Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się mówi A, trzeba iść dalej, zdjęcia mało kiedy oddadzą pewne fakty, a jak już się chce

przekazać takiej rzeszy ludzi coś więcej jak obrazek, to trzeba to solidnie opisać, wyjaśnić.

Jestem zwolennikiem prywatności, ale pokazanie i opisanie pomieszczenia, to nie zdradzanie

sekretów rodzinnych, więc uważam, że to ma sens.

Ja dzięki temu tematowi jestem teraz dumny ze swoich dążeń i osiągniętego efektu

i o to w tym mam nadzieję chodziło, cel zostaje osiągnięty, uświęcony bardzo ciepłymi

słowami ludzi, którzy mają spore, często większe pojęcie w temacie i to cieszy podwójnie.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

no racja! przyznaję otwarcie, że również sporo wyniosłem z tego wątku! zawsze to jakieś nowe pomysły czy doświadczenia innych lub jakaś inspiracja.... :)

Zupełnie nie będąc anonimowym, dla porównania w świetle dziennym, w rzeczywistości jest

dokładnie tak, jak na poprzednich, jest inne światło, jest oczywiście inaczej, ale tak samo

super miło i grająco.

Pozdrowienia z Pr. III PR :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może zacząłem jakiś nowy wymiar tego wątku? właśnie taki pełny, nasz ustrój i my w komplecie?

Bo czym że jest to wszystko bez nas samych? Chyba, że ktoś się ukrywa, to nic z tego ale ... ? :)

haha zdjęcie wyszło kapitalnie :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Fajnie, że się pokazałeś. Twoja radosna osoba to jedyny akcent godny uwagi. Pokój totalnie nie w moim stylu. Nie wytrzymał bym tygodnia w tej wiśni, o klockach "vintage" nie wspomnę.

Ważne, że tobie się podoba. Pozdrawiam

Żona twierdzi, że to śliwka :))) dla mnie i tak jest za jasno, ale przy jednym oknie dachowym,

musiałem iść w tą stronę, żeby rozjaśnić, takie było założenie, a czas pokaże czy to zmienię.

A co wtedy, jak znudzi mi się ta kolorystyka i przemaluję? Wolę moje AP :)

• Redaktorzy

Przy częstych przemalowywaniach/przeprowadzkach najbezpieczniejszym zakupem wydaje się coś z serii krystaline Waterfall'a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

musk :D

Nie chwalcie już tak Shreka :)

Narzekaliśmy na chamstwo i złośliwość na forum a teraz przeginamy w drugą stronę :)

Damianus_NT, 18 Lut 2010, 16:38

>Nie chwalcie już tak Shreka :)

Właśnie!

Shrek - ten koszyk wiklinowy na dole regału w rogu to jest obrzydliwy!

hahaha, no i doczekałem się, za słodko było :))) ale i tak warto nawet dla krótkiej chwili zaszaleć :)

Koszyk może, mnie to "rypka", sprawka żony, ona ma tylko 1,5m ograniczenie zbliżania się przy

sprzątaniu do sprzętu, ale sprzątanko, drobiazgi to duża jej część, czy również zachęcam ją do

wspólnego słuchania muzyki i spędzania czasu. Mimo już 20 lat razem, zawsze mamy wspólny

język i tematy, również muzyczne. Nie mogę być aż takim szowinistą i zabronić jej cokolwiek

wnieść swojego :)

Kurcze, ten brak możliwości edycji postów na tym forum mnie rozwala.

Koszyk to typowa zapchaj-dziuyra, trzymam w nim teelight'y, bo pod ręką, a idzie ich sporo.

Ola

"no i zrobil nam sie portal spolecznosciowy :) kto nastepny?"

Etam, to nie tak. Zle pojmujesz sytuacje. Shrek ma fajny pokoj, to jego sposob na spedzanie czasu i sie tym pochwalil. Pokoj niby taki zwyczajny a jednak przyjemny i ma swoj klimat. Od razu widac, ze nie jest to pokoj nawiedzonego audiofila bo i po co niby mialby taki byc? Przyjrzyj sie temu co sie dzieje na forum. Czy myslisz, ze czlowiek zyje tylko tymi kablami, wzmacniaczami i kolumnami? Jest tu ktos taki jak Szczepan. Ma zajebisty pokoj odsluchowy-samotnie. Cos niesamowitego. Sa tutaj zdjecia tego cuda. Czy widzisz, zeby Szczepan sie rozpisywal na temat tych wszystkich kabli, playerow itd? Nic, cisza jak makiem zasial. Wiec moze jest jednak cos jeszcze oprocz tej, co by tu nie mowic, dziecinnej zabawy klockami? Albo np. Elberoth. Rowniez super pokoj odsluchowy, troche mniejszego kalibru ale wysokich lotow, bez dwoch zdan. Jaki to byl szal na poczatku, ile to postow przez dzien przechodzilo! A teraz? Cisza panie. I to cisza u osoby, ktora przeciez zyje z tego. Przeciez ten pokoj to reklama tego co ten czlowiek robi na co dzien. I tez po pewnym czasie wszystko oklaplo. Tak jest ze wszystkim i nie ma sie co dziwic. Osluchani audiofile, tacy z dluzszym stazem nie za bardzo maja ochote tylko na ten temat pierdziec non-stop. I to jest naturalny stan rzeczy, zupelnie zrozumiala sprawa. Ja zaczynalem od radiomagnetofonu "Kasprzak" i po wielu - dokladniej kilkunastu - latach doszedlem do calkiem fajnego systemiku, w sklad ktorego wchodzil miedzy innymi fenomenalny wzmacniacz Pass X250/X2.5. No i co? Sprzedany! Po prostu znudzilo mi sie to cale gonienie za tak naprawde ch*j wie czym. Ale zeby to zrozumiec trzeba w tym troche posiedziec, nadzwigac sie tego dziadostwa, osluchac i wnioski przyjda same. Czasem zaluje decyzji sprzedazy bo w tej cenie to jest wzmacniacz marzen ale jednoczesnie jestem zadowolony, ze w koncu udalo mi sie zejsc z tej szalonej karuzeli. Teraz czytam o kolumnach DIY i zamierzam cos sobie wystrugac, oczywiscie nie sam tylko z czyjas pomoca bo jeszcze pojecia o tym nie mam. Albo taki np. M.Stryjecki. Patrz jaki byl zafascynowany tymi sprzetami na poczatku kariery recenzenta. Teraz jego opisy sprzetu sa znacznie chlodniejsze, bardziej wywazone i delikatnie mowiac - jakby na odpier**l. On sam jakos nie ma kolumn za 100tys.zl tylko tanie AP Tempo. I tez zyje. I tez slucha. I ma radoche. Ma inne hobby - robi muzyke. Patrz jak sie czlowiek rozwinal. To sie chwali, to jest sukces! A nie pozostawanie wciaz przy tym: "Hej chlopaki, poradzcie jaki cd do mego wzmacniacza..." Predzej czy pozniej i tak wychodzi na to, ze co sie nie kupi i tak bedzie OK albo w miare OK. Nie ma wiekszej roznicy. Trzeba po prostu znalezc sobie dodatkowe hobby i nabrac do tego wszystkiego dystansu a wtedy wszystko sie samo ulozy.

Cieszymy sie, ze moglismy Wam pomoc, uzytkowniku Ola. Pozdrawiam.

Mądra wypowiedź, która popieram..... Można by się jeszcze rozpisywać, ale nie ma sensu pisania książek. To jest pasja i jak ktoś ma czas to się bawi....

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Proponuję aby Ci, którzy nic jeszcze nie wkleili,zgodnie zasadą wątku zaczęli to robić ;).

Zasada minimum słów maksimum obrazków nadal obowiązuje ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No TAK. Jak Ktoś przypierdala się, że facet ma koszyk wiklinowy i to mu przeszkadza ..... to pewnie w głowie ma większy bałagan niż Shrek w tym koszu.

Witam

Właśnie wyszedłem ze swej samotni jak to okreslił andrzej paszkowski.

Faktycznie nie mam co się rozwodzić o klockach.

Pogonie,zmiany,ekscytacje i tony sprzętu i testy i porównania .....

Sorry za brak pokory ,ale dla mnie gra zaj...ście.

Część swoich "ustrojów" opisałem tu:

Ukryta Zawartość

Ciągle zbieram się, aby dokładniej je sfotografować i umieścić w tym wątku na AS :)

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

szczepan

Zle mnie zrozumiales. To dobrze, ze masz mozliwosc realizowac swoje hobby w tak bezkompromisowy sposob. Jakbym byl super bogaty to tez bym sobie taki pokoj sieknal. Dzieki takim pozytywnie zwariowanym ludziom ten swiat jest ciekawszy. Nie napinaj sie tak. Moja wypowiedzia chcialem podkreslic, ze oprocz tego calego audio szalenstwa sa jeszcze i inne rzeczy do robienia.

>kogutaudio, 18 Lut 2010, 22:20

>No TAK. Jak Ktoś przypierdala się, że facet ma koszyk wiklinowy i to mu przeszkadza ..... to pewnie

>w głowie ma większy bałagan niż Shrek w tym koszu.

Nie ja o tym pisałem, ale wtrącę, że jak widać to nie każdy potrafi czytać ze zrozumieniem oraz nie każdy zna się na żartach...

• Pokaż nowe odpowiedzi