Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jedynie PiS broni polskiej racji stanu,

wszyscy inni chcą oddać Polskę zbrodniarzom z Rosji,

gdyby Rosja chciala nas "przyłączyc" to również miałaby poparcie Tusków, Bolków, itp

taka zdrada i zaprzaństwo to ostatnio chyba w czasie rozbiorow było

dla niego polityka to walka na miny

" Syfon unosi do gory palec i tak trwa niewzruszony. Mietus usiluje zbeszczescic palec dlubiac nim w nosie, plujac na niego wycierajac o noge. Jednak na prozno. Syfon wygrywa. W finale Syfon jest piekny, niewzruszony, uduchowiony. Natomiast Mietus obrzydliwy, brudny,..."

Łomatko, kim są "wszyscy inni"?

gdyby Rosja chciala nas "przyłączyc" to również miałaby poparcie Tusków, Bolków, itp

taka zdrada i zaprzaństwo to ostatnio chyba w czasie rozbiorow było

Widziano Tuska jak w sejmowej knajpie płacił rublami. Niby skąd ma te ruble, pewnie mu Putin do kieszeni wetknął jak się ściskali.

Jestem Europejczykiem.

Przegladam polskie wiadomosci i ocza nie wierze co w nich czytam!

Banda nienormalnych z nienawisci ludzi sieje panike i oskarza byle kogo!

Kaczynski jest przywodca! ludzie tego czlowieka powinno sie izolowac w zakladzie psychiatrycznym, bo on szkodzi gospodarce polskiej!!

Najgorsze jest to ze popieraja go miliony Polakow.... przeraza mnie ta masowa glupota!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten maly kurdupel inteligentnie sieje nienawisc do Rosjan , sieje nienawisc wsrod Polakow,

nie zajmuje sie wogole sprawami gospodarczymi i dobrem Polski!

takiego polityka wywalilbym na zbity pysk , on szkodzi Polsce , nic dobrego nie robi dla Polski!

Dzieki niemu za granica zaczynaja uwazac nas za idiotow!

Kupcie mu model tego rozbitego samolotu i dajcie na prezent , niech sie nim bawi w domu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest czas siewu i czas żniw.

Proszę wyjść z żelaznego obścisku z premierem Putinem, to wbrew polskiej racji stanu.

Chyba, że takie macie rozkazy.

Takie mamy rozkazy :-)))!

Jutro lecę na spotkanie na spotkanie w tej sprawie, w daczy Putina już napalili w saunie.

Jestem Europejczykiem.

Przeciętnie inteligentny człowiek, tuż po powołaniu składu rządu, był w stanie z grubsza określić, jakiego rodzaju politykę będzie prowadził i czym to się dla Polski skończy.

Teraz, kiedy jest już po, aferach typu hazardowa, akcjach typu dopalacze, działaniach typu przeksięgowanie OFE, poniżeniach międzynarodowych typu raport Anodiny z pijanym generałem na pierwszych stronach światowych serwisów, teraz co po tym wszystkim pozostało?

Przyznanie się do błędu, że było się ślepym i swoim poparciem w wyborach uwiarygodniało się tę zgraję?

Nie, pozostało brnięcie dalej, w żenującą kompromitację, bo jak to ja, super inteligentny, wykształcony, z ośrodka miejskiego, mam powiedzieć co, że rację mieli kto? Kaczyńscy i ich zwolennicy.Nie to nie możliwe że oni mogą mieć rację w czymkolwiek.

RACJE MAM JA, ZAWSZE, BEZ WZGLĘDU NA FAKTY I OKOLICZNOŚCI, BO JA TO JESTEM JA - CZYLI PAN I WŁADCA NA MOJEJ ZAGRODZIE I POPIERAM TEGO, KTÓREGO CHCĘ JA POPRZEĆ I WARA WSZYSTKIM OD TYCH, TEGO KTÓRYCH JA POPIERAM, ONI MAJĄ RZĄDZIĆ I KONIEC.

Tylko skończony debil mógł uwierzyć, że można się najeść public relations, albo ograć Rosjan nazywając się D.Tusk, albo R.Sikorski.

Ale co tam - premier Tusk miał przecież dobre wystąpienie w Sejmie i tylko to się liczy, pokonał J.Kaczyńskiego, więc wszystko jest ok.

Samolot spadł, z prezydentem, Rosjanie nas ośmieszają - kogo to obchodzi, liczy się to że mamy obstawione media i zorganizujemy narracje, że wszystkiemu winien jest PiS, J.Kaczyński, A.Macierewicz, J.Brudziński - ludzie to kupią, to przecież stado.

Takie mamy rozkazy :-)))!

Tak jest!

Zrozumiałem.

Odmeldowywuję się.

Samolot spadł, z prezydentem, Rosjanie nas ośmieszają

To w końcu spadł czy go strącili bo już nie wiem co o tym myśleć.

Ośmieszamy się sami niestety, Rosjanie nie muszą się nawet specjalnie wysilać.

Jestem Europejczykiem.

Andrzej Sikora

<Napisano dziś, 08:24

ten maly kurdupel inteligentnie sieje nienawisc do Rosjan , sieje nienawisc wsrod Polakow,

takiego polityka wywalilbym na zbity pysk , on szkodzi Polsce , nic dobrego nie robi dla Polski!

Kupcie mu model tego rozbitego samolotu i dajcie na prezent , niech sie nim bawi w domu.

Użytkownik Adam Sikora edytował ten post dziś, 08:25 >

Jędrula, zastanawiam się, coś ty musiał napisać przed ponownym edytowaniem, że mimo wszystko doszedłeś do tak idiotycznych spostrzeżeń.

P.S.

Wstawać !

Baczność!

Do szerzenia propagandy sukcesu przystąp! Marsz!

Rozkaz!

A pozwolili ci rozpowszechniać SMSy z poleceniami służbowymi z Centrali? Jeszcze za karę obetną ci wierszówkę i będziesz musiał siedzieć całą noc przed komputerem żeby wyrobić normę.

Jestem Europejczykiem.

Przestań udawać, nie nudzi Ci się to robić.

Pomyśl przez chwilę, co z tego wypadku dla Polski wynikło, zarówno w polityce wewnętrznej jak i na zewnątrz.

Jakim krajem była Polska przed katastrofą, a jakim krajem jest dziś.

Okłamano 38mln naród, że winni są piloci, miał być pijany prezydent, gen Błasik miał być za sterami, J.Kaczyński miał wydawać decyzję o lądowaniu.

Tą narracją B.Komorowski wygrał wybory prezydenckie.

Mówił akredytowany Klich, że dysponuje wiedzą, która mogłaby zmienić wynik wyborczy. I dziś wszystko jest jasne jaka to wiedza.

Wszystko to była ściema, zawinili rosyjscy kontrolerzy, jako bezpośredni sprawcy katastrofy, błędy pilotów jeśli były nawet, to nie wynikały bezpośrednio z nieudolności, lecz z warunków lotu, oraz obiektywnych trudności, właściwym uwarunkowaniom całego lotu i całości przygotowania i zabezpieczenia.

Stado baranów, uwierzyło jednak kłamstwom, wbrew oczywistym faktom.

Tym oczywistym faktem, zupełnie kluczowym było to, że nikt z osób na najwyższych poziomach władzy i odpowiedzialności nie jest samobójcą.

Jednak tzw ludzie uwierzyli w serwowane kłamstwa i oddali głos wyborczy na osobę, która szlachetnie walczy z opozycją, tzw pozasystemową, czyszcząc przestrzeń publiczną z jej reprezentantów medialnych i nagradzając orderami, również tych którzy w tej walce mają swoje nie kwestionowane zasługi.

Dało to asumpt do zdemaskowania publicznego kolejnej ściemy, że to św.pam L.Kaczyński był hamulcowym reform i rozwoju kraju poprzez owe reformy.

Reform nie ma dalej i nie będzie, bo po co?

Ciepła woda w kranie na razie jest.

Wojny z Rosją też nie ma, jest więc sukces.

Andrzej Sikora

<Napisano dziś, 08:24

Jędrula, zastanawiam się, coś ty musiał napisać przed ponownym edytowaniem, że mimo wszystko doszedłeś do tak idiotycznych spostrzeżeń.

A ja bym się z tymi spostrzeżeniami z grubsza zgodził.

Jestem Europejczykiem.

Jest czas siewu i czas żniw.

Proszę wyjść z żelaznego obścisku z premierem Putinem, to wbrew polskiej racji stanu.

Chyba, że takie macie rozkazy.

A twój ukochany nie dał rozkazu.Ciekawe jaki wpływ miała ostatnia rozmowa z bratem.Numerek nasi rozszyfrowali więcej z otrzymanego stenogramu z kabiny i masz białe na czarnym dlaczego zdecydowano się na roztrzaskanie...Wiem że prezes na zarzuty odpowie miną.

"

8.24:51. Wieża: Warunków do lądowania nie ma [wcześniej kontroler poinformował załogę, że widoczność pozioma wynosi na lotnisku 400 m, a dopuszczalna przy lądowaniu to 1 km].

8.25:01. Dowódca załogi: Dziękuję, no jeśli można, to spróbujemy podejścia, ale jeśli nie będzie pogody, odejdziemy na drugi krąg.

8.25:07. Wieża: 101, po próbnym podejściu wystarczy wam paliwa na zapasowe?

8.25:13. Dowódca załogi: Wystarczy.

8.25:14. Wieża: Zrozumiałem was.

8.25:18. Dowódca załogi: Proszę o pozwolenie na dalsze zniżanie.

8.25:20: 101, z kursem 40 stopni, zniżanie 1500 [chodzi o pułap].

Potem załoga kontaktuje się przez radio z Jakiem-40, który wcześniej wylądował w Smoleńsku.

8.25:46. II pilot: Areczku... [do mjr. Arkadiusza Protasiuka, dowódcy załogi]

I Artur [por. Wosztyl, dowódca Jaka-40] mówi tak: Na ich oko to jest ze 400 widać, 50 m podstawy [czyli widoczności pionowej, dopuszczalna minimalna widoczność to 100 m].

8.25:52. Dowódca załogi: Ile?

8.25:55. II pilot: 400 m widać, 50 m podstawy.

Chwilę potem zaczyna się najważniejsza rozmowa w sprawie decyzji o lądowaniu lub odleceniu na lotnisko zapasowe:

8.26:11. Dowódca załogi: Panie dyrektorze [do Mariusza Kazany, szefa protokołu dyplomatycznego MSZ, który wszedł do kokpitu], wyszła mgła, w tej chwili i w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść.

8.26:20. Dowódca załogi: Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zajście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie.

8.26.:25. Dowódca załogi: Tak że proszę pomyśleć nad decyzją, co będziemy robić.

8.26:32. Dowódca załogi: Paliwa nam tak dużo nie starczy, żeby wisieć [krążyć nad lotniskiem, czekając na poprawę pogody].

8.26:37. Kazana: No to mamy problem...

8.26:38. Dowódca załogi: Możemy pół godziny powisieć i odchodzimy na zapasowe.

8.26:43. Ktoś w kokpicie [zapewne Kazana]: A gdzie jest to zapasowe?

8.26:44. Dowódca załogi: Mińsk albo Witebsk [co oznaczałoby opóźnienie uroczystości w Katyniu o kilka godzin].

8.27.17. Ktoś w kokpicie: Boże kochany.

Trzy minuty później kolejny ważny fragment:

8.29:46. Dowódca załogi: Już jest blisko [chodzi o lotnisko].

8.29.47. Nawigator: Zanim zadecyduje [zapewne ktoś ważny na pokładzie], to może byśmy kartę zrobili w międzyczasie? [chodzi o wprowadzenie do instrumentów pokładowych takich danych, jak np. ciśnienie] Wszystko jedno, czy to będzie Mińsk, Witebsk.

8.29:50. Dowódca załogi: Tak, bardzo proszę.

Po czym załoga wykonuje czynności związane z tzw. kartą podejścia, niezbędne podczas przygotowywania się do lądowania.

Następnie pada wyraźnie zdanie, na czyją decyzję załoga czeka:

8.30:26. Kazana: Na razie nie ma decyzji prezydenta, co dalej robimy.

8.31:05. Ktoś w kokpicie: Podchodzi do lądowania [czyli samolot zaczyna się zniżać].

8.31:45. Ktoś w kokpicie: Tutaj jest pięknie z tej strony.

8.31:52. Ktoś w kokpicie: Na jakiej wysokości lecimy?

8.31:56 Inżynier: 1000 m.

O 8.35:06 stewardesa melduje dowódcy załogi: "Pokład jest gotowy do lądowania".

8.35:41. Ktoś w kokpicie: Tak czy nie? My musimy to lotnisko wybrać, w końcu na coś się zdecydować [chodzi zapewne o lotnisko zapasowe].

Z padających chwilę potem słów można wywnioskować, że do kokpitu weszła jeszcze jedna osoba.

8.36:41. Ktoś w kokpicie: Witam, witam.

8.36:42. Inżynier: Dzień dobry.

8.36:57. Dowódca załogi: Witamy.

8.37:00. II pilot: O k... Zobacz [zapewne komentarz do pogody].

8.37:56. Ktoś w kokpicie: Wkurzy się, jeśli jeszcze [niezrozumiałe].

8.39:05. Gen. Błasik tłumaczy komuś: Mechanizacja skrzydła przeznaczona jest do [niezrozumiałe]."

Przestań udawać, nie nudzi Ci się to robić.

Pomyśl przez chwilę, co z tego wypadku dla Polski wynikło, zarówno w polityce wewnętrznej jak i na zewnątrz.

Jakim krajem była Polska przed katastrofą, a jakim krajem jest dziś.

Okłamano 38mln naród, że winni są piloci, miał być pijany prezydent, gen Błasik miał być za sterami, J.Kaczyński miał wydawać decyzję o lądowaniu.

Tą narracją B.Komorowski wygrał wybory prezydenckie.

Mówił akredytowany Klich, że dysponuje wiedzą, która mogłaby zmienić wynik wyborczy. I dziś wszystko jest jasne jaka to wiedza.

Wszystko to była ściema, zawinili rosyjscy kontrolerzy, jako bezpośredni sprawcy katastrofy, błędy pilotów jeśli były nawet, to nie wynikały bezpośrednio z nieudolności, lecz z warunków lotu, oraz obiektywnych trudności, właściwym uwarunkowaniom całego lotu i całości przygotowania i zabezpieczenia.

Stado baranów, uwierzyło jednak kłamstwom, wbrew oczywistym faktom.

Tym oczywistym faktem, zupełnie kluczowym było to, że nikt z osób na najwyższych poziomach władzy i odpowiedzialności nie jest samobójcą.

Jednak tzw ludzie uwierzyli w serwowane kłamstwa i oddali głos wyborczy na osobę, która szlachetnie walczy z opozycją, tzw pozasystemową, czyszcząc przestrzeń publiczną z jej reprezentantów medialnych i nagradzając orderami, również tych którzy w tej walce mają swoje nie kwestionowane zasługi.

Dało to asumpt do zdemaskowania publicznego kolejnej ściemy, że to św.pam L.Kaczyński był hamulcowym reform i rozwoju kraju poprzez owe reformy.

Reform nie ma dalej i nie będzie, bo po co?

Ciepła woda w kranie na razie jest.

Wojny z Rosją też nie ma, jest więc sukces.

747 fajnie że jesteś.Przytulisz prezesa gdy mama umrze ,siostrzenica z mężem zabierze wszystko co ma i dziada pogoni a wyznawcy znajdą kolejnego pojeba bez krwi na rękach.

Polska scena politycznie (subiektywnie)

PIS - najbardziej popieprzona (łagodnie mówiąc)

PO - salonowe cwaniaczki

PSL - najbardziej pasożytnicza partia

SLD - zawsze przy korycie ale z kulturą

Polska Jest Najważniejsza - ha ha ha nie wiadomo czy to bardziej idiotyczne czy patetyczne

Palikot - ?

Dziękuję ja wysiadam .Panowie nie ma się czym podniecać(o nielicznych ciekawych wyjątkach nie przeczę)...

Panowie nie ma się czym podniecać(o nielicznych ciekawych wyjątkach nie przeczę)...

Kłopot w tym, że sami politycy wpadli w stan takiego podniecenia że realnemu działaniu nie poświęcają już prawie żadnej uwagi. Honor, Ojczyzna, krzyże, wraki i nieboszczyki. Na resztę nie ma już ani czasu ani ochoty.

Jestem Europejczykiem.

Sargon

<Polska scena politycznie (subiektywnie)

PIS - najbardziej popieprzona (łagodnie mówiąc)

PO - salonowe cwaniaczki

PSL - najbardziej pasożytnicza partia

SLD - zawsze przy korycie ale z kulturą

Polska Jest Najważniejsza - ha ha ha nie wiadomo czy to bardziej idiotyczne czy patetyczne

Palikot - ?

Dziękuję ja wysiadam .Panowie nie ma się czym podniecać(o nielicznych ciekawych wyjątkach nie przeczę)... >

Zacznijmy od siebie.

Zrób taką samą listę dla forumowiczów, zobaczysz, czy wyjdzie ci coś innego.

Na marginesie.

Ogromna pyskówka "polityków" o honorze i jego obronie bądź nie bronieniu go. Kolejny dzień bezmyślnej kłótni.

Tymczasem nikt nie pomyślał o tym, czy to wogóle normalna sytuacja aby pasażer pod wpływem alkoholu (nawet z lapasami na gaciach)pałętał się w kabinie pilotów!!!

Dla mnie to jest chore, że robi się tragedię z ujawnienia alkoholu w organiźmie pasażera a wogóle nikt się nie zająknął o tym, że jest to sytuacja niedopuszczalna, skandaliczna i mocno charakteryzuje "obyczaje" panów "dostojników" na pokładzie rządowego/prezydenciego latawca.

Dziwie sie tylko wszystkim zwolennika PISu i Jarka Kaczynskiego ,

Wczoraj spotkal sie w Waszyngtonie prezydent Obama z prezydentem Chin Hu ,

czemu PIS przegapil taka okazje!! ??

Przeciez mogli poprosic tych obu prezydentow zeby rozstrzygneli spor dotyczacy katastrofy smolenskiej !

No taka okazje zmarnowac......

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że premier Donald Tusk, który "w sensie moralnym i politycznym" ma 96 osób na sumieniu, powinien odejść z życia publicznego."

Ciekawe czy przejście Prezesa do swojego świata równoległego jest ostateczne?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.