Skocz do zawartości
IGNORED

Zastanawiające debaty

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Może powinien to byc post w innych juz publikacjach , ale nie mogę się oprzeć skojarzeniom że medailne debaty odbywają się pomiędzy kolesiami. Dlaczego w debatach nie daje sie szansy NOWYM. Czyzby mieli zbyt radykalne poglady na "polskie bagno" .Lub co bardziej prawdopodobne Nowych po prostu nie ma.

https://www.audiostereo.pl/topic/36880-zastanawiaj%C4%85ce-debaty/

A znasz jakichś "nowych"?

Zresztą co to za różnica jak "nowi" wyskoczą ze starymi pomysłami

(tak jak Kaczory z bolszewicką urawniłowką)?

Jestem Europejczykiem.

conri, nowy to by musiał byc nowy nowego typu. Mnie te debaty nudzą niemiłosiernie. Nie oglądam.

Na bank bym nie chciał ogladac debaty-żenady z udziałem p. Waldka Pawlaka, nie jestem aż tak podły choc lubię się ponabijac(ostatnio już mi trochę przechodzi:))....za to bardzo chętnie bym obejrzał JKM vs miller.

Od 20 lat te same twarze na plakatach różnych ugrupowań....trzeba by coś sobie samemu zorganizować zeby pojawili sie nowi ludzie. Polityka i politycy w tym kraju od kiedy pamietam żyją własnym życiem....nikt tego nie rozlicza, ludzie szybko zapominają i znów biegną głosowac na tych samych ludzi co poprzednio rządzili, bo Ci nowi są bebe....ale tylko przez 4 lata, bo potem znów są aja.

Jaro, przykro się czyta posty ludzi tak myślących. W kraju raczej lepiej nie będzie.

Naturalnym powinno być ze stawia sie na lepszych, a u nas stawia sie widzę na "bliższych sercu"...przestaję sie dziwić tej korupcji....może to nie do końca wina rządzacych wcześniej...oni dali tylko przykład/przyzwolenie.

Kaczory z bolszewickimi hasłami...bo sie wyłożę. I co jeszcze ? Przeciez to jedyny rząd po 89r. ktory po bolszewicku nie wpieprza sie w gospodarkę, a że zabrali sie(pokracznie przyznam) za ludzi ktorzy korzystali z nieuczciwych sposobów dochodzenia do fortun...nie mówię ze sam bym nie skorzystał i ze teraz bym sie nie bronił...ale też mam na tyle trzeźwego spojrzenia, ze nie dziwiłbym sie ściganiu tego typu spraw.

Każde prawo można zmienić słyszałem, jeżeli tylko jest ono sprzeczne z prawem międzynarodowym i podstawowymi zasadami sprawiedliwości społecznej(którym m.in prawo ma służyć - a nie odwrotnie).

...inaczej kazdy reżim/ekipa przy korycie stanowiacy prawo mogliby się czuc bezkarnie...w końcu kazdy w zgodzie z ustanowionym przez siebie i służącym mu prawu działa.

>lancaster, 15 Paź 2007, 12:07

Taa, czytamy to co chcemy :-).

Sam siebie zacytuję:

>A znasz jakichś "nowych"?

>Zresztą co to za różnica jak "nowi" wyskoczą ze starymi pomysłami

>(tak jak Kaczory z bolszewicką urawniłowką)?

Myśl jest taka, że trzeba nam raczej nowych z nowymi pomysłami,

niż nowych ze starymi. Kaczory były tylko przykładem. Równie dobrze

mogłem podać przykład - bo ja wiem - Olejniczaka?

Znasz kogoś z nowymi pomysłami?

Zresztą po co nam nowe pomysły, mało jest starych?

Niektóre są całkiem niezłe, tyle, że z realizacją różnie bywa.

Jestem Europejczykiem.

>lancaster

>Na bank bym nie chciał ogladac debaty-żenady z udziałem p. Waldka Pawlaka, nie jestem aż tak podły

>choc lubię się ponabijac(ostatnio już mi trochę przechodzi:))....za to bardzo chętnie bym obejrzał

>JKM vs miller.

A ja bym chetnie obejrzał debatę pana Wojeciecha Popieli z panem Donaldem Tuskiem.Groteskowo by wyglądało gdyby pan Tusk zarzucając panu Kaczynskiemu socjalizm (narodowy) okazał sie też socjalistą , tyle że w wersji europejskiej. ;)

A na Millera szkoda by mi było czasu .

Jaro_747, 15 Paź 2007, 12:15

>Myśl jest taka, że trzeba nam raczej nowych z nowymi pomysłami,

>niż nowych ze starymi.

Pogięło cię? Cóż innego niż powrót do wyczynów KLD z UDecją z początku l. 90-tych proponuje PO?

Pewnie jeszcze Balcerka nam wskrzeszą.

Zaprawdę... wraca nowe...

Jaro, same pomysły a zwłąszcza obietnice są najczęściej OK same w sobie :) Mieliśmy byc drugą Japonią kiedys, teraz słyszę ze mamy być drugą UK. W miedzyczasie cały czas politycy zmniejszali bezrobocie i budowali mieszkania...a ludzie biegali z wyborów na wybory i głosowali....a bo olek na diecie kapuścianej: "ojej, widziała Pani kwaśniewskiego jak ładnie wygląda?", a to po 4 latach znów : "głosujmy tym razem na prawicę - dla równowagi" i tak co wybory....ja sie dziwie ze ludzie jakiegoś rozdwojenia jaźni nie dostali....raz na lewice, raz na prawice....spoko nie dostali bo to ta sama ekipa.

A równowaga jest taka jak widac. Kasa publiczna rozdawana kolesiom, po 18 latach przemian ustrojowych pensje na poziomie załosnym itp. Balcerowicz podczas pierwszego "schładzania" zapewniał ze pół roku zaciśniemy pasa a potem to już haj lajf(poziom europejski). Ja nie wiem czy w 89r. ludzim nie zyło sie w sumie lepiej niz obecnie...biorąc pod uwage ile osób musiało wyjechać za robotą.

Mam nadzieję ze nie muszę przybliżać co by sie stało na skutek polityki postokrągłostołowców gdyby granice nie zostały otwarte ?

A moze faktycznie spełniane są załozenia traktatu zdaje sie Wersalskiego, ze ludnosc Polski nie powinna przekraczac 30mln, a jej obywatele powinni stanowić tanią siłę roboczą....z Łomży Londyn kurde, a z Półtuska cały.

dudi, balcerek jest zdaje sie w składzie rzadu zaproponowanym przez całego tuska. Moze jak sie do gospodary znów dorwią i zrobi sie syf w kraju(co oczywiscie jak zwykle bedzie zwalone na poprzedników :)) to po rozum do głowy coponiektórzy pojda...ale tylko na 4 lata oczywiście ;)

Pozdrawiam

>dudivan, 15 Paź 2007, 12:23

A coś ty się tak do mnie z tym PO przypierdzielił?

Skąd mam wiedzieć co proponują jak tego nie czytam?

Balcerka akurat uważam za ekonomicznego doktrynera

oderwanego od normalnej rzeczywistości i wcale za nim nie tęsknię.

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Pewne rzeczy już nie wrócą,

natomiast mamy nowe problemy i wyzwania. Ale o tym nikt nie mówi,

tylko straszy mitycznym układem lub Niemcem. Cała gawęda krąży wokół

rzeczywistych problemów nic a nic ich nie dotykając.

Jestem Europejczykiem.

Jaro, nie ma tu żadnych nowych problemów i wyzwań. Od zawsze były te same i nikt niczego z tym nie robił....teraz masz 2-3mln bezrobotnych i 520zł najniższej emerytury, najwyzsze składki na ubezpieczenia(obciazenia) w stosunku do świadczeń i pensji chyba na świecie. Korupcje jak w jakiejś postradzieckiej republice...i to wszystko po nastu latach "przemian ustrojowych"....serio zeby nie lekko zakręcona polityka PiS to bym na wybory na bank nie szedł głosować na to samo bagno co zwykle.

Do włazy powinna dojsć jakaś niewielka partia, tak by nie mieli kolesi zeby obsadzać te wszystkie rady nadzorcze, agencje rzadowe itp. wtedy moze by sie coś poprawiło....a tak PiS, PO, SLD jeden ch...z tą różnicą że PiS wprowadza kosmetyczne zmiany w postaci walki z korupcją oraz nie wpierdzieleniu sie zbytnim w gospodarkę. Potrafię to docenić, bo na tle reszty to są osiagniecia wybitne ... ale tylko na tle reszty bo tak wogóle to są sprawy oczywiste.

>lancaster, 15 Paź 2007, 13:03

>Jaro, nie ma tu żadnych nowych problemów i wyzwań.

Są, są! Ale jak ktoś martwi się co do gara włożyć, to nie ma do tego głowy.

A żaden polityk mu tego nie uświadomi, bo po co martwić wyborcę!

Jestem Europejczykiem.

Jaro, no to daj przykłady...problemy były od zawsze takie same:

jak umocnic pozycję Polski na arenie międzynarodowej i jak zapenic bezpieczeństwo i dobrobyt obywateli.

Może ja nie wiem czegoś o np. lądowaniu kosmitów itp.

Jaro_747, 15 Paź 2007, 12:54

>A coś ty się tak do mnie z tym PO przypierdzielił?

>Skąd mam wiedzieć co proponują jak tego nie czytam?

To OD KOGO tu jesteś Jaro?

KOGO znasz???

Jaro_747, 15 Paź 2007, 13:11

>jak ktoś martwi się co do gara włożyć, to nie ma do tego głowy.

Ba, już Brecht powiedział "wpierw dajcie nam żryć!".

Może faktycznie powinni go posłuchać?

>dudivan, 15 Paź 2007, 13:47

No właśnie! Już dawno pisałem, że to bez sensu i wyrzucona kasa!

Lepiej się na fanów motoryzacji zaczaić ;-).

Podstawą sukcesu dobrze zfokusowany target!

Jestem Europejczykiem.

ciekawe czy w debacie z Kwaskiem, młodziany proPO też będą walczyć jak KIBOLE

przecież do postkomuny jest im dalej niż do PIS

a może, pijany kbolek pijaczkowi oka nie wykole

>Zastanawim się czy pewien porządek nie jest pomylony.Z której strony siedzi prawdziwa władza.

>>media tkzw.publiczne.

>Pytanie kto się mediom lepiej przysłużyI kto lepiej wyszedł na tym Przesłuchaniu,kreujące już dośc dawno prawdziwą władzę,jaką dla mnie są media publiczne.

>Pytanie kto się mediom lepiej przysłużył?

Czyli kto więcej łgał? Jeśli tak można powiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.