Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jarosław mądry Czesławem.

Czesław - 9.08.2010. "Jest natomiast świetne miejsce na granicy między placem przed kościołem Wniebowzięcia NMP, dawnym Karmelickim, a lewym skrzydłem Pałacu Prezydenckiego."

Jarosław - 25.09.2010. "Zaś dla "okazałego", jak określa prezes PiS, pomnika jest miejsce przed kościołem karmelickim, usytuowanym niedaleko pałacu prezydenckiego."

P.S.

Czesław został kandydatem prezesa na urząd prezydenta Warszawy.

Dobry kandydat bo:

"Wszechstronny geniusz, architekt z duszą polityka i umiejętnościami aktorskimi - komplementowała Bieleckiego Elżbieta Jakubiak."

Może tak?

Cudne. Ale niestety, Czesław (a zatem i Jarosław) ma własny projekt. Jak zostanie prezydentem, to będzie tak:

"Myślę, że monument powinien być polerowanym blokiem czarnego granitu z wyrzeźbionym od góry pęknięciem, na tyle wyraźnym, że groźnym. Śladem po ciosie, który musimy znieść i podziale, który się dramatycznie zarysował. W tym pęknięciu powinien płonąć znicz – symbol pamięci o ludziach, którzy zginęli. Na tym prostopadłościennym bloku należy umieścić w reliefie tylko godło Polski – orła w koronie i napis Smoleńsk z datą 10 kwietnia 2010. Ten czarny blok z pęknięciem powinien mieć od czterech do pięciu metrów wysokości. Twarze i postaci zatrzymujących się przed pomnikiem będą się w nim odbijać. Obie strony pomnika powinny być takie same, na węższych, bocznych ścianach umieściłbym biało-czerwoną szachownicę z marmuru jako jedyne przypomnienie okoliczności tragedii.

I nic więcej. Żadnych nazwisk, opisów, krzyży. Musi nam wystarczyć pamięć wymiaru tragedii. To ma być miejsce refleksji o klęsce państwa polskiego na własne życzenie. Niech każdy z nas pozostanie ze swoimi myślami. Jak wtedy, gdy spotykaliśmy się wspólnie przed Pałacem Prezydenckim, nawet gdy różniliśmy się, i to bardzo. Niech każdy ogląda swoje odbicie w czerni granitu. I pamięta, że Polska jest nie tylko najważniejsza, ale jedna. Niepotrzebna tu jest ekspresja figuralna czy słowna. Wystarczy prostota, powściągliwość, szlachetność i trwałość materiału."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdyby nie był bliźniaczo podobny nie walczyłby o pomnik

tytan intelektu korzysta z chamstwa dla dobra ojczyzny

"- Nie podam ręki ani Komorowskiemu, ani Tuskowi - deklaruje w rozmowie z "Newsweekiem" Jarosław Kaczyński. - Mam niewielkie zaufanie do intelektu pana Komorowskiego - dodaje. "

mysle ze to myslenie pozwala mi bez zadnych nawoływan wrogich sił jezdzic po prezesie jak po starej szkapie.Zeby nie było, ze ma lepiej od zimnego lecha.ten sam standart, ta sama reakcja.Wioskowy głupek az prosi sie zeby mu napluc za kolnierz.

Kaczor zły i niedobry. I ma krótkie nóżki.

I - panie - konta nie ma

Laboga - nieżonaty (homo może??? 4 sure!!!)

Ale WSI dobre

mniam kici kici

Łubu dubu niech nam żyje nasz drogi

prezes klUBU

mysle ze to myslenie pozwala mi bez zadnych nawoływan wrogich sił jezdzic po prezesie jak po starej szkapie.Zeby nie było, ze ma lepiej.ten sam standart, ta sama reakcja.WSI-owy głupek az prosi sie zeby mu napluc za kolnierz.

zamień "po prezesie" na "po mulsie"

I bedzie dobrze mlusie

Kaczor zły i niedobry. I ma krótkie nóżki.

I - panie - konta nie ma

Laboga - nieżonaty (homo może??? 4 sure!!!)

Niania ci na głowę usiadła?

Jestem Europejczykiem.

"Paweł Graś w Radiu Zet stwierdził, że "Jarosław Kaczyński co chwilę się na coś albo na kogoś obraża". - Patrząc na niego (Kaczyńskiego - red.) coraz częściej myślę o przydomku "Jarosław Pierwszy Obrażony", lub "Obrażający" - powiedział rzecznik rządu. "

Jak pięknie, biegle i płynnie Płemier Tusk mówił po niemiecku w Niemczech pod Berlinem,wypowiadając się o wypadku.Zachwyt.

W odróżnieniu od "ani be, ani me" kaczbraci o wielkich ambicjach w polityce zagranicznej.

• Redaktorzy

Jak pięknie, biegle i płynnie Płemier Tusk mówił po niemiecku w Niemczech pod Berlinem,wypowiadając się o wypadku.Zachwyt.

Co, kolejny Polak-wykształciuch obraził Prawdziwych? Którzy są przeciwnikami płynnego wyrażania się w zarubieżnych językach, z przyczyn oczywiście wyłącznie ideowych.

W odróżnieniu od "ani be, ani me" kaczbraci o wielkich ambicjach w polityce zagranicznej.

Odpowiadasz jak małe dziecko.."psze pani a on też do piasku sikał",co ma wspólnego Wielki Strateg z żenującym dukaniem Tuska.

Jeden i drugi to żenada...jak widać.

Gdyby nie był bliźniaczo podobny nie walczyłby o pomnik

tytan intelektu korzysta z chamstwa dla dobra ojczyzny

"- Nie podam ręki ani Komorowskiemu, ani Tuskowi - deklaruje w rozmowie z "Newsweekiem" Jarosław Kaczyński. - Mam niewielkie zaufanie do intelektu pana Komorowskiego - dodaje. "

To nie tylko chamstwo - to także szaleństwo. Jaruś zwariował i wszyscy powinniśmy się z tego cieszyć - może wreszcie trafi na leczenie, a nie będzie zajmował się polityką.

"Jarosław Kaczyński zadeklarował, że nie poda ręki Bronisławowi Komorowskiemu -Uznaję jego wybór, bo uznaję reguły demokracji. Wygrał wybory, a nie mam żadnych podstaw by sądzić, że zostały one sfałszowane. Natomiast w żadnym razie nie podam mu ręki - powiedział Jarosław Kaczyński.

Uznaję wybór Komorowskiego, ale w żadnym razie nie podam mu ręki

prezes PiS, Jaroslaw KaczyńskiTaki symboliczny bojkot ze strony lidera PiS ma objąć także premiera. Powód? Kaczyński obarcza liderów Platformy odpowiedzialnością za katastrofę smoleńską i usunięcie krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego.

W rozmowie z „Newsweekiem" lider PiS zapewnia także, że wierzy w zwycięstwo w przyszłorocznych wyborach parlamentarnych i chce ponownie zostać premierem. Choć twierdzi, że w najbliższych latach nie zamierza rezygnować z szefostwa PiS, to przyznaje, że Zbigniew Ziobro mógłby się znaleźć wśród kandydatów na szefa partii w kolejnych wyborach."

Co, kolejny Polak-wykształciuch obraził Prawdziwych? Którzy są przeciwnikami płynnego wyrażania się w zarubieżnych językach, z przyczyn oczywiście wyłącznie ideowych.

Jozwa,nie dorabiaj ideologii do stwierdzenia faktu.Nie ma takiej potrzeby i nie szufladkuj mnie do Prawdziwych.Nie ma mnie tam.

Kompletnie nic. Wielki Prezes nie jest w stanie porozumieć się w żadnym obcym języku z kimkolwiek.

Filut

On nie jest w stanie porozumieć się we własnym Polskim języku...o obcym możesz zapomnieć.

[ na całe szczescie.jego bełkot wprawiał w zdumienie słuchaczy za granicą.A tak zawsze moze powiedziec ze go...zle zrozumieli, tzn przetłumaczyli.Tyle ze ma dzien na zastanawionie sie i znalezienie wyjscia..

[ na całe szczescie.jego bełkot wprawiał w zdumienie słuchaczy za granicą.A tak zawsze moze powiedziec ze go...zle zrozumieli, tzn przetłumaczyli.Tyle ze ma dzien na zastanawionie sie i znalezienie wyjscia..

Jakie szczęście,że jesteś muls...sam bym na to nie wpadł.Rzeczywiście tak może tłumaczyć...teraz.

meloman

Zapomniał Ty chamskie wypowiedzi obecnego "pierwszego" RP kiedy był jeszcze tylko chamskim nie prezydentem.

"Jaka wizyta taki zamach... nie trafić z 30 metrów, to trzeba ślepego snajpera".

Ukryta Zawartość

Donek Banan i jego zgraja to porządni ludzie...

..byli.

post-8986-086371200 1285528772_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

meloman

Zapomniał Ty chamskie wypowiedzi obecnego "pierwszego" RP kiedy był jeszcze tylko chamskim nie prezydentem.

"Jaka wizyta taki zamach... nie trafić z 30 metrów, to trzeba ślepego snajpera".

Gdzie tu chamstwo? Dowcipna i trafna konstatacja.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

tiaaa.jedna z najlepszych w nowozytnych czasach recenzji bełkociku zimnego lecha.]

perełka.jaki prezydent takie recenzje jego.

[zrozumiale ze wywołala wsciekłośc i bezradność.takiego czegos nie zapomina sie.

Jak ma być skoro recenzja i dalszy byt "obecnego" ciepłego Bronka równy/większy bełkotowi recenzowanego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.