Skocz do zawartości
IGNORED

uzywana integra stereo za ok 1500zł

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

majac na stanie dwa wzmacniacze średniej klasy, tzn ta-f690es i marantza pm-80, pojde troche w kierunku rad McGyvera i spytam poprostu: na co mozna zamienic te klocki' co kupic za 1500-1700zł????

chodzi o sprzęt wyłącznie uzywany, nawet kolo 20-tki.

Jeśli nie masz uprzedzeń do Yamahy to proponuję Yamahę M 45 to jest kawałek piecyka. Na brytyjski ebayu można ją czasem kupić nawet za niecałe 200 funtów. Podaję link ale warto poszukać u angoli :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

klocki typu 1500ae odpadają: nowy 1500ae kosztuje około 2500zł, nowy marantz pm-80 kosztował chyba 2000DM, ta-f690es kosztował cos kolo 1600DM, wiec jak widac to klocki z wyzszej półki, a ja chcę siegnąc jeszcze wyzej- kupic klocek z tych lat, za cene dwukrotnie wyzszą niz oba wymienione.

z yamahy przerobiłem juz ax-900, chciałbym pójsc raczej w inną strone, cos pomiędzy sony a marantzem. ma byc dokładnie, urzekająco, ale nie mulic ani nie kłuć.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

denon.dcd.2560

o mnie | ignoruj | PW

stat: 454 / 717 / 19

4 Lis 2007, 18:24

klocki typu 1500ae odpadają: nowy 1500ae kosztuje około 2500zł, nowy marantz pm-80 kosztował chyba 2000DM, ta-f690es kosztował cos kolo 1600DM, wiec jak widac to klocki z wyzszej półki, a ja chcę siegnąc jeszcze wyzej- kupic klocek z tych lat, za cene dwukrotnie wyzszą niz oba wymienione.

Mylisz sie. PM 80 nie kosztowal nawet 1000 DM.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dosc swiadomie przesadzilem. Marantz PM 80 jak wynika z ceny podanej w recenzji na hi-fi.pl kosztowal 1721 guldenow. Biorac pod uwage wartosc guldena w chwili zamiany na euro

http://209.85.135.104/search?q=cache:-ovtDD9dEB8J:home.versatel.nl/neevok/sitefiles/eu_info_pl.pdf+100+gulden%C3%B3w+DM&hl=pl&ct=clnk&cd=10&gl=pl&client=firefox-a

mozna smialo przypuszczac ze kosztowal okolo 1600 DM.

Tutaj link do recenzji:

http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze/marantzpm80mk2.php

Siedzę w podobnym dylemacie bo jestem w trakcie kompletowania zestawu (kolumny+wzmak za ok 4000zł) i po przesłuchaniu kilkunastu wzmaków mój wybór padł na NAIM NAIT3 ... może trzeba będzie dołożyć kilka stówek ale już za 1500/1600 takowego w stanie idealnym zakupić można ... Opcją jest zakup na Ebay ok. 200 Pounds - dla mnie w tym przedziale best buy ... no ale gusta nie podlegają dyskusji ...

witam.

ze swojej strony polecić mogę Primare a20 mkIII, choc pewnie ze dwie stówki dołożyc trzeba będzie.

wydajny wzmacniacz z pre-outem, co daje np. mozliwośc póxniejszej rozbudowy o końcówke mocy.

pozdr.

Łukasz

nikx, 4 Lis 2007, 18:59

>Siedzę w podobnym dylemacie bo jestem w trakcie kompletowania zestawu (kolumny+wzmak za ok 4000zł)

>i po przesłuchaniu kilkunastu wzmaków mój wybór padł na NAIM NAIT3 ...

Zdecydowanie przyłącze sie do tej rekomendacji, tym bardziej ,że dwa egzemplarze teraz na allegro (niezbyt często sie tak trafia). Więcej o tym wzmaku w naim klubie znajdziesz.

propozycje:

ta-f830es

accu a-205/206

marantz pm-84 (czy aby na pewno lepszy niz pm80;//

swoja drogą z opinii o accu wywnioskowac mozna synteze oby tych brzmien (taf690+pm80) a to byłoby tym czego szukam. choc przepłacał nie bede, wiecej niz 1500zł za accu 205 czy 1600 za 206 chyba nie warto płacic, co o tym sądzicie??

naprawde nikt z tego forum nie ewoluował kiedys z popularnych modeli wzmacniaczy (np 690es, ax900 czy pm80) na accuphase e-205/206??? NIE WIERZE. nie chcecie mi pomóc. TO NIE.

Cyrus 7. Jak ci dojdzie kaski, to używany PSX.

To popularny sprzęt i na ebay.uk się tego "wala", więc i ceny niższe. A klocek jest fajny, z PSX em to już jest klasa. Pilot, przyjemny dźwięk, duże możliwości rozbudowy (używany Power do bi-ampu itd).

Tych accu nie kupisz raczej w tej cenie. To zacne klocki ale z reguły są nieco droższe - na eBay trafiają się czasem ale poniżej 500 EUR to chyba nie widziałem niestety :( ale warto poszukać - może się uda

Może poszukaj jeszcze jakiejś integry Sony ES (np. 770 lub 707) są one paradoksalnie sporo tańsze niż 808 lub 870 a praktycznie to taki sam sprzęt (słyszałem jedynie 870 - reszty nie - w tym co piszę bazuję na opiniach innych forumowiczów). Nie jest to raczej sprzęt gorszy niż Accu z serii 2XX. Jeśli zdecydujesz się na Sony ES to będziesz musiał wykonać drobne lutowanie w celu ulepszenia dźwięku - Piotrek608 pisał o tym gdzieś na forum

Pozdrawiam

Nait 3 nie słyszałem,natomiast na Accu E-206 ewoluowałem z Denona PMA S10.W Accu nie znajdziesz takich cech jak krzykliwość,wyostrzenie czy natarczywość.Nie ma też mowy o nadmiernym ociepleniu czy kluchowatości.Ten wzmacniacz jest akuratny:)Bardzo ładna barwa i stereofonia.Obawiam się jednak,że za 1500 zł go nie kupisz.

hmm, narazie z piotrkiem drązymy temat tunningu mojego cdka, przeszlismy faze 1, teraz szykuje sie faza 2- wyszło troche za ostro i trzeba to poprawic. potem pomysle nad przeróbką wzmaka, choc wydaje mi sie ze lepiej byłby oba sprzedac i szukac accu.

>>> Denon z cięzkim sercem ... bo go obserwuje :) ale niech ci służy - warto ...

Ukryta Zawartość

Można ryzykowac zaoszczędzić ok 400zł kupując w UK ale jezeli mozna w Polsce - czemu nie ...

Mam w planach jego zakup w okresie styczeń-luty, więc poczekam (jakby ktoś chciał sie pozbyć takiej trójki w stanie idealnym to jestem chętny ;) )

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

a znacie taki wynalazek jak ARISTON MAXIM?? mial ktos do czynienia z tą marką? bo mam pozyczony po znajomosci,

cena 500-600zł, nawet niezle gra, ale nic o nim nie wiem, zadnych parametrów, innych opinii, nic.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.