Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz na alle widzę EMT:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Już chyba od kilku miesięcy jest na allegro, nawet chyba ktoś w tym temacie podał wcześniej ten link. Ciekaw jestem jak to gra i czy jest warte tych pieniędzy.

Gość chml

(Konto usunięte)

Jakis czas temu byl inny EMT, bez stolika na kolkach. Nawet sie chwile zastanawialem ale mi przeszlo. To chyba jedyny znany mi gramofon zbalansowany (doslownie i w przenosni). Jest tak brzydki, ze az intrygujacy przez to.

paskudstwo! "ładny" to był 930 ale dziś to już chyba ponad trzy koła euro

widziałem jak same preampy poszły za 2 000 $$

wklejajmy zdjęcia z aukcji z Alle bo za pół roku nie wiadomo o co w linku chodziło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kolejny absurd z polskimi gramofonami, jak ktoś moze tyle płacić za uszkodzony sprzęt...Ciekawe czy bernardy też będa takie drogie, bo mam jeden, i do tego sprawny!Oddam za 3 stówy:) jak coś to PW=D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu coś na pocieszenie, świetna płyta, dosyć tania cena, z reguły idzie za ponad 50zł.. Sprzedawcy nie znam, chyba nic u niego nie kupowałem, więc nie świadcze o rzetelności.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Audio-technica wypuszcza nowe wkładki? at120 E II. może pojawią się kolejne i spadną ceny zapasów magazynowych? ;-)

Ukryta Zawartość

Audio-technica wypuszcza nowe wkładki? at120 E II. może pojawią się kolejne i spadną ceny zapasów magazynowych? ;-)

Ukryta Zawartość

a tutaj deczko taniej

Ukryta Zawartość

a tutaj też chłopaki coś o tym piszą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ciekawe czy bernardy też będa takie drogie, bo mam jeden, i do tego sprawny!Oddam za 3 stówy:) jak coś to PW=D

jak tak przerzucamy się bernardami to ja też mogę oddać -np za 4stówy. tyż mam Bernarda -sprawny z regą bias 1 na pokładzie. nawet nieźle gra... jedynie obroty co kilka dni troszkę wariują przez jeden wieczór -chyba przy pełni księżyca... może ceny "Benków"pójdą w górę ;)

ogólnie Benki dobre sprzęty -pod warunkiem, że poprawi się wszystko po fabryce -wyreguluje-nasmaruje i zmontuje tak jak być powinno...

Ukryta Zawartość

CEC BD5200 na początek przygody bardzo fajny gramofon w przystępnej cenie

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Ciekawe na jakiej kwocie się zakończy ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ukryta Zawartość

sprzedaję jeden z moich przedwzmacniaczy w którym duży nacisk kładziono na sekcje gramofonową.

Nie jestem handlarzem sprzedaje moje klocki, kupowane DLA MNIE a nie na zagranicznych szrotach do odpicowania i handlu.

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Na pczątek i na trochę dłużej.

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

g-valore

kilka razy miałem do czynienia z tym gramofonem, w cenie 3000zł nie polecam

w cenie 1800 też nie -były problemy z ramieniem, swoja drogą 8 cali to pomyłka i potężne ograniczenie

moje pierwsze wrażenie:

ładny, tylko jaki nowo produkowany gramofon w cenie 3kzł jest brzydki?

sonicznie - bardzo przeciętnie

g-valore

kilka razy miałem do czynienia z tym gramofonem, w cenie 3000zł nie polecam

w cenie 1800 też nie -były problemy z ramieniem, swoja drogą 8 cali to pomyłka i potężne ograniczenie

moje pierwsze wrażenie:

ładny, tylko jaki nowo produkowany gramofon w cenie 3kzł jest brzydki?

sonicznie - bardzo przeciętnie

czemu uważasz, że takie ramię to ograniczenie? ze względu na trudniejszy dobór wkładki ?

Ukryta Zawartość

Na pczątek i na trochę dłużej.

W mojej opinii , w tej kwocie to zakup godny przemyslenia, i to powaznego. W tej cenie z nowych gramiaków to co mamy. pro-ject debut czy rpm 1.3. To ten z linku wydaje sie ciekawy.

robiz

Ukryta Zawartość

W mojej opinii , w tej kwocie to zakup godny przemyslenia, i to powaznego. W tej cenie z nowych gramiaków to co mamy. pro-ject debut czy rpm 1.3. To ten z linku wydaje sie ciekawy.

robiz

W tej cenie jest RPM 5.1 i jeszcze zostanie na wkładke. Preciez ten goldbote to egzemplarz po wystawowy, normalnie kosztuje ponad 3000. Nie widziałem ani nie słyszałem goldnota, ale ramie mnie odstrasza. Chyba Fubb ma racje w swojej opinii.

pzdr

A nie, sorry, rpm 5 też kosztuje 3000, heh, a pamiętam jak kosztował 2000, używki schodziły po 1000-1200:) ale z tych dwóch gdybym musiał wybrałbym sprawdzonego PJ.

Ukryta Zawartość

A slyszales juz moze o nowych edycjach innych AT? Np. 440mla II?

Ukryta Zawartość

starylas- nie obraź się czasami

takie pytanie to problem tego forum(tutaj jest naprawdę masę info o analogu,a ludzie zamiast czytać ciągle zadają te same pytania i zakładają podobne wątki-do znudzenia)

temat długosci był wielokrotnie poruszany, poszukaj znajdziesz odpowiedź

waga wkładki nie ma tu nic do rzeczy

ale zapomnij ,cieżkich małopodatynych wkładek np. 103 na nim nie powiesisz

zreszta pewnie producent o takim połączeniu nie myślał dając do niego lekkie mm

sumując :

gramofon totalnie nierozwojowy

patrząc w realu na tak krótkie ramię zastanawiałem się dlaczego producenci takich urzadzeń nazywaja je gramofonami, przecież to coś nawet dobrze nie odtworzy rowka vinylu

robiz-

w mojej opini, po więcej jak +-7godzinach słuchania -szkoda czasu na "zabawki"

jest to " gramofon" do postawienia na półce -nprawdę wygląda-,wklejania zdjeć typu -fajny tor analogowy mam- i opowiadania wszem i wobec jaki fantastyczny z niego dostajemy dzwięk, i jakie wielokrotnie droższe cd on kasuje

jak ktoś w czasie "renesansu" winylu chce coś takiego kupić, i odtwarzać płyty -rozumiem

natomiast jeśli chce słuchać płyt winylowych-to nie ten kierunek

szkoda kasy.

starylas- nie obraź się czasami

takie pytanie to problem tego forum(tutaj jest naprawdę masę info o analogu,a ludzie zamiast czytać ciągle zadają te same pytania i zakładają podobne wątki-do znudzenia)

temat długosci był wielokrotnie poruszany, poszukaj znajdziesz odpowiedź

waga wkładki nie ma tu nic do rzeczy

ale zapomnij ,cieżkich małopodatynych wkładek np. 103 na nim nie powiesisz

zreszta pewnie producent o takim połączeniu nie myślał dając do niego lekkie mm

sumując :

gramofon totalnie nierozwojowy

patrząc w realu na tak krótkie ramię zastanawiałem się dlaczego producenci takich urzadzeń nazywaja je gramofonami, przecież to coś nawet dobrze nie odtworzy rowka vinylu

robiz-

jest to " gramofon" do postawienia na półce -nprawdę wygląda-,wklejania zdjeć typu -fajny tor analogowy mam- i opowiadania wszem i wobec jaki fantastyczny z niego dostajemy dzwięk, i jakie wielokrotnie droższe cd on kasuje

jak ktoś w czasie "renesansu" winylu chce coś takiego kupić, i odtwarzać płyty -rozumiem

natomiast jeśli chce słuchać płyt winylowych-to nie ten kierunek

szkoda kasy.

Ja dopiero gramofonu się uczę i od czasu rejestracji na forum trochę poczytałem ale nie wszytko się da.

Mino wszytko zdecydowałem się kupić ten egzemplarz, ponieważ będzie to mój pierwszy gramofon, a szukałem od dłuższego czasu czegoś w tej cenie. Może z czasem uda się coś w tym gramofonie zmodyfikować jeśli chodzi o ramię, choć nie orientuję się czy można wymieniać ramię w gramofonie na dłuższe. Myślę, że nie będzie gorszy od podstawowych Pro-ject'ów

Pozdrawiam

nie twierdze, że to szczyt zaawansowania technlogicznego. Natomiast porównuję oferowana cenę 1700 zł z innymi gramiakami nowymi, dostepnymi na rynku. Dlatego do porównania zostaje własnie Debut i rpm 1.3, a to też nie jest wielki " szał " techniczny.

Fakt ramie 8 calowe nie obiecuje zbyt wiele ale i w Debut'cie tez wielkiej technologii nie ma.

No zawsze mozna zakupic nowy Thorens TD 158 super automat za ok 1300 zyla.......

robiz

Robiz - jeszcze raz podkreślam - to nie jest nowy gramofon, tylko powystawowy. Nowy kosztuje 3000, więc należy go porównać do innych modeli PJ, a nie rpm1 i debuta.

Może z czasem uda się coś w tym gramofonie zmodyfikować jeśli chodzi o ramię, choć nie orientuję się czy można wymieniać ramię w gramofonie na dłuższe. Myślę, że nie będzie gorszy od podstawowych Pro-ject'ów

Ramię, owszem, można wymienić na dłuższe 9-calowe, tyle tylko, że trzeba wiercić (a raczej frezować) dziurę pod nie w plincie (bazie) gramofonu, bo stary otwór będzie pasował jedynie do ramienia 8-calowego. Do ceny "okazyjnej" tego nieszczęsnego Goldenote Valore należy dodać cenę nowego ramienia i całe przedsięwzięcie staje się wtedy mało opłacalne, bo za około 3 tysiące można kupić już co-nieco. Zresztą nie ma już za bardzo o czym mówić, bo sklep Q21 podaje, że Valore w cenie 1750 zł już nie występuje w jego ofercie, czyli albo ktoś się połaszczył i kupił, albo zdjęli toto z oferty aby nie kopać leżącego.

Pozdro,

Yul

Ramię, owszem, można wymienić na dłuższe 9-calowe, tyle tylko, że trzeba wiercić (a raczej frezować) dziurę pod nie w plincie (bazie) gramofonu, bo stary otwór będzie pasował jedynie do ramienia 8-calowego. Do ceny "okazyjnej" tego nieszczęsnego Goldenote Valore należy dodać cenę nowego ramienia i całe przedsięwzięcie staje się wtedy mało opłacalne, bo za około 3 tysiące można kupić już co-nieco. Zresztą nie ma już za bardzo o czym mówić, bo sklep Q21 podaje, że Valore w cenie 1750 zł już nie występuje w jego ofercie, czyli albo ktoś się połaszczył i kupił, albo zdjęli toto z oferty aby nie kopać leżącego.

Pozdro,

Yul

Właśnie ja tego stwora kupiłem.

Jak dla mnie na początek to będzie pewnie i tak super sprzęt.(myślę, że lepszej klasy niż pro-ject'y w tej cenie) A kiedyś jak będę chciał coś zmienić to nawet w wypadku odsprzedaży nie powinienem dużo stracić.

Wiadomo, że wolałbym choćby 1Xpression III ale nowy z wkładką to 2600, a na rynku wtórnym prawie nie występują.

Pozdrawiam

Robiz - jeszcze raz podkreślam - to nie jest nowy gramofon, tylko powystawowy. Nowy kosztuje 3000, więc należy go porównać do innych modeli PJ, a nie rpm1 i debuta.

A to fakt, jeżeli tak patrzec to sprawa jak najbardziej wydaje sie prosta, nie warto.. Za 3000 koła to mozna juz co nieco wybierać, chocby RPM 5.1 z 9 calowym ramieniem. W tym wypadku " długość ma ogromne znaczenie "

Aktualnie a 3200 jest Pro-ject 2-Xperience acryl, super pack:

Ukryta Zawartość

Chyba całkiem niezła propozycja, tylko nie jestem przekonany co do ceny za uzywke

robiz

Ukryta Zawartość

Za około 3000zl ostatnio był uzywany PJ rpm9 na allegro, z oryginalnym szablonem PJ(align it, czy jak to się nazywa) i innymi dodatkami. O, nawet znalazłem:

Ukryta Zawartość

Myśle że lepszy rpm9 niż 2 experience:) chociaż pewnie Yula lepiej spytać. W sumie aukcja już zakończona...

Ukryta Zawartość

Wiesz, tez zwróciłem uwage na tego rpm, fajna sprawa była...

Też niedawno widzałem , tylko cholercia nie pamietam gdzie to było , PJ RPM 5 ( super pack ) + pre CS Blue, wkładka Goldring 1024 + pokrywa + regulator obrotów za 2800. Fakt , ze to było ramie " tylko " aluminiowe " ale komplet chyba niczego sobie

robiz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.