Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

po prostu do madrego komentarza Malysza nic dodac nic ujac nie potrafi NAWET kacynski.moze jakby mial zone jak 747 to by cos dodal rownie jak ten bez..sensu.

Myślę,że mulsowi który pisze niekiedy z sensem podpowiada jego....pies.

Jest to zrozumiałe,bo wywnętrzania mulsowe sa takie,że po prostu chce sie ...wyć.

ps.no koment.

Szkoda A.Małysza, taki sportowiec i tak się stoczył, ale moja żona wyczuwała pewne elementy, nigdy nie zdobył przecież złota olimpijskiego, złoto jest w posiadaniu Wojtka Fortuny, taka kariera, tyle zwycięstw, ale najważniejszego trofeum A.Małysz nie zdobył.Dlatego przeżywa wielką tragedię, nigdy się do tego nie przyzna, ale wiem że tak jest, bo jest człowiekiem, a każdy człowiek na jego miejscu, w takiej sytuacji odczuwałby dyskomfort, czy niespełnienie.

To się nazywa projekcja umysłu.

Dla mnie już on nie istnieje.Jest skończony.Rozczarował wszystkich Polaków.To brak honoru.Sprzedał się.

A to się nazywa myślenie życzeniowe.

W tym przypadku dochodzi mechanizm iluzji i zaprzeczeń. Czyli wyparcie z umysłu rzeczywistości.

Najczęściej spotykane jest u jednostek zaburzonych emocjonalnie.

Mam nadzieję, że nie zapuszczałeś do wczoraj wąsów?

A to się nazywa myślenie życzeniowe.

W tym przypadku dochodzi mechanizm iluzji i zaprzeczeń. Czyli wyparcie z umysłu rzeczywistości.

Najczęściej spotykane jest u jednostek zaburzonych emocjonalnie.

To po prostu oczywista oczywistość, jaka charaketeryzowała i inne "wybitne" jednostki świata z Hitlerem i Stalinem na czele.

Zaraz będzie, że to wszystko przez Tuska. Ale co tam...

Nasze kochane banki i nasze kochane pieniądze :)

Dziewięć złotych prowizji za wpłacenie swoich pieniędzy na własne konto?! 4 złote za telefoniczne sprawdzenie rachunku? Polskie banki zdzierają z nas absurdalne opłaty za to, że trzymają nasze ciężko zarobione pieniądze i nimi obracają. W dużo bogatszej Wielkiej Brytanii klienci banków mają to wszystko za darmo!

Tabela opłat:

Wpłata własnej gotówki w kasie banku (ING Bank Śląski) - 9 zł

Duplikat wydruku miesięcznego w placówce (Millenium) - 15 zł

Kopia wyciągu starszego niż trzy miesiące (Citi Handlowy) - 20 zł

Likwidacja rachunku w ciągu 90 dni od jego otwarcia (PKO SA) - 35 zł

Sprawdzenie salda bankowego przez telefon (Bank Pocztowy) - 4 zł

Zmiana rachunku ze wspólnego na indywidualny lub odwrotnie (PKO BP) – 20 zł

Niepobranie uprzednio zgłoszonej wypłaty gotówki (ING Bank Śląski) - 50 zł

Wystawienie zaświadczeń, referencji bankowych; od dokumentu (Allianz) - 10 zł

Zmiana rodzaju rachunku przy zachowaniu tego samego numeru konta (Deutsche Bank) - 150 zł

Wymiana banknotów na bilon i odwrotnie (Deutsche Bank) - 2,0%, min. 1,00 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zgadzam sie z Toba chyba po raz pierwszy,ze mafia bankowa dziala bezkarnie,podnosi ceny swoich uslug dowolnie.musi miec na reklamy,np z "gwiazda"tvn.

a co powiesz na prowizje przy wyplacie 0,3%.przy 100tys zl to 300zl.i nie ma sposobu,aby to obejsc.

Oprócz absurdalności niektórych opłat radzę zwrócić uwagę na prosty fakt: większość (ale oczywiście nie wszystkie) z nich dotyczy sytuacji fizycznego kontaktu klienta z pracownikiem banku. Banki za wszelka cenę tną koszty a najprostszym sposobem jest zmniejszenie ilości placówek i pracowników. Internet Panie, internet + systemy zautomatyzowane które nie cierpią sytuacji nietypowych.

Jestem Europejczykiem.

Filut

Uprawiałeś kiedyś wyczynowo sport?

Jeśli tak to nie pisz bredni i nie korzystaj z niewiedzy innych uczestników dyskusji, szczególnie w temacie co jest projekcją a co nie.

Jeżeli nie trenowałeś wyczynowo żadnej z dyscyplin, to zacznij a szybko zorientujesz się jak wiele straciłeś.

Czy próbowałeś kiedyś być w czymś najlepszy na świecie?

A czy jak podporządkowałeś całe swoje życie, aby ten prymat osiągnąć, a nie udało Ci się to co?CO BYŚ CZUŁ?

Może spełnienie?

Posłuchaj jaka jest barwa i ton głosu A.Małysza kiedy mówi o swoich osiągnięciach medalowych.Jest wyczuwalna rezygnacja, tyle wysiłku, tyle lat i nie ma tego złota, jeszcze byłoby to do zniesienia gdyby nie Wojciech, ale on ma ten medal i ma prawo do dumy, że to dotychczas jedyne złoto.Wszyscy byli pewni, że to tylko kwestia czasu, jak A.Małysz zdobędzie złoto olimpijskie, jednak mylili się.

Często, właściwie prawie zawsze podkreśla ilość zdobytych medali i mówi "o bardzo bogatym dorobku" jego kariery, o dużej ilości medali, dokładnie tak jakby chciał przykryć fakt, że nie ma tego najważniejszego, złotego medalu olimpijskiego.

I to go zabija, wiem co piszę, znam mnóstwo wyczynowców i mówią to samo.

747, uprawiałeś kiedyś samodzielne myślenie?

Spróbuj.

A na marginesie 747, czy chcesz kruszyć kopię o kogoś, zajmować się domysłami o jego samopoczuciu, jeśli dla Ciebie:

"Dla mnie już on nie istnieje.Jest skończony.Rozczarował wszystkich Polaków.To brak honoru.Sprzedał się."

Filut

Daruj sobie swoje skróty, robisz dla drużyny przeciwnej i ja to rozumiem, rozumiem treść Twoich wpisów, wszyscy rozumieją skąd bierze się ich treść i forma.

Jarosław Kaczyński dziś na łamach Salonu24 odpowiedział na zarzuty A.Małysza.

Ważne, że D.Tusk postraszył hurtowników cukru, aby nie przeginali, bo, no właśnie bo co? Co im zrobi?

Czyli zakupy prezesa chociaż w czymś pomogły, może cukier będzie tańszy, bo benzyna raczej nie.

No proszę, tacy dumni, zadowoleni, cieszący się z sukcesów wielkiego polskiego sportowca, a tu nagle on "nie tę rękę pocałował" i już jest skończony, sprzedawczyk. Jakim małym człowiekiem trzeba być aby tak oceniać Małysza. Chyba tak małym jak prezes.

Jak byście gadali, gdyby Małysz poszedł z prezesem na "obiat" i tam powiedział, że nie rozumie, lub dziwi go zachowanie Tuska?

Panowie, wasza obłuda, hipokryzja dorównują prezentowanej przez przydupasów prezesa.

Przyznałbym Ci rację, bo sposób myślenia w tej kwestii jest poprawny, lecz są w nim luki, istotne luki.

Najgorzej na tym wszystkim wyszedł pan redaktor W.Szaranowicz, ponieważ to z jego ust o tym wszystkim dowiadywaliśmy się, o tej "czystości,skromności".

Pamiętam słowa, o jednoczeniu się narodu przed telewizorami, o podtrzymywaniu na duchu, pokazywaniu, że jednak można coś w życiu osiągnąć bez układów, itd.

Ciekaw jestem teraz jego komentarza na benefisie pana Adama Małysza.

Na jakże naiwnego człowieka wyszedł teraz pan redaktor Szaranowicz.

Nie wiem, czy pan A.Małysz nie zdaje sobie sprawy jaką moc maja jego słowa obecnie, czy nie ma tej świadomości, że dzieli Polaków.

Taki nieświadomy to on chyba jednak nie jest, wtrącił słowa o J.Kaczyńskim i M.Kaczyńskiej w tekst, gdzie żadnych innych odniesień politycznych nie było, więc kierunkowość i zabarwienie jest tak oczywiste, nie mogło być spontaniczne.

Na domiar złego św.pam.Lech Kaczyński czasami kibicował panu A.Małyszowi na zawodach, potęguje to zgorszenie całą tą sytuacją.

Dla mnie już on nie istnieje.Jest skończony.Rozczarował wszystkich Polaków.To brak honoru.Sprzedał się.

"- O kurczę, ładna burza się wywołała - zażartował skoczek. - Ja nie chciałem prezesa Kaczyńskiego obrazić (...), czy urazić kogokolwiek. Ja po prostu, jako zwykły człowiek, nawet nie sportowiec, ale jako człowiek wyraziłem jakby swoją opinię, bo - bądźmy szczerzy - każdy w jakimś stopniu jest zmęczony tym wszystkim, tą grą, która była jakby cały czas wywoływana - tłumaczył.

Małysz podkreślił, że bardzo cenił prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego małżonkę i spotykał się z nimi. Odnosząc się do katastrofy powiedział: "myślę, że to było jakieś przeznaczenie, że tak musiało się stać, gdzieś tam w górze było to zapisane, aby świat usłyszał o Katyniu".

Skoczek zaznaczył, że nie był przeciwny pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu. - Ale dziwiłem się przede wszystkim rodzinie, wiem sam po sobie, że by móc odwiedzać czy móc wspomnieć wspaniałe chwile, to chce się mieć tych bliskich blisko siebie - tłumaczył."

"Kaczyński zaprosił Małysza na spotkanie. "Gdybyśmy mieli okazję spotkać się osobiście, jestem pewien, że mógłbym przekazać moje racje i argumenty Panu Adamowi. Zapraszam serdecznie na spotkanie i jestem pewien, że po przedstawieniu mu prawdziwych argumentów o okolicznościach towarzyszących tej bolesnej, ale ważnej dla mnie sprawie, zmieniłby zdanie" - napisał prezes PiS. "Spotykałem się z nim jako Premier - i dziś, tak jak i wówczas, gratuluję mu wszystkich sukcesów, które rozsławiły jego i Polskę" - podkreślił Kaczyński."

Ukryta Zawartość

747, można rozumnie odnieść się do sprawy?

Przyznałbym Ci rację, bo sposób myślenia w tej kwestii jest poprawny, lecz są w nim luki, istotne luki.

Najgorzej na tym wszystkim wyszedł pan redaktor W.Szaranowicz, ponieważ to z jego ust o tym wszystkim dowiadywaliśmy się, o tej "czystości,skromności".

Pamiętam słowa, o jednoczeniu się narodu przed telewizorami, o podtrzymywaniu na duchu, pokazywaniu, że jednak można coś w życiu osiągnąć bez układów, itd.

Ciekaw jestem teraz jego komentarza na benefisie pana Adama Małysza.

Na jakże naiwnego człowieka wyszedł teraz pan redaktor Szaranowicz.

A Szaranowicz to jakiś nowy "wrogi" dziennikarz polityczny? Przypuścił niebywały atak na prezesa i czujesz absmak?

Ukryta Zawartość

Szkoda A.Małysza, taki sportowiec i tak się stoczył, ale moja żona wyczuwała pewne elementy, nigdy nie zdobył przecież złota olimpijskiego, złoto jest w posiadaniu ...............o ja czasami napiszę jak mi coś podyktuje moja żona, która akurat przechodzi obok mnie i komputera.

na Ciebie zawsze mozna liczyć, napisany tekst przypomina lata 60-te. Nawet towarzysz Cyrankiewicz by się nie powstydził.

Piszesz takie teksty aby prowokowac albo po raz kolejny napiszę, że jestes poj......ny. Bo normalny zdrowy człowiek na ciele i umyśle by czegoś takiego nie napisał.

Nareszcie prawdziwe zdecydowane wkroczenie w świat elit, bo samo jakieś tam skakanie to nie wszystko,

jeszcze elitą nie czyni, ale to:

"Małysz podziękował szefowi rządu za prezenty. - To jest coś wyjątkowego - zapewnił. Jak zauważył, do tej pory nie było okazji do osobistego spotkania z premierem. - Na pewno ta dzisiejsza chwila jest jedną z wyjątkowych - podkreślił skoczek.

- Jest mi niezmiernie miło, że mogłem tutaj być i poznać premiera, bo to na pewno dla każdego Polaka jest wielki zaszczyt. Obiecuję, że nie spocznę na laurach, że skoki w moim wykonaniu się może skończyły, ale będę dalej aktywny, będę chciał promować nie tylko Polskę, ale także brać dalej aktywny udział w promowaniu sportu - mówił Małysz."

Z pewnością będzie to dla niego bodźcem do lepszej i wydajniejszej pracy

i niezłą odskocznią do dalszej działalności w promowaniu i nie tylko...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to takie wspomnienia egzystencjalnego gniota który nie sprzedał sie, bo nikt nie chciał kupic z uwagi na z daleka widoczną wadę materiału.Tacy szczegolnie nie lubia takich co sprzedali sie i to bez zadnego problemu.Nieeeee.....numerek ze cie gniecie egzystencja.bardzo tez trafnie zauwazyłes ze Małysz dzieli polaków.W istocie dzieli...na normalnych i idiotów.

Ciekawe czy orzeł z Wisły ma lepszy poślizg jak posmaruje narty wazeliną. A swoją drogą po Wajdzie... orzeł dla orła, czy Nasz Małysz swoimi sympatycznymi wypowiedziami (i też tym skakaniem) nie zasłużył na order orła białego?

W Wiśle Bronek Komorowski, dalej prezydent, dostał 99% głosów, to wyjaśnia patriotyczną postawę A.Małysza.

tzn kogo?jak to muls napisał- normalnych czy idiotów?

Polacy są normalni, lepiej zapytaj kim są wyborcy PO, czy B.Komorowskiego.

W Wiśle Bronek Komorowski, dalej prezydent, dostał 99% głosów, to wyjaśnia patriotyczną postawę A.Małysza.

Ta Wisła to jakieś więzienie?- bo takie POzytywne procenta Bronek uzyskiwał przeważnie w Zakładach Karnych.

Polacy są normalni, lepiej zapytaj kim są wyborcy PO, czy B.Komorowskiego.

Pod celą odpowiedzią będzie chóralne: my! ;-)

Popatrzcie jak zachował się wasz prezes i weźcie z niego przykład. Do tak dennego obszczekiwania nawet on się nie posunął. Ale cóż, może rzeczywiście ten wyśmiewany przeze mnie Żoliborz i wasza wiocha stanowi jakąś różnicę?

"Kaczyński zaprosił Małysza na spotkanie. "Gdybyśmy mieli okazję spotkać się osobiście, jestem pewien, że mógłbym przekazać moje racje i argumenty Panu Adamowi. Zapraszam serdecznie na spotkanie i jestem pewien, że po przedstawieniu mu prawdziwych argumentów o okolicznościach towarzyszących tej bolesnej, ale ważnej dla mnie sprawie, zmieniłby zdanie" - napisał prezes PiS. "Spotykałem się z nim jako Premier - i dziś, tak jak i wówczas, gratuluję mu wszystkich sukcesów, które rozsławiły jego i Polskę" - podkreślił Kaczyński."

a to pech .....to numerek wyskoczył przed szereg.jak kazdy idiota nie czeka o czym wiedział jus stary wojak szwejk.A generalnie chodzi o to ze kaczyncki chce dac MAłyszowi...wiecej.

widac ze egzystencjalny gniot popadł w depresje.jego nikt nigdy nigdzie nie zaprosił.

Ciekawe skąd ten powrót do wypowiedzi Małysza? Kiedy to było? Skąd ta reakcja dzisiaj? Pewnie jakiś PiSSmański prorok w stylu Ziemniakiewicza napisał felieton i nagle wszyscy wiedzą co o tym myśleć. Oczywiście w sposób całkowicie niezależny od "gazetkowego mainstreamu" :-))).

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe skąd ten powrót do wypowiedzi Małysza?

Po prostu sam Małysz pcha się na afisz- przygotowując sobie w sposób zdecydowanie wazeliniarski miętkie lądowanie i miejsce wśród jedynych słusznych elit. Ot taka sPOkojna, upupiona emeryturka, coś na ten kształt:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam wiele szacunku dla dokonań pana A.Małysza, Jaro kiedyś szukałeś już na mnie kwitów, poszukaj jak chcesz i teraz jak pisałem o panu Adamie - tylko pozytywnie.

Dla tego nie czepiaj się mnie Ty wraz ze swoimi chorągwiami, wiem co to wysiłek sportowy.

To oczywiste, że pan prezes J.Kaczyński nie idzie na czołówkę z panem A.Małyszem, to jasne że chce mieć go po swojej stronie, przecież pan Komorowski nie jadł obiadu z nim , bo to świetny kompan do rozmowy o WSI, tylko o dowartościowanie się jego autorytetem sportowym chodziło i o wzrost popularności, bynajmniej nie pana A.Małysza oraz słupków zaufania społecznego dla nie za bardzo piśmiennej osoby głowy państwa Waszego.

A tak w ogóle gdzie Wy do jasnej cholery robicie zakupy co?

W Biedronce?

Czy gdzie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.