Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie, gumoleum to w kuchni było, przewaznie brązowe albo beżowe :))

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

To skoro okna, podłogi i monitor mamy omówione :) , to ja tylko dodam, że bardzo fajny zestaw stereo na biurko.

Zastanawiam się, czy nie wygospodarować kawałka podłogi na biurko i stacjonarny komputer z dodatkami.

Gra w jakiś sposób inaczej niż wszystko co dotychczas słyszałem. Wolałbym nie "recenzować" jeszcze niczego, ale już od pierwszej przesłuchanej składanki jazzowej z samymi hiciorami ery '60's mogę powiedzieć, że odtwarzają więcej muzyki. Przestrzeń za kolumnami i ścianą jest tak duża, jak tylko zostało nagrane. Pomieszczenie jak widać do krytycznego stereo niezbyt ciekawe ale horny się chyba takimi rzeczami nie przejmują.

Czy sprzętom nie będzie za ciepło się dopiero okaże. O dziwo Transporter grzeje się bardziej niż wzmacniacze, nie jest źle. Gdybym jednak dorwał się do srogiego techno i odkręcił gałkę wzmocnienia istotnie, to mogłoby być piekiełko.

Edytowane przez Amnes

domyślałem się, że to JBL no bo wyglądają jak JBL, ale coś nie tak ...

jako fan starych, dużych JBL samowolnie, niezależnie przyznaję twoim "ustrojom" pierwsze miejsce

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

....chyba się delikatnie czepiasz....każdy lubi to co ma i na co go stać....stare czy nowe .....najważniejsza jest muzyka.....nawet na niebiesko...pozdrawiam i życzę wszystkim na tym forum Wesołego Zająca i Mokrego Dyngusa........

Świetne te klony, uwielbiam takie "starocia", ale.... żonę to musisz mieć wyrozumiałą ;)

Edytowane przez Viniu

Luxmany i winyle 

Zdzislav sarkastycznie o tych paczkach pisał. Sam ślepy nie jestem i doskonale rozumiem wszystkich tych, wg których te skrzynie są paskudne. Bratowa dziś wpadła, zerknęła i stwierdziła - "Jeszcze brzydsze niż poprzednie." - nie mam jej tego za złe, poprzednie rzeczywiście były ładniejsze. Pograłem ciut więcej dziś i jestem coraz bardziej zadowolony. Próbowałem wrzucić film z muzyczką, ale chyba cala Polska siedzi w necie i youtube staje z wrażenia u mnie.

Viniu, póki co jestem kawaler, ale tak czy siak żadna żona mi w przyszłości nie będzie wpływać na wybór sprzętu. Zresztą, nawet mama z wypiekami na twarzy dziś wkładała ulubione płyty do szuflady, więc jest duża szansa, że statystyczna żona po usłyszeniu jak grają smerfy zrozumiałaby ich ekscentryczny kolor.

Nie spodziewałem się zobaczyć tak wielu pozytywnych opinii kolegów audiofili - a tu taka miła niespodzianka. Wklejam kolejną fotę, na której oba woofery mają już po komplecie chwytaków (znalazła się śruba):

DSCN3313.jpg

Wrzucę też film jak się wreszcie załaduje.

Nie jestem fanem konkretnej marki, ale ostatnio posłuchałem nieco mniejszych JBL pod lampą kolegi Dinka i jest to bardzo fajny dźwięk. Zrobiłeś naprawdę ładne kolumny i jeżeli grają podobnym dźwiękiem jaki słyszałem to masz czego słuchać. Powodzenia!

Sam ślepy nie jestem i doskonale rozumiem wszystkich tych, wg których te skrzynie są paskudne

Twoje są do "przyjęcia" - widziałeś paczki kolegi czołgista? Z drugie strony, to jest Twoje pomieszczenie i to się ma Tobie podobać, a nie forumowiczom.

Tiaa :-)

Moje trzeba będzie kiedyś zasmarować na czarno żeby nie rzucały (może raczeł kuły) się w oczy.

Wczoraj jeden z gości pytał czy to na górze to jakiś system chłodzenia :-)

Trochę dziwnie małe się wydają te JBLe Amnesa, woofery jak 15tki, w rzeczywistości pewnie niezłe bydlaki.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Smerfy rewelacja! Pozazdrościć tych klonów :) rozumiem że wyparły TI 250 jubile? Jaka jest różnica między smerfami a 250tkami? W końcu te drugie ti to też przecież była wysoka polka i paczka z rozmachem :)

Pewnie, że moje kolumny nie są dla forumowiczów i głównie ja będę miał przyjemność na nie patrzeć. Jako rasowy fanboy JBL'a skrzynie bardzo mi się podobają, a jeszcze bardziej będą się podobać z niebieskimi maskownicami. 250TI rzeczywiście zostały wyparte z czego się poniekąd cieszę, bo byłby problem, gdyby projekt diy za imponującą kupkę pieniędzy okazał się klapą. Nie mniej jednak nie ma się co dziwić, że znacząco droższe kolumny z wielkimi, ciężkimi i precyzyjnymi głośnikami oraz świeżutkimi zwrotnicami na wysokiej klasy elementach grają lepiej. 250'tki to naprawdę świetne skrzynie żebym nie został źle zrozumiany, ale 4344 są lepsze. Gabarytowo są gigantyczne - na zdjęciach tego nie widać. Sam mierzę ciut ponad 180, ze sterczącą grzywą pewnie ze 185cm - może to da jakiś pogląd na sytuację. Cały ten projekt poniekąd potwierdza źródło mojej fascynacji JBL'em. Robili i robią tak dobre drivery, że każdy może złożyć/zamówić skrzynki, polutować zwrotnice, skręcić wszystko do kupy i natychmiast cieszyć się imponującym dźwiękiem. Chyba nie ma obecnie żadnego producenta odnoszącego duże sukcesy komercyjne, który rozdawałby swoją wiedzę i doświadczenie za ułamek ceny jak niegdyś robił to JBL.

Filmik załadowany, spamuję dalej.

Clark Terry - Blue Monk:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurde, nawet na filmiku słychać że gra bdb. Napędzasz je w Bi-Ampingu z Marantzem?

p.s

Właśnei zmierzyłem swoje paczki WxSxG: 113/95/75 :-)

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi