Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

znakomita większość monitorów ma podbicie na wyższym basie a bliskość tylnej ściany jeszcze wzmacnia ten zakres.. Dlatego jestem zdziwiony obecnością suba u forumowicza…

Czy subwoofer gra w zakresie wyzszego basu?
Co ma piernik do wiatraka
Godzinę temu, xajas napisał:

Co ma piernik do wiatraka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ano taki że przy obfitym wysokim basie podbijać jeszcze najniższy subem to dla mnie by było tego za dużo. Miałem niedawno Pylon Diamond 18 . One mają bas z piekła rodem, jest bardzo szybki , mocny i świetnie zrôznicowany . W tym przypadku nie  wyobrażam sobie dodać jeszcze do tego zestawu suba 😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Luk77
58 minut temu, Luk77 napisał:

Ano taki że przy obfitym wysokim basie podbijać jeszcze najniższy subem to dla mnie by było tego za dużo. Miałem niedawno Pylon Diamond 18 . One mają bas z piekła rodem, jest bardzo szybki , mocny i świetnie zrôznicowany . W tym przypadku nie  wyobrażam sobie dodać jeszcze do tego zestawu suba 😀

To jest bez sensu

Rownie dobrze mozna by napisac "poniewaz moja dolna srednica jest juz bardzo obfita, to nie bede jej jeszcze podbijac gornym basem. Dla mnie to by bylo tego za duzo"

Po co gorny albo dolny bas? Srednica wystarcza 😉

Edytowane przez xajas
Godzinę temu, xajas napisał:

To jest bez sensu

Rownie dobrze mozna by napisac "poniewaz moja dolna srednica jest juz bardzo obfita, to nie bede jej jeszcze podbijac gornym basem. Dla mnie to by bylo tego za duzo"

Po co gorny albo dolny bas? Srednica wystarcza 😉

Dla mnie sub to tylko w kinie domowym , aczkolwiek tez nie zawsze. Osobiście nie cierpię jak bas dominuje. Wolę nieco jaśniejsze brzmienie z niepodbitym dołem.

Edytowane przez Luk77

Jeśli ktoś lubi słuchać z subem a nawet dwoma subami to niech się cieszy - co nam do tego? Każdy ma swoje uwarunkowania i preferencje… każdy kształtuje swoje brzmienie doborem akustyki elektroniki głośników . Nie ma jednej szkoły brzmienia jedynie słusznej 😉

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

23 minuty temu, J4Z napisał:

Z subem możesz mieć jasne, z niepodbitym dołem.juz od 20hz, ale czy jest Ci to potrzebne? Nie wiem. 😛

Zgadzam się.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, J4Z napisał:

Za mną car, loch i potop

Dobrze to brzmi na czym jest to nagrywane tel?... 

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

56 minut temu, Luk77 napisał:

Dla mnie sub to tylko w kinie domowym , aczkolwiek tez nie zawsze. Osobiście nie cierpię jak bas dominuje. Wolę nieco jaśniejsze brzmienie z niepodbitym dołem.

Ja też nie przepadam za subem ale za podbitym basem już tak 🙂

Teraz, J4Z napisał:

Motka edge 30 fusion - nic specjalnego 

Ale wymiata że hej. 

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

21 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Właśnie chciałem pytać jak naim się sprawdza przy cichym odsłuchu takim nocnym ? Pytam że włączonego suba. Ostatnio słuchałem prac D two R ale z lampą i staje się ogromnym fanem marki bo jest to kolejna ich konstrukcja z innym wzmacniaczem i ten dźwięk jest piękny i można słuchać a słuchać coś czuję że Elaci mogą iść pod młotek 🤣

ProAc D2R i dobra lampa lub hybryda... Mi się marzy ProAc połączony z Pathosem. Z jaką lampą słuchałeś?

2 godziny temu, Przyslaw napisał:

ProAc D2R i dobra lampa lub hybryda... Mi się marzy ProAc połączony z Pathosem. Z jaką lampą słuchałeś?

Copland cta 407 w salonie i w domu na cta 405 z d30r oraz u znajomego na zestawie d48r z Unison Research Sinfonia.

Oba zestawy rewelacja, w Copland trochę więcej życia i energii niż unisonie ale każdy zestaw zdecydowanie do zabrania i zostawienia. Aż ciężko przez jakiś czas było mi się przestawić ponownie do moich Elac gdzie też lubię ich dźwięk 😅 wykonanie też bardzo dobre, aż się dziwię że głośniej w Polsce nie jest o tej marce. 

Mój najnowszy ustrój 😉 wreszcie płyty są należycie przechowywane 😁

IwyLsyn.jpeg

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

3 godziny temu, Tal napisał:

Mój najnowszy ustrój 😉 wreszcie płyty są należycie przechowywane 😁

Ukryta Zawartość

A gdzie reszta 😃

Ukryta Zawartość

?👈

Swoją drogą dziwny ten regał, widać duże przerwy między płytami, spokojnie zmieściło by się na takiej wysokości z połowę więcej. 

?👈

2 minuty temu, rafal735r napisał:

Swoją drogą dziwny ten regał, widać duże przerwy między płytami, spokojnie zmieściło by się na takiej wysokości z połowę więcej. 

Gdyby nie było takich przerw, to nie byłoby jak płyty chwycić. Miałem kiedyś podobne regały na styk zrobione, tylko płyty stały pionowo i nie było to zbyt wygodne.

Najlepszy regał jaki miałem, był z przegródkami oddzielającymi płyty od siebie z 2mm sklejki.

5 minut temu, juro napisał:

Gdyby nie było takich przerw, to nie byłoby jak płyty chwycić. Miałem kiedyś podobne regały na styk zrobione, tylko płyty stały pionowo i nie było to zbyt wygodne.

Najlepszy regał jaki miałem, był z przegródkami oddzielającymi płyty od siebie z 2mm sklejki.

Niepotrzebna strata miejsca, chyba że ktoś ma 50 płyt albo przeznaczoną całą ścianę w pokoju na płyty. 

Ja mam właśnie obecnie w pionie i to chyba najlepsze rozwiązanie. Wchodzi dużo płyt i jest wygodnie. 

?👈

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Niepotrzebna strata miejsca, chyba że ktoś ma 50 płyt albo przeznaczoną całą ścianę w pokoju na płyty. 

Ja mam właśnie obecnie w pionie i to chyba najlepsze rozwiązanie. Wchodzi dużo płyt i jest wygodnie. 

Te przegródki były płytsze niż płyty, więc regał pełen płyt cały tworzył powierzchnię powiedzmy grzebieniastą z pustymi przestrzeniami, dlatego te regały ustawione na ścianie za kolumnami działały dodatkowo jako pochłaniacz/rozpraszacz. Szkoda, że nie mam zdjęć. Naprawdę najlepsze regały jakie miałem. No, ale oczywiście co kto lubi.

U ojca były tysiące CD pionowo, na styk, regał na zamówienie - żył. Przyjeżdżałem do niego - też żyłem. :P

Ale on miał pod każdą półka na regale miejsce na palec, w którym to miejscu później gospodarował poziomo płyty... 😀

Edytowane przez J4Z

.

18 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Copland cta 407 w salonie i w domu na cta 405 z d30r oraz u znajomego na zestawie d48r z Unison Research Sinfonia.

Oba zestawy rewelacja, w Copland trochę więcej życia i energii niż unisonie ale każdy zestaw zdecydowanie do zabrania i zostawienia. Aż ciężko przez jakiś czas było mi się przestawić ponownie do moich Elac gdzie też lubię ich dźwięk 😅 wykonanie też bardzo dobre, aż się dziwię że głośniej w Polsce nie jest o tej marce. 

Tak . ProAc to świetnie kolumny. Nie rozumiem polityki THF , który jest ich dystrybutorem. Mam wrażenie , że mają tę markę  " z przymusu". Na stronie najczęściej kolumny ProAc są niedostępne. Być może zarabiają na nich mniej niż na Bowersach.

• Pokaż nowe odpowiedzi