Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Pomogłem załatwić ,pomogłem wstawić i ustawić .Więc pozwalam sobie zamiescic zdjęcia od znajomego.

Bowers&Wilkins CM10s2

Odtwarzacz strumieniowy BlueSound Vault

Wzamcniacz Musical Fidelity M6 500i

Cieszę się ze mogłem pomóc i zarazić tą drogą chorobą kolejnego mojego znajomego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-42368-0-50874600-1415551272_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakoś tak pustawo, sterylnie i czyżby bez dywanu? ja tam wolę jak jest mały miszmasz w pomieszczeniu :) książki na regałach, obraz na ścianie, płyty na wierzchu...

Nie dawałem jeszcze z lampkami ;) niestety tv nie da się tymczasem wywalić co mnie nieco wk@&€ia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Pomogłem załatwić ,pomogłem wstawić i ustawić .Więc pozwalam sobie zamiescic zdjęcia od znajomego.

Bowers&Wilkins CM10s2

Odtwarzacz strumieniowy BlueSound Vault

Wzamcniacz Musical Fidelity M6 500i

Cieszę się ze mogłem pomóc i zarazić tą drogą chorobą kolejnego mojego znajomego.

Napisz parę słów o brzmieniu tego zestawu.

Nie dawałem jeszcze z lampkami ;) niestety tv nie da się tymczasem wywalić co mnie nieco wk@&€ia.

Wszystko się da. Ja otworzyłem szeroko okno i…. tak już z 5 lat bez TV spokojnie sobie żyję.

A przecież - o ile pamiętam - miałeś pójść w minimalizm...

No I jest minimalizm... na razie :D

73CKP8.jpg

Ale zaraz bede w posiadaniu nowego produktu od PS Audio: Sprout'a i zaczalem rozgladac sie za glosnikami i streamerem. Zarowno Bluesound chodzi mi po glowie, jak i B&W CM6 S2, czy podlogowe 683 S2... Poza achami i ochami wiele nie znlalzlem w necie. A musze zrobic wstepna selekcje sprzetu do odsluchu.

zaczalem rozgladac sie za glosnikami i streamerem.

Ja , powoli i nieśmiało, zaczynam się przymierzać do sprzedaży mojego Atolla ST200.

Jakby co - pisz na priv

Od razu widać, że to pomieszczenie z przeznaczeniem tylko i wyłącznie w celu słuchania muzyki :)

Jak sprawuje sie ten korek na scianie? Sa zauwazalne roznice?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jak sprawuje sie ten korek na scianie? Sa zauwazalne roznice?

Po części w jakimś stopniu wytłumia pomieszczenie, dźwięk już tak nie przedostaje się tak do sąsiedniego pokoju, było to dawno robione i ciężko mi powiedzieć jak było bez korka a jak z nim. Jednak ma swój urok i klimat.

• 2 tygodnie później...

Napisz parę słów o brzmieniu tego zestawu.

Jak to gra? Nie jestem audiofilem wiec ciezko mi słowami opisacv ale sie postaram.Moc tego wznacniacza jest przeogromna a ze kolega lubi ogromną ilosc basu to taką moc własnie dostał .Musical gra ciepło a jak wiecie doskonale Bowersy raczej grają mozna powiedziec surowo ,metalicznie.Jednak w połączeniu tych elementów wyszło moim zdaniem całkiem fajnie.Mocny ale zarazem ciepły ,aksamitny bas który jak dla mnie az za bardzo się wyróznia.Wychodzi przed szereg co mi osobiscie nie za bardzo sie podoba.Kolega basem zachwycony ,on zresztą uwielbia słuchac baaaaardzo głosno muzyki.Naprawdę szrapie membranami jak cholera. ja bardziej byłem ciekaw jak sobie poradzi Musical i Bowersy z górą.No i trochę się zawiodłem.Cięzko Wam będzie uwierzyć w to co napisze ale naprawdę tak jest.Otóz pisałem wczesniej ze przerobiłem swoje B&W 685 na podzespoły JetzenAudio i uwazam ze szczegółowosc ,scena bardzie są zauwazalne własnie na tych 685.Pewnie jak cały zestaw się wygrzeje będzie to grało inaczej ale na dzien dzisiejszy w skali od 1-10 wystawiłbym ocenę 7.To jest oczywiscie moja ocena i moje spostrzezenia.Słuchałem tych CM10 z Devialetem 120 i grał ten zestaw zupełnie inaczej .Bardziej spójnie, bas był bardziej wycofany i od razu własnie ta szczegółowosc była lepsza .Bardzo mi się podobało .No ale cena Devialeta była wyzsza i juz się kolega w budzecie nie miescił.

Pozdrawiam R.

To ja napiszę kilka słów o moim zestawie, kupiłem Vandersteeny 2CE, Muda44 zasugerował mi kupno kolejnych elementów zestawu, czyli, SM6, NAD C320 po modyfikacjach i Maranz CD52 MKII, jeszcze muszę dokupić kable głośnikowe, kilka testowałem, ale nie zdecydowałem co będzie.

Dotychczas miałem wzmacniacz Technicsa SU-810 i kolumny Tonsil TL120, nawet nie mogę porównywać jakości, jest to skok w inny świat dźwięku.

PS jak wkleić zdjęcia jak na stronie wcześniej?

Edytowane przez dopra

Dotychczas miałem wzmacniacz Technicsa SU-810 i kolumny Tonsil TL120, nawet nie mogę porównywać jakości, jest to skok w inny świat dźwięku.

Po takich doznaniach kazdy lepszy sprzet bedzie skokiem w inny świat. Po drugie taki NADzik do takich kolumn...

Edytowane przez rafal735r

?👈

Po drugie taki NADzik do takich kolumn...

Ale ten Nad niema nic wspólnego z pierwowzorem.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Ważne że kol.dopra jest zadowolony.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

To taki Nad muda44 signature;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi