Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Allegro, same czarne teraz widzę, jak klikam w link w historii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem jak wilgotność, ale temp pokazuje nieprawidłowo. W opiniach też pisali. Mi potrzebna tylko godzina i fajnie wygląda. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

W dniu 14.07.2024 o 20:49, tomek11 napisał:

Bywało mniej nowocześnie;)

I nawet "wieża" jest. Fajne czasy, 2 z przodu była;) To 2001 rok, ale dywan i meble to raczej gdzieś w 1990 r. kupione. Człowiek już pracował, coś tam zarabiał, ale papu i spanie miał u Mamy. A jak rodzice wyjeżdżali na działkę od maja do października to cały kwadrat był mój:) Działo się...

Ukryta Zawartość

Moje Dali 450 jak to grało.

Ukryta Zawartość

W dniu 19.06.2024 o 07:25, aryman napisał:

Napisz proszę jak wypada na tle streamingu. Lub jak prezentuje się streaming na tle denona..🙂

I co? Jak wrażenia?  

15 minut temu, aryman napisał:

I co? Jak wrażenia?  

W prawdzie wciąż więcej słucham ze streamingu ale kupuję wybrane, ulubione płyty i np. taka ostatnio nabyta "Silent Light" Dominica Millera bardziej mi się podobała odtwarzana na CD. Nie wiem czy to wciąż jakaś autosugestia ale ogólnie odnoszę wrażenie że dźwięk z odtwarzacza jest bardziej czysty i jakby lepiej wybrzmiewa. To są subtelne różnice ale gdybym miał skupić się na jednej wyraźnie słyszalnej różnicy to byłaby to bardziej namacalna organiczność brzmienia. Odnoszę wrażenie jakby płyty CD grały bardziej prawdziwie i na tym się kończą jakiekolwiek różnice przynajmniej dla mnie. Płyty CD myślę że będę nadal kupował bo po prostu mają swoją wartość i fajnie tak fizycznie coś włączyć 😉 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Godzinę temu, Tal napisał:

W prawdzie wciąż więcej słucham ze streamingu ale kupuję wybrane, ulubione płyty i np. taka ostatnio nabyta "Silent Light" Dominica Millera bardziej mi się podobała odtwarzana na CD. Nie wiem czy to wciąż jakaś autosugestia ale ogólnie odnoszę wrażenie że dźwięk z odtwarzacza jest bardziej czysty i jakby lepiej wybrzmiewa. To są subtelne różnice ale gdybym miał skupić się na jednej wyraźnie słyszalnej różnicy to byłaby to bardziej namacalna organiczność brzmienia. Odnoszę wrażenie jakby płyty CD grały bardziej prawdziwie i na tym się kończą jakiekolwiek różnice przynajmniej dla mnie. Płyty CD myślę że będę nadal kupował bo po prostu mają swoją wartość i fajnie tak fizycznie coś włączyć 😉 

Czyli różnice są raczej znikome i ,,kosmetyczne"....

1 minutę temu, aryman napisał:

Czyli różnice są raczej znikome i ,,kosmetyczne"....

Nie są na tyle subtelne by ich nie usłyszeć, ale są wystarczające by docenić brzmienie CD.

Najbardziej słyszalną różnicą jest pewna organiczność brzmienia. Słuchanie ze streamingu daje mi dużo przyjemności ale słuchanie z płyty CD jest bardziej namacalne.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

50 minut temu, Tal napisał:

Nie są na tyle subtelne by ich nie usłyszeć, ale są wystarczające by docenić brzmienie CD.

Najbardziej słyszalną różnicą jest pewna organiczność brzmienia. Słuchanie ze streamingu daje mi dużo przyjemności ale słuchanie z płyty CD jest bardziej namacalne.

.metafizyczne wrażenia i "namacalność" czyli  onometopeiczna  gloryfikacja materialistycznego nośnika z wykastrowanym zapisem 44.1/16 🤭 i wszytko po to by silić się na sentymentalną oryginalność ? Jednym słowem kopia klimatu nośnika drapanego 🤗

16 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

metafizyczne wrażenia i "namacalność" czyli  onometopeiczna  gloryfikacja materialistycznego nośnika z wykastrowanym zapisem 44.1/16 🤭 i wszytko po to by silić się na sentymentalną oryginalność ?

