Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"W 1977 poślubiła studenta fizyki Ulricha Merkela. Małżeństwo to zakończyło się rozwodem w 1982[4]. Jej drugi mąż to profesor chemii kwantowej Joachim Sauer, który rzadko angażuje się w życie publiczne. Angela Merkel nie ma dzieci, ale jej mąż Joachim Sauer ma dwóch dorosłych synów[5]"

niemniej rodzinę posiada a dlaczego własnych dzieci nie ma spytaj się jej lekarza

natomiast kandydat miał tylko brata i pozostała mama.

Otwiera się nowe źródełko dla miłośników haków:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

charyzmatyczna Ashton i nie mnie charyzmatyczny van Rompuy, czyli nasza ministeressa spraw zagranicznych i nasz prezydent, wiec po co nam Bronek Wpadka Komorowski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jego tak wygląda...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Polska straciła stanowisko w gabinecie unijnego komisarza do spraw rolnictwa - dowiedziało się Polskie Radio. Nieoficjalnie mówi się, że Andrzej Dycha, były wiceminister rolnictwa, musiał opuścić gabinet z powodu niekompetencji. Natomiast według oficjalnych informacji odszedł z powodów osobistych.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7943061,Polska_stracila_unijne_stanowisko___minister_Dycha.html

No to w dechę panie Dycha.

Długa ławka PO i jej słynne kompetencje;ppp

A jaki wstyyyyyd.

pewnie dali mu zly wydruk z wikipedii (nie dziwota, ze wespol w zespol z rodzina magisterka byla za 11 godzin gotowa; skutki widoczne do dzisiaj). btw czy te Bolki i Bronki to podobne z powodu B, czy defektu w genach

panie, ida zmiany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Edmund Klich, kiedy usłyszał o smoleńskiej katastrofie poczuł nagły patriotyczny impuls, wsiadł w samochód i ruszył w try miga do Warszawy, do ministra Grabarczyka, choć nikt go o to nie prosił.

Podczas tej podróży jakimś dziwnym telepatycznym trafem zadzwonił właśnie do niego z Moskwy Pan Aleksiej Morozow, szef Komisji Technicznej MAK, jakby przeczuwając, że on na pewno już z samego rana opuścił bloki startowe. Czy już wtedy uzgodniono procedowanie w myśl załącznika 13, konwencji chicagowskiej?

Dzieje się to w demokratycznym państwie prawa, kiedy nikt z rządu jeszcze z Edmundem Klichem nie rozmawiał, nie mówiąc już o delegowaniu go, jako przedstawiciela Polski do komisji wyjaśniającej przyczyny katastrofy. Pierwsi kontaktują się z Klichem Rosjanie."

a tu: jak mozna robic takie swinstwo naszemu oscarowemu rezyserowi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

POpaprana mentalność czyli jak Robert Mazurek rozebrał Kidawę-Błońską

Robert Mazurek w rozmowie z Małgorzatą Kidawą-Błońską, posłanką PO, rzeczniczką sztabu wyborczego Bronisława Komorowskiego

Co smakowitsze urywki z wywiadu

- Ile ma pani dzieci?

- Jedno.

-Ja troje, więc byłbym trzy razy lepszym kandydatem na prezydenta niż pani?

- Proszę pana, mam syna, skądinąd z mocnym charakterem, więc doskonale wiem, że w rodzinie uczymy się zorganizowania, tolerancji, umiejętności życia w grupie, i to dla każdego człowieka, a tym bardziej kandydata na przywódcę narodu, jest ważne.

-Wróćmy do pytania, czy hodowca zwierząt futerkowych, który…

-Proszę pana, chowanie zwierząt to też pewna umiejętność! Sama mam kota i psa, wiem, o czym mówię.

- Bronisław Komorowski też ma zwierzęta. Głównie wypchane.

-Nie ma wypchanych zwierząt.

-Wiem, ma psa. Jest myśliwym.

- Proszę pana, myślistwo jest z człowiekiem związane od początków naszej historii! Ludzie tak zdobywali pożywienie.

-Chce pani powiedzieć, że marszałek poluje z głodu?

(o kampanii Komorowskiego)

- (...) hasło „Zgoda buduje”.

- Najprostsze, jakie można było wymyślić.

- Jak pisze jeden ze znanych blogerów: „promowane na Muppet Show w Łazienkach”.

-To jest oburzające! Wyszło szydło z worka! Strasznie pan obraża tych ludzi! Zarzuca pan różne rzeczy Niesiołowskiemu, Kutzowi, a sam cytuje jakiegoś blogera.

-Zaraz, porównanie do miłych w sumie pluszowych postaci jest oburzające i to straszna obraza, tak?

-Oczywiście, że tak!

