Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Baaardzo mi się podoba. Ze smakiem, przytulnie, czuć upływ czasu i amerykański klimat : )

Patrzac na pokoj xenografta przypomina mi sie amerykanski serial Bill Cosby Show. Brakuje tylko czarnoskorego ginekologa wylegujacego sie w fotelu.

Dziekuje i wzajemnie pozdrawiam Polske. Mam calkiem pokazna kolekcje zabytkow hi-fi. Bardzo lubie rzeczy z przeszlosci, a sentyment do starej elektroniki mam chyba po ojcu - emerytowanym inzynierze z Kasprzka. Ostatnio jednak narasta we mnie apetyt na cos ze znacznie wyzszej polki. Zobaczymy.

Urokliwe pomieszczenie - pytanko - czym fotografujesz?

Z exifa widać, że D70, a jakie szkło?

Slucham jak mi sie podba. Nie wiedzialem, ze wolno tylko od przodu :)

Nie zaczynaj dyskusji z frywolnym truchtem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Imacman

Urokliwe pomieszczenie - pytanko - czym fotografujesz?

Z exifa widać, że D70, a jakie szkło?

Rzeczywiscie uzywam Nikona D70 z podstawowym obiektywem (Nikkor 18-70mm). Z czasow analogowych zostal mi rowniez N90s z powaznym zestawem szkiel.

Rzeczywiscie uzywam Nikona D70 z podstawowym obiektywem (Nikkor 18-70mm). Z czasow analogowych zostal mi rowniez N90s z powaznym zestawem szkiel.

Zdjęcia robisz bardzo fajne - plastyczne - podoba mi się u Ciebie światło. Sprzęt audio oczywiście też.

Zdjęcia robisz bardzo fajne - plastyczne - podoba mi się u Ciebie światło. Sprzęt audio oczywiście też.

tak zwana "plastyka" to cecha obiektywu a nie zdolnosci fotografa.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Tutaj raczej bym polemizowal. Tak samo jest z muzyka... nie zagram pieknie na stradivariusie. Oczywiscie, technicznie wszytko jest funkcja wielkosci sensora, dlugosci i jasnosci obiektywu itd. itp.

Oczywiscie, technicznie wszytko jest funkcja wielkosci sensora, dlugosci i jasnosci obiektywu itd. itp.

...ale to jednak fotograf robi zdjęcia, nie aparat...

Swoją drogą świetne zdjęcie...

Nie ma co polemizować, plastyka jest cecha obiektywu a jeśli twierdzisz inaczej to postaw aparat na statywie i zrób dwie foty, jedno plastyczne a drugie nie.

Pamiętajmy tez ze ww cecha jest względna i wcale nie musi sie pokrywać każdym okiem. Dla mnie mdle kolory mogą być nadmiarem kontrastu dla Ciebie lub odwrotnie ale jednak plastyki zdjęcia nie nastawisz manualnie. Odpowiednie światło to większość sukcesu udanej fotografi oraz obiektyw, reszta jak przesłona,czas,ekspozycja ma tyle wpływu co kable na system ;)

tak to prawda,glebie tak ale ostrosc juz zalezy od paru innych czynnikow bo co z tego ze zwiekszasz ostrosc przeslona jesli nie masz odpowiedniego czasu aby uchwycic cokolwiek ostrego w ruchu np,detale i szczegoly ostrosci zgina tez przy wysokim iso ale i to nie zmienia plastyki rowniez ;)

Edytowane przez hydrogen

A ja "wystrugałem" sobie takie coś do biura. Zwykłe ustroje kłują w oczy, a te pełnią role reklamową :)

Jakby kto chciał to mogę zrobić takie

info 730 710 810 lub [email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8356-0-79764000-1363892680_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja skromnie porwałem się na korek na ścianie, jeszcze niestety w trakcie meblowania i remontu wszystko ale powoli jakoś to wygląda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

są lekko wysunięte, BR jest z przodu, brakuje jeszcze dywanu. ustawienie jedyne słuszne w takim pomieszczeniu, wysunięte nie grają lepiej. przy nawet głośnym słuchaniu nic nie dudni nic nie stuka.

Ja skromnie porwałem się na korek na ścianie

Jaka różnica z korkiem / bez korka? W korku tylko ściana za sprzętem?

są lekko wysunięte, BR jest z przodu, brakuje jeszcze dywanu. ustawienie jedyne słuszne w takim pomieszczeniu, wysunięte nie grają lepiej. przy nawet głośnym słuchaniu nic nie dudni nic nie stuka.

Niestety trzeba isc na kompromisy.

?👈

Jaka różnica z korkiem / bez korka? W korku tylko ściana za sprzętem?

wydaję mi się, że jest bardziej plastycznie, nie jest już labolatoryjnie jak było wcześniej a dodam, że jeszcze czekam na kanapę i dywan, oraz zasłony w oknie.

ściana za sprzętem jest tylko wyklejona, ma ona 20m2 korka

jak już całkowicie urządzę to wkleję zdjęcie całego pomieszczenia, które zobrazuje, że kolumny wbrew pozorom nie są aż tak mocno upchane.

Edytowane przez Benjamin Braddock

wydaję mi się, że jest bardziej plastycznie, nie jest już labolatoryjnie jak było wcześniej

Dzięki,

Czy zmiany są subtelne (na granicy percepcji, autosugestii) , czy wyraźne i zdecydowanie na plus?

Jak korek wpływa na wysokie tony, nie wycina ich za bardzo?

Mam problem ze swoim pokojem i szukam złotego środka.

Sam w sobie ten Rotel z Dali grają odpowiednio mocno wysokimi co mi nie przeszkadza, osobiście lubię dźwięk nie przesterowany i bez dodatków, nie lubię ciepłego grania, bas schodzi nisko i jest dużo średnich, przy korku jakby tych średnich było więcej, bas jest lepiej punktowany, ale czy to jest na granicy percepcji?! Nie wiem. Na pewno jest inaczej. Bardziej naturalnie ale jak pisałem również bardziej plastycznie, czuję się różnicę pomiędzy gitarą basową jak i bębnami. Nie potrafię opisywać niestety dźwięku :-)

a upchnięte pewnie i są jednak jak mówię: słuchając również bez mebli ten dźwięk nie różnił się, na pewno nie przy tym poziomie głośności co słucham, wydaję mi się również, że jak dodam kilka szczegółów typu dywan, zasłony i inne pierdoły to jeszcze trochę bardziej będzie odczuwalna zmiana tego wszystkiego.

Edytowane przez Benjamin Braddock

Witam.

Jako, że moja konfiguracja została osiągnięta i pozostanie taka na bardzo długo, zamieszczę parę fotek jak to wygląda u mnie. Od razu mówię, że ściany NIE SĄ koloru różowego tylko łosiosiowego. Tak wyszło na fotkach :-)

Pozdr.

Ukryta Zawartość

post-42516-0-00428900-1363955099_thumb.jpg

post-42516-0-45867600-1363955099_thumb.jpg

post-42516-0-00123500-1363955100_thumb.jpg

post-42516-0-56524800-1363955100_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Basstech

Fajne zestawik Sony , modele samochodów też są świetne :)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Witam.

Jako, że moja konfiguracja została osiągnięta i pozostanie taka na bardzo długo, zamieszczę parę fotek jak to wygląda u mnie. Od razu mówię, że ściany NIE SĄ koloru różowego tylko łosiosiowego. Tak wyszło na fotkach :-)

Pozdr.

Cóż... imho widać, że łosoś lepiej wygląda na talerzu niż na ścianie... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi