Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

tuner jest wersją podstawową w ofercie dynalaba MD 90(w pelni analogowe urządzenia) firma jest kanadyjska, ale mają przedstawiciela w polsce(patrz wątek LUKARKLOC) gra przepięknie - przejrzyście a nie tak agresywnie i ostro jak urządzenia cyfrowe. szalenie muzykalna maszyna.spędzam dużo czasu słuchając radia więc postanowilem potraktować tuner jako pelnoprawny komponent systemu. wiecej fachowych informacji udzieli ci prawdopodobnie Jazz:)

123stefan - domyslam sie ze nabyles ten tuner w Polsce - jezeli tak to czy kupiles go jako nowy czy raczej ,,z drugiej reki'' - moze podaj cene tego modelu bo nie wiem jak sie ma cena w kanadyjskich dolarach do polskich zlotowek.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Kaszanka - przepraszam, ze się wcinam - cena w polsce jest bardzo atrakcyjna w stosunku do reszty swiata. jesli planujesz zakup zapytaj naszego forumowego kolegę jazza, który dystrybuuje MD na polskę. kupujesz wtedy z dwuletnią gwarancją producenta, pełnym serwisem, możliwością firmowego upgrade-u za cenę amerykańska. znacznie taniej niż w UE i gdziekolwiek indziej.

tuner jest świetny. poza sonicznymi zaletami ma jeszcze coś, co się trudno definiuje - styl, niepowtarzalność, pewną unikalność czyli ekskluzywność (mimo dość dobrej ceny za podstawowy MD90).

pozdr

podpisuje się obiema rękami, a co do kupna z drugiej ręki to się nie spotkalem, a szukałem wytrwale. tak więc skusilem się na urządzenie nowe-pełną ofertę masz na stronie www.magnumdynalab.com lub u rzeczonego jazza.

DO JAZZA :-)

Probuje do Ciebie wysłać mejla, ale albo podany adres jest walniety albo nie umiem wysyłać poczty.... bądź tak uprzejmy i zerknij do swojego "o mnie"... dzięki...

• Redaktorzy

muz123 - jeśli wysyłasz emalię z którejś z polskich "kont" to możesz mieć zwroty. Sugeruję założyć sobie konto na Gmail-u albo Yahoo i będzie po kłopocie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

witam, to ja też pochwalę się swoim skromnym stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10930-100006368 1170285562_thumb.jpg

post-10930-100006369 1170285559_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to ja też zaktualizuje swoje fotki...

Ukryta Zawartość

post-1122-100006365 1170285566_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A może nowy temat "Co się świeci u audiofila"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam.

Audiofilem co prawda nie jestem (nie stać mnie), ale lubię jak się u mnie świeci to moje coś :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

Ps. Oczywiście nie chodziło mi o pokazanie swojego ustroju... przyjdzie na to czas lecz jeszcze nie teraz... ale świeci przyjemnie :)

Luxmany i winyle 

Oswietlenie jako takie działa jednak na podswiadomość - skupia na muzyce, ale może też rozpraszać przy słuchaniu...hmm, czyli tez można je podciągnać pod "ustroje".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ponizej jeden z moich "ustrojow" roboczo podlaczony u mojego szwagra w firmie ( chwilowo brak miejsca w domu). Co najlepsze w promieniu paruset metrow zero sasiadow. Z braku stolika posluzylem sie przejsciowo steropianem :) Elektronika to monobloki AMV M1, Sony cdp-x505es, kolumny T+A TMR 160 Criterion wkrotce zmienia kolor na bialy (chyba..)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

malibu musze przyznac ze calkiem ciekawie, troche pozniej rozlozylem dywan, problem w tym ze odsluch odbyl sie wczoraj i bylo niestety zimno. Nie moge ci niestety powiedziec jak to brzmi w porownaniu zamknietym pomieszczeniem gdyz nie mialem jeszcze okazji sluchac tego zestawu w domu :-( Wiem tylko ze bas sie zdecydowanie poprawil, z tym ze nie wiem czy w skutek lokacji czy elektroniki, przedtym Criteriony graly tylko z vincentem i sony, i nie bylo tak fajnego efektu. Pozatym cala scena jakby sie powiekszyla, w niektorych znanych mi od wiekow kawalkach doslyszalem dotad nieznane mi efekty...poczekam do wiosny i napewno powtorze takie weekendowe posiedzenie

szkoda ze juz nie było śniegu, z pewnością ma wartości tłumiące i dywan byłby zbędny.U mnie jeszcze jest go sporo ale żona i sąsiedzi pomyśleliby, że już mi całkiem odbiło...

parsec niestety nie, mysle ze w tej kategorii cenowej to moga niezle namieszac, sa to kolumny 20 letnie, legendarne T+A TMR 160 Criterion, nowych niestety nie ma. 20 lat temu kosztowaly 6000 marek, tyle co nowy audi :). To linie transmisyjne, maja niesamowity bas ( do 18 hZ w dol ), super neutralne srednie i sa bardzo precyzyjne. Sterowniki to Vify (wysokie i srednie) i Seas ( basy ). Wymagaja sporych piecow z silnym zasilaniem. Problemem sa zawieszenia w basach ktore po takim czasie sie krosza, ale w niemczech jest masa firm zajmujacych sie tuningiem i rekonstrukcja sterownikow. Jezeli zdecyduje sie je zostawic to dam je do tuningu, tzn. zwrotnica, przerobka na bi wiring, nowe zawieszenia i wytlumienie, do tego beda biale w klavierlaku, ale to z czasem. W porownaniu z moimi diy Visatonami graja zdecydowanie neutralniej i nie tak efekciarsko, niestety stoja od paru miesiecy w piwnicy i dopiero od 1 marca bede mogl ich spokojnie posluchac w domowym zaciszu, do tego z dedykowana integra firmy T+A. Juz sie ciesze na deszczowe wieczory ;)

Mimo, ze jestem zwolennikiem bi -wire to nie zdecydowalbym sie na przerobienie zwrotnicy na bi wiring. Owszem mozna zmienic elementy na lepsze jakosciowo, ale jesli kolumny byl skonstruowane jako nie bi-wire to tak chyba warto je zostawiac. Oczywiscie jesli jest jakas firma, ktoa specjalizuje sie w tuningu tych wlasnie kolum to inna sprawa. Wyglada na to, ze masz kolumny o ktore warto zadbac.

Parsec to nie stanowi w tym wypadku problemu, pozniejsza wersja mkII miala standardowo bi wiring. Ostatnio dodzwonilem sie bezposrednio do producenta w Herfordzie, niesamowita obsluga klienta, zwykly numer telefonu, nie rzaden 0900... gadalem pol godziny ze specjalista do spraw glosnikow ktory dal mi namiar na firme ktora za niewielkie pieniadze to zrobi ( www.klangmeister.de - zajmuja sie tuningiem miedzy innymi produktow T+A, szczegolnie tego modelu), do tego facet mi to zalecal, koszt przerobki okolo 40 euro wiec da sie wyzyc. Mysle ze warto w nie zainwestowac, moje egzemplarze maja problemy z kosmetyka (odpryski farby, nic strasznego), co najwazniejsze sa sprawne technicznie, do tego jakis idiota ktoremu nie chcialo sie robic aukcji, oddal mi je za 150 euro czyli 25% ich rynkowej wartosi. To byl moj szczesliwy dzien i az sie ze szczescia zalalem :) Do wymiany bedzie wewnetrzne okablowanie, zdam sie na propozycje expertwo, chwilo jest kiepskiej jakosci drut, no i komsetyka. Musze przyznac ze sa one strasznie krytyczne jesli chodzi o ustawienie, szczegolnie jesli chodzi o bas, i tak naprawde nie nadaja sie do pomieszczen ponizej 25m², potrzebuja mase miejsca i najlepiej zapewne beda brzmiec w takim otoczeniu jak na zdjeciu. Jakby ktos byl zainteresowany odsluchem i akurat byl obecny w zaglebiu Ruhry to serdecznie zapraszam

• Pokaż nowe odpowiedzi