Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim należałoby w ogóle jakiejkolwiek lampy posłuchać, aby wysuwać tak daleko idące wnioski.

To Therion kazal dodawać wysokich tonów to wywnioskowalem że mu lampa zamula. Co ja poradzę? Jak granit bas zabira to ja mu wierzę. :)

?👈

Jeżeli uważasz, że nie mam racji, to nie przekonam Cię pisząc o tym

Nie napisałem że nie masz racji.

Proszę tylko o wyjaśnienie tematu w sposób techniczny.

Audio Voodoo mnie nie interesuje.

Są takie tematy, uczestniczyłem w nich kiedyś, opisywałem zmiany w brzmieniu, pisałem o kolcach pod wzmacniaczem.

Proszę więc o linka, z chęcią poczytam.

Są takie tematy, uczestniczyłem w nich kiedyś, opisywałem zmiany w brzmieniu, pisałem o kolcach pod wzmacniaczem. Nie mam ochoty wracać do tego, żeby udowadniać to, czego doświadczyłem nie raz. Mam od 7 (?) lat ten sam system, jest zgrany, króliczek jest złapany, czas poświęcam już tylko na słuchanie, na forach pojawiam się sporadycznie.

Jeżeli uważasz, że nie mam racji, to nie przekonam Cię pisząc o tym, musisz przekonać się sam, sprawdzając na własnym systemie. Tego za Ciebie nie zrobię. I o ile w kablach, to naprawdę trzeba znać brzmienie swojego systemu na wskroś, by usłyszeć zmianę, to w przypadku podstawy pod wzmacniaczem już niekoniecznie w aż takim stopniu - w moim przypadku po prostu wcięło najniższy bas.

Żeby nie odbiegać jednak od tematu, oto mój sprzęcik. Jak wspomniałem, mam go od wielu lat, zmian nie było żadnych. Doszedł NA6005 Marantza, ale też już jakiś czas temu (2 lata?). Skromny, ale jak dla mnie absolutnie wystarczający zestaw.

13220785_1229895147020854_126698073906971522_o.jpg?oh=2dfe120480ba89836bc8ab514867581c&oe=58F3240F

I to się nazywa satysfakcja z posiadanego sprzętu.

De gustibus non est disputandum

Ja tam tęsknię do czasów paprotek na kolumnach ;-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jarex, mogę Ci wysłać ze dwie donice, chcesz?

Walnij się nimi, sam wiesz w co.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja tam tęsknię do czasów paprotek na kolumnach ;-)

Kolega miał kwiatki i bardzo często zalewał sobie kolumny.

Nie było sprawy

Wiadomo :-)

Swoją drogą, kiedyś bywało to częstą praktyką :-)

Nie żebym coś miał do kwiatków, taki epokowy czas był

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Swoją drogą, kiedyś bywało to częstą praktyką :-)

Nie żebym coś miał do kwiatków, taki epokowy czas był

a potem odcisk doniczki jakże bezcenny.

Taką kiczowatą gitare na pilota se sprawiłem :D

44e81fc00f1515eacec625fb3fe31151_1.jpg

bd6d5c7ca07c9ae56b98f27038178bdf_1.jpg

Gdzie tam kiczowata,to prawdziwy hicior.

U mnie zmiany. Teraz wszystko się tak prezentuje (bardzo mnie to cieszy) :-)))

K

K

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzych L

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

K

A czemu kolega ustawił tak asymetrycznie względem ścian bocznych?

Chciałem też zapytać co to za kolumny?

o ile nastąpiła zmiana to te:)

Ukryta Zawartość

ehhhh, co ludzie widzą w takich stolikach audio ? szkoda oczu podczas delektowania się muzyką

Ukryta Zawartość

Postanowiłem, że również pokaże co u mnie gra. Zestaw skompletowałem sam, głównie na podstawie opinii innych użytkowników. Kolumny były słuchane przed kupnem, bo tu musiałem się nausznie przekonać o pewnych różnicach. Plany na przyszłość (oprócz zmiany lokum) to właśnie posłuchanie innych kolumn oraz dokupienie gramofonu.

Oczywiscie wszelkie konstruktywne sugestie mile widziane.

PS płyt mam więcej, stoja na osobnym stojaku.

mdn7slS.jpg

Gość rydz

(Konto usunięte)

Po pierwsze , za wąsko i blisko ściany kolumny , po drugie , by coś więcej napisać zapodaj więcej fotek pomieszczenia .

Postanowiłem, że również pokaże co u mnie gra. Zestaw skompletowałem sam, głównie na podstawie opinii innych użytkowników. Kolumny były słuchane przed kupnem, bo tu musiałem się nausznie przekonać o pewnych różnicach. Plany na przyszłość (oprócz zmiany lokum) to właśnie posłuchanie innych kolumn oraz dokupienie gramofonu.

PS płyt mam więcej, stoja na osobnym stojaku.

mdn7slS.jpg

Poczciwy Pionek nadal w formie.Naciesz sie tym co masz a później zobaczymy.

• Pokaż nowe odpowiedzi