Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.01.2025 o 18:12, dekoracja napisał:

U mnie za ustrój robi od jakiegoś czasu dywan i kocie graty 🙂 

Nie pisz takich rzeczy publicznie, bo jeszcze branża akustyczna podejrzy i zacznie oferować tego typu "ustroje akustyczne".

🤭

1 godzinę temu, Mikolaj1212 napisał:

jak się wzmacniacz sprawdza z tymi głośnikami ? Chodzi mi po jakieś tronie jest dźwięk bardziej ciepły czy po neutralnej stronę ?

Myślisz, że w takich warunkach da się rzetelnie ocenić brzmienie kolumn, czy wzmacniacza?

Ludzie to mają fantazje, naprawdę. 😁

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W dniu 13.01.2025 o 18:49, J4Z napisał:

Który z szanownych tu zgromadzonych może się pochwalić brzmieniem systemu, które nie tnie bębenków przy tym? 😀 

Tak jest dobrze?

30 minut temu, sir.jax napisał:

Nie pisz takich rzeczy publicznie, bo jeszcze branża akustyczna podejrzy i zacznie oferować tego typu "ustroje akustyczne".

🤭

Myślisz, że w takich warunkach da się rzetelnie ocenić brzmienie kolumn, czy wzmacniacza?

a ty masz jakieś paranormalne zdolności i wiesz jak coś brzmi z obrazka? niezła beka milordzie 🧐 

????

44 minuty temu, sir.jax napisał:

🤭

Aaaaa gdzie postawiłeś przecinek, a nie powinieneś!? 😆

.

2 godziny temu, Mikolaj1212 napisał:

Ważne by cieszyło użytkownika 🤗 jak się wzmacniacz sprawdza z tymi głośnikami ? Chodzi mi po jakieś tronie jest dźwięk bardziej ciepły czy po neutralnej stronę ?

to są ciekawe dywagacje bo dla każdego to coś innego znaczy. Jak zmierzyć “ciepło”? które dokładnie częstotliwości muszą być podbite? 

jednakowoż dla mnie gra to neutralnie, ciepło było z naim’em nait xs do niedawna. 

????

32 minuty temu, dekoracja napisał:

a ty masz jakieś paranormalne zdolności i wiesz jak coś brzmi z obrazka? niezła beka milordzie 🧐 

Tak, niezła beka, masz rację 😁😁😁

20 minut temu, J4Z napisał:

Aaaaa gdzie postawiłeś przecinek, a nie powinieneś!? 😆

Teraz widzę 🤭

Ciekawe, czy Ty dobrze dedukujesz?

13 minut temu, dekoracja napisał:

który? Luxman ma nawet takie gałki do tego, sam sobie podbijam jak mam fantazję

Nie mam na myśli loudnessa, którego naim nie posiada 😉 to nie takie proste. 

23 minuty temu, sir.jax napisał:

Tak, niezła beka, masz rację 😁😁😁

Teraz widzę 🤭

Ciekawe, czy Ty dobrze dedukujesz?

takie typowo “polaczkowe”: wjechać i dopier. koledze z forum. Miłego dnia ekspercie z obrazka. Dostajesz ignora za chamstwo. 

????

8 minut temu, dekoracja napisał:

takie typowo “polaczkowe”: wjechać i dopier. koledze z forum. Miłego dnia ekspercie z obrazka. Dostajesz ignora za chamstwo. 

Polaczkowe, to jest januszowanie, że ma się pojęcie o audio 😆

Aleś delikatny, nie było moim zamiarem nikomu dopierd....

Czas na terapię, bo masz problemy z samym sobą, brak dystansu itp.

Co do akustyki, to masz tam tragedię,  czas się pochylić nad tym, zamiast się puszyć. 

Edytowane przez sir.jax

1 godzinę temu, dekoracja napisał:

ty masz jakieś paranormalne zdolności i wiesz jak coś brzmi z obrazka? niezła beka milordzie

Ciesz sie z tego co masz po prostu. 

A z obrazka idzie cos tam stwierdzic. Na pewno nie masz rownego grania chocby dlatego ze masz schody w tym nieszczesnym miejscu. Gdyby byla mozliwosc lepiej byloby przestawic system na inne sciany. Ale zakladam ze nie mozna. 

Dlatego trzeba sie cieszyc z tego co sie ma. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

35 minut temu, Mikelas76 napisał:

A z obrazka idzie cos tam stwierdzic. Na pewno nie masz rownego grania chocby dlatego ze masz schody w tym nieszczesnym miejscu. Gdyby byla mozliwosc lepiej byloby przestawic system na inne sciany. Ale zakladam ze nie mozna. 

O. Jest i główny padawan Jacka 🤪

2 minuty temu, seba3002 napisał:

O.

Oooo, i klauna kiczu tez mamy. 

pozdrawiam

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

38 minut temu, Mikelas76 napisał:

po pierwsze drugie i ostatnie siedzę w bliskim polu i te wasze sugestie mnie średnio jakby. Z osobistego doświadczenia łażenia po sklepach i licznym domach znajomych wnoszę, że gra mi bardzo dobrze. I co mi zrobicie? 

????

3 minuty temu, dekoracja napisał:

po pierwsze drugie i ostatnie siedzę w bliskim polu i te wasze sugestie mnie średnio jakby. Z osobistego doświadczenia łażenia po sklepach i licznym domach znajomych wnoszę, że gra mi bardzo dobrze. I co mi zrobicie? 

Nic Ci nie zrobimy 😉

Twoj system, pokoj i akustyka. Jak nie ma mozliwosci zmiany pokoju czy ustawienia, cieszylbym sie muzyka i tyle. 

Nie ma co sie obrazac, jest bardzo malo poprawnych i poprawnie zrobionych pomieszczen.

Akustyka to suka.

14 minut temu, dekoracja napisał:

To bardzo dobrze, tylko się cieszyć. 

W bliskim polu to jest jakiś metr, może półtora od linii kolumn i dość mocno skręcone (tego skręcenia u Ciebie nie widać), wtedy wpływ pomieszczenia jest faktycznie mniej istotny.

Tylko, że w bliskim polu najczęściej mamy monitory.

Wierzę, że u Ciebie gra lepiej niż w sklepach i salonach.

Edytowane przez sir.jax

3 godziny temu, sir.jax napisał:

Tutaj 😉

Edytowane przez sir.jax

Teraz, Mikelas76 napisał:

No nie wiem czy ja czasem pierwszy tego tak nie nazwalem 🤔

Tak mi sie cos wydaje.... 

😁

Na 100% nie, jeszcze na hwdfa tak pisałem.

Jest jeszcze oryginalna wersja, która nie nadaje się na forum. 😎

.

Teraz, J4Z napisał:

Na 100% nie, jeszcze na hwdfa tak pisałem

To nie jest tak istotne, ktory z nas to napisal. Chyba... 

Ja w kazdym badz razie tantiemow nie zamierzam od Ciebie pobierac. 

2 minuty temu, J4Z napisał:

Na 100% nie, jeszcze na hwdfa tak pisałem.

Ja też, że akustyka to wredna suka.

Teraz będziemy się licytować, kto pierwszy użył takiego określenia?

Internet nie zapomina, trzeba to sprawdzić 😆😆😆😆

Pojawili się tu już tacy, którzy mają opanowane co kto kiedy napisał, może....🤭

P.S.

Powinno być chwdfa, bo to słowo pisze się przez "ch" 😉

Edytowane przez sir.jax

Akustyka to jedno.  Lekcją stylu to drugie.

Brak gustu też się znajdzie,  wszystko idzie wykazać.  Tylko po co?Swoje oceniać, cudze zostawić,  chyba. 

18 godzin temu, dekoracja napisał:

nick totalnie z niczego w sumie 🙂 za wystrój bardziej żona odpowiada i nie wiem, czy mam jej teraz przekazać gratulacje czy wręcz przeciwnie 😉 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapisz żonę na forum.
Dalszą rozmowę będziemy z nią prowadzić.🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 godzin temu, miętowy napisał:

Akustyka to jedno.  Lekcją stylu to drugie.

Brak gustu też się znajdzie,  wszystko idzie wykazać.  Tylko po co?Swoje oceniać, cudze zostawić,  chyba. 

Najlepiej o gustach nie dyskutować.🙃

De gustibus non est disputandum

15 godzin temu, pit80 napisał:

Tak jest dobrze?

Nie wiem, na telefonie wydaje się mniej wypełnione i dużo jaśniejsze. 😀

A tnie? 

Edytowane przez J4Z

.

• Pokaż nowe odpowiedzi