Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa

Rozumiem, że Pan Redaktor jako osoba z trzema fakultetami jest spokojny o los, no dobrze ale co mają zrobić ci którym sił starczyło tylko na dwa?

Zakładają gacie zamiast na tyłek - na głowę - zawsze pisałem o niskiej jakości kształcenia niby wyższego w Polsce, ale nie spodziewałem się aż takiego upadku, więc tak przygotowani do życia młodzi, wykształceni z dwoma fakultetami są czy będą w nieco trudniejszej sytuacji niż Pan Redaktor.

J.Kaczyński chce w codziennym życiu pomóc nie tylko Panu, proszę nie być egoistą, i pozwolić aby pomógł również innym - również tym posiadającym tyłek w miejscu głowy i zakładającym tam majtki.Zrobi to Pan oddając swój głos na nie zależnego kandydata w wyborach do samorządu terytorialnego.

747

Czym ty myślisz?I ile masz fakultetów?No i koniecznie napisz,gdzie zakładasz majtki...wyraźnie,żeby każdy wiedział.

Co do Wielkiego Stratega,to niech najpierw pomoże swoim bliskim.

• Redaktorzy

"Rozumiem Jozwa, że PO i prezydent psują Ci humor, co nie pomaga Ci w codziennym życiu."

Pomiędzy rozśmieszaniem a skłanianiem do płaczu jest jeszcze wiele opcji pośrednich.

747, dziękuję za wyrazu uznania, ale wydaje mi się, że mnie przeceniasz. Ciężko pracuję na życie swoje i rodziny, jak każdy. Jęczenie, że dzieje się krzywda, jest zwykle wynikiem usposobienia, a nie sytuacji życiowej czy materialnej. Jęczeć może każdy, tak samo jak każdy może trzymać fason (jest takie niemal zapomniane, przedwojenne określenie).

Poziom abstrakcji(obstrukcji) reprezentujący wladzię prezentuje tylko muls - żadne tam jozwy, władzie, lub spuszczony z uwięzi pies mulsa nie dorównają...

moderacjo co mam z tym rzepem zrobić ...kopnę poskarży się i wykasujecie

modrzew47

Nie chciałem nikogo obrażać, nie robię tego nigdy, to że fakty są czasami nie na rękę nic na to nie poradzę.

electro namówił mnie na uniwersytet trzeciego wieku, więc jestem w trakcie zdobywania dopiero pierwszego fakultetu.

Jeżeli ktoś poczuł się dotknięty czy urażony to przepraszam.

P.S.

Do wyborców PO - może jakaś telewizyjka potrzebna, bo nie ma co oglądać, gdzie nie przełączę na kanał informacyjny to póżny Gierek.

kopiesz,czy dajesz łapę?

Zachowanie w sumie POprawne politycznie - może karmy dadzą...

dawaj,dawaj - wladzia czeka na fanów

niestety nie mam wpływu na wybór fana....frędzelku na autograf nie masz szans

• Redaktorzy

Uwolnili już tego Edwarda? Policja poinformowała, że jeden bojownik o ojczyznę wolną od Komorowskiego przelazł im jakoś do środka przy okazji marszu z pochodniami, lecz niestety miał półtora promila, i że to może być zagubiony przez prezesa Edek. Promile go trochę tłumaczą, bo w jakim celu miałby się pakować na dziedziniec pałacu prezydenta na trzeźwo, trudno dociec.

wladz

Nie mogłeś tego nie napisać, do Pana E.Gierka nic nie mam, przeciwnie również miło wspominam ten okres - on chciał dobrze dla Polski, był patriotą takim, jakim można było być na tamte czasy i w jego usytuowaniu, ale potrzeba aby iść do przodu, a tu właśnie jest problem.Obserwuje sukces za sukcesem,rządu, prezydenta, partii rządzącej PO, a nijak nie mogę tego przełożyć na to co dzieje się dookoła.Szkoda, że PiS jest poza systemem politycznym w Polsce, że w tej partii nie ma demokracji, debaty, że wyrzucani są jej członkowie, że kojarzy się z faszyzmem jej poczynania - szkoda tego wszystkiego, bo może mnie pamięć myli ale to chyba PiS był u władzy jak Polska uzyskała najlepsze w 20-leciu wyniki gospodarcze, oraz awansowała do ME w piłce nożnej po raz pierwszy w historii.Teraz poza premierem i kolegami w piłkę mało kto potrafi grać, niektórzy łączą grę w piłkę z używaniem alkoholu.

Oczywiście to, że J.Kaczyński zwariował i potrzebuje pomocy psychiatrycznej wie każde dziecko w szkole, a dowiedzieć tego można się z gazet i telewizji, czasami z takiego czy innego forum.

wladz

Nie mogłeś tego nie napisać, do Pana E.Gierka nic nie mam, przeciwnie również miło wspominam ten okres - on chciał dobrze dla Polski, był patriotą takim, jakim można było być na tamte czasy i w jego usytuowaniu, ale potrzeba aby iść do przodu, a tu właśnie jest problem.Obserwuje sukces za sukcesem,rządu, prezydenta, partii rządzącej PO, a nijak nie mogę tego przełożyć na to co dzieje się dookoła.Szkoda, że PiS jest poza systemem politycznym w Polsce, że w tej partii nie ma demokracji, debaty, że wyrzucani są jej członkowie, że kojarzy się z faszyzmem jej poczynania - szkoda tego wszystkiego, bo może mnie pamięć myli ale to chyba PiS był u władzy jak Polska uzyskała najlepsze w 20-leciu wyniki gospodarcze, oraz awansowała do ME w piłce nożnej po raz pierwszy w historii.Teraz poza premierem i kolegami w piłkę mało kto potrafi grać, niektórzy łączą grę w piłkę z używaniem alkoholu.

Oczywiście to, że J.Kaczyński zwariował i potrzebuje pomocy psychiatrycznej wie każde dziecko w szkole, a dowiedzieć tego można się z gazet i telewizji, czasami z takiego czy innego forum.

747 tu nic nie kojarzy się z faszyzmem tylko PiS jest narodowo socjalistyczną partią....faszyzmem jak uczy historia

Horst długo jeszcze będziesz się bawił w ciepłą kluchę ?

Nie mam czasu, wzorem Pana Redaktora zabieram się do ciężkiej pracy, ale jak zajdę wolną chwilę albo będzie specjalna jakaś okazja to sklecę jakiś artykulik, jak zawsze lekko prześmiewczo-przerysowany.

Pozdrawiam.

"Rozumiem Jozwa, że PO i prezydent psują Ci humor, co nie pomaga Ci w codziennym życiu."

Pomiędzy rozśmieszaniem a skłanianiem do płaczu jest jeszcze wiele opcji pośrednich.

Mylisz się, w tym wypadku nie ma innych opcji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Uwolnili już tego Edwarda? Policja poinformowała, że jeden bojownik o ojczyznę wolną od Komorowskiego przelazł im jakoś do środka przy okazji marszu z pochodniami, lecz niestety miał półtora promila, i że to może być zagubiony przez prezesa Edek. Promile go trochę tłumaczą, bo w jakim celu miałby się pakować na dziedziniec pałacu prezydenta na trzeźwo, trudno dociec.

niedopity przypomniał sobie o "małpkach" zakupionych przez jego prezydenta

Czy jaruś przestał brać prochy czy od nowa zaczął je przyjmować? A może ma na myśli taki układ ?(z Wikipedii):"Specyfiką koreańskiej „demokracji sterowanej” było powstanie około 30 tzw. czeboli: gigantycznych rodzinnych korporacji wielobranżowych, prawdopodobnie powiązanych układami korupcyjnymi z rządzącymi.Stopniowe, powolne otwieranie i liberalizacja finansów, przy niedostatecznym nacisku na nową jakość ich pracy, wymienialność wona wystawiająca gospodarkę na światowe wstrząsy, inwestowanie za granicą, szybkie zadłużanie się gospodarki z dużym udziałem długu krótkoterminowego, umożliwione przez stopniową wymienialności wona w latach 80. XX w., odejście od rygorystycznej polityki gospodarczej, nie tylko ujawniły słabe punkty koreańskiej gospodarki. Kapitał spekulacyjny, wpuszczony do kraju kilka lat wcześniej, masowo wycofywali swoje wkłady. Następnie doszło do coraz większej niewypłacalności dłużników."

Jeden czebol prowadziłby jaruś, drugi ziobro, trzeci martusia, a pozostałe przydupasy jarusia z pisu...

"Kaczyński porównał Polskę do Korei Południowej, która kilkadziesiąt lat temu była biednym krajem. - Polska też może stać się potęgą gospodarczą i militarną tak jak Korea Południowa - przekonywał. - Nie możemy z tym czekać aż się zmieni rząd, musimy zacząć od teraz - powiedział."

A to utrzymałoby pissmanów przez długie lata przy władzy (tylko szkoła podstawowa byłaby bezpłatna)

"Opieka zdrowotna. Systemem ubezpieczeń zdrowotnych i od wypadków przy pracy jest objęte 24% całej populacji i 26% ludności zawodowo czynnej.

