Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda tych ludzi.

Pisdraki mają już swoich męczenników. Kto sieje wiatr...

Pewnie prezes każe za sobą nosić "sztandar krwi", tak samo jak kiedyś Adolf, a ten zastrzelony pisowiec będzie nowym Horstem Weslem...

Celem postawy JK jest rozpetanie jatki i krwawej awanrury, To jedyna ewenryalnośc jaka pozostała by przejąć włądzę. Nie dziwią więc tego typu przypadki, Prowokacja jest prawdopodobna, bo jak zwykle cel uświęca środki.

A obóz narodowo-endecki zawsze skory do poświęcania ofiar i krwi .... .

Tak ewentualność, niestety też jest możliwa,

Jeśli nawet śmierć brata staje się orężem w walce o władze...

wladz

muls

Jaro747

Przypomnijcie sobie Panowie moje wpisy na temat sytuacji politycznej, gdzie uwzględniałem sytuację, że wydarzy się coś, czego nie sposób przewidzieć, a będzie miało istotny wpływ na sytuacje w Polsce.

niezbyt rozgarnięty ten zamachowiec

Jak można Kaczyńskiego pomylić z kimkolwiek ???

Gdyby jeszcze z nieboszczykiem Gosiewskim, ale tylko przy dużej wadzie wzroku.

i jeszcze to tlumaczenie , ze za mala bron mial, przeciez kaczor zaden szwarceneger, cos mi to pachnie raczej jakas choroba psychiczna niz zdrowym obywatelskim nieposluszenstwem ......

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Teraz Jarosław"PiS"Kaczyński ma problem którą tragedią grać.Po chwilowym zachwycie z nadmiarem dobrych kart raczej pozostanie przy Smoleńsku i bracie.Nie pozwoli zepchnąć brata na drugi tor publicznej PiS debaty.

Ale rewelacje, łomatko…

Po pierwsze, co Jaroslaw Kaczyński ma wspólnego z obozem "narodowo-endeckim"? (notabene ta zbitka słowna to podobny absurd jak "dieslowski silnik wysokoprężny", ale co tam...). Przecież PiS nawiązuje do tradycji pilsudczykowsko-sanacyjnej, z którą eNDecja miała na pieńku.

Po drugie, kiedyż to ten "obóz narodowo-endecki" był "zawsze skory do poświęcania ofiar i krwi .... "?

Bo o ile ja pamiętam, to ND nawoływała zawsze do unikania niepotrzebnego szafowania krwią polską, krzewiła raczej postawy lojalistyczne i unikanie np. skazanych na niechybną klęskę powstań czy insurekcji, kosztujacych zycie Polakow i konfiskaty ich majatkow.

Podobnie w II Wojnie Światowej - obóz narodowy od razu dalekowzrocznie wystąpił z tezą równego dystansu do obydwu wrogów: Niemców i Sowietów. Nie wierzył w żadne AK-owskie proby porozumienia z Sowietami i akcje "Burza", które tak kosztowną daniną krwi zostały okupione. NSZ i NZW zasadniczo odrzucali awanturnicze akcje przeciw transportom wojskowym z uwagi na to, że nie miały żadnego wpływu na przebieg walk między dwoma śmiertelnymi wrogami Polski, a powodują tylko niepotrzebne represje wobec ludności cywilnej. Itp.

O jakiej więc skłonności do "niepotrzebnego poświęcania krwi i ofiar" mowa?

Jak się pisze, to lepiej pisać z sensem. I znajomoscia tematu.

niech uwazaja bardziej co mowia to im wlos z glowy nie spadnie, juz tak chrzania , ze sie wariaci w polsce buntuja

"Przecież PiS nawiązuje do tradycji pilsudczykowsko-sanacyjnej, z którą eNDecja miała na pieńku. "

Walka o kasę z wykorzystaniem charyzmy szalonego prezesa jest nawiązaniem do tradycji pilsudczykowsko-sanacyjnej?

Raczej zbyt akademicko traktujesz obecną politykę.To nie są ideowcy tylko często prymitywne osobniki które poza polityką nie zarobiłyby dużych pieniędzy

niech uwazaja bardziej co mowia to im wlos z glowy nie spadnie, juz tak chrzania , ze sie wariaci w polsce buntuja

Prezes już powiedział, że zamach z pewnością nie był przypadkowy. Ciekawe kto stał za łódzkim Ali Agcą?

wladz

muls

Jaro747

Przypomnijcie sobie Panowie moje wpisy na temat sytuacji politycznej, gdzie uwzględniałem sytuację, że wydarzy się coś, czego nie sposób przewidzieć, a będzie miało istotny wpływ na sytuacje w Polsce.

Okazuje się, ze to nie Prezes a 747 steruje wszystkim.

Jestem Europejczykiem.

a_men

to raczej chory psychicznie, samo to, ze w zamysle na ptactwo , a sie z bronia krótka wybral....

Ale rewelacje, łomatko…

Po pierwsze, co Jaroslaw Kaczyński ma wspólnego z obozem "narodowo-endeckim"? (notabene ta zbitka słowna to podobny absurd jak "dieslowski silnik wysokoprężny", ale co tam...). Przecież PiS nawiązuje do tradycji pilsudczykowsko-sanacyjnej, z którą eNDecja miała na pieńku.

Po drugie, kiedyż to ten "obóz narodowo-endecki" był "zawsze skory do poświęcania ofiar i krwi .... "?

Bo o ile ja pamiętam, to ND nawoływała zawsze do unikania niepotrzebnego szafowania krwią polską, krzewiła raczej postawy lojalistyczne i unikanie np. skazanych na niechybną klęskę powstań czy insurekcji, kosztujacych zycie Polakow i konfiskaty ich majatkow.

Podobnie w II Wojnie Światowej - obóz narodowy od razu dalekowzrocznie wystąpił z tezą równego dystansu do obydwu wrogów: Niemców i Sowietów. Nie wierzył w żadne AK-owskie proby porozumienia z Sowietami i akcje "Burza", które tak kosztowną daniną krwi zostały okupione. NSZ i NZW zasadniczo odrzucali awanturnicze akcje przeciw transportom wojskowym z uwagi na to, że nie miały żadnego wpływu na przebieg walk między dwoma śmiertelnymi wrogami Polski, a powodują tylko niepotrzebne represje wobec ludności cywilnej. Itp.

O jakiej więc skłonności do "niepotrzebnego poświęcania krwi i ofiar" mowa?

Jak się pisze, to lepiej pisać z sensem. I znajomoscia tematu.

Rzeczywiście, muszę zwrócić honor narodowym demokratom. Choć Niewiadomskiego uznawali za bohatera...

Miałem na myśli narodowych socjalistów - katolików.

Jest jeszcze inna możliwość.

Mam znajomego, koleś zupełnie bez możliwości jakiegoś stabilnego zarobkowania. Na oko z 60 lat, nie wykazuje śladu jakiegoś wykształcenia, kwalifikacje zaś ma jedynie w płodzeniu bo za młodu machnął kilkanaście potomków. Latem zbiera puszki i grzyby, zimą liczy na opiekę społeczną. Gdy mu życie zbytnio dopiecze, to siada po pijanemu na rower i przejeżdża obok patrolu policyjnego. W ciągu paromiesięcznej odsiadki karmią go, leczą, nie marznie, ani nie narzeka na brak towarzystwa bo wesoły jest. Wychodzi z "naładowanymi akumulatorami" oraz nowym odzieniem.

Może i tym zamachowcem kierowały podobne motywy, tyle że chciał swą sprawę załatwić raz na zawsze.

Wystąpienie premiera TUSKA - super mówił do lustra - tylko w takim rozumieniu jego słowa miałyby sens logiczny.

Zapomniał o swoim przemówieniu na konwencji PO, tuż przed wyborami prezydenta, kiedy to ział nienawiścią osobiście kierunkowo do prezesa.

masz to gdzies nagrane? nigdy nie widzialem zeby tusk zial nienawiscia, mialem go zawsze za leniwego w wyrazaniu uczuc i ogolnie w pracy urzedniczej....

Wystąpienie premiera TUSKA - super mówił do lustra - tylko w takim rozumieniu jego słowa miałyby sens logiczny.

Zapomniał o swoim przemówieniu na konwencji PO, tuż przed wyborami prezydenta, kiedy to ział nienawiścią osobiście kierunkowo do prezesa.

I nic was ta tragedia nie nauczyła?....dalej w zaparte kłamiecie cynicznie pomijając przyczyny ostrych wystąpień polityków nie tylko z PO wobec Jarosława Kaczyńskiego i jego bezwzględnych ataków na polityczną konkurencję.

Używam formy mnogiej ponieważ powielasz wypowiedzi innych osobników PiS.

Polityka nienawiści to wasz jedyny oręż ..Po trupach do władzy

wladz

Nie mogę mieć do Ciebie pretensji o ton wypowiedzi - jakbym miał, to byłby to dowód na mój brak rozumienia rzeczywistości.

Pamiętaj, że doceniam dobrze ukrytą grę słów jaką twoja osoba prowadzi w tym wątku.

Przypomnij sobie rządy SLD, pomijając ich merytoryczną, czy salonową wymowę - jednak takiego, nawet ledwo zbliżonego klimatu społecznego nie było.

electro

To oznacza tylko, że nastąpiły pewne zaległości w obserwacji - nie ma obowiązku - ludzie są po prostu zajęci swoimi sprawami.

Ale inaugurację kampanii Komorowskiego chyba pamiętasz - i ekscesy elity IIIRP czy nie?

wladz

Nie mogę mieć do Ciebie pretensji o ton wypowiedzi - jakbym miał, to byłby to dowód na mój brak rozumienia rzeczywistości.

Pamiętaj, że doceniam dobrze ukrytą grę słów jaką twoja osoba prowadzi w tym wątku.

Przypomnij sobie rządy SLD, pomijając ich merytoryczną, czy salonową wymowę - jednak takiego, nawet ledwo zbliżonego klimatu społecznego nie było.

Co takiego? facet prywatnie z przyjemnością kopnąłbym ciebie w tyłek i za drzwi wyrzucił

i wiesz za co a Pan Bóg po śmierci nogi wam z dupy powyrywa....jeżeli KK głosi prawdę.

Bez komentarza.

Jestem zbyt prymitywnym osobnikiem, aby się do tego odnieść.

Electro przecież odnalazł we mnie problemy natury osobowościowej.

Mylisz się...jesteś zbyt cyniczny a to nie jest cecha prymitywa

Palikot parę dni temu mówił, że "tu się poleje krew" - przypominam tym, których odpowiednie receptory jeszcze są zdolne do przyjmowania do świadomości również innych informacji, poza papką prawie w całości przejętych mediów przez machinę propagandy PO.

Teraz dla tych, którzy mają poważne problemy z kojarzeniem faktów, należałoby przypomnieć kto to jest J.Palikot.Czyj to produkt, do kogo zaadresowany, w jakie formule i jak działający oraz mający jaki cel.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.