Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Prezes nie zamierza zmieniać języka. Wdać też, że cudze nieszczęścia mu służą i czuje się wśród nich jak ryba w wodzie:

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział na konferencji prasowej, że wczorajsza tragedia w biurze PiS w Łodzi jest "kolejnym dowodem" na to, że demokracja jest zagrożona. Zdaniem Kaczyńskiego, źródłem tego zagrożenia jest "socjotechnika " jaką stosuje partia rządząca. Prezes PiS powiedział, że wczorajsze ofiary ataku w Łodzi, są ofiarami tej socjotechniki, "polegającej na szerzeniu nienawiści, nienawiści do opozycji, nienawiści do PiS"."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Prawdę mówiąc zastanawiam się, skąd pogląd, że morderca był w ogóle zwolennikiem PO, a nie na przykład SLD, lub nawet zawiedzionym wyborcą PiS? Prawdę mówiąc, jeśli wziąć pod uwagę, że wyborców PO określa się jako "młodych, wykształconych, dobrze zarabiajacych i z wielkich miast" (co jest bzdurnym uproszczeniem, ale na razie niech będzie), zaś PiS (i SLD) znane są z tego, że przeciwnie, wypowiadają sie w imieniu bezrobotnych i generalnie tzw. ofiar transformacji, to co można sądzić o człowieku, który jest bezrobotnym taksówkarzem bez stałego miejsca zamieszkania? Zamachu na biuro PiS dokonał więc typowy klient tej właśnie partii, ubogi bezrobotny, mający najwyraźniej za nic popularną klasową interpretację swego położenia.

Co o tym sądzicie?

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział na konferencji prasowej, że wczorajsza tragedia w biurze PiS w Łodzi jest "kolejnym dowodem" na to, że demokracja jest zagrożona. Zdaniem Kaczyńskiego, źródłem tego zagrożenia jest "socjotechnika " jaką stosuje partia rządząca. Prezes PiS powiedział, że wczorajsze ofiary ataku w Łodzi, są ofiarami tej socjotechniki, "polegającej na szerzeniu nienawiści, nienawiści do opozycji, nienawiści do PiS"."

Jakiś świr z braku celu właściwego strzelił do pierwszego lepszego PISowca, który mu się pod lufę nawinął, a zionący miłością bredzi o zagrożeniu demokracji.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Filut

Twoja retoryka nawołuje do nienawiści, szerzysz nienawiść do PiS, w ten sposób nawołujesz do kolejnych zbrodni.

Opamiętaj się, stonuj język, spróbuj choćby w ten sposób uszanować wczorajsze ofiary tej nienawistnej sytuacji, zarówno premier Tusk jak i prezydent Komorowski prosili o to.

Horst

Twoja retoryka nawołuje do nienawiści, szerzysz nienawiść do PiS, w ten sposób nawołujesz do kolejnych zbrodni.

Opamiętaj się, stonuj język, spróbuj choćby w ten sposób uszanować wczorajsze ofiary tej nienawistnej sytuacji, zarówno premier Tusk jak i prezydent Komorowski prosili o to.

Jakiś świr z braku celu właściwego strzelił do pierwszego lepszego PISowca, który mu się pod lufę nawinął, a zionący miłością bredzi o zagrożeniu demokracji.

No właśnie o tym piszę od samego początku - z tragedii PiS natychmiast zrobił sobie kolejną trampolinę do politycznych podskoków z figurami.

Jestem Europejczykiem.

D.Tusk stał przed rodzinami ofiar katastrofy smoleńskiej w stanie przerażenia, podczas uroczystości odsłonięcia tablicy pamiątkowej w sejmie.

J.Kaczyński stał 3-4 metry od premiera ale oddzielał ich słup więc się nie widzieli - symboliczna wymowa tej sytuacji jest nie do przecenienia - tych panów różni już wszystko.

Tak jak Polska wygląda za rządów PO oraz to co się dzieje - tak żle nie było nigdy dotąd.Tusk doskonale o tym wie, wie jako kto przejdzie do historii.

To efekty socjotechniki a nie prawdziwego rządzenia.Ale otrzeżwienia nie będzie, na naszym forum to widać najlepiej.

D.Tusk stał przed rodzinami ofiar katastrofy smoleńskiej w stanie przerażenia, podczas uroczystości odsłonięcia tablicy pamiątkowej w sejmie.