No to bez silenia się na cokolwiek - nie "gloryfikacja", tylko fakty, bez mitów o "wykastrowaniu" czegokolwiek realnie słyszalnego w zapisie 44/16.

Na koniec, nośnik fizyczny, jest właśnością słuchacza, nie wspominając już o walorach edytorskich, striming to tylko wypożyczenie na czas określony.

19 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

.metafizyczne wrażenia i "namacalność" czyli  onometopeiczna  gloryfikacja materialistycznego nośnika z wykastrowanym zapisem 44.1/16 🤭 i wszytko po to by silić się na sentymentalną oryginalność ? Jednym słowem kopia klimatu nośnika drapanego 🤗

Ten wykastrowany zapis wykorzystuje wszystko co mogą usłyszeć ludzkie uszy. Nie widzę, ani nie słyszę sensu inwestowania w jakieś gęste pierdółki. 

?👈

2 godziny temu, iro III napisał:

No to bez silenia się na cokolwiek - nie "gloryfikacja", tylko fakty, bez mitów o "wykastrowaniu" czegokolwiek realnie słyszalnego w zapisie 44/16.

Na koniec, nośnik fizyczny, jest właśnością słuchacza, nie wspominając już o walorach edytorskich, striming to tylko wypożyczenie na czas określony.

żenujący wpis, szczególnie pierwsza część dotycząca głębi bitowej i częstotliwości próbkowania. Drugi akapit to kwestia osobowości...

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Ten wykastrowany zapis wykorzystuje wszystko co mogą usłyszeć ludzkie uszy. Nie widzę, ani nie słyszę sensu inwestowania w jakieś gęste pierdółki. 

Twój wybór, świata to nie zmieni...

eot

48 minut temu, Luk77 napisał:

Super secik 👍. Tylko czy nie gotuje się ta Yamaha ?

Dzięki, nie, ma wystarczająco oddechu na górze, prawie 3cm i z tyłu.

2 godziny temu, iro III napisał:

Tym bardziej brzmienia audio.

no właśnie, brzmienia...

ale to już tyle o tym było tutaj, że nie ma sensu ciągnąć tego off top

W dniu 20.07.2024 o 01:03, J4Z napisał:

Allegro, same czarne teraz widzę, jak klikam w link w historii.

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak wilgotność, ale temp pokazuje nieprawidłowo. W opiniach też pisali. Mi potrzebna tylko godzina i fajnie wygląda. 

Dzięki.

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, J4Z napisał:

Koty długo się gotują

gotowanie to w wodzie , tu kot jest grillowany 😄

Edytowane przez bolo_senor
6 godzin temu, Basstech napisał:

Dzięki, nie, ma wystarczająco oddechu na górze, prawie 3cm i z tyłu.

Aaa jak 3cm to spoko, klasa A? 😁

Siema.

Wszyscy wrzucają zdjęcia gratów to i jak tak czynie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, bartoszek32 napisał:

Siema.

Wszyscy wrzucają zdjęcia gratów to i jak tak czynie.

Ukryta Zawartość

To jak już pobrałem, wrzucę, żeby inni nie musieli. 😀

x9dd1O3.png

W ogóle zdjęcie w pdf?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

1 minutę temu, J4Z napisał:

To jak już pobrałem, wrzucę tak żeby inni nie musieli. 😀

Ukryta Zawartość

W ogóle zdjęcie w pdf?

Dzieki

4 minuty temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

W ogóle zdjęcie w pdf?

Tak wiem nie zdążyłem usunąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ogóle widać to zdjęcie?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ten PNG, nie.
Na tym kompie, może w domu na innym.
PDF się otwiera bez problemu. Pytałem bo może inni mają ten problem, a chcą zobaczyć.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

U mnie na tv nie wyświetla się, na tel i pc bez problemu. Dziwne, bo link bezpośrednio do zdjęcia na hoście. Może @Espectro wie o co chodzi. 

Edytowane przez J4Z

.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

W ogóle zdjęcie w pdf?

Co to kef r11? I roksan k3?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi