Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

zacierek wyjedz do hiszpanii tam maja 22%.Moze ci sie bardziej spodoba.

Zostawić t a k i e g o Współobywatela??? Nigdy

PS Oj mlasku mlasku- nie widzisz że faworyta zostanie zmieniona?

ja to nawet numerek jezdem za wygrana kurdupla.Czas na wspomnienia i przypomnienia.Nie mam nic przeciwko powtorce.jest to konieczne dla higieny...narodu.Nastepne procesy,spadek transplantacji,nocne aresztowania,marsze z pochodniami a potem wybite szyby u zydów....

i comiesieczne...niech zyje, niech zyje..Facet z grzywka od propagandy,bruzdzinki msw...Ziebro prokurator.jest fajnie i moze byc.

jeszcze fajniej

Wypowiedź Daniela Olbrychskiego wiele tłumaczy:

"Przyglądam się mu od wielu lat, nie tylko teraz, kiedy postanowił zastąpić brata, i zawsze uważałem go za człowieka szkodliwego i dla polityki wewnętrznej, i międzynarodowej. (...) Podejrzany jest stan umysłowy człowieka liderującego tłumkowi, który dzisiaj śpiewa "Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie". Kaczyński jest liderem partii o silnych bolszewickich rysach, która liczy, że głupich w społeczeństwie jest większość. (...) On jest człowiekiem głęboko nienadającym się do reprezentowania Polski i Polaków takimi, jakimi ja chciałbym ich widzieć. Wszyscy znamy jego osobowość, jego awanturnictwo, niezrozumienie świata - mówi.

Pytany przez skąd "tak świetnie zna Kaczyńskiego" odpowiada: - Przez osoby trzecie znam go od dzieciństwa, bo znam ludzi, którzy z braćmi Kaczyńskimi brali udział przy kręceniu "O dwóch takich, co ukradli księżyc". (...) Patrząc na nich jak aktor starający się zrozumieć postać, którą zagra, widzę, że musieli być bici przez kolegów z klasy. Kolega z produkcji "O dwóch takich" opowiadał, że Kaczyńscy płakali wniebogłosy, że muszą wracać do szkoły, a tam to ich będą bili jeszcze bardziej niż wcześniej.(...) Byli bici. Może niesłusznie, może prowokowali ludzi do agresji - ocenia.

Różnicuje przy tym Lecha i Jarosława Kaczyńskich: - U Lecha w dużo mniejszym stopniu, bo ułożył sobie życie rodzinne u boku wspaniałej - a miałem okazję ją poznać - małżonki, miał śliczną córkę i wszystko to, co sugerowało normalność i stabilność."

Chcesz się spotkać przy brzozie..............rozumiem, że przy wodzie........brzozowej.

Po katastrofie smoleńskiej, nie ma bardziej nie strudzonego polityka, w poszukiwaniu prawdy, godnego patrioty całkowicie oddanemu walce z frontem nienawiści, dbającemu o wartości nadrzędne, nigdy nie dającemu się przekonać że czarne jest białe, a białe jest czarne.

Po katastrofie smoleńskiej, nie ma bardziej nie strudzonego polityka, w poszukiwaniu prawdy, godnego patrioty całkowicie oddanemu walce z frontem nienawiści, dbającemu o wartości nadrzędne, nigdy nie dającemu się przekonać że czarne jest białe, a białe jest czarne.

Polityczna jatka, którą mogliśmy obejrzeć w Sejmie w minionym tygodniu, to nie była eksplozja emocji czy też spontanicznie wywołana awantura. To był kolejny krok w kampanii Jarosława Kaczyńskiego. Prezes PiS już kilka dni po przegranych wyborach prezydenckich proklamował nową drogę do władzy, nową politykę. I konsekwentnie ją prowadzi.

Mitem założycielskim tej polityki jest katastrofa smoleńska. Kaczyński nadaje jej wymiar mistyczny, choć sam jest przecież politykiem bardzo praktycznym. Temu służą słowa i gesty. Najdobitniej utożsamia to taka oto zbitka: "Lech Kaczyński poległ męczeńską śmiercią, pielgrzymując do Katynia". W tym jednym zdaniu mamy wszystko: nawiązanie do Jana Pawła II (pielgrzymka), do walki o niepodległość (bo polec można tylko w boju, w rzeczywistości Lech Kaczyński był ofiarą katastrofy komunikacyjnej), do tego dorzucamy "męczeństwo" oraz "rosyjską ziemię" i mamy w jednym kredo polskiej prawicy i nacjonalizmu. Inne, niepisowskie ofiary katastrofy w tym obrazie się nie liczą. Stanowią tylko część niemego orszaku.

