Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner Shunyata Hydra V-Ray

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

Janku na razie z braku gotówki, tańsi będą bracia ze wschodu, którzy przekonają Ciebie abyś zostawił u mnie jako prezent w darze naszej dozgonnej znajomości.Zastanawiam się nad wymianą drzwi na jakieś stalowe itp...!!! A po za tym naprawdę nie wiem co mam napisać na temat dźwięku jeszcze nie dzisiaj ,na razie leci już ok 100 płyta.Napiszę coś za parę dni cdn...Pozdrawiam

Czy ktoś z was próbował podłączyć Hydrę po telewizor, ja próbowałem. Wynik był taki, że nie tylko słyszę ale i widzę co robi hydra.

Może w takim razie zaufać oczom, skoro uszy nie dają rady. Pytanie moje jest takie, dlaczego telewizor gra lepiej i moja żona, która nie wiedziała co robię domagała się żebym coś zrobił bo telewizor już nie gra tak jak kilka dni temu.

Mirku podłączałem, tak jak mi mówiłeś. Efekty są od razy zauważalne.

Po pierwsze paleta barw jest łagodniejsza, naturalna,ale nic nie traci ze swojej kolorystyk. W HD gdzie obraz jest ostry, staje się jeszcze ostrzejszy, lepiej ukazane drugie i trzecie plany i najważniejsze obraz jest bardzo stabilny i płynny.

Te wszystkie cechy są zauważalne natychmiast i nie trzeba się specjalnie wpatrywać.

Pozdr

Mój znajomy (ten co sprzedaje swoją Hydrę-8) ma przez nią podłączoną Plazmę Pioneera. I też twierdzi że jest lepiej. Do tego sieciówka Shunyata Python.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A tak poważnie to wczoraj znajomy mi podesłał ;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podstawa dobrego obrazu w HDTV to jakosc sygnału na wejsciu wiec gdy zaczynacie pisac o zmianie kolorow czy lepszej czerni to jest to jedynie wasze subiektywne odczucie .Zawodowo pracuje na sygnale HDTV i nie znalazłem jeszcze nic ze sprzetu profesjonalnego pracujacego jako kondycjoner co dawałoby widoczne znmiany w kolorach i zmiane w odczytach programow testujacych monitory.Pomijam oczywiscie temat ochrony dla sprzetu i pracownika przed pradem z sieci czego nikt nie neguje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cholera, pierwszy raz się spotykam z opinią by Shunyata muliła....wszyscy podkreślają bezpośredni, niczym nieograniczony, dynamiczny dźwięk....jak widać każdy inaczej słyszy i wszelkie rady można sobie wsadzić w dupkę dopóki samemu się nie posłucha....tym bardziej, że pewnie tylko na podstawie tego wątku wielu poleciało w ciemno po Shunyatę :)))))

Czlowieku-NIE MULI a Ci co tak twierdzą są w błędzie.Przyczyna błędu może oczywiście być różna,ale sądze,że powodem będzie co innego niż Shunyata.Posiadam od dawna,nie zasłyszałem,nie dowiedziałem się od znajomego itd.

Bo dopoki nie wiadomo, CO to znaczy "muli" nie bedzie zgody. Dla jednego moze to byc spowolnienie w oddaniu rytmu, dla innego obciecie wysokich, inny nadwyzke basu odbierze jako mulenie...

No cóż, Reimyo niestety kładzie Hydrę 8 na obie łopatki, ósemka to powiedzmy liga okręgowa a Reimyo to niestety już ogólnokrajowa :) Miałem obydwa urządzenia więc wiem co mówię. Został Reimyo.

Zresztą w testach na świecie się to potwierdza.Hydra jest ok bo jest tańsza od Reimyo ale to jej jedyna przewaga.Arek 67 ma rację - czasami potrafi także przymulić :)

Jeśli ktoś ma ochotę posłuchać Hydry to zamiast gdybać zapraszam do siebie będziecie mogli ją zweryfikować?Cir nawet na moim wysłużonym TV jest różnica w odbiorze a gdzie mi do HDTV!

johny, 6 Lut 2009, 17:27

>Mirek Potempski czy twoje Passy X-1000 mulą na Hydrze? Gdy ich słuchałem u Ciebie odniosłem wręcz

>przeciwne wrażenie. Ciekawa sprawa z tym muleniem?

Na podst. mojego odsłuchu X-1000 mogę zaryzykować stwierdzenie, że jednej wady, jakiej X-1000 nie można zarzucić to mulenie. Można im zarzucić granie brudne, niemuzykalne, techniczne jak sk***ysyn, ale nie mulenie, podejrzewam, że nawet Hydra V-Ray ich nie zamuli :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.