Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz <- moje pytanie wcale nie bylo "od czapy". Swojego czasu dostalem maila od agencji marketingowej z pytaniem, czy bylbym zainteresowany "dorobieniem" sobie poprzez pisanie platnych postow na forum. Z drugiej strony moje pytanie w istocie jest bez sensu. Przeciez nawet jesli tak jest, i tak sie nie przyznasz.

Życie człowieka, to slalom między popełnianymi błędami, J.Kaczyński też popełnia błędy - uprzedzę zarzut, natomiast błąd błędowi nie równy.

Można czasami zbłądzić gdy nie ma się pełnej wiedzy, ale to co innego niż bezwzględne, perfidne, nikczemne działania przeciw legalnie działającej partii politycznej, za szczególnie chamskim atakowaniem jej przywódcy.

Ludwig Dorn to postać, która nie posiada należnego dynamizmu, odpowiedniego do skali dzisiejszych wyzwań, ale jako człowiek dojrzały i wewnętrznie zintegrowany mógłby jeszcze odegrać pożyteczną rolę.

Teraz nie czas na osobiste waśnie, teraz jest czas na pełną determinacji konsolidację i ciężką pracę, tak aby powiodło się budowanie silnej prawicy, zdolnej wygrać wybory 2015r.

Dyskusje czy Z.Ziobro nadaje się na takie czy inne stanowisko są płonne w obecnej sytuacji.Jest młody i wszystko przed nim.

Teraz wrogiem jest cały układ z jakim mamy do czynienia, cały zespół elementów dążących do utrzymania i kontynuacji celów ustalonych przy okrągłym stole.Rosnący dług publiczny stanowi zagrożenie dla owego układu.Dlatego wiele osób szuka sposobu na miękkie lądowanie po mającym nastąpić krachu.

Liczy się tylko kasa.

Mysle, ze pisanie platnych postow na forach jest dosc powszechne. Czytajac watki polityczne forum GW po prostu trudno uwierzyc by niektorzy ludzie mogli byc az tak bezdennie glupi "bezinteresownie". A gdzie prawda, poczucie przyzwoitosci? Nigdzie, liczy sie tylko kasa, jak napisal 747.

Teraz wrogiem jest cały układ z jakim mamy do czynienia, cały zespół elementów dążących do utrzymania i kontynuacji celów ustalonych przy okrągłym stole.

Chodzi Ci o ten sam stół, za którym czy w pobliżu którego zasiadali Kaczyńscy?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jeden element stolu wypadł a okazał sie tak mało istotny, a wrecz niezauwazalny, ze godzi to w jego cós tam blizej niewiadomo co.W zwiazku z tym zauwazył ze reszta stołu jus nie spełnia zadania.

wladz <- moje pytanie wcale nie bylo "od czapy". Swojego czasu dostalem maila od agencji marketingowej z pytaniem, czy bylbym zainteresowany "dorobieniem" sobie poprzez pisanie platnych postow na forum. Z drugiej strony moje pytanie w istocie jest bez sensu. Przeciez nawet jesli tak jest, i tak sie nie przyznasz.

Morven więc już nie politycy tylko jozwa mnie ztrudnił?

facet mierzisz mnie...typowy przykład ochlapywania błotem.

Zadałem pytanie o moje preferencje polityczne a zamiast odpowiedzi kolejne pomówienie... mendowate jak wasz jednostronny "patriotyzm"

Dyskusje czy Z.Ziobro nadaje się na takie czy inne stanowisko są płonne w obecnej sytuacji.Jest młody i wszystko przed nim.

Teraz wrogiem jest cały układ z jakim mamy do czynienia, cały zespół elementów dążących do utrzymania i kontynuacji celów ustalonych przy okrągłym stole.Rosnący dług publiczny stanowi zagrożenie dla owego układu.Dlatego wiele osób szuka sposobu na miękkie lądowanie po mającym nastąpić krachu.

Liczy się tylko kasa.

Naród liczy na was....i proponuje w pierwszej kolejności wyleczyć prezesa.

Mysle, ze pisanie platnych postow na forach jest dosc powszechne. Czytajac watki polityczne forum GW po prostu trudno uwierzyc by niektorzy ludzie mogli byc az tak bezdennie glupi "bezinteresownie". A gdzie prawda, poczucie przyzwoitosci? Nigdzie, liczy sie tylko kasa, jak napisal 747.>>>>>ja w przeciwienstwie do ciebie morvern WIEM ze ludzie sa tak bezdennie glupi...tyle ze nie wiem dlaczego wszyscy...u was.To jest dla mnie zagadka z ktorą przy swoim 146 AJKIU mozole sie jus 5 lat.

• Redaktorzy

Twój talent wieszczy, drogi mój markowski, słabo wytrzymuje próbę czasu - to po pierwsze, do postu z wczoraj.

Swojego czasu dostalem maila od agencji marketingowej z pytaniem, czy bylbym zainteresowany "dorobieniem" sobie poprzez pisanie platnych postow na forum. Z drugiej strony moje pytanie w istocie jest bez sensu. Przeciez nawet jesli tak jest, i tak sie nie przyznasz.

To co wyżej, to po drugie: otóż, morven, to, że tobie proponowano coś takiego nie jest dowodem ani nawet przesłanką, że kto inny właśnie to robi. Rozumiesz zapewne?

A po trzecie to, co poniżej:

Teraz wrogiem jest cały układ z jakim mamy do czynienia, cały zespół elementów dążących do utrzymania i kontynuacji celów ustalonych przy okrągłym stole.

Przypomnijcie to naszemu drogiemu 747, jak znowu będzie pieprzenie, jakoby ktoś używał wobec prezesa PiS i jego kliki "mowy nienawiści". Napisałem już, że to tylko ta szajka bez żenady nazywa politycznych przeciwników "wrogami".

Zidiocenie posła Błaszczaka osiągnęło stan nasycenia. Gorzej już nie będzie:

"Mariusz Błaszczak, szef klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości, powiedział w Radiu Zet, że "prezydent Bronisław Komorowski został wybrany przez nieporozumienie".".

W tej chwili następuje samozapędzenie się PiS do politycznego getta dla tupiących krótkimi nóżkami niezapoznanych Napoleonów.

Jestem Europejczykiem.

Zidiocenie posła Błaszczaka osiągnęło stan nasycenia. Gorzej już nie będzie:

"Mariusz Błaszczak, szef klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości, powiedział w Radiu Zet, że "prezydent Bronisław Komorowski został wybrany przez nieporozumienie".".

W tej chwili następuje samozapędzenie się PiS do politycznego getta dla tupiących krótkimi nóżkami niezapoznanych Napoleonów.

Wcześniej takim tekstem "błysnął" prezes. Błaszczak jako przydupas/lizodup jedynie powtarza po geniuszu.

Wcześniej takim tekstem "błysnął" prezes. Błaszczak jako przydupas/lizodup jedynie powtarza po geniuszu.

Tak, ale można to było interpretować jako coś rzuconego w emocjach. Jeżeli mówi to Błaszczak to znaczy, że jest to oficjalna linia Partii bo ten facet jeszcze nigdy niczego sam nie wymyślił.

Jestem Europejczykiem.

a tam prezes, wszystko w rękach ojca dyrechtora

Europoseł Marek Migalski na swoim blogu w Onet.pl napisał o "przyczynach buntu na ostatnim posiedzeniu klubu PiS", kiedy pod głosowanie podana była kwestia ewentualnego przywrócenia wykluczonych posłanek - Joanny Kluzik-Rostkowskiej i Elżbiety Jakubiak.

Jak twierdzi europoseł "przyczyny buntu były inne, niż wszyscy myśleliśmy". Wyjaśnia także od razu, że najbardziej sprzeciwiali się "ziobraki i rydzyki (czyli zwolennicy Zbigniewa Ziobro i ojca dyrektora)". Przyczyną była podobno chęć zdobycia jak największej liczby miejsc na listach wyborczych w przyszłych wyborach parlamentarnych.

"Są (zwolennicy Ziobry i Rydzyka - red.) coraz bardziej bezkonkurencyjni i rosną w siłę – tak wobec prezesa, jak i innych środowisk w PiS. To niewesoła informacja dla Mariusza Kamińskiego, Adama Hofmana i innych, którzy sądzili, że jak się nas pozbędą, to wreszcie odetchną pełną piersią" - uważa Marek Migalski.

Dodaje, że "scenariusz ten uprawdopodobnia informacja, że ks. Tadeusz Rydzyk miał zażądać dla swoich ludzi od Jarosława Kaczyńskiego połowy... »jedynek« i połowy »dwójek« (pierwszych miejsc na listach wyborczych - red.)".

Migalski zastanawia się, "czy prezes może oprzeć się żądaniom redemptorysty z Torunia?". Ma także gotową odpowiedź na swoje pytanie: "w chwili obecnej - nie za bardzo", ponieważ, jak pisze europoseł, "gdy nie ma się szans na dojście do władzy, rola Radia Maryja i TV Trwam niepomiernie wzrosła".

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Spisek, spisek, wszędzie spisek! Biedny Prezes pewnie niedługo zażąda ochrony. Przed przyjaciółmi których w coraz szybszym tempie przerabia na konkurentów lub wrogów.

Jestem Europejczykiem.

Jak tam kawki spite, zachwyt z popieranych ugrupowań dokonany, samopoczucie poprawione po dawce samozadowolenia płynące z ekranu postpolitycznych mediów?

Hipokryzja Tuska odkryta? Czy nie.Poparcie Karnowskiego przez bandę dzikusów - właściwe czy nie "jozwa" - będącego pod zarzutami niesłusznymi oczywiście Panie Redaktorze.Co teraz zrobi prokuratura - wyprowadzi się do innego kraju - może do Rosji.Czy wbrew poparciu premiera, przewodniczącego parlamentu europejskiego J.Buzka i innych kreatorów mody politycznej będzie rzetelnie dochodzić prawdy?

widzisz ze juz nic mu nie dosyłaja to skleca z trzydziestu depesz.

Nie dosyłają depesz bo nie mają czasu ich pisać. Cała energia idzie na walki frakcyjne.

Jestem Europejczykiem.

wszystko mozna zabelkotac, zamydlic jednak pamietajmy kto wydawal komendy, wałesa nie zmienil zdania:

'A dzisiejszy stan wiedzy pozwala panu sformułować twierdzenie jakie były przyczyny katastrofy z 10 kwietnia?

- Już dawno temu wskazałem, kto wydawał komendy i nic nowego nie dodam.'

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jak tam kawki spite, zachwyt z popieranych ugrupowań dokonany, samopoczucie poprawione po dawce samozadowolenia płynące z ekranu postpolitycznych mediów?

Hipokryzja Tuska odkryta? Czy nie.Poparcie Karnowskiego przez bandę dzikusów - właściwe czy nie "jozwa" - będącego pod zarzutami niesłusznymi oczywiście Panie Redaktorze.Co teraz zrobi prokuratura - wyprowadzi się do innego kraju - może do Rosji.Czy wbrew poparciu premiera, przewodniczącego parlamentu europejskiego J.Buzka i innych kreatorów mody politycznej będzie rzetelnie dochodzić prawdy?

747 PiS nie rządzi i na wszelki wypadek zabezpieczono prokuraturę przed powrotem prezesem.

"Z dniem 31 marca 2010 nastąpiło rozdzielenie urzędu Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego."

Andrzeja Seremeta powołał ś.p.L.K.....brat Jarosław otrzymał go w testamencie i 747 z względu na szacunek dla "poległego" prezydenta uszanuj prokuraturę.Nie pluj na jego testament.

• Redaktorzy

Wygląda na to, że członek PiS, ze względu na dobrze zakorzenione poglądy oraz doświadczenia z własnym kierownictwem, w życiu nie uwierzy, że można NIE wydawać rozkazów prokuraturze z tak błahego i frajerskiego powodu, że jest to bezprawne i sprzeczne z porządkiem konstytucyjnym. Członek PiS gdy słyszy takie niedzisiejsze kawałki, aż sie zarykuje ze śmiechu. On wie tylko (że tak powiem "jadąc" Kempą), że "prokuratorów się ustawi". I między innymi dlatego tych ludzi trzeba trzymać jak najdalej od kierowania państwem - ze względu na daleko posuniętą demoralizację. Pomyśleć, że właśnie ta zgraja uwielbiała oskarżać innych o relatywizm moralny... Relatywizmem tych ludzi byłby zaskoczony sam Einstein.

doo.. maryna

markowski coś dzisiaj strasznie intelektualnie pobudzony. Zaraz wyskoczy z hasłem że on tu głębokie analizy przeprowadza a inni tylko piszą "jezdeś guupi" :-))).

Jestem Europejczykiem.

wladz

Czy prawdopodobne jest istnienie faktu, którego nie przedstawiłbyś jako obciążające dla braci?

Dobrze wiesz, że św.pam. Lech Kaczyński powołał pana Seremeta bo nie miał innego wyjścia.

Nie był zwolennikiem rozdzielenia funkcji.Po co rozpowszechniasz mylne błędnie informacje.

Wasze media pękają od takowych, a teraz jeszcze forumowi politycy dołączają się.

wladz

Czy prawdopodobne jest istnienie faktu, którego nie przedstawiłbyś jako obciążające dla braci?

Dobrze wiesz, że św.pam. Lech Kaczyński powołał pana Seremeta bo nie miał innego wyjścia.

Nie był zwolennikiem rozdzielenia funkcji.Po co rozpowszechniasz mylne błędnie informacje.

Wasze media pękają od takowych, a teraz jeszcze forumowi politycy dołączają się.

747 to nie oznacza wyboru ?

"Prezydent Lech Kaczyński poinformował w środę PAP, że w czwartek podejmie decyzję w sprawie wyboru nowego prokuratora generalnego.

"Jak dodał, za chwilę będzie rozmawiał z jednym z kandydatów na to stanowisko.

O funkcję szefa prokuratury ubiegają się: krakowski sędzia Andrzej Seremet i urzędujący prokurator krajowy Edward Zalewski.

Zgodnie z ustawą o prokuraturze, prezydent powołuje prokuratora generalnego na 6 letnią kadencję."

747 znowu plujesz na ś.p. roztrzaskanego prezydenta podważając jego suwerenne decyzje.

wladz

Z pewnością miał inne wyjście. Nie przedstawiono mu dwóch kandydatów? Żal jak rozumiem bierze się stąd, że w głosowaniu Krajowej rady Sądownictwa żadnego głosu nie uzyskali prokuratorzy: Jerzy Engelking, Kazimierz Olejnik i Bogdan Święczkowski czyli posłuszni wykonawcy poleceń Prezesa i Komisarza Ziobro.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Nie wiem dlaczego osoba prokuratora p. Seremeta ma być obciążająca dla ś.p. prezydenta Kaczyńskiego. Czy 747 ma jakieś informacje z których wynika, ze p. Seremet jest osobą niegodną, czy też sam fakt bycia Prokuratorem Generalnym w roku 2010 (a nie na przykład w 2006) jest okolicznością nieodwołalnie przekreślającą jego kwalifikacje i morale? Jak to jest?

Jozwa

<czy też sam fakt bycia Prokuratorem Generalnym w roku 2010 (a nie na przykład w 2006) jest okolicznością nieodwołalnie przekreślającą jego kwalifikacje i morale?>

TAK!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.