Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No i co 747, rząd Camerona upadł? Jakoś o tym cicho. Taka jest mniej więcej wartość twoich przewidywań i przemyśleń.

Nie zapominaj, że nasz forumowy analityk myśli w perspektywie kilkupokoleniowej..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Redaktorzy

Rząd Camerona upadł, bo dotarło tam oświadczenie Kaczyńskiego, ze ten poparł jego odmowę przyjęcia kondolencji od premiera Rosji.

By the way - korupcja. Wiele się słyszy o korupcji w Polsce, a ja pamiętam wynik takiego neico bardziej wnikliwego sondażu, gdzie nie pytano "czy uważasz, ze w Polsce jest korupcja", tylko "czy przyjąłeś/dałeś łapówkę w ostatnim czasie", oraz "czy znasz kogoś kto to zrobił". Efekt był "porażająco" odmienny od tzw. powszechnej opinii. I nie dziwię się - też łapówki nie dałem (ani też ode mnie nie żądano), a znam tylko jedną osobą, która dała - otóż jeden mój kolega ofiarował 10 lat temu policjantowi reklamowy ręcznik, aby uniknąć mandatu. Ciekaw jestem, co na takie pytania odpowiedzieliby forumowicze? Na przykład 747: głosisz, ze Polska jest krajem upadku i zgnilizny, a Polacy to wszystko, co najgorsze. Świetnie. Przejdźmy do konkretów. Kiedy ostatnio wręczałeś łapówkę?

Z drugiej strony możemy się pocieszać że pomimo posiadania dość Rydzykownej prawicy nie występują u nas wnukowie Stalina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Więc pohamuj z rozrzewniającymi marzeniami o Polsce rządzonej właściwie, dla pomyślności obywateli, pomyślność ma być dla tych, którzy podpisują kontrakty, a ich nie ma wielu.

Problem kaczystowskiej opozycji polega na tym, że nie są w stanie podpisać i zrealizować żadnego kontraktu, z nikim. Mogą jedynie "obdarować" swoich wyborców wspólną biedą. Taka wizja jest demokratycznie nie do zrealizowania. Aż tylu głupców się nie znajdzie w populacji, by osiagnąć bezwzględną wiekszość we władzy.

Co to jest prostytucja międzypartyjna?

Likwidacja senatu owszem, prezydenta bez sensu.

Skoro jej nie zauważasz i pasuje Ci Polska koalicyjna, zgniłych kompromisów to co Ci będę tłumaczył.

Czemu to prezydenta bez sensu? Po cholerę nam ta bidna instytucja? W obecnej formie instytucja wręcz szkodliwa.

Wystarczy porządny polityk jako premier.

Dobra, jak wolisz zostawiamy prezydenta likwidujemy instytucje premiera.

Złem tego kraju jest nadmierne powielanie funkcji stanowisk, instytucji, co za tym idzie rozmydlanie odpowiedzialności i chaos kompetencyjny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czemu to prezydenta bez sensu? Po cholerę nam ta bidna instytucja? W obecnej formie instytucja wręcz szkodliwa.

A kto będzie przecinał wstęgi, całował dzieci w czółko i przyjmował zagraniczne delegacje?

Co z ta międzypartyjną prostytucją czy jakoś tak?

Jestem Europejczykiem.

W Polsce jest 610 parlamentarzystów( w tym 50 europosłów) a w takich małych USA 535.

To zmienianie partyjnych barw to w dużej mierze wina ordynacji.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W Polsce jest 610 parlamentarzystów( w tym 50 europosłów) a w takich małych USA 535.

Niejaki Palikot proponował zmniejszenie ilości posłów o 100 co mniej więcej dałoby europejski wskaźnik wyborców na jednego posła. Do tego zlikwidujemy senat i będzie sprawniej i taniej.

Jestem Europejczykiem.

morven

Też byłem w Szwajcarii i zgodzę się że to bajka, ale zostawmy Szwajcarię dla Szwajcarów.Bajka jest o 19:00 czyli niedługo.

Tu jest Polska - My Stoimy Tu Gdzie Wtedy, A Oni Stoją Tam, Gdzie Stało Zomo.To jest państwo postkolonialne, przesiąknięte agenturą.Rządzone przez wsi, oraz wynajętych postpolityków, zarówno nazywających się rządzącymi jak i opozycją.Jest też wróg, nazywa się J.Kaczyński.Tzw.oszołom chory psychicznie.Jest też 8mln ludzi, którzy poparli go w wyborach.To tzw.NRD.

Więc pohamuj z rozrzewniającymi marzeniami o Polsce rządzonej właściwie, dla pomyślności obywateli, pomyślność ma być dla tych, którzy podpisują kontrakty, a ich nie ma wielu.

wladz

Nie nabieraj mnie

W nas jest miłość do Polski - ruch pisowskich rozłamowców - na co oni próbują ludzi nabrać?Bezczelni, brednie nie polityka.

747 i znowu masz rację.Watykan zaplanował Polską walczyć o katolickie wartości w UE.Lewicowych polityków nie mógł wykorzystać i niestety postawił na Ojca Narodu zapominając jak niewielki wpływ ma na zdemoralizowany katolicki naród.

747 wiemy jak dobrze chce dla ojczyzny prezes PiS....Ty ja i Ojciec Rydzyk

jozwa <- ale Ty odwracasz kota ogonem, ale manipulujesz :-) Moglbys pracowac w wyborczej :-)

Tutaj sa linki. Polska jest gdzies posrodku stawki. Warto poslugiwac sie "hard facts".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wedlug danych Transparency International Polska zalicza sie do 4 grupy krajow, czyli w ciagu ostatniego roku lapowke wreczylo pomiedzy 6 a 19,9% respondentow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo to, czego chce ta kobieta? od dluzszego czasu sie lansuje, gdzie bedzie kandydowac? czy sa jakies granice hucpy?

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Pan Bielan i Kamiński - politycy bezideowi, czyli na czasie, takie zera są teraz w cenie bo to dzieci G.W. i TVN.

Ci panowie, to raczej dzieci kaczorów, wychowane i ukształtowane przez nich.

Teraz goszczą w rodzinie zastępczej - PJN.

Ukryta Zawartość

albo to, czego chce ta kobieta? od dluzszego czasu sie lansuje, gdzie bedzie kandydowac? czy sa jakies granice hucpy?

To dość jasne czego chce. Krwi. I raczej nie jest ważne czyjej - Tusk akurat nawinął się jej pod rękę.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

[

Coraz więcej się odkrywasz opisując czym się posiłkujesz.

Analizujesz płytko, jednostronnie, pomijasz niewygodne zagadnienia.

Daleko z tym nie zajedziesz.W przeciwnym wypadku już tam byś był.Inni twoi kompani również.Więcej elastyczności polecam.Pozdrawiam.

wladz

.

....pełna zgoda numerek wzmiankowana wiwisekcja dotyczaca wykluczonych sciska za serce.nie mozna takiej ksiazki zaakceptowac a autora powinno sie powiesic.Pełny obraz...nieszczesników.

Większość głosujących na PO śmierdzi pianą nienawiści z ust, electro. Bo nie głosują za PO tylko z nienawiści do tych na punkcie których są sfixowani, wiadomo.

Problem z głosującymi na PiS, że im wszyscy śmierdzą :)

No i co 747, rząd Camerona upadł? Jakoś o tym cicho. Taka jest mniej więcej wartość twoich przewidywań i przemyśleń.

Nie kompromituj się do końca, pan redaktor Żakowski do swojego niedzielnego programu włączył tą wiadomość jako bardzo ważną, o kontraktach naftowych na innej półkuli nie wspomniał.

W Anglii pracuje paru Polaków, i to UE więc trudno nie uznać za ważną informację o 3-krotnym podniesieniu opłat za studia, szanowny kolego Jaro.

Pozdrawiam.

Precz z komuną!

Ukryta Zawartość

Czy o nich chodzi?

Ministrowie krajów zrzeszonych w OPEC, którzy spotkali się w stolicy Ekwadoru, poinformowali w sobotę, że utrzymają podaż ropy naftowej na obecnym poziomie, a cena za baryłkę nie będzie przekraczać 90 dol.

Licząca 12 państw członkowskich organizacja poinformowała po krótkim spotkaniu w Quito, że podjęła decyzję o utrzymaniu poziomu podaży ropy w oparciu o prognozy gospodarcze, zgodnie z którymi popyt na ten surowiec będzie w 2011 roku rósł wolniej niż w roku obecnym.

Ukryta Zawartość

Nie kompromituj się do końca, pan redaktor Żakowski do swojego niedzielnego programu włączył tą wiadomość jako bardzo ważną, o kontraktach naftowych na innej półkuli nie wspomniał.

Jesteś śmieszny kolego. Po pierwsze albo nie rozumiesz słowa kompromitacja albo używasz go na wzór starszych (stażem) ale i niestety głupszych kolegów.

Cieszę się, ze Pan redaktor Żakowski jest dla ciebie autorytetem ale każdy może się mylić. Ważne to może było jako wiadomość dnia, ale nic ponad to. O kontraktach nie wspomniał, ale pewnie za jakiś czas wszyscy się obudzą i zaczną o tym trąbić. Przypomnij sobie wtedy od kogo dowiedziałeś się o tym.

>W Anglii pracuje paru Polaków, i to UE więc trudno nie uznać za ważną informację o 3-krotnym podniesieniu opłat za studia, szanowny kolego Jaro.

Chłopcze Drogi!

I co z tego? Jedni zapłacą, inni nie. I co to niby zmieni? Jak się okazało protesty rządu nie obaliły. Nawet jakby obaliły tez nic wielkiego by się nie stało. A co do twoich wątpliwości na temat moich informacji to uświadomię cię gratis.

Czy zanotowałeś może NAPRAWDĘ ISTOTNĄ informację że w Chiny przeskoczyły USA i są obecnie największym światowym konsumentem energii?

"- Fakt, że Chiny wyprzedziły USA na pozycji największego konsumenta energii na świecie symbolizuje początek nowej ery historii energii – powiedział główny ekonomista IEA (International Energy Agency)".

Jestem Europejczykiem.

Oooo, hucpiarz się zjawił.

Zastanawiasz sie po co ktos ma z tobą rozmawiać skoro manipulujesz faktami, a na dodatek jutro wyprzesz się swoich własnych słów?

O! Jest nasz obrońca pedofilów i morderców. Witamy serdecznie!

Jestem Europejczykiem.

Ja mam byc ich obrońcą? A skądże! Wszyscy oni mają zgnić we więzieniu!

Cieszę się że już nie będziesz bronił księży-pedofilów, piratów drogowych i morderców. A jak mamy do czynienia z biskupem to też? Czy tylko jeżeli chodzi o szaraczków?

Jestem Europejczykiem.

Nie potrafisz czytać? Napisałem wszyscy!

Sekciarze jehowi równierz.

Widziesz, jestem w komfortowej sytuacji, nie bronie zła, a z nim walczę.

Dlatego tak reaguje na pomówienia oszczerców, mistrzów hucpy.

Tak, tak sobolewski. I tak za swoje kłamstwa trafisz do piekła. Razem z tymi wszystkimi pedofilami i mordercami których broniłeś ale już nie będziesz.

Jestem Europejczykiem.

Napisano 19.11.2010 - 19:09

Przeglądałem dzisiaj wątek "Polityka"

Ciężka i wstrzasająca lektura :)

O polityce nie pisze się tam już od bardzo dawna, wątek przepełniony złośliwościami, kłótniami i nienawistnymi burknięciami.

Mam wrażenie, że psuje atmosferę na Bocznicy, a być może na całym forum.

Zapraszam do głosowania i mam nadzieje, że włodarze forum pomimo groźby spadku ilości odsłon będą się liczyć z opiniami forumowiczów.

Użytkownik sobolewski edytował ten post 19.11.2010 - 19:13

Sobolewski znowu zabłądził w śnieżycy.

Myślisz, że ta kocia mantra klepana w kółko stanie się prawdą?

Nie kolego, ten trening się nie uda, tu nie sala królewska.

A zamazać draństwa i kampani oszczerstw jakie tu zrobiłeś tym bardziej.

Przestań sobolewski puszczać smrody we wszystkich watkach na bocznicy. I przestań bronić pedofilów i morderców to może nie pochłonie cię piekło.

Jestem Europejczykiem.

sobolewski wydało się [niegrzeczne]..

Nie kolego, ten trening się nie uda, tu nie sala królewska.

A zamazać draństwa i kampani oszczerstw jakie tu zrobiłeś tym bardziej.

wydruki artykułów o wyrokach sądowych i toczących się procesów tylko ogień może wymazać....sobolewski chcesz sądy podpalić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.