- A psychopaci, dewianci psychiczni, nekrofile, karły moralne, alkoholicy, półżywi prezydenci, bydło, dyplomatołki to pieszczoty?

- Chce mnie pan sprowokować? Przytoczył pan wypowiedzi kilku osób, a próbuje obrazić wszystkie 160. Nazywanie tych bardzo szacownych ludzi muppetami jest przekroczeniem granic przyzwoitości i kultury.

- Byłaby pani w batalii o standardy bardziej wiarygodna, gdyby reagowała nie tylko na blogerów, ale też na obelgi autorstwa kolegów partyjnych.

- Ale czemu pan to cytuje? Czyta pan te wszystkie blogi, wpisy z Twittera? Po co?

- A blogerowi wolno mniej niż Majewskiemu czy Bartoszewskiemu?

- Tu o 160 osobach ktoś mówi muppety! I pan to powtarza. Ja bym nie miała takiej czelności, by tak bez szacunku wypowiadać się o tych wspaniałych ludziach.

- Którzy innym zarzucają nekrofilię. Sławomir Nowak człowieka, który stracił jedynego brata i bratową, a którego matka jest ciężko chora, nazywa „kandydatem specjalnej troski”. To nie jest bezczelne, prawda?

- Nie, to nie jest bezczelne, to jest nieprzemyślane. Już o tym mówiłam.

- "Biologia jest po naszej stronie, wygramy z geriatrią” – mógłbym tak mówić o ludziach z waszego komitetu?

- Przecież już mówiono w podobny sposób i mnie się to absolutnie nie podoba. Byłabym oburzona.

- A wie pani, kto jest autorem tych słów?

- Nie.

- Sławomir Nowak.

- Pan spisuje wszystkie wypowiedzi moich kolegów?

- Tylko tych wybitniejszych.

- Ja jednak bardziej przyjaźnie podchodzę do ludzi, z większą tolerancją. Pan jest szalenie nietolerancyjny, a brak tolerancji to jedna z najgorszych wad. Wie pan, nikt nie jest doskonały, ale takiej nietolerancji i braku szacunku do innych ludzi jak w tych wypowiedziach nigdy nie słyszałam. Po co pan w ogóle czyta takie rzeczy w Internecie, te blogi, Twittera?

- Choćby dla pani Pomaski i pana Nowaka.

- Nie lepiej przeczytać dobrą książkę?

- Dziękuję za tę cenną uwagę. Jak tylko napiszą książkę, wezmę się do lektury.

- Niedobrze, że ludzie zamiast czytać dobrą literaturę, siedzą teraz w Internecie i czytają wyłącznie blogi, twittery i czaty. Może powinni wrócić do książek?

- Pani poseł, mam już 39 lat. Nigdy nie przeczytam tyle co pani czy Sławomir Nowak.

- Kształcimy się przez całe życie.

- Braków w tolerancji też już nie nadrobię.

- A teraz mnie pan czaruje.

- To nie kokieteria, to sarkazm.

- Pan nie lubi ludzi, prawda?

- Panią lubię, naprawdę.

- Ale pan ocenia ludzi biało-czarno, a wie pan, że nie ma ludzi tylko złych lub tylko dobrych.

- Ciemnych albo jasnych.

- Właśnie.

- A Sławomir Nowak mówił, że są. I ta jasna strona gromadzi się wokół PO.

- Bardzo zabawna jest ta rozmowa z panem, po prostu odbijam się od pana jak od skały. Obawiałam się, że ten wywiad może być nieprzyjemny, ale nie, bo pan ma poczucie humoru. Po prostu nie nadajemy na tych samych falach.

To może wróćmy do rozmowy. Spytałem, czemu sztab kandydata gromiącego innych w sondażach ucieka się do agresji?

Tylko że ja żadnej agresji z naszej strony nie widzę, a pan nie może mi jej wykazać.

- Kandydat specjalnej troski, nekrofil, psychopata… Mam to powtarzać?

- Nie ma potrzeby. Ja w tym nie widzę żadnej agresji.

-A chciałaby pani, by tak mówiono o Bronisławie Komorowskim?

- Przecież nie pochwalałam takich wypowiedzi, ale nie dostrzegam w nich agresji. Agresją jest za to sposób, w jaki pan prowadzi ze mną ten wywiad.

- Żebym dobrze zrozumiał: jak oni to mówili, to nie byli agresywni, a jak ja powtarzam, to jestem?

- Dobrze pan to zrozumiał.

- Nikt dotychczas lepiej nie wyłożył mi zasady podwójnych standardów.

- Wie pan, sposób prowadzenia tej rozmowy w dalszym ciągu jest agresywny.

- A wypowiedź marszałka Komorowskiego z Moskwy, że polscy żołnierze ostatni raz byli na Kremlu w XVII wieku.

- Była niezręczna, ale prawdziwa.

- Gdyby kanclerz Merkel na Westerplatte powiedziała, że nasi żołnierze byli tu 70 lat temu, to też byłaby prawda.

- Wtedy powiedziałabym to samo, że to bardzo nietaktowne i niezręczne. Takie słowa nigdy nie powinny paść.

======================================================================================

Kocham tą laskę!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I magnum opus jej szefa: "Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych".

Całkiem jak Neron: "Miałem dziś przyjemność oglądać Rzym w płomieniach".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

C3PO powspominaj swój bełkocik

"

"Rzeczpospolita" napisała jednak, że film został przez pana "zablokowany". I cytuje e-mail, który wysłaliście do producentów: "Firma Gutek Film, w związku z emisją filmu Solidarni 2010 i medialną burzą wywołaną tym filmem, podjęła decyzję o rezygnacji z dystrybucji kinowej filmu Nie opuszczaj mnie".

- To kłamstwa. Nigdy takiego e-maila nie było. Trzeba być niespełna rozumu, żeby komukolwiek taki list wysyłać. Kłamstwem jest też, że zablokowaliśmy dystrybucję filmu w Polsce. Dystrybutorów jest w kraju kilkunastu, więc kinowe losy "Nie opuszczaj mnie" są otwarte.

Całą tą sytuacją jestem wstrząśnięty. Próbuje się nas wmanewrować w sprawy polityczne. Wyzywa się sekretarkę w moim biurze, dostaję obraźliwe e-maile porównujące mnie do Goebbelsa. Najsmutniejsze, że cokolwiek bym powiedział, to tych, którzy dzielą świat na "naszych" i "nie naszych", na pokrzywdzonych reżyserów i wrogich dystrybutorów, i tak - mam wrażenie - nie przekonam."

workami z piaskiem zatamuj słowotok

Przedwczoraj w trakcie wywiadu prowadzonego przez Monikę Olejnik posłanka Jakubiak powiedziała coś takiego (cytat z pamięci): "Jak może pani używać faktów jako argumentów?"

Prawdę mówiąc słysząc to wpadłem w osłupienie. Czyżby według posłów PiS używanie faktów jako argumentów było chwytem poniżej pasa???

Dziwię się, że nikt nie zwrócił na to uwagi, może dlatego że sama Olejnik puściła to płazem.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

do zwolenników JKMa.

Co ten kretyn ma takiego mądrego do powiedzenia? Już wiemy, że on WIE, jaki jest cel życia i jak tylko dostanie możliwość, wszystkich uszczęśliwi tym samym celem. Jako pierwszy spośród rzeszy filozofów odkrył prawdziwy CEL.

(jest nim, jakby ktoś nie zrozumiał, walka o to, żeby się dobrze nażreć).

A źli są ludzie i gnuśni, którzy zadbali, żeby nie walczyć.

łahahaha

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

P. Jakubiak nie zna znaczenia słowa "fakt". Uważa to zapewne za coś złego. Ciekawe w kontekście faktu (nomen omen), że w końcu ulubiona gazeta prezesa ma taki tytuł.

• Redaktorzy

JKM doprowadził tok rozumowania leżący u podstaw ideologii prawicowej do jego naturalnej ściany. Ideologia lewicowa z kolei twierdzi, że ta ściana nie jest z dykty, a po drugiej stronie krzaczą się rajskie ogrody, dostępne jednak tylko dla wyznawców Marksa.

• Redaktorzy

JKM doprowadził tok rozumowania leżący u podstaw ideologii prawicowej do jego naturalnej ściany. Ideologia lewicowa z kolei twierdzi, że ta ściana jest z dykty, a po drugiej stronie krzaczą się rajskie ogrody, dostępne jednak tylko dla wyznawców Marksa. Stąd ich skłonność do głodzenia populacji: liczą najwyraźniej, że po przekroczeniu punktu krytycznego objawi się nowa jakość.

wladz, 27 Maj 2010, 19:26

>- To kłamstwa. Nigdy takiego e-maila nie było.

Gutek zesrał się zwyczajnie w pory, bo rzecz nabrała rozgłosu i zaczyna odkręcać sprawę.

To typowy modus operandi Mongołów z Wielkiego Stepu, widoczny po wielokroć np. w związku ze śledztwem w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem.

>C3PO, 27 Maj 2010, 20:03

>wladz, 27 Maj 2010, 19:26

>

>>- To kłamstwa. Nigdy takiego e-maila nie było.

>

>Gutek zesrał się zwyczajnie w pory, bo rzecz nabrała rozgłosu i zaczyna odkręcać sprawę.

Zapytam nadzwyczaj prosto: skąd taka pewność???

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.