Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Brzmi bardzo detalicznie i nie tak basowo jak jego poprzednik. Prostota i funkcjonalność, to chyba jeden z lepszych produktów tej znanej marki. Taki duński Høj kvalitet. Rozebrałem go ostrożnie i kapnąłem olejkiem w kilku miejscach, wytarłem kurze, umyłem, skręciłem. Nie był bardzo zabrudzony.... nowy BEOGRAM 2000 :)

Zadowolony radmruś pozdrawia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-39340-0-64045200-1346436330_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

wytarłem kurze

A co na to kura?

Ładnie wygląda. Ja parę razy miałem ochotę na ten model, ale nigdy nie widziałem taniego. Zwykle były za drogie, a sprzedający na propozycję obniżenia ceny odpowiadali świętym oburzeniem: ależ to B&O!

Z drugiej strony najwyższą jakością to bym tego nie nazywał. Taki dość przyzwoity sprzęt ze średniej półki, tylko ładny wedle mody wtedy panującej.

Właśnie gra mi na urodziny, nie no wiadomo ... średnia półeczka też jest ok.

Fajnie to chodzi - winyl to winy

Pozdrawiam wraz z gośćmi .

Napisano dziś, 20:17

Użytkownik Radmruś dnia 31.08.2012 - 20:11 napisał

wytarłem kurze

A co na to kura?

Haha. Naprawdę celna riposta. Dziękuję za poprawę humoru. Stawiam "kolejkę" i pozdrawiam.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Ha, wlasnie wiecej nie mam. Juz koncze te czwarte i spac!

A szkoda wypije za ciebie (6) i chyba też starczy bo trza wstać rano a jak głowa boli to nawet muzyczka przeszkadza....

A co na to kura?

Kura usiadła na najwyższej grzędzie nie tylko że nie gdacze, ale sama zaczęła płyty na to kłaść i grzecznie słuchać. Kiedyś była bardziej zadziorna - muzyka łagodzi obyczaje :)

Znowu zrobiło się "bez zdjęciowo" :(

Koledzy forumowicze, aparaty i telefony w ręce i więcej zdjęć proszę w tym wątku!!!

Koledzy forumowicze, aparaty i telefony w ręce i więcej zdjęć proszę w tym wątku!!!

no coś by sie przydało nacieszyc oko;-)

Prosz... budżetowo gra muyzka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Airport Express, MF V-DAC II + V-PSU II

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W moim odczuciu nie. Phonary nie są wrażliwe na odległości od ściany. Poza tym to ze mnie taki audiofil jak z koziej...

Lubie słuchać muzyki w przyzwoitej jakości - ot i tyle.

Eleganckie są kwadratowe półeczki nad - fajnie to wszystko wygląda. Gramofon lub inne grajło takie jak np. Cd. jest ? Jakoś tak trudno mi o ich wypatrzenie .

ładnie pozdrawiam

Witam.

Przeniosłem się do mniejszego pomieszczenia, z 30 do ok 14m2.

Widoczne kolumny już sprzedałem i szukam dobrych monitorów.

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

post-33327-0-19054200-1346605428_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez niedźwiedź

Piękna gawra Niedźwiedziu!

Kolega de_moon sprzedaje ATC SCM 19.

Świetne monitory, zainteresuj się może...

"Tynk pożera dźwięk" 747

Dzięki ale szukam może coś lepszego.

Okolice 25k - raczej nowe.

Chyba poczekam do listopada na Audio Show, może będzie coś nowego albo jakies dobre promo.

Mam pytanie czemu zmieniasz 2 drożne kolumny wolno stojące na monitory?

Że tak zapytam się jaka jest idea?

Bo równie dobrze można wsadzić 3 drożne do małego pomieszczenia.

Byle pomieszczenie było zrobione z głową...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Właśnie,dlaczego? sam do niedawna w takim pomieszczeniu słuchałem tylko monitorów,przypadkowo zakupione bo okazji takich się nie przepuszcza wstawiłem trójdrożne Chario i jestem od kilku miesięcy ciągle zdumiony że grają monitorowo,do tego bez problemu z basem.

Eleganckie są kwadratowe półeczki nad - fajnie to wszystko wygląda. Gramofon lub inne grajło takie jak np. Cd. jest ? Jakoś tak trudno mi o ich wypatrzenie .

ładnie pozdrawiam

Dziękuję!

Jako źródło pracuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam wrażenie że podlogówki mi się tutaj "duszą" - sprawdzałem z paroma modelami a teraz pożyczyłem monitory i jest ok.

Najlepiej bass reflex z przodu bo nie mogę pozwolic sobie na odsunięcie od ściany więcej niż 35 cm inaczej muszę zatykać tylne bas reflexy.

Kolumny ustawione są na szerszej ale krótszej (w stosunku do miejsca słuchacza) ścianie.

Pomieszczenie jest specjalnie zaadaptowane pod odsłuch - wytłumienia, ale bez przesady a na ścianch panele rozpraszające z włókna palmowo-kokosowego, na susficie pianki 2 szt po 0,5m2 i okno małe 40x60cm.

Wybór kolumnach wydaje się wielki ale jak przyjdzie kupić to już nie jest tak kolorowo.

Myslałem o B&W 605D, Focal utopia - droższe

Elektronikę mam Maka 6600 i CD 301 - kabel audioquest SKY XLR, głośnikowe kupię dopiero po zakupie kolumn bo stare Chordy poszły razem z Usherami.

Gość

(Konto usunięte)

Mam wrażenie że podlogówki mi się tutaj "duszą" - sprawdzałem z paroma modelami a teraz pożyczyłem monitory i jest ok.

Najlepiej bass reflex z przodu bo nie mogę pozwolic sobie na odsunięcie od ściany więcej niż 35 cm inaczej muszę zatykać tylne bas reflexy.

Kolumny ustawione są na szerszej ale krótszej (w stosunku do miejsca słuchacza) ścianie.

Pomieszczenie jest specjalnie zaadaptowane pod odsłuch - wytłumienia, ale bez przesady a na ścianch panele rozpraszające z włókna palmowo-kokosowego, na susficie pianki 2 szt po 0,5m2 i okno małe 40x60cm.

Wybór kolumnach wydaje się wielki ale jak przyjdzie kupić to już nie jest tak kolorowo.

Myslałem o B&W 605D, Focal utopia - droższe

Elektronikę mam Maka 6600 i CD 301 - kabel audioquest SKY XLR, głośnikowe kupię dopiero po zakupie kolumn bo stare Chordy poszły razem z Usherami.

A nie B&W 805D? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi