Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchaj geniuszu, jak sobie klikniesz "Odpowiedz", to zapewne zauważysz - jak ja, że tekst, na który odpowiadasz, nie wkleja się jako cytat do okna wypowiedzi. Mój post "miał być" odpowiedzią na tekst jednego z Kolegów, którzy zabrali głos powyżej. Stali, aktywni forumowicze pewnie o tym wiedzą, ja więcej czytam niż piszę.. a dla Twojej wiadomości czytam forum od niemal samego jego początku istnienia w sieci, nie wspominam o grupie dyskusyjnej. Szkoda, że żółtodzioby próbują uczyć tych, którzy na tym forum są latami - nie myślę tutaj o sobie.

Idę posłuchać muzyki, a Koledze, który odpowiedział mi na priv wielkie dzięki. Proszę moderatora o skasowanie moich postów - chętnie również profilu.

Pyskówwki nie sa tu potrzebne, swoją drogą faktem jest, ze wątek zbiedniał mocno.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tomek83

W sposób w jaki odpisałeś jest co najmniej niekulturalny, a odnosząc się do tego co napisałeś mam wrażenie że sam się już pogubiłeś w tym co, jak, gdzie i komu odpisujesz, bo Twoja wypowiedź nie była w tym przypadku stwierdzająca lecz pytająca. Skoro uważasz się za tak doświadczonego użytkownika forum to zachowuj się na jakimś odpowiednim poziomie i nie skacz zaraz innym do gardła.

Pozdrawiam i życzę więcej luzu:)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

no to ja się ośmielę:

kiedyś już pewnie gdzieś wklejałem, ale najpiękniejszy wzmacniacz z jakim dane mi było na złagodzenie atmosfery, dzwiękowo również niczego sobie!

post-10320-100001335 1267011341_thumb.jpg

a mi sie kojarzy z amerykanskimi ciezarowkami Kenworth'a ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No i użytkownik''we''zrobił to co mówiąc krótko pasuje do tego tematu,oj pasuje i to jeszcze jak!:-)Sam już zachęcony lawiną tematów innej maści,chciałem extra fotkę z akwarium wstawić.

Naprawdę,czy tak ciężko zrozumieć o co chodzi w tym temacie?,chodzi zwyczajnie o ustroje a nie o wystroje,lampki,meble i wszystko co się wiąże z wystrojem pomieszczenia.Aha,o cały przebieg życia do dziś dnia też nie chodzi.

Któryś z forumowiczów napisał iż zbiera się wiele''paplaniny'',niestety ma rację.Jak sięgam pamięcią to kilka osób tylko zdołało wstawić fotografie swoich pokoi i opisać je rzetelnie,krótko ,zwięzle i nie dodając przy tym zdjęć lampek,biurek sufitów....

Prywatność użytkowników mnie nie interesuje,jak również to czy mają większą duszę bo używają podczas odsłuchów sprzęt vintage,oraz że maja więcej z tego niż ci którzy dążą do coraz to wierniejszej reprodukcji muzyki w swoich pokojach.

Bez urażania proszę.

Jestem diametralnie odmiennego zdania, widocznie jeśli tylko kilku zdołało jak to mówisz

podać kilka zdjęć rzetelnie je opisując, a reszta robi inaczej, nie skupia się tylko na elektronice,

ale podaje więcej i w zdjęciach i w opisach lub dyskusji, to może właśnie jest taka potrzeba?

To ludzie tworzą ten wątek, cieszą się z tego, co mają, jak mają i chcą się tą radością

podzielić, mają wątpliwości, zadają pytania, poddają dyskusji? To forum, nie galeria

super pokoi odsłuchowych audio. Tym sposobem spłycacie to, co istotne, bo dla mnie

np. istotny jest 1.człowiek, 2.miejsce, 3.sprzęt, często ciekawa jest historia z tym związana,

to znaczy, że zakazać pisania? to faktycznie, zrobić galerię, wrzucać same zdjęcia i mieć

w nosie, po co forum.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Shrek.pl, 24 Lut 2010, 14:36

Oczywiscie popieram to co napisales w calej rozciaglosci;-))Uwazam, ze dzieki Twoim wpisom ten watek ozyl.Przy okazji wiemy z kim mamy do czynienia. Teraz z przyjemnoscia bede sledzic wszystkie Twoje wpisy, nie tylko w tej zakladce.Pozdrawiam

wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

Ładne.. mój styl.. gustowny minimalizm, ale nawet przytulny, ciepły.. :)

Ps. Słaby jest tylko obiektyw robiący tę fotkę.. na gitarze z prawe widać bardzo mocne aberacje chromatyczmne..

Luxmany i winyle 

masterofdeath6, 24 Lut 2010, 12:35

>no to ja się ośmielę:

A ten wzmacniacz to chyba jeszcze wcześniej byłu zukzukzuk'a :)

Luxmany i winyle 

>wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

>Ps. Słaby jest tylko obiektyw robiący tę fotkę..

Czego wymagać od hybrydy Nikona przy najkrótszej ogniskowej?

o forum i poszczególne tematy jak najbardziej określają to co ma w nich się zawierać.

Osoba twierdząca że to forum to nie miejsce na super pokoje odsłuchowe,jest w błędzie,to naprawdę zaczyna być nieprawdopodobne aby tak pisać!

Pisać ze stricte swojego prywatnego punktu widzenia i zarazem określać na tej podstawie co ma się znajdować w ramach forum,jest co najmniej do kategorycznej negacji.

Jakim sposobem,czy cudem można spłycić forum tematyczne?,odpowiadać krytycznie na wpisy nie dotyczące tematu do jakiego został on przewidziany?,zatem odpowiedz na krytykę to atak oraz obrucenie trafności wypowiedzi i skierowanie jej przeciw krytykującemu!Brawo!

