Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie udał sie drugi zięć. dla mnie Dubieniecki to wyrachowany gość.

Ukryta Zawartość

"Dubeniecki wziął duże pieniądze za to ułaskawienie - 80 tys.zł." żeby przynajmniej tak z wolontariatu wziął sprawę, a tu za pieniądze, sprzedawczyk jeden.

No i jak tą sprawę załatwił? Załatwił. W jaki sposób? W taki że nagle nikt tego nie pamięta, chociaż samo załatwienie sprawy jest wyjątkowe, pomijające normalne procedury.

carrera, poza tym mam do Ciebie ogromną prośbę. Jeśli masz podstawy sądzić że wykorzystuję pozycję moderatora do uzyskania przewagi w dyskusji, poproszę o przykłady. Bo powyższe dość niesmaczne wycieczki osobiste są wbrew regulaminowi, więc przy takiej praktyce wcześniej czy później opuścisz ten wątek. Kolega Morven też próbuje tej taktyki (czekam do końca dnia na wyjaśnienie!), jedynie 747 potrafi utrzymać bezosobowy ton wypowiedzi. Naprawdę nie wiem skąd u zwolenników PiSu biorą się takie praktyki - jeśli ktoś uważa że wycieczki osobiste to sposób na dyskusję, to forum nie jest dla niego.

dla mnie Dubieniecki to wyrachowany gość.

To nie ulega wątpliwości. Wciąż bez odpowiedzi pozostaje pytanie jak udało mu się zdobyć to ułaskawienie, pomijając normalne procedury.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jedenaście miesięcy po katastrofie smoleńskiej politycy PiS, z prezesem partii Jarosławem Kaczyńskim, złożyli wieniec przed Pałacem Prezydenckim. Zebrani skandowali: "Komorowski pajacu, precz z Pałacu", "bolszewicy", "ruskie gnidy".

A następnie:

Potem prezes PiS wraz z innymi politykami tej partii udali się na Wojskowe Powązki, by pomodlić się nad grobami zmarłych w katastrofie.

Ukryta Zawartość

Aby do wyborów.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Dwie demonstracje spotkają się dziś pod Pałacem Prezydenckim na Krakowskim Przedmieściu. Pierwsza, jak co miesiąc, przypominająca o katastrofie smoleńskiej. Druga - z okazji 71. rocznicy urodzin Chucka Norrisa.

Niech żyje Chuck Norris!

Jestem Europejczykiem.

jak to mówił Mnietek Moczar "my, partyjniacy mamy jedną ojczyznę - Związek Sowiecki"

No wlasnie, ciekawe dlaczego nie ma cenzorow nie broniacych postkomunistow?

"po paru minutach słuchania tego pseudo-naukowego narzekania traci się cierpliwość" <- znaczy sie, ze za trudne :-) Wlacz sobie TVN i np. program Szymona Majewskiego - prosty czytelny przekaz i humor na poziomie adekwatnym do stanu swiadomosci przecietnego czlonka elektoratu Platformy Obywatelskiej.

...

Majewskiego? ten Majewski to chyba wyleci z tego tefałenu,

za antysemityzm, zwykły głupek zamiast dowalać kaczorom, lepperom, giertychom

to on co robi...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wasza metoda- obrzucić błotem, zawsze coś w pamięci ciemnego ludu zostanie, nawet gdyby delikwent był czysty.

Kiedyś na imieninach prezydenta był jakiś człowiek związany (jak się potem okazało) z mafią. Domniemano na pewno że musiał współpracować z kimś z otoczenia. A że nikt tego nie sprawdził ani nie dowiódł co i jak- mniejsza. Coś przecież musiało być na rzeczy- wicie rozumicie ten Kaczyński i mafia...

Takie metody stosowali komuniści. Ochoczo tę metodę przyswoił sobie i od nowa upowszechnił PiS w trakcie kampanii wyborczej 2005. Od czasu wygranych wyborów 2005, ciągle ją udoskonala. PO też próbowała ale po wyjściu na jaw tej metody przy sprawie Miodowicz/Jarucka/Cimoszewicz jakby zadowolili się jednorazowym sukcesem.

Tu akurat sprawa ułaskawienia w dziwnym trybie śmierdzi na odległość. Inną sprawą jest, że "kto sieje wiatr, zbiera burze".

Cytat

Jedenaście miesięcy po katastrofie smoleńskiej politycy PiS, z prezesem partii Jarosławem Kaczyńskim, złożyli wieniec przed Pałacem Prezydenckim. Zebrani skandowali: "Komorowski pajacu, precz z Pałacu", "bolszewicy", "ruskie gnidy".

No to jest atmosfera pełna zadumy i wyraz szacunku dla zmarłych w katastrofie wg PiSu. Jak co miesiąc.

To jest przejaw ukierunkowania komunikatu stosownie do swojego elektoratu. PiS uznaje, że argumentem stosownym w tej sytuacji jest sztacheta i słoik z g...

Cytat

No to jest atmosfera pełna zadumy i wyraz szacunku dla zmarłych w katastrofie wg PiSu. Jak co miesiąc.

To jest przejaw ukierunkowania komunikatu stosownie do swojego elektoratu. PiS uznaje, że argumentem stosownym w tej sytuacji jest sztacheta i słoik z g...

straszne chamy,

a czy Kaczyński też skandował? to kompromitacja,

powinien odejść,

Komorowski nie ma nic do tego, to tylko "prezydęt" , coś jak Wałęsa

to przecież Tusk rozgrywał polskiego prezydenta z przywódcą obcego państwa, to on ponosi winę moralna za śmierć prez. Kaczyńskiego

to przecież Tusk rozgrywał polskiego prezydenta z przywódcą obcego państwa, to on ponosi winę moralna za śmierć prez. Kaczyńskiego

Miałeś magister logikę na studiach? Jeżeli tak to chyba nie byłeś zbyt pilny.

Następny specjalista od odpowiedzialności moralnej na forum. Zamiast siedzieć przed kompem leć na Krakowskie Przedmieście.

Jestem Europejczykiem.

Majewskiego? ten Majewski to chyba wyleci z tego tefałenu,

za antysemityzm, zwykły głupek zamiast dowalać kaczorom, lepperom, giertychom

to on co robi...?

Bez przesady. Specjalistę, a nie kabareciarza. Wystarczy Prezesa wysłać na szkolenie z komunikacji.

Kiedyś na imieninach prezydenta był jakiś człowiek związany (jak się potem okazało) z mafią. Domniemano na pewno że musiał współpracować z kimś z otoczenia. A że nikt tego nie sprawdził ani nie dowiódł co i jak- mniejsza. Coś przecież musiało być na rzeczy- wicie rozumicie ten Kaczyński i mafia...

carrera, czy to tak trudno zrozumieć że tu nikt nie stawia zarzutów bezpośrednio osobie Lecha Kaczyńskiego? Z powodu braku dostatecznych dowodów jest domniemanie niewinności. Ale nadzwyczajne ułaskawienie jest faktem i skoro Prezydent jest niewinny - to kto tą sprawę "załatwił"?

Miałeś magister logikę na studiach? Jeżeli tak to chyba nie byłeś zbyt pilny.

nie, bo ja jestem magister INŻYNIER :-)

logika jest OK,

nie byłoby tej katastrofy gdyby Tusk nie zagrywał z Putinem przeciw Kaczyńskiemu,

nigdy się od tego nie uwolni, przecież wszyscy to wiedza, nawet Ty i mbl,

chociaz ciężko Wam to przyznać, ja z tym problemu nie mam bo jestem bezpartyjny

nie byłoby tej katastrofy gdyby Tusk nie zagrywał z Putinem przeciw Kaczyńskiemu...

/quote]

Nie byłoby tej katastrofy gdyby nie naciski prezydenta i generała na lądowanie w takich warunkach.

Też jestem bezpartyjny.

nie, bo ja jestem magister INŻYNIER :-)

Nie należę do żadnej organizacji partyjnej. Też jestem magister inżynier, proszę nie obrażać tego tytułu. Logiki na studiach nie miałem, natomiast przez 5 semestrów wałkowaliśmy różne formuły matematyczne, co powinno mieć dość podobny skutek.

nie byłoby tej katastrofy gdyby Tusk nie zagrywał z Putinem przeciw Kaczyńskiemu,

Powyższe stwierdzenie jest tak bezsensowne że równie dobrze można byłoby rozważać wpływ fazy księżyca czy populację pingwinów na Galapagos.

Nie należę do żadnej organizacji partyjnej.

Natomiast powyższe stwierdzenie dotyczące katastrofy jest tak bezsensowne że równie dobrze można byłoby rozważać ...

dobrze cię rozumiem,

to tak jak z filozofią czy raczej światopoglądem w sensie filozoficznym,

inaczej widzisz rzeczywistość niż ja, nie przekonasz mnie do swojej wizji ani ja ciebie do swojej, tylko że to nie filozofia a dobro kraju jest tematem, jeśli uważasz, że w sprawie "smoleńskiej" nic Tuskowi nie można zarzucić, to nie starasz się być bezstronny nawet

jeśli uważasz, że w sprawie "smoleńskiej" nic Tuskowi nie można zarzucić, to nie starasz się być bezstronny nawet

Tusk dla mnie nie jest stroną w tej sprawie, więc dlaczego miałbym stać po stronie Tuska lub przeciwko niemu? Tusk jest obok.

To co się liczy to przebieg lotu.

Kaczyński próbuje oskarżyć Tuska o "odpowiedzialność polityczną" czy "moralną" - jest to zwykły wybieg w celu zwiększenia znaczenia własnej partii na scenie politycznej. Proste umysły chwytają tę ideę z otwartymi dziobami, bo daje to jakieś wytłumaczenie. Nie ważne czy prawdziwe czy nie, sensowne czy nie. Prostym ludziom wystarczy podać cokolwiek w co by uwierzyli, już nie będą zainteresowani dalszym drążeniem tematu i dociekaniem prawdy. Elektorat PiSu w większości nie należy do osób specjalnie wykształconych, więc zajęcie takiej pozycji daje gwarancję stałości elektoratu oraz szansę na przygotowania gruntu politycznego przed nadchodzącymi wyborami.

magister - w polityce jesteś jedynie pionkiem w grze, jak my wszyscy. Zachodzi tylko pytanie czy zdajesz sobie z tego sprawę z manipulacji której ulegasz.

Dziś kolejna miesięcznica, mija jedenasty miesiąc od daty smoleńskiej katastrofy.

Skupmy się w zadumie, powspominajmy poległych bohaterską śmiercią, ich męczeństwo, ich ofiara, jest dla nas czymś cennym, czymś bezcennym, wielką, największą wartością, wartością, która napawa nas dumą, wartością, która budzi szacunek, ogromny szacunek.

Jakie to smutne, że w naszym kraju, znajdują się wciąż osoby, które nie potrafią docenić prawdziwej wielkości, prawdziwej rzeczywistej, nie medialnej, nie wykreowanej przez media, lecz rzeczywistej wielkości danej osoby, w tym wypadku chodzi o osobę zmarłego Prezydenta św.pam.Lecha Kaczyńskiego.

Otrzyjmy teraz łzy, których płynięcia z naszych oczu nie możemy powstrzymać, zbierzmy swoje siły i walczmy dalej, postępujmy tak, abyśmy mogli z dumą i pewnością siebie, spojrzeć w twarz młodym pokoleniom Polaków.

Ostatni bezczelny i bezwzględny atak systemu na politykę ułaskawień zmarłego prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jest najjaskrawszym dowodem zwyrodnienia obyczajów, dysfunkcji sytemu, posługiwanie się przez aparatczyków systemu, kłamliwymi insynuacjami, spekulacjami, wysługiwanie się młodymi ludżmi, którzy na konferencji prasowej ogłaszają jedną tylko stronę faktograficzną, to właśnie to działanie, tak działa system zniewolenia narodu.

Podczas gdy wiadomo, jaką wartość moralną reprezentuje strona atakująca, podczas gdy strona ta nie skorzystała ze swej dociekliwości i ciekawości, nie była zainteresowana aby skorzystać, bo nie było to w jej interesie.

Okazji aby się wykazać było aż nadto, nie będę tera o tym mówił, ciągle nie mamy bilingów marszałka Schetyny w aferze hazardowej, o sytuacji w Wałbrzychu i kupowaniu głosów wyborczych, kupczeniu stanowiskami już nie wspominając.

Niech strona ta nie zapomina o swoim symbolu młodym, wykształconym, z większego ośrodka, o panu M.Rosole, którego szanse życiowe są większe niż młodzieży z małych miast i miasteczek oraz wsi.Niech strona ta nie zapomina o metodologi działania tego pana, ten sposób działania to patologia, to system zachowań wykreowany, przez dysfunkcję III RP.

Bądżmy dziś w zadumie, skoncentrujmy się na sprawach najistotniejszych, na fundamencie naszego istnienia, na tym, na czym zasadza się nasza państwowość.

Zastanówmy się mianowicie czyja jest Polska, czyja, kto i jak może w niej działać.

Zastanówmy się, przeanalizujmy sytuację, wyciągnijmy wnioski.

Wyciągnijmy te wnioski przy najbliższej okazji, przy urnie wyborczej.

Dajmy mandat do rządzenia tym, dla których zasady moralne nie podlegają relatywizacji.

Głosujmy zgodnie z własnym sumieniem, kierujmy się nim, aby zasypiać w spokoju.

Zwyciężymy.

logika jest OK,

Dlaczego jedną oczywistą rzecz trzeba w kółko tłumaczyć umysłowym leniom???

Magistrze kochany!

Na tej zasadzie odpowiedzialny jest pilot, bo poleciał. Chyba, że ktoś pozbawił go dowództwa? Odpowiedzialny jest Błasik, bo nie pozwolil, żeby pilot meldował Kaczyńskiemu o sytuacji przed odlotem. Winny jest Kaczyński bo się spóźnił. Winna jest Kancelaria Prezydenta i MSZ czy kto tam, bo nie ustalili planu B. Winne jest Dowództwo Pułku, bo nie przeszkolili pilotów, Winni są politycy, bo nie kupili nowych samolotów. Winny jestem ja, bo nie protestowałem, że Pan Prezydent musi latać przestarzałym sprzętem.

Jest cały łańcuch przyczynowo-skutkowy i całe mnóstwo przyczyn i osób odpowiedzialnych. Żądanie podania jednej przyczyny jest dziecinadą.

Wyznaczenie na odpowiedzialnego Tuska, PO czy jeszcze kogo jest tak samo głupie. Łapiesz?

Jestem Europejczykiem.

Dajmy mandat do rządzenia tym, dla których zasady moralne nie podlegają relatywizacji.

747 - czy udało Ci się już wyjaśnić dlaczego europosłowie z PiS głosowali za antypolskim szefem frakcji EKD, zwolennikiem małżeństw homoseksualnych i aborcji? To ewidentny przykład relatywizacji zasad moralnych posłów PiS.

A po drugie, dlaczego zawsze piszesz w liczbie mnogiej? Żona pomaga?

Czy zna ktoś może tutaj dobrze warunki życia w Libii ?, no bo w kontekście ostatnich wydarzeń poniższe znalezione przeze mnie dane o warunkach życia w Libii mogą nieco dziwić.

Ukryta Zawartość

Najciekawsze jest to substydiowane przez państwo Mitsubishi L200 (jako najbardziej podstawowy srodek transportu).

Ukryta Zawartość

"Prezydent Lech Kaczyński prosił mnie, żebym sprawdził, czy CBA interesuje się jego zięciem - zeznał już w 2008 r. były szef MSWiA Janusz Kaczmarek w śledztwie, z którego materiały ma sejmowa komisja ds. nacisków."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chłopie wojna się skończyła ponad pół wieku temu. Spytaj zony, może jeszcze pamieta. Teraz jest czas na zabawę. :)

Kolega nie zwykł odpowiadać na pytania śmiertelników - zapewne znowu jest bardzo zajęty, analizując przemówienia Gierka czy Bieruta i starając się dopasować tekst do bieżącej sytuacji. Fajna sprawa, też muszę kiedyś spróbować.

Można też zacząć od tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a wytlumaczcie mi kto stoi za tymi cenami cukru? kto znow dzialal na niekorzysc ludzi kogo trzeba by bylo publicznie zgladzic, (gdyby byla taka mozliwosc bo mamy pseudodemokracje, czytaj. wszyscy ponosza kare oprocz tych co szkodza najwiecej jak ci odpowiedzialni za 100% wzrost cen cukru) ?

chwilowy brak działalności w audio.

a wytlumaczcie mi kto stoi za tymi cenami cukru? kto znow dzialal na niekorzysc ludzi kogo trzeba by bylo publicznie zgladzic, (gdyby byla taka mozliwosc bo mamy pseudodemokracje, czytaj. wszyscy ponosza kare oprocz tych co szkodza najwiecej jak ci odpowiedzialni za 100% wzrost cen cukru) ?

Ceny regulowane są przez podaż i popyt. Podaż zmalała, popyt nie, więc ceny wzrosły.

Mamy gospodarkę rynkową od paru ładnych lat, nie pamiętasz?

Jak pięknie tłumaczy się ze swoich ułaskawień były szef Solidarności, laureat nagrody Nobla, prezydent Lech Wałęsa.

Och jak to byłoby pięknie żeby wszyscy tak mogli, i ta dociekliwość o gangstera Słowika, jaka stonowana - do zera, nikt nie drąży tematu, nie śledzi, nie szuka powiązań, ewentualnych wspólnych interesów, ciekawe dla czego?

Nie ma, nie było konferencji prasowej młodych posłów z Platformy Obywatelskiej, nie ma ich oburzenia, dociekania dlaczego, opinii jakie to złe, nikczemne, nieuprawnione i tak dalej ble ble ble.

Cóż za relatywizm, o wyczynach z prawem do łaski pana prezydenta A.Kwaśniewskiego nie wspominam, gdyż na razie nie ma zapotrzebowania politycznego na doskwieranie byłemu panu prezydentowi.

Brawo miłośnicy PO, co jeszcze nam zaserwujecie, debili przed sobą myślicie że macie, czy jak tam jest z waszą inteligencyją?

Podajcie dokładną godzinę smoleńskiej katastrofy lepiej, przy dzisiejszej technice chyba to nie za trudne dla Was, dla Waszych wykształconych głów, co młodzi, wykształceni z większych miast? Wiecie o której dokładnie nastąpił kontakt z ziemią nieszczęsnego samolotu czy nie, jeszcze zdjęcie rozbitego kokpitu przydałoby się co pomogłoby fachowcom na dokładniejsze analizy, panu Hypkiemu przede wszystkim.

Trzymajcie się, piszcie o Dubienieckim, sam jestem ciekaw do czego jest zdolny człowiek, nie mogący normalnie funkcjonować, a zmuszony patologicznymi warunkami, do jakich jeszcze niecnych czynów musi się odwoływać i jak jest zmuszony kombinować ażeby coś w życiu osiągnąć.

Nie łudżcie się że jest inaczej, to warunki jakie nam narzucono powodują tą patologie zachowań i hodują takie wzory jak pana Rosoła czy nieszczęsnego męża.

Zmieńcie lepiej te warunki drodzy wykształceni, zyskacie na tym tylko, przede wszystkim na czasie, bo nie będziecie się już musieli zajmować jakimiś takimi właśnie pierdołami, typu kto co zrobił, powiedział, widział czy nie widział się z kimś, wiedział czy nie wiedział o tym , że ten już jest skazany, czy ścigany, czy dopiero ma zamiar prokuratura wysłać list gończy czy nie, czy już jest po odsiadce, czy przed, i za co i innego tego typu rewelacje, nie przynoszące niczego innego oprócz kompromitacji tych, którzy mylą swoją rolę z inną.

Jeżeli były jakiekolwiek naruszenia prawa, to są organy od tego aby tym się zająć, biorą za to pieniądze, i niech się zajmują zgodnie z prawem.

Cykliści.

Witam, niedługo nasza strona.

Pozdrawiam.

Nie łudżcie się że jest inaczej, to warunki jakie nam narzucono powodują tą patologie zachowań i hodują takie wzory jak pana Rosoła czy nieszczęsnego męża.

Przecież mieszkamy w Europie. Granice są otwarte, można pojechać i żyć tam gdzie jest lepiej, skoro w Polsce aż tak źle.

MF: projekt ustawy wprowadzającej podatek bankowy - w przyszłym tygodniu

Polski fiskus jest nienasycony - przygotowuje podatek, który rykosztem uderzy we wszystkich obywateli. Prace idą błyskawicznie.

Wiceminister finansów Dariusz Daniluk poinformował PAP, że projekt ustawy wprowadzającej nowy podatek bankowy będzie gotowy i trafi do konsultacji w przyszłym tygodniu.

Minister finansów Jacek Rostowski powiedział w czwartek podczas Forum Bankowego 2011, że formuła tego podatku i jego rozmiar będą na tyle "sensowne i racjonalne", że będzie on wzmacniać bezpieczeństwo systemu bankowego.

- Pieniądze z tego podatku, tzw. podatku bankowego, nie będą iść do budżetu państwa, tylko do Bankowego Funduszu Gwarancyjnego - zapewnił minister. Dodał, że będą one służyć ewentualnemu dokapitalizowaniu banków w sytuacji kryzysu.

Premier Donald Tusk pod koniec stycznia zapowiadał, że jeśli rząd zdecyduje się wprowadzić podatek bankowy, to wpływy z niego będą skierowane do specjalnego funduszu w Bankowym Funduszu Gwarancyjnym, a nie do budżetu państwa. Jednocześnie premier zaznaczył, że jest mało prawdopodobne, by podatek ten wszedł w życie jeszcze w 2011 r.

Wicepremier i minister gospodarki Waldemar Pawlak mówił w styczniu, że biorąc pod uwagę całokształt sytuacji na rynku finansowym, nie ma potrzeby wprowadzania podatku bankowego, gdyż istnieje Bankowy Fundusz Gwarancyjny.

Wyborcy Platformy widzą, że ostatnie lata dla reform są stracone, że dla doraźnych celów fiskalnych zdemolowano kapitałowy system emerytalny i cofnięto kraj w czeluść ZUS, że PSL ochoczo poparł zmiany w OFE bowiem oddala to uwagę od uprzywilejowanej pozycji rolników i KRUS a na koniec rząd boi się zmian w emeryturach mundurowych jak ognia. Do tego teraz niechciany podatek bankowy (nikt nie ma złudzeń, zostanie przerzucony na klientów czyli nas), który stanowi kolejne obciążenie instytucji finansowych w sytuacji istnienia podatku Belki, który w zamierzchłych czasach wprowadzono "tymczasowo". Polacy nie są głupi, pamiętają obietnice wyborcze obniżania podatków i kłamstwa o podatku Belki (nie tylko nie został zniesiony, jak obiecywano, lecz został uszczelniony) i zapowiedzi zmniejszania danin, co z łatwością znaleźć można w wyborczym programie Platformy Obywatelskiej z 2007 roku. Czy jedynym pozytywem czterololetniej kadencji PO jest święty spokój i zniesienie obowiązkowej służby wojskowej - odpowiedzą zbiedniali wyborcy przy urnach, wspominając janosikowe posunięcia Rostowskiego i Tuska. Cierpko też myśląc o zniszczonym zaufaniu do polskiego państwa, które oszukało miliony obywateli w sprawie OFE...

Słowo na koniec do ministra Dariusza Daniluka. Pańskie deklaracje, że pieniądze z tzw. podatku bankowego nie będą iść do budżetu państwa, są tyle warte, ile warte były obietnice Belki, iż jego podatek jest tymczasowy. Nie dość, że nie okazał się tymczasowy to jeszcze się umocnił a sam Belka jest teraz szefem banku centralnego. Polacy już wiedzą - żadnych tymczasowych rozwiązań a państwo tylko czyha na ich pieniądze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.