Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Piękne pomieszczenie i gratuluję. Też jestem spod Białegostoku więc jak coś to pisz.

No właśnie, to nie jest forum o pomieszczeniach, mylicie pojęcia.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jakaś frustracja :)?. Tyle pracy, wysiłku, nerwów, pieniędzy i zdrowia ile włożył ten człowiek w budowę wie ten kto ja przeszedł i skończył z takim efektem. Cieszę się iż chce się tym podzielić i pokazuje nam zdjęcia. Piękne miejsce do wstawienia właściwego sprzętu. A mając takie chęci tylko patrzeć jak stanie tam wspaniały zestaw.

Piękne miejsce do wstawienia właściwego sprzętu. A mając takie chęci tylko patrzeć jak stanie tam wspaniały zestaw.

No właśnie, piękne miejsce, miał tam stać piękny sprzęt, ale na razie nie stoi, może kiedyś stanie (sprzęt oczywiście) - czego autorowi zdjęć oczywiście życzę, a innych lekarzy informuję, że nic mnie nie boli, nie uwiera, nawet nie mam zgagi :-)

Czytajcie ze zrozumieniem tak na przyszłość.

Jeszcze jedna mała uwaga: to, że ktoś publikuje swoje foty nie oznacza, że wszyscy użytkownicy forum muszą wznosić po ich obejrzeniu wszelkie "achy" i "ochy". To dziecinne przecież.

Człowiek dorosły publikując coś od siebie musi się liczyć zarówno z pozytywnymi jak i negatywnymi opiniami, to jest prosta definicja czegoś takie jak "forum".

Zarzucanie mi braku kultury jest nie na miejscu, ponieważ nikogo nie obraziłem, nie użyłem brzydkiego słowa, moją jedyną "wadą" jest własne zdanie, co i innym polecam.

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mój zestaw jest w "o mnie", a kolor firanek i dywanu chyba zbyteczny, no chyba, że o to właśnie "chodzi" ;-)

dokładnie o to chodzi...

Moim zdaniem,krytykowanie cudzych gustów,wyborów etc. jest zasadne gdy ktoś potrafi lepiej......

A co do sprzętu audio-od czegoś trzeba zacząć--później już idzie szybko.

dokładnie o to chodzi...

Moim zdaniem,krytykowanie cudzych gustów,wyborów etc. jest zasadne gdy ktoś potrafi lepiej......

Mnie się kolor brązowy nie podoba, ale już lepszego od niego nie wymyślę, nie potrafię.

dokładnie o to chodzi...

Wydaje mi się że nie w tym problem. Już pisałem. Jeżeli kogoś stać na takie urządzenie chatki to pewnie stać na lepszy sprzęt. A czytamy mniej więcej coś takiego - mam to w dupie, nie dlugo kupie sobie nowe BMW, sprzęt nie jest dla mnie ważny. Więc ja się pytam, po co tu wchodzić? Wklejac foty, skądinąd fajnej chatki i jednocześnie pisać ze sprzet jaki w nim stoi jest dla niego mało ważny. Może rzeczywiście nie to forum? Znowu nawiąże do tego Golfa II. Wpadam takim gruzem za 2 kola na zlot klasyków, wysiadam w gajerze za 10 kafli i stwierdzam że ten golf to jest jaki jest, bo mam inne, lepsze hobby jak ten gowniany golf. To po co tu przyjechales?? Zeby wszyscy klepali po plecach że masz zajebistego golfa? A lepszego nie kupisz, bo wolisz zegarek za tyle samo co ten golf wart? Dla mnie to trochę dziwne i smieszne. Wpadać na forum audio i pisać że te audio to mi wisi, bo chcę nowe BMW i wole światełka w schodach zamiast lepszego pieca. Coś mi się zdaje ze ktoś tu za dużo naczytal się gazet typu LOGO.

Koniec z mojej strony, poprostu dla mnie to dziwne.

?👈

Napisano dziś, 17:32

Użytkownik jarex dnia 25.05.2016 - 17:17 napisał

ladnie trolujesz ladnie...

kolega jarex dobrze prawi......pomieszczenie ok....ale sprzęt to raczej nic ciekawego....budżetówka z minionych lat...nie chcę wyjść na snoba.....ale w porównaniu z wystrojem pokoiku...kolumny i wzmak za mniej niż 2kzł (łącznie)...to lekki mezalians.....ale najważniejsze, że właścicielowi się podoba :)

Robak81 świetny pokój i sprzęt. Już widziałem Twoje fotki na forum hdtv.com.pl . Jakiś dziwna ta dyskusja, że audio za tanie do takiego pokoju. To jakie są prawidłowe proporcje wg naszego forum? Kupiłeś taki na jaki było Cię w danym momencie stać i taki jaki uznałeś za wystarczający dla Ciebie. Ważne żeby cieszyła Cię muzyka. Rozumiem Cię. Ważniejsza jest przecież rodzina dom itp. Sprzęcik zawsze można w przyszłości zmienić. Niektóry by woleli siedzieć w klitce i 50k wydać na audio i patrzeć na niego jak w ołtarzyk i najlepiej odpalać go 2 razy w miesiącu. Proponuje Ci na obiad serwować rodzinie konserwy i resztę kasy odkładać i kupić kabel zasilający za 10k ;)

Nadinterpretujesz moje posty i wstawiasz słowa których tu nie użyłem . Nigdzie nie napisałem że nie jest ważny tylko że musiałem pójśc na pewien kompromis. Oczywiście chciałbym mieć lepszy sprzęt ale w tej chwili nie mogę sobie na niego pozwolić. Muszę pogodzić wiele rzeczy a dom jest jeszcze nie skończony. To co jest stałe i niedemontowalne musi być dobrze zrobione i wysokiej jakości bo remonty więcej kosztują niż budowanie a ja zamiast czekać kolejne rok, czy dwa a może trzy lata aby kupić nowe droższe klocki postanowiłem pójść na skróty bo czułem głęboką potrzebę żeby coś mieć już. Miałem kino domowe z poprzedniego mieszkania samsung HT- Z 300 od którego słuchania bolały mnie uszy i dusza więc musiałem to jak najszybciej wywalić. Jestem dość zajęty na co dzień jednak 3 lata przewracania wieczorami tego oraz innych for naprowadziły mnie na ten sprzęt. Jest to co jest... a porównanie MA rs6 i pm 7000 które na moje oko są w stanie bardzo dobrym i fajnie grają do gównianego golfa 2 za dwa klocki jest dla mnie nie zrozumiałe. Myślałem że ten sprzęt ma więcej klasy niż rozjechany golf... ale ja się przecież nie znam. Krytykę przyjmuje pokornie chociaż jej do końca nie rozumiem. Byłem już bliski zakupu nowego ampli Yamahy R-N500. Po wstawieniu zdjęć z tym sprzętem zostałbym pewnie tak objechany że wstydu musiałbym chodzić kanałami. Masakra. W gazecie typu "Logo" można znaleźć informacje o 15 letnich wzmacniaczach? Nie miałem tej gazety nigdy w rękach ale wątpię. Kolego daj z siebie coś więcej.

Żeby nie było kolumny kosztowały 1950 a wzmacniacz 870

Robak

tak trzymaj świetny pokój i chatka a Ci co się tak mądrzą niech przestaną bić gruchę w swych "wypasionych" pokoikach z równie "wypasionym " sprzętem tylko niech je pokarzą cwaniaczki

zainwestuj w DAC'a i bedzie juz krok na przod, dzwiek prosto z satelity nie jest dobrym rozwiazaniem ;-) ...napewno uslyszysz roznice! DAC albo streamer z i bedzie oke ;-)

Robak

tak trzymaj świetny pokój i chatka a Ci co się tak mądrzą niech przestaną bić gruchę w swych "wypasionych" pokoikach z równie "wypasionym " sprzętem tylko niech je pokarzą cwaniaczki

Niektorzy to pewnie w kempingach siedza i ze zlosci zeby w futryne wbijaja :-P LoL oczywiscie zartuje hehe

Robak

tylko niech je pokarzą cwaniaczki

dlaczego mają karać? wystarczy, że pokażą ;-)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

sorki jarex ja być dyslektyk

Twoje przeprosiny są nie na miejscy, błędów nie robi się przecież celowo :)

Już prędzej za wytykanie ich publicznie należą się przeprosiny.

Robak81 świetny pokój i sprzęt. Już widziałem Twoje fotki na forum hdtv.com.pl . Jakiś dziwna ta dyskusja, że audio za tanie do takiego pokoju. To jakie są prawidłowe proporcje wg naszego forum?

Jasno i wyraźnie określił to jarex i ma rację. Po prostu w tym wątku nie chodzi o poklask za ładny pokój, a chodzi o pokazanie "WASZE USTROJE". Tematem na być SPRZĘT w pokoju, nie ładny pokój - a obok jakiś tam sprzęt.

Dlatego brawo za ładny pokój, ale to nie ten temat i nie to Forum. I nie ma w tym złośliwości jarex'a tylko pokazanie o co właściwie chodzi w tym temacie.

Więc może raz jeszcze warto przeanalizować czy chodzi o pokazywanie ładnych wnętrz, czy zestawów audio, a wnętrze jedynie jest "tłem" ciekawego setu.

W tych jakże ciekawych fotkach mamy pokazanie "mieszkam tak" - a tutaj to nikogo nie kręci.

Tutaj ludzi kręci "slucham na tym". I o tym cały czas pisał jarex. Z czym się całkowicie z nim zgadzam. bo nie był to z jego strony hejt jak to niektórzy "zauważyli", a słuszna uwaga, że komuś pomyliły się fora. I zamiast tematu "słucham muzy na tym"…mamy "a zyję panowie z rodzinką tak".

I na koniec, a pisanie "no ale za dwa lata…" to proszę o fotki za dwa lata. Dojdziemy do absurdu fotografowania przepięknych stolików pod audio…bez audio w pięknym pomieszczeniu…z komentarzem "ale juz za dwa lata…". nie o to chodziło w tym temacie, sorry. A jak ktoś ma inne (i też ładnie i zacnie) inne priorytety niz audio…no to nie powinien poruszac się w tematach stricte dla hardkorowych audiofilów, dla których liczy się każdy najmniejszy szczegół i pierdoła w temacie audio.

Rodzina, piekne wnętrza…nie o to chodziło.

Odpowiadajac na Twoje pytanie - proporcją właściwą jest pokazanie zestawu audio, nie pokoju czy domu (bądź też mieszkania) w jakim żyjemy.

I nie chodzi o kwoty, a o trzymanie się TEMATU.

Pozdrawiam.

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Więc może raz jeszcze warto przeanalizować czy chodzi o pokazywanie ładnych wnętrz, czy zestawów audio, a wnętrze jedynie jest "tłem" ciekawego setu.

O jedno i drugie, inaczej by tutaj zdjęcia klocków* na polu tylko były ;)

* klocków audio

Edytowane przez kennijczyk

Czyli sprzęt kolegi Robaka nie nadaje się do wstawiania w tym wątku?

Nagle z pokazanego sprzętu wyszło na to, że kolega robak tak naprawdę zakręcony jest w temacie motoryzacji, a hobby audio traktuje tak pobocznie. A i tak jak ma kasę - wsadza ją w dom i rodzinę.

I słusznie, bardzo to zacne i chwalebne…tylko nie nadaje się na Forum audio, gdzie spore grono to jak pisałem maniacy audio sprzętu.

Odpowiadajac na Twoje pytanie - proporcją właściwą jest pokazanie zestawu audio, nie pokoju czy domu (bądź też mieszkania) w jakim żyjemy.

I nie chodzi o kwoty, a o trzymanie się TEMATU.

Pozdrawiam.

A w jaki sposób pokazać sprzęt nie pokazując też pokoju? Gość wrzucił zdjęcia jak wszystko jest rozstawione i nie widzę w tym nic złego. Kilka osób zwróciło uwagę na wystrój pokoju i wcale się nie dziwie bo jest na czym oko zawiercić.

Edytowane przez Silver_85

Chyba chodzi o to że ma za ładny dom i to się nie podoba :)

Nie, chodzi o to, że tematem nie jest ŁADNY DOM.

Pokój ma być tłem dla pokazywanego sprzętu. Nie odwrotnie. A wyszło na to, że:

- Kolega Robak tak naprawdę woli motoryzacyjne "odloty" zwane hobby

- ma fajny dom (nikt mu tego nie odbiera), ale w temacie audio na Forum audio…raczej niewiele do pokazania…bo sam napisał "dopiero za dwa lata - mam takie plany".

Pytanie więc czy chodzi o pokazywanie ładnych pokoi a w tle jakiś tam sprzęt (gdzie jak się okazuje nawet kolumny działają na byle jakich "zworkach", IC to jakiś drut z łapanki…a tak w ogóle to wszystko w planach do wymiany) - czy chodzi o zgoła coś innego? O sprzęt audio, gdzie pokazane jest serce i pasja do tego (bo to w końcu Forum o audio), a reszta to ładne (kwestia gustu) tło dla naszego hobby.

Niech każdy sam sobie odpowie, ja poopieram Kolegę jarex'a i uważam jak On - to miejsce dla ludzi z bzikiem w temacie audio, nie ładnych wnętrz.

Sorry, na Forum taki mamy klimat - bo to Forum o audio.

"To wszystko wina kolegi Robaka bo gdyby wkleił zdjęcia swojego sprzętu w jakimś M3" to by się wszystkim podobało ale tego nie zrobił i ma przechlapane.Kolego było się tak afiszować i wk..wiać innych.

A w jaki sposób pokazać sprzęt nie pokazując też pokoju? Gościł zdjęcia jak wszystko jest rozstawione i nie widzę w tym nic złego. Kilka osób zwróciło uwagę na wystrój pokoju i wcale się nie dziwie bo jest na czym oko zawiercić.

Wyjaśniłem to powyzej.

Zawiesić oko w tym temacie powinno się na sprzęcie, nie na pokoju. Dojdziemy do absurdu pokazywania ładnych pokoi w 360 stopniach…no ale przy okazji - gdzieś na półce jakiś zestawik audio. Jest? jest!

Nie, nie o tym był temat i nie tak to miało wyglądać.

A jeśli tak - to czekamy na zdjęcia ładnych sof, stolików, ścian itd. Mozna będzie "zawiesić oko". A sprzęt audio - tak przy okazji w planach za 2 lata.

O czymś takim miał być ten temat?

Pytam tylko z ciekawości przy jednoczesnym poparciu zdania Kolegi jarex'a.

Niektórzy mają podejście typu: ale ten Robak81 dał popalić tym gamoniom z M3, pewnie im teraz łyso :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi