Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.03.2025 o 18:38, Tal napisał:

ale nikt nie mówił, że DM 2/7 zostaną ze mną do końca 😉 

A kto to powiedział?

Cytat

Żeby jednak nie pozostać bez muzyki dziś zakupiłem budżetowe Dynaudio o których zawsze marzyłem, stan igła, pierwszy właściciel, model DM2/7, które ze mną zostaną do końca, bo będą do drugiego systemu 😉 

Tak to jest z audiofilami🙂

W dniu 6.03.2025 o 18:38, Tal napisał:

Słucham sobie już od około 5 godzin monitorów Dynaudio DM 2/7 i ogólne wrażenia są pozytywne. Z pewnością na ostateczną ocenę niewątpliwie wpływ mają moje srebrne kable głośnikowe, które górne pasmo "polerują" i delikatnie akcentują co bardzo podoba mi się szczególnie w muzyce jazzowej gdzie pięknie wybrzmiewają blachy perkusji, dzwoneczki i wszelkie przeszkadzajki. W muzyce metalowej z kolei już mam wrażenie, że odrobinę za bardzo są zaznaczone aczkolwiek nadal nie jest to jazgot, czy ostrość po prostu nieco dobitniej je słychać, jednak całe szczęście w tym ciężkim gatunku jest to akceptowalne ze względu na jakość tej części pasma, bo jak to u Dynaudio góra jest słodka, kremowa i bardzo przyjemna w odbiorze. Kupiłem je na przeczekanie i do czasu kiedy uzbieram odpowiednią kwotę na Dynaudio C1 i już te budżetówki utwierdzają mnie w przekonaniu, że kolumny Dynaudio to dobry wybór. Mam je w komplecie sklepowym, wszystko co daje producent, zatyczki, plastik ochronny na tweetery, maskownice, kwity i karton z wypełnieniem, stan igła od pierwszego właściciela także jestem zadowolony, jednak trochę się pospieszyłem, bo po czasie przypomniałem sobie o ATC SCM7, które to zawsze chciałem odsłuchać i sprawdzić u siebie no ale nikt nie mówił, że DM 2/7 zostaną ze mną do końca 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nEDuqmH.jpeg

fHgPnfF.jpeg

IxrVaxd.jpeg

ładniutkie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Dziękuję @Ajothe za dobre słowo 🙂 bo rzeczywiście panowie zmienia się to u mnie jak w kalejdoskopie 😉 ale cóż mogę poradzić na to, że tyle fajnych kolumn jest które chciałoby się posłuchać 😃 a te DM 2/7 fajne nawet bardzo, ale nie z moimi srebrnymi kablami głośnikowymi. W otoczeniu mojej elektroniki dałbym do nich Winda od Van den Hula, albo Q Blacka II, bo z moim Q Silver II odrobinę zbyt jasno jest zwłaszcza gdy chce się dołożyć do pieca przy metalu, ale znajomy już się zdeklarował, że gdybym chciał je sprzedawać to je ode mnie odkupi 😁

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Dojechały panele za głowę. Czeski Ekustik. Wykonanie bardzo zacne, a działanie oraz pomiary dla tygrysków w odpowiednim wątku i dziale 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.03.2025 o 23:19, Ajothe napisał:

Przynajmniej przyjemnie się czyta przygody @Tal z różnymi systemami w przeciwieństwie do pseudonaukowego  bełkotu pomiarofili  😄

jedyny bełkot tutaj to twoje posty.
ochłoń dzieciaku.

przestan pluć jadem w każdym wątku.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, ferszcik napisał:

Dojechały panele za głowę. Czeski Ekustik. Wykonanie bardzo zacne, a działanie oraz pomiary dla tygrysków w odpowiednim wątku i dziale 🙂

Ukryta Zawartość

Wyglądają super, a ile kosztuje taki panel?

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Wyglądają super, a ile kosztuje taki panel?

Wyglądają naprawdę świetnie ! Grafikę można według własnego uznania im zaproponować czy mają określone wzory ?

2 godziny temu, ferszcik napisał:

Oczywiście, za sztukę to chyba ze złota by musiały być 😄

W świecie audio tyle może kosztować też bezpiecznik 😄

12 godzin temu, ferszcik napisał:

Ukryta Zawartość

Ile cię wyszły takie 3? Tam jest dowolny rysunek wtedy?

9 godzin temu, ferszcik napisał:

Jeszcze w zeszłym roku się załapałem jak kosztowały poniżej 700 euro a teraz już ponad 1000 euro...

Ok dzięki!

Ukryta Zawartość

U mnie dziś basowe orgie! 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dzieje się! 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

19 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Wyglądają naprawdę świetnie ! Grafikę można według własnego uznania im zaproponować czy mają określone wzory ?

Nie mam pojęcia czy można własny print zaproponować. Gdybym chciał z własnym printem to prędzej bym zrobił takie panele w Mega Acoustic albo Addictive Sound a potem oprawił drewnianą ramą na zamówienie. Wyszłoby na pewno taniej.

Dzięki uprzejmości kolegi @seba3002, któremu dziękuję za zaufanie, bo w końcu mogę posłuchać w swoich warunkach uwielbianych i szanowanych ATC SCM7 i już teraz po zaledwie kilku godzinach stwierdzam, że chcę je mieć u siebie w swoim systemie. Poza tym, że swoją kompaktową bryłą idealnie wkomponowały się w moim niewielkim pokoiku to do największych atutów zdecydowanie należy zaliczyć średnicę, która swoją plastycznością, barwą i szczegółowością po prostu urzeka. Góra raczej dopełnia całości i jest w dobrej proporcji. Jedynie mogłaby być bardziej wyrafinowana, ale to raczej moje czepialstwo, bo ogólnie ani nie męczy, ani nie ma jej za mało, jest w sam raz. Bas z kolei jak na wielkość skrzynki oraz przetwornika też jest ok i zaraz po jakości średnicy zrobił na mnie równie duże wrażenie. Ponieważ to obudowa zamknięta to jest fajnie wykonturowany i szybki co bardzo mi się podoba w metalu tym bardziej, że używam REL'a, który też jest w obudowie zamkniętej, więc jakość basu bardzo zyskała i ogólnie bardzo fajnie zszyły się te monitorki z moim subem. Podoba mi się do tego stopnia, że poluję już na używane, ale jeśli nie będzie czarnych to jestem zdecydowany kupić nawet nowe 🙂 

cGtjldg.jpeg

WjMviEn.jpeg

zDayFuK.jpeg

clO8Os6.jpeg

Edytowane przez Tal

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Naim + ATC + Denafrips = to musi grać! 👍 🥳

Faktycznie brzmi to całkiem dobrze. Jeśli uda mi się kupić własne to będę naprawdę zadowolony 🙂 

5 minut temu, Tal napisał:

Faktycznie brzmi to całkiem dobrze. Jeśli uda mi się kupić własne to będę naprawdę zadowolony 🙂 

Ciekawe na jak długo 🙂

8 minut temu, szeekin napisał:

Ciekawe na jak długo 🙂

Czepiasz się jak pijany płotu... nawet jeśli to co komu do tego... poza tym piszesz jakbyś nie znał tego hobby... myślisz, że ja pierwszy taki co to pisze, że już koniec, a zmienia te sprzęty...?

Edytowane przez Tal

Dobrze ze doszły w całości. 

A.dopiero co tu stały 🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, Tal napisał:

Dzięki uprzejmości kolegi @seba3002, któremu dziękuję za zaufanie, bo w końcu mogę posłuchać w swoich warunkach uwielbianych i szanowanych ATC SCM7 i już teraz po zaledwie kilku godzinach stwierdzam, że chcę je mieć u siebie w swoim systemie. Poza tym, że swoją kompaktową bryłą idealnie wkomponowały się w moim niewielkim pokoiku to do największych atutów zdecydowanie należy zaliczyć średnicę, która swoją plastycznością, barwą i szczegółowością po prostu urzeka. Góra raczej dopełnia całości i jest w dobrej proporcji. Jedynie mogłaby być bardziej wyrafinowana, ale to raczej moje czepialstwo, bo ogólnie ani nie męczy, ani nie ma jej za mało, jest w sam raz. Bas z kolei jak na wielkość skrzynki oraz przetwornika też jest ok i zaraz po jakości średnicy zrobił na mnie równie duże wrażenie. Ponieważ to obudowa zamknięta to jest fajnie wykonturowany i szybki co bardzo mi się podoba w metalu tym bardziej, że używam REL'a, który też jest w obudowie zamkniętej, więc jakość basu bardzo zyskała i ogólnie bardzo fajnie zszyły się te monitorki z moim subem. Podoba mi się do tego stopnia, że poluję już na używane, ale jeśli nie będzie czarnych to jestem zdecydowany kupić nawet nowe 🙂 

Ukryta Zawartość

WjMviEn.jpeg

zDayFuK.jpeg

clO8Os6.jpeg

Żadne inne monitory nie prezentowały się tak dobrze u Ciebie jak powyższe ATC. Świetnie to wygląda, a jeśli jeszcze gra, a z pewnością tak jest bo słuchałem ich kilka razy, to prawdopodobnie króliczek złapany 😀

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

2 minuty temu, soberowy napisał:

Żadne inne monitory nie prezentowały się tak dobrze u Ciebie jak powyższe ATC. Świetnie to wygląda, a jeśli jeszcze gra, a z pewnością tak jest bo słuchałem ich kilka razy, to prawdopodobnie króliczek złapany 😀

Miło, że tak uważasz. Dziękuję 😃 pochwalę się też, że po mojej wcześniejszej propozycji odsprzedaży ich od kolegi @seba3002, który przystał na moją ofertę zostają już ze mną 🤩 jestem mega zadowolony, bo rzeczywiście króliczek prawdopodobnie złapany 😉 

Świetnie wyglądają gratuluję ! To jest właśnie piękno tego hobby ze ciągle zaskakuje i poznajemy coś nowego. Ja tak mam właśnie z d48 ProAc ale niestety sprawdziłem i za duże na moje pomieszczenie i kotłowały się 😞 

• Pokaż nowe odpowiedzi