Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

wg tej ostatniej strony posiweconym srebrnym pioneerom tx606, ktorego mam, t tak naporawde tx6700... cokolwiek to oznacza, roznia sie kolorem skali i chyba to wszystko...

wracajac do dzwieku, szczerze mowiac przy jakosci nadawania polskich stacji to mi to nie robi roznicy. moj akablowka natomiast nadaje rowniez radia niemiecki i angielskie (jazzfm.com) i tam radio gra bardzo przyjemnie, szczegolnie wieczorem, cichutko, ladnie swiecac ;)

w przypadku tych sprzetow mysle ze kryterium oplacalnosci nie ma zastosowania, nalezy zwrocic uwage na wartosc niewymierna - czyli to , jak bardzo nam sie sprzet podoba...

a co do anteny, u mnie normalna radiowa wtyczka weszla jakos, nie uszkadzajac gniazda i nie musialem nic przerabiac.

>alt_77

A propos ceny. Być może akurat ja jestem taki przewrażliwiony na punkcie stanu wizualnego obudowy, ale sprzedawca wspomina o ryskach na obudowie, gałkach itd. Zresztą chwała mu za to. Mnie jednak osobiście to zniechęca, więc myślę, że powinieneś wziąć to pod uwagę w licytacji. Gdyby stan był idealny (wiem, że nie tak łatwo o takowy) to pewnie sam pokusiłbym się o licytację.

Pozdrawiam

> [maciek]

Sprawdź jeszcze do czego jakiego gniazdka wetknąłeś po drugiej stronie ;-) To jest tak wymyślone, że jeżeli gniazda anteny zbiorczej bądź kabłowki są wciskane a nie na nakrętkę, to typowy kabelek wkładając do gniazdka antenowego od telewizora da sie wetknąć drugim końcem tylko do telewizyjnego. I odwrotnie.

Henry, nie ma sprawy:) acha, tuner jest w stanie idealnym, działa więc w razie co to się odezwę.

na razie myślę o cokołach pod kolumny... tuner to gdzieś w przyszłości:)

Google zdają się być wyjątkowo zdawkowe ale to co mówią przedstawia się tak: SSS oznacza po niemiecku Spektrum-Schein-Stereo a po angielsku zdaje się Spectrum Simulated Stereo, niestety szerszego opisu brak, zatem obstawiam, ze to ucieszny gadżet w postaci układu pseudostereofonicznego, który w przypadku słabych warunków odbioru uniemożliwiających odbiór stereofoniczny, daje jego namiastkę.

Spróbuj, o ile to możliwe przełączyć tuner w tryb mono, po czym załączyć ów SSS i posłuchać czy dźwięk w kolumnie prawej jest inny niż w lewej (np. w prawej przeważają raczej niższe dźwięki a w lewej wyższe).

Dziękuję za odp. Faktycznie, to RFATN osłabia lekko wzmocnienie, można to zaobserwować przy słabym sygnale. Ten Pioneer to świetny tuner, oprócz jednej stacji Wszystkie inne w Warszawie na kawałku kabla odbiera z maksymalnym poziomem sygnału. W środku też miło prawie wszystkie elektrolity to Elna Cerafine. Wymieniłem tylko diody w prostowniku na Byv 27/100. Gra tak przyjemnie, że pomyślę nad poważną instalacją antenową. Ciepło przestrzennie i potężnie.

Witam

Jeśli ten Kenwood kt 7550 jest kogoś z Was to dajcie mi proszę info na priva o Waszych oczekiwaniach do co ceny. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Cześć ...

mam wielką prośbę - jestem posiadaczem tunera Pioneera F504RDS, jakiś czas temu przy przeprowadzce zaignął mi do niego manul. Czy mógłby mi go ktoś wysłać w pdf albo może znacie linka do niego? Byłbym bardzo wdzięczny bo chciałby zmienić parę ustawień ...

Pozdrawiam i dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie wiem jak z dzwiekiem, ale estetyka nienaganna ;))))))

Ukryta Zawartość

Panowie który z tych czterech tunerów według Was zagra najlepiej...?

Onkyo T-4211

Yamaha TX-930

Sony ST-S530ES

Denon TU-255

Denon TU-235RD

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Witam.

Chciałem się pochwalić moim nowym nabytkiem - HITACHI FT-5500 MkII :-)

Może nie jest najpiękniejszy ale za to ma bardzo dobre oceny na www.fmtunerinfo.com

A najlepsze jes to, że kupiłem go za... 28zł :-)

>Noru

nie wiem jak denony, bo nie sluchalem, ale onkyo odpada na pewno do yamahy i es. mialem mozliwosc porownania bezposrednio onkyo do tunera jaki mam w o mnie, i imho sony wypadl o niebo lepiej.na allegro jest zarowno 530es jak i 590es. tx-930 rs takze niczego sobie :)

Dla lubiących połączenie elegancji z wygodą obsługi. Pierwszy cyfrowy tuner Pioneera TX-D1000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Więcej o nim na stronce TIC.

Może jak Noru przestanie uważać RDS za niezbędny element wyposażenia tunera (bo tego on nie ma) , to będzie to czego szukał? A na pewno będzie sporo od Yamahy tańszy.

Ukryta Zawartość

Noru uwaza że 20-letnie półprzewodniki w tak starym tunerze mają już dosyc i np. kondensatory dawno juz wyschły wiec taki tuner nie gra za rewelacyjnie. Nie przecze że kiedys grał świetnie ale teraz po tylu latach niewarto sie w niego pakowac tymbardziej ze pewnie odlezał też swoje na jakiejś niemieckiej wystawce :)

No to byś się zdziwił, gdybyś posłuchał takiego starego grata (byle pierwotnie dobrego!). Co więcej, nie jestem pewien, czy te stare kondensatory są takie wyschnięte. W hitachi ft-8000 wymieniłem wszystkie podejrzane podzespoły i w efekcie gra niemal tak samo jak NAD 4080... bez żadnej renowacji. Oba zresztą sa wysmienite. Myslę, że to nie tylko moej doczucie. Ale - co kto lubi :-)

zwolennik łagodności

Ja lubie kupic i słuchac ciesząc sie dźwiekiem a nie kupic i naprawiac albo cos przy tym grzebac :)

Szukam dobrego tunera do 300-350zł ale na allegro wysyp samych złomów z wystawek a te niezłe sa w nienormalnych cenach :)

Wiec chyba ratuje mnie eBay :( ....i wiara ze jak przeleje kase na zachód to nie trafie na Turka i pieniadze nie przepadną.

ajajajaj.......jakoś tak czegoś mi brakuje mi tym forum jak nie ma jakiegoś pięknego klasyka do pooglądania i poczytania o nim. Panowie wrzućcie tu jakieś fotki i opisy.

Witam

Panowie, a co myślicie o tym Sony ST-5130? Warto?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stareńki, bo z 1973 ale według strony TIC warto. Pięć "gangów". Link z tą opinią masz zresztą podany. Przy okazji podane są też widełki cenowe dla tego modelu na rynku wtórnym.

O dziwo modele późniejsze o kilka lat są jednak ładniejsze. Dotyczy to nie tylko Sony.

Harry z Tybetu, 8 Kwi 2006, 22:30

>ajajajaj.......jakoś tak czegoś mi brakuje mi tym forum jak nie ma jakiegoś pięknego klasyka do

>pooglądania i poczytania o nim. Panowie wrzućcie tu jakieś fotki i opisy.

Nie wiem czy piękny, ale skoro Harry tęskni za nowymi tunerami to wkleję mojego "łagodniaka". I tak właśnie gra, można słuchać godzinami, inna sprawa że nie można, bo stacje radiowe są jakie są:)

Kenwood KT-400 w rewelacyjnym stosunku jakości do ceny. Kosztował mnie całe 30 zł:)

Po wklejeniu zdjęć normalnie się przeraziłem , ale to efekt photo editora. zmniejszyłem ale nie poprawiałem. napisy wyglądają jak podtarte, jakieś kropki. w rzeczywistości wygląda lepiej:)))

KUPIŁEM. Czekam zniecierpliwiony :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi