wszystko na +, Ja jeszcze dodam ćwierćwalce w rogach za głośnikami z tego samego materiału

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

górek, 13 Lip 2010, 19:21

>Kolumny bardzo fajne, ale zmień te standy...

Nie każdy musi miec Twoją (AUDIOPHILAR) stylistyke w pokoju .... zwłaszcza przy takiej cenie produktu...

Mr Magic

Górek chyba przestraszył się tego szkła z którego są zrobione standy. A ja przestraszyłem się tej antyramy na lewo. Ci chyba szkło czy tam pleksa w ogóle nie straszne. Współczesny z Ciebie bohater nawiasem mówiąc.

A w co się tymi kolcami tak wbijasz jeśli mogę spytać? Bo z kolcami ta podstawa to taka szklana trampolina chyba niestety.

Pojawiło się wiele pytań co to węży które podłączone są do moich kolumn, pewnie rozczaruję większość ale nie są to jakieś niebotycznie drogie kable, jest to po prostu moja własna koncepcja kabla głośnikowego i moje własne wykonanie. Zaletą jest to że można je cały czas rozwijać, dla zaciekawionych bardziej precyzyjne fotki

Ukryta Zawartość

post-24283-100000077 1279049785_thumb.jpg

post-24283-100000078 1279049785_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolce maja podstaweczki nie siedzą w parkiecie, Antyramy się nie boje, nie wiem o co Ci chodzi? wiem ze szkło odbija dzwięk no ale jakieś tam plakat można powiesić. Co do standów 0,5cm szkło i ciężka stal za śmieszne pieniądze w przeciwieństwie do tego co proponuje górek podstawki z płyty nagrobkowej i mdfu pewno za ok 800zl sztuka i może zagra lepiej:D dajcie spokój.

Wkleiłem fotkę dla anima24 żeby sobie zobaczył co można zrobić z pustą ścianą z resztą tyle jest zdjęć w tym wątku...

admOSX, 13 Lip 2010, 21:36

>Pojawiło się wiele pytań co to węży

kurde, gdybyś się nie przyznał, mogłyby urosnąć mity ... jeszcze gdybyś podał cenę 2999USD i wymyślił firmę która to robi ... facet niezła zadyma by była w audiofilskim światku.

jeśli możesz to uracz nas przepisem kompletnym na to to

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Kolce maja podstaweczki nie siedzą w parkiecie, Antyramy się nie boje, nie wiem o co Ci chodzi? wiem ze szkło odbija dzwięk no ale jakieś tam plakat można powiesić. Co do standów 0,5cm szkło i ciężka stal za śmieszne pieniądze w przeciwieństwie do tego co proponuje górek podstawki z płyty nagrobkowej i mdfu pewno za ok 800zl sztuka i może zagra lepiej:D dajcie spokój.

Wkleiłem fotkę dla anima24 żeby sobie zobaczył co można zrobić z pustą ścianą z resztą tyle jest zdjęć w tym wątku...

• Pokaż nowe odpowiedzi