Polityka oświatowa. Obowiązkiem szkolnym są objęte dzieci w wieku 6–12 lat. Nauka w 6-letniej szkole podstawowej jest bezpłatna. Szkoła średnia jest 2-stopniowa i składa się z 2–3-letnich cyklów."

"Prokuratorzy zabezpieczyli telefon komórkowy asystenta posłanki PiS Marii Nowak. Miały być z niego wysyłane SMS-y pełne wulgaryzmów do pracowników siemianowickiego magistratu.

Obraźliwe wiadomości otrzymał m.in. jeden z wiceprezydentów miasta. "Ty ch..., ktoś ci wpie...!" - napisał ktoś do niego i jeszcze innych urzędników. (...)

Przesłuchanym świadkiem jest Robert Warwas, asystent Marii Nowak, posłanki PiS. - Niemożliwe! Jestem zupełnie zaskoczona - posłanka nie chciała komentować sprawy. Z kolei Warwas twierdzi, że nie ma pojęcia, jak mogło do tego dojść. - Być może ktoś wyciągnął mi komórkę i skorzystał z niej, bo zdarza mi się zostawić ją na biurku - mówi asystent posłanki PiS. Zapowiada, że zażąda od organów ścigania wyjaśnień."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Do przemyślenia polecam przemyślenia niegdysiejszego ideologa prawicy Cezarego Michalskiego:

"Uważam, że problemem polskiej prawicy nie jest dziś Jarosław Kaczyński, ale jej własna postępująca szybko degeneracja. Kaczyński kiedyś odejdzie, a prawica zostanie, i to jej jakość w naszym z natury prawicowym kraju będzie miała istotne konsekwencje dla jakości życia w tym kraju. Tymczasem dziś, zamiast zmierzenia się na poważnie z nowoczesnością mamy po prawej stronie peryferyjną imitację Tea Party zasilaną przez najniższy już polski romantyzm i najbardziej zdegenerowany narodowy mesjanizm ostatnio symbolizowany przez posąg Chrystusa w Świebodzinie.

(...)

Jarosław Kaczyński musiał się do dzisiejszego fatalnego stanu polskiej prawicy dostosować, żeby politycznie przeżyć i przez to zginął intelektualnie, a może nawet moralnie. (...) Większościowa dzisiaj na polskiej prawicy formacja jest o wiele prostsza od pierwszej „Solidarności”, czysto imitacyjna, postkolonialna, peryferyjna, Wildsteinowsko-Ziemkiewiczowsko-Terlikowska (pro life, pro gun, podatki to socjalizm, krzyż to poręczny symbol dominacji i władzy, a nawet narzędzie polityki międzynarodowej, bo przecież wiadomo, że „nasz Bóg jest silniejszy od ich Boga”). Ta część polskiej prawicy Joannę Kluzik-Rostkowską z ulgą teraz wypluje, a po Jarosławie Kaczyńskim znajdzie sobie jakiegoś bardziej patologicznego pana."

Całość:

Ukryta Zawartość

Polecam, bo jest tam kilka innych smakowitych wątków które pominąłem.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Nie ma tam nic nowego - ześwirowany psychopata - to prawie parlamentarne określenie dla prezesa w obecnym czasie, inne artykuły tendencyjne obliczone nadanie sobie upustu - ja wiem, że taki upust może pochodzić wyłącznie z pogardy samego siebie i za świadomości, że ma się rodzinę czy część rodziny na wsi, o kompleksach wychowania małomiasteczkowego, zaściankowego szkoda gadać, bo prawie cała Polska jest zaściankowa, większość pochodzi ze wsi, albo ma tam pobratyńców, więc do Europy krytyce politycznej i lewicy jeszcze parę metrów zostało, po użyciu języka, jego jakości i rodzaju to tych metrów tyle,że na parę okrążeń kuli ziemskiej się zbierze, co może zająć ze dwa pokolenia - i wtedy dopiero będzie lepiej / w Rywinlandzie oczywiście/

Kłamiesz koleś!

Michalski nie twierdzi, że Prezes "ześwirował" jak to mówisz. Twierdzi nawet, że prawdziwym problemem polskiej prawicy nie jest Prezes tylko jej ogólna mizeria intelektualna i fakt, że jako formacja nie jest zdolna wygenerować żadnego sensownego programu.

P.S.

Wszystko trzeba ci tłumaczyć tak łopatologicznie? Klej wąchasz że ci szare komórki wybiło?

Jestem Europejczykiem.

Nie piszę o Michalskim, ale przeczytałem kilka komentarzy do jego artykułu, tam znajdziesz potwierdzenie mojego opisu, co do Michalskiego i jego opisu prezesa jako takiego - nic nowego - przepaść intelektualna między nim a 98% innymi politykami za prawicy to tezy, które sam głoszę od 20 lat.Poza lewicą, która miała dostęp do pewnego rodzaju edukacji oraz rodzynkami świata kultury i nauki, oczywiście koncesjonowanymi mało kto może poszczycić się w naszym kraju poważnym poziomem intelektualnym, to uogólnienie może krzywdzące, ale nie sposób pozostawać intelektualistą i popierać PO,czy cieszyć się z wyboru obecnego prezydenta i jego sposobu funkcjonowania, obserwując kim się obstawia, jak przejmował władzę, komu wręcza ordery, co opowiada o nieżyjący prezydencie zresztą profesorze, któremu kulturą osobistą nie sięga do podeszwy buta.Jak wykształcona i kulturalna elita taka polityka i siła państwa.To zdziczałe biedne hordy PO kiedy dorwały się do władzy zepsuły wszelkie obyczaje, rzuciły się na frykasy władzy zazdroszcząc lewicy układów i kasy - same depcząc wszelkie obyczaje łupią kraj powodując zadłużenie o jakim E.Gierkowi się nie śniło, po nas choćby potop....

Kler wszytko ustabilizuje. Mamy juz krola z betonu najwiekszego na swiecie to i dobrobyt przyjdzie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Kler wszytko ustabilizuje. Mamy juz krola z betonu najwiekszego na swiecie to i dobrobyt przyjdzie.

Jakoś tak stylistycznie nick wyjątkowo pasuje do treści :)

(szkoda że pomijasz w rzeczywistości polityczno gospodarczej możliwości wpływu rządu i prezydenta na sytuacje, wszak w realu wszystko w rękach najświatlejszej omnipotentnej PO, zwartej choć wielopoglądowej)

Nie ma tam nic nowego - ześwirowany psychopata - to prawie parlamentarne określenie dla prezesa w obecnym czasie, inne artykuły tendencyjne obliczone nadanie sobie upustu - ja wiem, że taki upust może pochodzić wyłącznie z pogardy samego siebie i za świadomości, że ma się rodzinę czy część rodziny na wsi, o kompleksach wychowania małomiasteczkowego, zaściankowego szkoda gadać, bo prawie cała Polska jest zaściankowa, większość pochodzi ze wsi, albo ma tam pobratyńców, więc do Europy krytyce politycznej i lewicy jeszcze parę metrów zostało, po użyciu języka, jego jakości i rodzaju to tych metrów tyle,że na parę okrążeń kuli ziemskiej się zbierze, co może zająć ze dwa pokolenia - i wtedy dopiero będzie lepiej / w Rywinlandzie oczywiście/

schemat w opinii o wsi i małomiasteczkowej mentalności.Wraz z internetem znika zaściankowość i trudniej utrzymać "ciemnu lud" w niewiedzy.

Białostocki strategu nie tędy droga do zrozumienia społeczeństwa.

P.S.

nawet tak pilnie obserwowany przez Ciebie jozwa opuścił W-wa dla podmiejskiej mieściny a może wsi...spokojniej bezpieczniej i można odpocząć nie obijając się o masy na każdym przejściu dla pieszych.

Nie piszę o Michalskim, ale przeczytałem kilka komentarzy do jego artykułu, tam znajdziesz potwierdzenie mojego opisu, co do Michalskiego i jego opisu prezesa jako takiego - nic nowego - przepaść intelektualna między nim a 98% innymi politykami za prawicy to tezy, które sam głoszę od 20 lat.Poza lewicą, która miała dostęp do pewnego rodzaju edukacji oraz rodzynkami świata kultury i nauki, oczywiście koncesjonowanymi mało kto może poszczycić się w naszym kraju poważnym poziomem intelektualnym, to uogólnienie może krzywdzące, ale nie sposób pozostawać intelektualistą i popierać PO,czy cieszyć się z wyboru obecnego prezydenta i jego sposobu funkcjonowania, obserwując kim się obstawia, jak przejmował władzę, komu wręcza ordery, co opowiada o nieżyjący prezydencie zresztą profesorze, któremu kulturą osobistą nie sięga do podeszwy buta.Jak wykształcona i kulturalna elita taka polityka i siła państwa.To zdziczałe biedne hordy PO kiedy dorwały się do władzy zepsuły wszelkie obyczaje, rzuciły się na frykasy władzy zazdroszcząc lewicy układów i kasy - same depcząc wszelkie obyczaje łupią kraj powodując zadłużenie o jakim E.Gierkowi się nie śniło, po nas choćby potop....

tu już utonąłeś....747 już dwadzieścia lat upłynęło od okrągłego stołu obecne pokolenie 40 latków studiowało w wolnej Polsce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.