J.Kaczyński stał 3-4 metry od premiera ale oddzielał ich słup więc się nie widzieli - symboliczna wymowa tej sytuacji jest nie do przecenienia - tych panów różni już wszystko.

Tak jak Polska wygląda za rządów PO oraz to co się dzieje - tak żle nie było nigdy dotąd.Tusk doskonale o tym wie, wie jako kto przejdzie do historii.

To efekty socjotechniki a nie prawdziwego rządzenia.Ale otrzeżwienia nie będzie, na naszym forum to widać najlepiej.

Tradycyjnie Kolega miesza najróżniejsze watki robiąc logiczny (potocznie mówiąc nielogiczny) bigosik o z góry zaplanowanym smaku.

Jak chodzi o "przerażenie" Tuska - rzecz kompletnie nie do zweryfikowania, równie dobrze można by napisać że na ramieniu siedział mu niewidzialny szatan.

O niewidzeniu się z Kaczyńskim - jest to firmowy numer towarzyski Prezesa przerabiany już po wielokroć w różnych konfiguracjach. W tej chwili nie widzi już nikogo poza sobą.

Jestem Europejczykiem.

Powrót patyczaków.

Ukryta Zawartość

post-17911-041451300 1287575161_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jro747

Coś mieszam - do prawdy - po to podałem przykład z rankingiem FIFA aby istniał fakt nie do podważenia jako element odniesienia w sporze o fałszowanie rzeczywistości socjotechniką.Manipulacja inżynierią finansową dotycząca wysokości długu publicznego przez ministra Rostowskiego jest tu przykładem.

Zobrazowanie psychologiczne dzisiejszej sytuacji w sejmie podczas uroczystości miało naprawdę dosadną i symboliczną wymowę.

tak tak 747 powspominajmy nie tak dawne wydarzenia

"Kaczyński nie poda ręki ani Komorowskiemu ani Tuskowi"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jro747

Coś mieszam - do prawdy - po to podałem przykład z rankingiem FIFA aby istniał fakt nie do podważenia jako element odniesienia w sporze o fałszowanie rzeczywistości socjotechniką.Manipulacja inżynierią finansową dotycząca wysokości długu publicznego przez ministra Rostowskiego jest tu przykładem.

Zobrazowanie psychologiczne dzisiejszej sytuacji w sejmie podczas uroczystości miało naprawdę dosadną i symboliczną wymowę.

Równie dobrze można napisać:

"Z punktu widzenia na punkt patrzenia przez pryzmat czasu, względem tego co i owszem, gdy ktoś komuś coś, ewentualnie nikt nikomu nic, to wszystko jest tak jasne, że..."

Zawartość taka sama :)

Jro747

Olaboga! Chłopie!

Odniosłem się do twojego jednego konkretnego wpisu i konkretnych z niego zdań. A ty mi wyjeżdżasz z innym wpisem i jeszcze dołączasz całkiem inny wątek i na koniec piszesz że nie mieszasz. No to mówiąc nowym językiem niech ci będzie - przecież mogłeś mnie oskarżyć o nawoływanie do zbrodni a tego nie zrobiłeś. Nie będę tego ciągnął bo opary absurdu niespecjalnie mi dziś służą.

Sytuacji nie widziałem, nie oglądam w robocie telewizji. Ale jak było tak wesoło to na pewno powtórzą.

Czy Prezes nadymał się po staremu, czy już jakoś po nowemu?

Jestem Europejczykiem.

Jaro747

Dobry wywiad premiera Tuka w TVN24 zaprasza J.Kaczyńskiego - jest w każdej chwili gotowy na spotkanie, i gani marszałka Niesiołowskiego za wczorajsze słowa o psychiatryku.

Jaro747

Dobry wywiad premiera Tuka w TVN24 zaprasza J.Kaczyńskiego - jest w każdej chwili gotowy na spotkanie, i gani marszałka Niesiołowskiego za wczorajsze słowa o psychiatryku.

Nie jestem wielbicielem Tuska więc podejrzewam, że sam tego nie wymyślił (oczywiście mogę się mylić). Podejrzewam, że jego sztab uważnie słuchał wszystkich wczorajszych komentarzy w których słabiej czy silniej słychać było głos, ze obóz rządzący powinien podjąć jakieś działania. Takie symboliczne wyciągnięcie ręki jest ważne i stwarza szansę dla Kaczyńskiego wycofania się przynajmniej z tej najagresywniejszej retoryki. Czy ją wykorzysta czy nadal będzie eskalował napięcie zobaczymy.

"- Człowiek, który dokonał tego strasznego czynu, był zindoktrynowany przez media i polityków. Może to był nasłany cyngiel - zastanawiał się w RMF FM Witold Waszczykowski, kandydat PiS na prezydenta Łodzi."

Ten matoł to już przekracza wszelkie granice.

Jestem Europejczykiem.

Jaro747

"- Przemawiam tutaj jako zwykły obywatel. Jako jeden z tych, którzy osobiście ucierpieli w wyniku katastrofy - mówił Jarosław Kaczyński pod Pałacem Prezydenckim do setek ludzi, którzy zebrali się tam w pięć miesięcy po smoleńskiej katastrofie. Jego przemówienie było przerywane brawami i okrzykami "Tu jest Polska!" i "Jarosław, Jarosław, Jarosław!".

"Na koniec porównał demonstrację do protestów z 1968 i z lat '80, podziękował uczestnikom i poprosił ich, by w spokoju rozeszli się do domów."

"- Człowiek, który dokonał tego strasznego czynu, był zindoktrynowany przez media i polityków. Może to był nasłany cyngiel - zastanawiał się w RMF FM Witold Waszczykowski, kandydat PiS na prezydenta Łodzi."

Ten matoł to już przekracza wszelkie granice.

Pewnie nasłuchał się wczoraj niezależnego dziennikarza.

Pistolet do ręki jest włożyć bardzo łatwo, ale nad mózgiem trzeba pracować bardzo długo. Ktoś temu człowiekowi powiedział, że warto zabić, ktoś nad jego duszą i mózgiem bardzo długo pracował - powiedział Sakiewicz.

tak tak 747 powspominajmy nie tak dawne wydarzenia

"Kaczyński nie poda ręki ani Komorowskiemu ani Tuskowi"

Ukryta Zawartość

post-10292-011436400 1287580755_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Prawdę mówiąc zastanawiam się, skąd pogląd, że morderca był w ogóle zwolennikiem PO, a nie na przykład SLD, lub nawet zawiedzionym wyborcą PiS? Prawdę mówiąc, jeśli wziąć pod uwagę, że wyborców PO określa się jako "młodych, wykształconych, dobrze zarabiajacych i z wielkich miast" (co jest bzdurnym uproszczeniem, ale na razie niech będzie), zaś PiS (i SLD) znane są z tego, że przeciwnie, wypowiadają sie w imieniu bezrobotnych i generalnie tzw. ofiar transformacji, to co można sądzić o człowieku, który jest bezrobotnym taksówkarzem bez stałego miejsca zamieszkania? Zamachu na biuro PiS dokonał więc typowy klient tej właśnie partii, ubogi bezrobotny, mający najwyraźniej za nic popularną klasową interpretację swego położenia.

Co o tym sądzicie?

Dęta sprawa.

Spróbuj jeszcze raz. Zmień założenia. W twojej bajce PO gra grzecznych statystów. To młodzi, zdolni (do wszytkiego) ludzie, np. Wajda.

Daj im sie wykazać. Tego, co napisałeś nikt nie kupi. Może jaro747, władek i filuterny.

Jaro747

Zaproszenie poprzez media, do tego tvn24?

Fakt, mógł dać ogłoszenie w Konsomolskiej Prawdzie. Putin za wysłańca pokoju:-))

Z powodu szaleńca chcą ograniczyć swobody obywatelskie

"PiS chce, aby ABW i policja zajęła się ściganiem internautów, którzy w internetowych wpisach kierują wobec polityków groźby karalne. Według posłów na użytkowników łamiących w sieci prawo powinni donosić do organów ścigania administratorzy forów, a prokuratura miałaby wszczynać postępowania z urzędu. - Będzie sporo pracy przy tym - przyznaje poseł Jarosław Zieliński. Możliwe, że w tej sprawie w Sejmie pojawi się projekt ustawy."

nareszcie opozycja zabrała głos nie tylko w sprawie krzyża

Chętnie poznam twojego idola, Jaro. Tylko mi tu nie wyjeżdżaj, że gówno mnie to obchodzi. Twój idol świadczy o tobie.

Władek, twojego idola chyba znam: Jozwa? Zgadłem?

P.S. Brudzińskiego (brudzia) nie lubię.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.