Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm...trochę się te passy marnują, Matrixy 801 już niestety nie ta liga.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Hmm...trochę się te passy marnują, Matrixy 801 już niestety nie ta liga.

ciekawe...bo?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Amidas, bardzo ładny system, piękne monobloki i kolumny. Wystrój też pierwsza klasa; akustycznie nie ma płaskich powierzchni i choć nie słychać zdjęcia to chyba problemów z akustyką nie ma rażących, bo pomieszczenie normalnie zagospodarowane, rozpraszaczy trochę widać. Ciekawym jak to gra. Gratulacje.

Powrót po dłuższej przerwie...

....a Szymon siedzi slucha sobie muzy ...i leje z nas wszystkich....

Jak widac oprocz tego ze jest bogaty, zna sie na najlepszej klasy sprzecie.....i akustyce to jeszcze jest madry, bo nie zabral juz wecej glosu ....

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Panowie Włosi wygrali !!! reszta to popiół i pył ;-)

nie no teraz to na pewno Angela zakręci kurek ojro dla pogrążonych w kryzysie południowców

amidas - no szacunek , dwie pralki w salonie ;) , ładnie , ładnie .

A jeszcze do tego według mnie ustawione nieprawidłowo.

Jesli powierzchia pokoju mniej niż 40 to te dwa grzejniki dodatkowe tez bym tam nie trzymał.

To tylko taka niewinna uwaga-ponieważ sprzęt dużego kalibru-powinien znajdować się w pokoju także dużego kalibru.

Także spytam KOLEGĘ AMIDASA o powierzchnię pokoju-gdyż zdjęcie i moje przypuszczenia moga być nietrafne-to sugeruje fota...choć kto wie??

Gość amidas

(Konto usunięte)

Panowie a teraz "godzina" prawdy. Wklejone zdjęcie i system nie jest w moim posiadaniu. Krukgczapa prosił o zdjęcie więc mu je dałem dla rozładowania napięcia. Wiem..wiem teraz co niektórzy są czerwoni z wściekłości, ale widzicie trafił się (jednak) jeden wpis który mimo "wspaniałości" systemu podważył jego zasadność. Ponadto liczyłem na Waszą audiofilską intuicję i zwrócicie uwagę że miejsce odsłuchowe jest dość blisko jak na tak wielkie kolumny. Moim zdaniem nie daje to pełnego komfortu ze słuchania muzyki.

Świadomie nie używam słowa przepraszam bo chyba nie o to chodzi. Jak widać łatwiej nam coś pochwalić z racji "wartości" niż kogoś zganić za to, że system kiepski, a warunki lokalowe pozostawiają wiele do życzenia.

Panowie>>sylw, jagoda i triode by wam nieco zrekompensować moją prowokację mogę wam na pw wysłać stan faktyczny systemu jaki posiadam i warunki w jakich idzie mu sporadycznie pograć, bym nie by łpodejrzewany o konfabulacje ;-)

pzdr.

Edytowane przez amidas

Większym problemem wydaje się kominek i to że kolumny nie są dogięte bodaj kilka stopni.Interesują mnie wysokoprądowe sieciówki SR-mam dwie i ochotę na kolejną.

Ponadto liczyłem na Waszą audiofilską intuicję i zwrócicie uwagę że miejsce odsłuchowe jest dość blisko jak na tak wielkie kolumny. Moim zdaniem nie daje to pełnego komfortu ze słuchania muzyki.

pzdr.

....czy ja wiem, czy miejsce odsłuchowe jest takie złe...? Wg pozycjonowania polecanego przez Audio Physic:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wszystko wygląda prawidłowo. Takie ustawienie to gwarancja szerokiej sceny i w moim przypadku sprawdza się super. Oczywiście przy takim ustawieniu dogięcie kolumn jest raczej konieczne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez velone

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

juz nie aktualne, ale... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jasio

amidas , nie ma problemu , tak czy siak jeżeli miał bym kiedyś mieć B&W serii 800 , to właśnie te. Oczywiście zgodzę się z starym audiofilem że takie kolumny potrzebują bardzo duuuużo luftu. Lubię ten wątek , ale co kto ma w domu to mi leży , kto chce ten daje fotki kto nie to nie, sam się nie utożsamiam z moimi gratami , kompleksów też nie mam a hobby jako hobby lubię :) .

jasio , masz lepszą fotkę , oczywiście jeżeli nie jesteśmy dalej w matrixie ;)

Edytowane przez sylw

Większym problemem wydaje się kominek i to że kolumny nie są dogięte

Nie są dogięte bo nie muszą, mają regulowany moduł średniotonowy. Poza tym ustawione są w trójkącie równobocznym. Może to grać całkiem dobrze, a nawet świetnie. Moim zdaniem swietne proporcje w ustawieni do kubatury pokoju.

Nie są dogięte bo nie muszą, mają regulowany moduł średniotonowy. Poza tym ustawione są w trójkącie równobocznym. Może to grać całkiem dobrze, a nawet świetnie. Moim zdaniem swietne proporcje w ustawieni do kubatury pokoju.

moduły również nie są dogięte-z jednej strony kominek,z drugiej pusta przestrzeń...jeżeli nie ma przeklamania związanego z miejscem robienia zdjęcia,to baza ok 2xtelewizor,a miejsce odsłuchu to więcej niż 2x telewizor.pomieszczenie wygląda na otwarte w którym wygospodarowano kącik odsłuchowy.Widocznie ktoś wiedział co robi.

To, że nie są dogięte nie świadczy o czymś złym, być może tak gra lepiej. Właśnie dlatego są regulowane aby słuchacz mógł wybrać dla siebie optymalny efekt.

Nie robi tego np. dla forumowiczów, czy sąsiada tylko dla siebie. Uważam, że z perspektywy tego zdjęcia zestaw jest ustawiony sensownie. Właśnie wydzielenie owego modułu średniotonowego i wysokotonowego sprawia, że nie jest to aspekt determinujący aż tak bardzo ustawienie tych kolumn.

W sumie to tyle bo to przecież wątek o naszych zestawach, wątek który z założenia miał być galerią naszego domowego audio, pewnie tez swego rodzaju kroniką zmian w naszych systemach, zmian pokazanych na zdjęciach.

Edytowane przez xniwax

Niektóre zestawy głośnikowe stosując się do zaleceń producenta należy ustawiać bez dogięcia do środka i w trójkącie równobocznym ze słuchaczem (np. moje MBL 300). I tylko w takiej konfiguracji uzyskuje się poprawną trójwymiarową scenę i ładne wypełnienie pokoju dźwiękiem.

NAD C326 + C545 + Audiovector zero super + Audiovector M3.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-44654-0-56913000-1341132549_thumb.jpg

post-44654-0-13683900-1341132564_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi