Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

- Kim wy jesteście, nazywacie się księżmi? Powinniście bronić krzyża. Proponuję, żeby się modlić za tych kapłanów - krzyczeli obecni pod krzyżem. Czekali tam całą noc. - Nie oddamy krzyża. Mną kieruje serce - krzyczał jeden z protestujących. - Ja ze Lwowa, mnie przywieźli, po co wam to - krzyczał inny.

Dlaczego nie było tam żadnego biskupa?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

PO nie skłoniło się do rozwiązań ugodowych- a do siłowych: to właśnie jest ta głupota, bo bardzo łatwo można było spór zażegnać. Ale w Partii Miłości postawiono na konfrontację. no i teraz z lekka trąca to kompromitacją.

A opinia światowa? Interesujmy się nią jak ona nami

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>fox733, 3 Sie 2010, 14:08

>Dlaczego nie było tam żadnego biskupa?

A po co? Postaw się w sytuacji hierarchów - niewiele do zyskania, wiele do stracenia. Biskupi wiedzą, że krzyczeć i tupać nogą to sobie mogą na polityków, najlepiej lewicowych ministrantów typu Oleksy, ale z szarym ludem lepiej nie rozpoczynać otwartego konfliktu. Więc coś tam będą bąkać pod nosem możliwie ezopowym językiem i czekać na rozstrzygnięcie sprawy.

Jestem Europejczykiem.

>absinth3, 3 Sie 2010, 14:31

>PO nie skłoniło się do rozwiązań ugodowych- a do siłowych: to właśnie jest ta głupota, bo bardzo

>łatwo można było spór zażegnać.

Może łaskawie objaśnisz jak, bo tak mocno tego nie śledziłem.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 3 Sie 2010, 14:35

Zapomniałem dopisać, że pytanie to, zadał na konferencji tuż po, prominentny polityk SLD w wiadomym celu ;)

Wydaje się, że wladz ma rację, za wcześnie Komorowski chciał udowodnić kto tu rządzi.

Obrońcy Wiary i Krzyża też miękną, powiedzieli, że wystarczy im jeszcze rok aby krzyż stał w tym miejscu...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

wladz, 3 Sie 2010, 14:38

>absinth3 chcesz zostać kolcem w czyjeś .upie

Ja mam po prostu za dobrą pamięć (to nie dotyczy Kolegi postu)

>fox733, 3 Sie 2010, 14:46

>Zapomniałem dopisać, że pytanie to, zadał na konferencji tuż po, prominentny polityk SLD w wiadomym

>celu ;)

Pytanie dlaczego nie było tam żadnego biskupa? Pytanie w sumie zasadne, ale moja odpowiedź jasno tłumaczy dlaczego. Kościół dobrze wie, ze może i jest jak pasterz ale jak będzie owieczki za mocno poganiał to mu się rozlezą albo co gorsze zbuntują.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 3 Sie 2010, 14:52

Jednym słowem purpuraci chowają głowy w piasek.

>fox733, 3 Sie 2010, 14:57

>Jaro_747, 3 Sie 2010, 14:52

>

>Jednym słowem purpuraci chowają głowy w piasek.

O nie! Raczej stosują strategie "wait and see". Po co samemu wdawać się w bijatykę jak można poczekać i zobaczyć kto wygra. Czy takie podejście jest moralnie właściwe? Ba, ale to już zrobił się problem polityczny a polityka nie wie, co to moralność.

Jestem Europejczykiem.

Rzeczywiście, nie zajęcie stanowiska w sprawie, a wręcz dystansowanie się od niej jest wybiegiem politycznym, moralność jest przecież tylko pojęciem.

Normalny Kościół ma przetrącony kręgosłup - afery pedofilskie i współpraca z SB/UB. No to siedzi cicho; nóż co wyciągną? Więc kościół Rydzyka dominuje

>skynyrd, 3 Sie 2010, 15:16

>Zabawa na całego - idą księża z harcerzami, a taliban ryczy: precz z komuną :))))

Taki piękny dzień a taki smutny.

Jestem Europejczykiem.

Wsłuchując się w głos społeczeństwa oraz jako reminiscencja dzisiejszego cyrku pod krzyżem dwie propozycje w konkursie architektonicznym na upamiętnienie ofiar męczeństwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-529-100000001 1280843480_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No, a w tle rząd spokojnie sobie VAT ponosi. Choć jeżeli podwyżka podatków była nieunikniona by wyżywić nowych euro-urzędników, to dla mnie lepiej VAT niż janosikowo kolejny próg podatkowy od zarobków. Czyli mogę zacierać ręce, niech chucpa trwa dalej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.