Od roku 2007, od czasu, gdy stracił władzę, Jarosław Kaczyński próbuje taką atmosferę wywołać. Atmosfera obelg, którą posłowie PiS zaprowadzili w Sejmie, to pierwszy krok ku temu.

Dlaczego w sprawie katastrofy smoleńskiej Polacy chętniej słuchają polityków niż ekspertów?

Waldemar Kuczyński, b. szef zespołu doradców w rządzie Jerzego Buzka

Nie wiem, czy jest tak, jak sugeruje pytanie. Wiemy, że tylko 8% ludzi uważa, iż katastrofa smoleńska była zamachem. Myślę jednak, że 8% "porąbanych" w prawie 40-milionowym społeczeństwie to i tak nie jest najgorszy wynik.

Politycy poszukując sensacji, chętnie formułują subiektywne opinie, które przede wszystkim powinny trafić do określonych odbiorców. W związku z tym mają jasno sprecyzowanego adresata i odpowiednio manipulują jego percepcją, zgodnie z własnym partykularnym interesem.

Eksperci natomiast przede wszystkim dążą do obiektywnego ustalenia faktów, rzadziej zaś do ich oceny. Nie uwzględniają oni oczekiwań odbiorców takich analiz. Racją nadrzędną dla nich jest poszukiwanie prawdy - rzeczywistej lub najbardziej prawdopodobnej przyczyny. Politycy grają na uczuciach i kompleksach, eksperci są nudni i aż drażliwie uparci w swoim wyważeniu ocen.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-012079700 1296324869_thumb.jpg

post-17911-080605000 1296324922_thumb.jpg

post-17911-031120100 1296324983_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bedziemy strzelac race?no cóz 28% idiotów z tendencja zwyzkowa jak widac to normalny stan.mysle ze nawet 35 % w porywach tez.Bo powszechna jest raczej teza ze naród to 70% idiotów.I tylko jest problemem jak tej róznicy zasugerowac wlasciwy wybor..

kurdupel-,z facetem z grzywka, intensywnie pracuja i jak widac maja efekty.nie zmienia to faktów ze nadal jest to pozyskiwanie ....idiotów.

ja to nawet numerek jezdem za wygrana kurdupla.Czas na wspomnienia i przypomnienia.Nie mam nic przeciwko powtorce.jest to konieczne dla higieny...narodu.Nastepne procesy,spadek transplantacji,nocne aresztowania,marsze z pochodniami a potem wybite szyby u zydów....

i comiesieczne...niech zyje, niech zyje..Facet z grzywka od propagandy,bruzdzinki msw...Ziebro prokurator.jest fajnie i moze byc.

jeszcze fajniej

Józio Słoneczko- to o jego wąsiku prawisz? Wąsik wiele wyjaśnia

Azja ma wielbicieli, z błyskiem głupoty łykną wszystko co na sraczu skleci.

Jego pseudo psychologiczne domysły i dzielenie się nimi wskazuje, że raczej nadal na palu siedzi i bredzi.

Po przeczytaniu informacji:

"Beata Kempa w wywiadzie dla tygodnika "Wprost" powiedziała, że według niej "premier jest tchórzem". Wcześniej zaznaczyła jednak, że nie wie, jakim jest on człowiekiem, bo go nie zna."

pozwoliłem sobie wysłać e-mail o następującej treści:

"Szanowna Pani!

Skoro twierdzi Pani, że Premier jest tchórzem nie znając go, to ja twierdzę, że jest Pani idiotką.

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.

Imię Nazwisko

wyborca"

na adres [email protected]

Ciekawe czy dostanę jakąś odpowiedź.

Jestem Europejczykiem.

xniwax, Filut

Panowie jak to jest?

Gość kilka postów wcześniej pisze takie coś:

"teraz wszystko jasne, to olbryski i fajda razem z tuskiem i komurruskim zamieszani sa w mord na załodze i pasazerach tupolewa,

olbryski dobijał szabelką"

I co? nic Was nie rusza, nie śmieszy, nie drażni?

Natomiast wypowiedź Olbrychskiego tak?

Czy zawsze jest tak że cel uświęca środki?

Czy zawsze obowiązuje zasada "biją naszych" a jak nasi biją to zawsze w słusznej sprawie?

Panowie Polska nie dzieli się na wyborców PIS i reszta zaprzaństwa.

Miejcie te swoje poglądy - wasza sprawa ale miejcie też minimum obiektywizmu

A zresztą po co ja to piszę...

Po przeczytaniu informacji:

"Beata Kempa w wywiadzie dla tygodnika "Wprost" powiedziała, że według niej "premier jest tchórzem". Wcześniej zaznaczyła jednak, że nie wie, jakim jest on człowiekiem, bo go nie zna."

pozwoliłem sobie wysłać e-mail o następującej treści:

"Szanowna Pani!

Skoro twierdzi Pani, że Premier jest tchórzem nie znając go, to ja twierdzę, że jest Pani idiotką.

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.

Imię Nazwisko

wyborca"

na adres [email protected]

Ciekawe czy dostanę jakąś odpowiedź.

piłeś?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie rozumiesz polityki.

Teraz atakowanie Tuska jest trendy.

Tusk dotąd atakował innych, szczególnie PiS.To teraz wraca jak bumerang, to prawo fizyki.

Zamiast oskarżać panią Beatę Kępę, radze przyłączyć się do grona oskarżycieli premiera, zwłaszcza że są ku temu powody.

Potrzebna w Polsce jest zmiana na tym stanowisku.Dla dobra wszystkich.Szczególnie Polaków.

Chciałbym odkupić ziele które jarasz. Natomiast jeżeli nie jest to ziele to szczerze współczuję.

A wracając do tematu: ja nikogo nie atakuję, wyrażam tylko swoje sądy i nie interesuje mnie czy coś jest trendy czy nie.

Nie oskarżam też Kępy bo niby jak można oskarżyć kogoś o głupotę? Tuska oceniłem już dawno temu, jeszcze zanim został premierem i nie uważam żebym się jakoś wiele pomylił.

Od zmiany premiera są wybory które Prezes może sobie wygrać, ale jeżeli zamierza w tym celu podpalić wszystko co stoi mu na drodze to trudno się z tego cieszyć. No chyba, że jest się totalnie zaślepionym fanatykiem.

Jestem Europejczykiem.

dio

Możesz mieć racji trochę.

Pogadaj o obiektywiźmie jeszcze z melomanem i sikorą.

Obyś nie stracił tylko resztki złudzeń.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeszcze do 747: skoro Prezes jest dupa wołową która mimo programowej anemii przeciwnika nie umie wygrać wyborów tym surowiej powinniśmy ocenić robienie przez niego zadym i próbę zdobycia władzy metodami pozaparlamentarnymi.

Jestem Europejczykiem.

Wołowa nie wołowa, jeśli Naród zostaje ogłupiony przez partie bezprogramową to o czym tu gadać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wołowa nie wołowa, jeśli Naród zostaje ogłupiony przez partie bezprogramową to o czym tu gadać.

Jak widzę pretensje do narodu wiecznie żywe a chciałbym nieśmiało przypomnieć, że to pomysł komunistów. Już nie raz radziłem tu na forum miłośnikom Prezesa żeby wymienili sobie społeczeństwo. Chyba zostałem wysłuchany bo Prezes postanowił zrobić to w sposób nowatorski i wykreować PiSowską rzeczywistość równoległą. W której to już ogłosił wygraną w poprzednich wyborach.

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze do 747: skoro Prezes jest dupa wołową która mimo programowej anemii przeciwnika nie umie wygrać wyborów tym surowiej powinniśmy ocenić robienie przez niego zadym i próbę zdobycia władzy metodami pozaparlamentarnymi.

Nie nabieraj mnie.

Gdzie Ty żyjesz, nie widzisz co się dzieje, co robi propaganda?

Nie udawaj, bo to nie ten adres żeby ktoś tu był naiwny.

Nie oglądałeś psychoanalizy prezesa w TVN24?

Nie widzisz jakich karkołomnych sztuczek używa obóz.?

Nie nabieraj mnie.

Gdzie Ty żyjesz, nie widzisz co się dzieje, co robi propaganda?

Nie udawaj, bo to nie ten adres żeby ktoś tu był naiwny.

Nie oglądałeś psychoanalizy prezesa w TVN24?

Nie widzisz jakich karkołomnych sztuczek używa obóz.?

Drogi Jelonku Bambi!

Żałosne płacze i wręcz skamlenia wielbicieli Prezesa budzą moje szczere zdumienie. Albo są one udawane i obliczone na cudza naiwność zatem godne jedynie pogardy albo szczere, zatem budzące współczucie połączone z politowaniem.

Polityka jako taka uprawiana jest zapewne od zarania ludzkości łącznie z propagandą. Biadolenie na to jest już nawet nie śmieszne tylko żałosne. Psychoanalizy Prezesa nie oglądałem i specjalnie nie żałuję bo nie mam pojęcia czego nowego miałbym się dowiedzieć. Ponoć robił ją Sekielski który w ostatnio oglądanych przeze mnie wypowiedziach mocno i z widocznym obrzydzeniem krytykował PO i Tuska. Może facet jest po prostu obiektywny? Wiem, wiem - PiSsmanom coś takiego po prostu w pale się nie mieści :-)!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.