Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jakie wzburzenie gawiedzi może zamiast skomleć postarajcie się dowcipnie sarkastycznie merytorycznie inteligentnie bronić swoich opinii.

Jeżeli 2-3 narodowo-rydzykowych kolesi stanowi o waszej sile to hmmm.....choć sondaże przerażają ilością podobnych do was pieniaczy.

skorzystam z prostej sugestywnej i widocznie jedynej zrozumiałej dla was formy przekazu jednego z was.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"Może po prostu WSI zostało rozwiązane, bo mieliście więcej sojuszników wśród "czerwonych" niż "czarnych"? Gdyby Pan przyjaźnił się z Macierewiczem, a nie Kwaśniewskim, mogłoby to inaczej się skończyć."

Generał Petelicki kilka lat temu (jeszcze przed IV RP) powiedział w jakimś wywiadzie, ze polska armia ma dwie jednostki, które posiadają autentyczną wartość bojową: GROM i WSI. WSI udało się pp. rewolucjonistom zadeptać, przy wtórze modłów i wysilonego stękania...

skynyrd, czy ostatnie upały nie za bardzo Ci szkodza?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

dzisiaj nie, zaraz wyjeżdżam

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zresztą niezależnie od tego, czy jestem brany poważnie, czy nie chciałbym żyć w normalnym kraju. Chciałbym też mieć świadomość, że przypadkowo spotkany na ulicy człowiek będzie raczej życzliwie nastawionym obywatelem, a nie będzie chcącym mnie obrabować bandytą.

Uważam, że jedynym sposobem zbliżenia się do tego stanu jest dekaczyzacja kraju. Mamy teraz chyba jedyną sposobność wyeliminowania ze społeczeństwa wszystkich, którzy zagrażają społeczeństwu obywatelskiemu. Wystarczy wyłapać członków oraz sympatyków PiS i nasz kraj już stanie się normalniejszy. Można ich umieścić w obozach zbiorczych czy w jakikolwiek inny sposób odizolować od zdrowej części społeczeństwa albo też zastosować rozwiązanie staropolskie - banicję. Nieważny jest sposób, ważne jest usunięcie tego wrzodu niszczącego zdrową tkankę społeczną.

Oczywiście mogą się jeszcze ostać kryptopisowcy, ale ich będzie można usunąć później.

skynyrd, 12 Cze 2010, 13:46

>Do faszystowskiej Korei Północnej?

Nie, właśnie wróciłem z lasu gdzie jak to na leśnika przystało - ćwiczyłem machanie siekierą.

Podobała mi dzisiejsza dość trzeźwa się wypowiedź Tuska:

"- To jest bardzo poważny bój o to, jaka będzie w ciągu najbliższych kilku lat Polska - powiedział premier, który przebywał w Tczewie (województwo pomorskie). Zdaniem premiera bój ten będzie bardzo poważny również dlatego, że "wyrównane są szanse dwóch głównych kandydatów". - Nie mam co do tego wątpliwości, że to jest wielka stawka i bardzo poważni rywale - zaznaczył."

Dlatego nie dziwię się zaangażowaniu melomana 62, stawka jest wysoka - jest tylko prośba o stonowanie wypowiedzi. Jednocześnie wychodzi na wierzch niedojrzałość naszej młodej demokracji - walka odbywa się na emocje zamiast rzetelnych argumentów. Kaczyński także doskonale o tym wie, postawił na demagogię i socjotechnikę, i jak widać zdobywa na tym podejściu punkt po punkcie.

"Kaczyński..., postawił na demagogię i socjotechnikę"

To Kaczyński reprezentuje również pozostałych liczących się kandydatów? Nie wiedziałem ;O

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>To Kaczyński reprezentuje również pozostałych liczących się kandydatów? Nie wiedziałem ;O

Każdy z kandydatów korzysta ze sztuczek PR-owych. Ale żaden z nich nie odciął się od swojej przeszłości i poglądów - oprócz Kaczyńskiego. Jarosław ponowwnie wmawia wyborcom że białe jest czarne. Zresztą jak widać - z dość dużymi sukcesami.

Co do wmawiania co jest białe, a co jest czarne bezpośredni konkurent Kaczyńskiego opanował perfekt i obłudę polityczną (nie tylko) wywindował na wyższy poziom.

xniwax, poprzyj swoją wypowiedź jakimiś faktami bo pprzynajmniej dla mnie jest mało wiarygodna.

xniwax

Nikt z kandydatów nie stosuje na taką skalę obłudy i zakłamania jak Kaczyński.Czemu udajesz,że nie jesteś pissmanem?Że niby nie jesteś ani za PO ani za PiS.Czy to wstyd?Przyznaj się wreszcie do tego!Zarzucasz innym obłudę a sam się nią posługujesz!

shane63, 12 Cze 2010, 20:20

>meloman, ja też nie lubię pisiaków, ale litości- jest demokracja i każdy może mieć swoje poglądy!

No tak, masz rację. Mnie poniosło marzenie o świecie idealnym - bez podłości, zła i obłudy. Nie jestem broń boże krwiożerczy - ale naprawdę uważam, że świat bez kaczystów byłby lepszy

to nie jest tylko kwestia pogladow, to jest kwestia stosunku do rzeczywistosci, zachowania itd. 'nie bedziem glosowac na tego z hrabiow ino na kaczynskiego , bo temu z hrabiow my chamem smierdzimy', tacy ludzie wlasnie decyduja czesto o wynikach wyborow , a na codzien pala wszystkie smieci i plastiki pod wieczor i jak wymarzysz sobie mieszkanie na wsi to masz od rana piski i smród swin, muchy lecace do tego brudu jaki polak prawdziwy produkuje, a pod wieczor gesty dym palonych odpadkow , gumy i innych smieci bo wywóz drogi, raz na tydzien w kosciele esencjonalny zapach obornika z ludzkich niedomytych ciał....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

mlb i Wojciech

Wystarczy słuchać i patrzeć. Dla przyzwoitości rózwnież mieć własne zdanie.

Nie zaszkodzi przejść się na wiec wyborczy jednych i drugich - Polecam.

Obłuda iście POPiSowa.

xniwax

Pewna domieszka obłudy jest wpisana w profesję polityka,każdego polityka.Cały czas niby to się dystansujesz od PO i PiS tylko,że krytykujesz wyłącznie Komorowskiego i Platformę.Nie przypominam sobie ani jednego Twojego wpisu krytycznego w stosunku do Kaczyńskiego i jego wyznawców.Coś w tym jest!

electro

Komorowskiemu nie można zarzucić niewłaściwego pochodzenia ( czytaj semickiego) bo to polski ziemianin z dziada pradziada( to hrabiostwo to przesada),braku tradycji patriotycznych w rodzinie( bo wiadomo Bór itd.),braku religijności( bo katolik),przeszłości pzprowskiej ( bo był w opozycji),nieuregulowanej sytuacji rodzinnej( bo ma normalną rodzinę).No to co mają kaczyści zrobić?

Robią z niego wyniosłego Hrabiego albo wybrzydzają,że gruby i ma grubą żonę( jakby Kaczyński był ideałem męskiej urody!).

Tytul hrabiego nadala wasatemu Komorowskiemu sarkastycznym tonem telewizja publiczna w odpowiedzi na rownie cynicznego krola, tez rownie chlopskiemu chlopu z chlopa Jarkowi. W ten sposob wiec slowianskie chlopki nie majace nic wspolnego z niebieska krwia, przy uzyciu roznych telewizji kpia sobie z nas wszystkich. No, prawie..

Wojciechu

"Coś w tym jest"

Nie nie ma. Jedni i drudzy są do bani. Krytykuję Komorowskiego i PO, owszem bo na nich głosowałem i jest to moje prawo - krytykować akurat ICH, a nie tamtych.

• Redaktorzy

Niezupełnie. Komorowski jest hrabią, o ile mi wiadomo, całkiem konkretnie. Oczywiście ma to znaczenie jedynie prywatne, bo w Polsce publiczne używanie tytułów arystokratyczych zniesiono po I wojnie. A że opozycja używa tego określenia pejoratywnie, to cóż, właśnie tego można spodziewać się po formacji konserwatywnej i demonstrującej przywiązanie do tradycji. Zresztą naprzemiennie określa się go również mianem burżuja - następne określenie typowo konserwatywne i prawicowe, nes pa?

wlasnie kto ten tytuł nadał jego rodzinie i za co jest dziwna tajemnica :)

raczej sami sobie nadali powszechnym zwyczajem na wysunietych rubiezach

sa z linii bez wczesniejszych tytułow a hrabia jest jak wiadomo z obcego nadania urzedniczego

nie wiem czy wiecie ale ponoc Buzek miał w rodzie znanego rycerza pogromce niemców na ślasku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

wojciech iwaszczukiewicz, 13 Cze 2010, 07:57

>electro

>

>Komorowskiemu nie można zarzucić niewłaściwego pochodzenia ( czytaj semickiego) bo to polski

>ziemianin z dziada pradziada( to hrabiostwo to przesada),braku tradycji patriotycznych w rodzinie(

>bo wiadomo Bór itd.),braku religijności( bo katolik),przeszłości pzprowskiej ( bo był w

>opozycji),nieuregulowanej sytuacji rodzinnej( bo ma normalną rodzinę).No to co mają kaczyści

>zrobić?

>Robią z niego wyniosłego Hrabiego albo wybrzydzają,że gruby i ma grubą żonę( jakby Kaczyński był

>ideałem męskiej urody!).

Niestety Komorowski bardzo kaczystom pomaga. Słuchałem jego paru wypowiedzi z kampanii wyborczej - wychodzi na zadowolonego z siebie idiotę.

Właśnie leci "Kawa na Ławę" w TVN24. Polecam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.