Na takiej podstawie i takiej argumentacji budujesz złe opinie o tych którzy się sprzeciwiają takim sposobom prezentacji jaką Przedstawiłeś o własnej osobie.

Przez pewne prywatne cechy osobowości,sposób pisania,które prezentuje wiele osób ten jak i wiele innych tematów zostało właśnie spłyconych.Nie są one rzeczowe,często obserwuje się sytuację w których pokoje wyposażone są w''minimalizm sprzętowy'',a autorzy przedstawiają siebie w całej rozciągłości jak by to było forumowisko zapoznawcze,lub portal jak np.Sympatia.pl

Chcę przy tej okazji zaznaczyć iż nie próbuję kogokolwiek obrazić,tylko dlatego że posiada sprzęt tani czy minimalistyczny!

Shrek.pl,pojechałeś po''bandzie'',znów nie dosłownie,jednak zanegowałeś jakoby ci którzy dążą do tego aby cieszyć się dzwiękiem jak najwyrzszych''lotów''ukierunkowywali własne uczucia tylko w sprzęcie.Otóż im lepszy dzwiek tym większa satysfakcja,dążenie do''jak najlepiej''również!Zatem co sie liczy dla nich?,własne odczucia i emocje,czyli człowiek.

I na koniec stara''śpiewka'',jeżeli posiadasz sprzęt który ma''duszę''to twoje doznania dzwiękowe są silniejsze,zatem człowiek bogatszy?Czyli bliżej rozkoszy i uniesień dzwiękowych jest ten który skompletuje ''vintage''z''duszą''.Kolejny aplauz,bez fałszywej ignorancji.

Nie zakazywać pisania na temat,usuwać słowo pisane nie na temat,znów słowa zostały odebrane zle,w bardzo radyklanym sposobie odczytywania i rozumienia.

Prawie wcale nie uświadczyłem tutaj pytań,co zrobić aby zagrało lepiej,z czego te czy inne materiały pochłaniające czy rozpraszające.Dlaczego ustawione tak?...

Temat ewidentnie wskazuje iż najistotniejsze są;1-ustroje,2-sprzęt.Natomiast przyjemność słuchania wynika siłą rzeczy z traktowania tych punktów dosłownie i poważnie.

Dodam iż nie jest moim celem krytykowanie co posiadasz,jak Masz urządzone i jak słuchasz,ponieważ jestem daleki od wtrącania czy nakazywanie z czego czerpać Masz przyjemność.Mam nadzieję że Zrozumiesz.

>wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

>Niestety nie moje, ale ładne prawda?

Zawsze zastanawiał mnie sens stawiania zegara na kominku jako gadżet to niech będzie ale jako chronometr narażony na znaczne rozpiętości temperatury to poroniony pomysł bezmyślnie powielany na wielu fotografiach "kominkowych"

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

pokój relaxacyjny z Glenair 10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Wybaczcie Panowie, że wasze off-topicowe wpisy zostały wysłane do krainy wiecznego spokoju.

Proszę na przyszłość trzymać się tematu. Prezentujemy tu nasze pokoje odsłuchowe a w szczególności ustroje akustyczne. I tego trzeba się trzymać. Będę miał na oku ten wątek bo go bardzo cenię.

pozdrawiam !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Hm, to co napisałeś "Areczek", to bardzo konstruktywne i tutaj po przemyśleniu

faktycznie ukłon, wcześniej odebrałem to inaczej, teraz zmienia mi to obraz,

co chciałeś przekazać. Myślę, że najlepiej na prawdę byłoby zakończyć na tym,

mocno wyprostowałeś swoim ostatnim wpisem kwestię tego wątku, samo sedno.

Wywal jeszcze to wyżej i będzie cudnie, to dobra decyzja. Wątek zacny i niech tak zostanie.

Ja pierd...... ale wyczes pokój, elegancko - ze smakiem, czuć powietrze w tym pomieszczeniu (metraż), akustycznie też bajka, nie za dużo nie za mało. Kolorystycznie - plus nastrojowe oświetlenie ulokowane w odpowiednich miejscach (kierunek światła) No no widać pełen wypas! Gratuluje pomysłów i realizacji :)

"Lampa nie umiera nigdy"

Piopio

I bardzo dobrze, wkleiłem zdjęcie akwa żeby obudzić moderację, i dotarło.

Bardzo dobrze że do tego tak podchodzisz, super, to teraz może polecisz strony w tył, choć jedną, albo jeszcze lepiej z 5?, jeśli nie z 50, uważam że to świetny pomysł.

Oczywiście ten post też można usunąć, nie zależy mi na ilości.

Tylko Panowie i..panie jeśli są ;) nie wklejajcie zdjęć nie swoich, zapożyczonych z netu.

Master

Czy Mataxas na stałe?

Widzę, że jest stolik , jakoś teraz to lepiej wizualnie wygląda.

Shrek

Tez jestem za wklejaniem zdjęc swoich pokoi, sprzętu i wszelkich ustroi ale też własnych pomysłów na jako taki wygląd pokoju, oświetlenia - opisy, ewntualne wrażenia po wprowadzanych zmianach. Wszystko to ma wpływ na samopoczucie, co za tym idzie na odbiór muzyki.

Byle tylko mniej dyskusji nad gustami innych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zamieszczono ostatnio dwa zdjęcia . Pierwsze zdjęcie pokazuje system stereo w pokoju. Natomiast drugie zdjęcie pokazuje pokój w którym widać fragment systemu audio mono/stereo - nie wiadomo. Niby drobna różnica ale jak wiemy różnica ma znaczenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi