Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek

Są ,tak samo jak akcje "Zabij lub schwytaj".Proponuję zobaczyć ten dokument.Ludność cywilna Afganistanu żołnierzy USA traktuje jak terrorystów.I nie dziwię się słuchając wypowiedzi amerykańskich żołnierzy.Brak jakiegokolwiek szacunku do ich kultury i święte przekonanie o własnej racji.Dziwię się co my tam jeszcze robimy.

Miller broni własnych racji i nic poza tym.Nie broni świata przed terrorystami a właśnie taką linię obrony przyjął.Był premierem gdy powstawały więzienia .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Są ,tak samo jak akcje "Zabij lub schwytaj".Proponuję zobaczyć ten dokument.Ludność cywilna Afganistanu żołnierzy USA traktuje jak terrorystów.I nie dziwię się słuchając wypowiedzi amerykańskich żołnierzy.Brak jakiegokolwiek szacunku do ich kultury i święte przekonanie o własnej racji.Dziwię się co my tam jeszcze robimy.

Miller broni własnych racji i nic poza tym.Nie broni świata przed terrorystami a właśnie taką linię obrony przyjął.Był premierem gdy powstawały więzienia .

Ja też się temu dziwię. Niestety politycy skutecznie Polskę w to wplątali. Millerowi włos z głowy nie spadnie - za to właśnie. Ma silnego protektora.

Muzułmanie też nie szanują praw, obyczajów, religii krajów, w których żyją. Nie asymilują się tylko tworzą struktury równoległe. Europa chyba już nie poradzi sobie z tym problemem (pokojowo i demokratycznie) - przynajmniej tak to teraz wygląda.

Piszę o konkretnym miejscu i cywilach pragnących żyć zgodnie z własną kulturą.Amerykanie w ich ocenie zastąpili talibów.

Oglądałem ten film. Tylko potwierdza to czego Amerykanie nie chcą powiedzieć głośno a z czego wielu zdaje sobie sprawę: wojny w Afganistanie nie da się wygrać metodami wojskowymi a innego pomysłu nie ma.

W tej chwili zdaje się plan jest taki żeby talibów maksymalnie osłabić i wycofać się w miarę bezboleśnie. Tak na marginesie - ciekawe czy ekipa Busha rzeczywiście wierzyła w możliwość wprowadzenia w Afganie demokracji na modłę zachodnią? Chciałbym posłuchać kogoś kto to wymyślił, jego wizji i argumentów.

Jestem Europejczykiem.

Wizyta Obamy "w Środę".

To, co się działo w czasie wizyty Obamy w Warszawie dowodzi kompletnego braku profesjonalizmu służb, bo co to za służby, który troszczą się o bezpieczeństwo jednej osoby kosztem dwóch milionów. W żadnym innym cywilizowanym kraju na świece nie paraliżuje się życia miasta, by ubezpieczyć jedną wizytę.

Być może wymagania takie stawiała strona amerykańska. Ale też żaden cywilizowany, suwerenny kraj na świecie nie przystałby na takie warunki. Londyn, Paryż, Berlin czy Madryt nie wyrzucają swoich mieszkańców, by prezydent obcego mocarstwa czuł się bezpiecznie. Robi się tak być może w Kabulu. I w Warszawie. W żadnym kraju władza nie ma takiej pogardy dla praw i swobód obywateli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tej chwili zdaje się plan jest taki żeby talibów maksymalnie osłabić i wycofać się w miarę bezboleśnie. Tak na marginesie - ciekawe czy ekipa Busha rzeczywiście wierzyła w możliwość wprowadzenia w Afganie demokracji na modłę zachodnią?

Jak się nie mylę to Talibowie byli już raz osłabieni, a Amerykanie zainstalowali tam swojego wasala. Efekt taki, że Talibowie znowu urośli w siłę, a Amerykanie znaleźli się w sytuacji bez wyjścia. Ich sojusznicy z NATO także. Ta kończą się nieprzemyślane działania do uszczęśliwiania na siłę "pozaeuropejskich ludów" demokracją w stylu zachodnim. Robi to nie tylko USA, ale i UE. Szczególnie dziwna jest postawa UE, która sama ma przecież poważne problemy z funkcjonowaniem (jeszcze) mniejszości muzułmańskiej we własnych systemach demokratycznych.

Oglądałem ten film. Tylko potwierdza to czego Amerykanie nie chcą powiedzieć głośno a z czego wielu zdaje sobie sprawę: wojny w Afganistanie nie da się wygrać metodami wojskowymi a innego pomysłu nie ma.

W tej chwili zdaje się plan jest taki żeby talibów maksymalnie osłabić i wycofać się w miarę bezboleśnie. Tak na marginesie - ciekawe czy ekipa Busha rzeczywiście wierzyła w możliwość wprowadzenia w Afganie demokracji na modłę zachodnią? Chciałbym posłuchać kogoś kto to wymyślił, jego wizji i argumentów.

Ekipa Busha działała w myśl zasady "mądry może nie jestem ale jak przypier..." i teraz trudno jest to odkręcić.W tym dokumencie szczególną uwagę zwróciłem na wypowiedzi wojskowych.Od tego żołnierza przekonanego o wolności którą z sobą przynosi po dowódców.Ja tam dostrzegam fanatyzm.

Faktycznie wygląda to na zaplanowaną akcję likwidacji jak największej ilości wpływowych talibów bez względu na koszty i wycofanie.W mojej ocenie przyniesie to odwrotny skutek i z talibów uczynią męczenników przysparzając im więcej zwolenników.

ale co tam świat najważniejsza jest Polska

"Do spraw odniósł się dziś w Radiu Zet prezydent Bronisław Komorowski. - Dla mnie to nie jest problem osobistej natury, ale jest to problem państwa. Czy uczymy szacunku dla państwa demokratycznego, wolnego państwa polskiego, czy też pozwalamy na to, aby na każdej latarni wisiała kukła premiera, prezydenta, a może mapa Polski też pocięta na kawałki, a może symbole religijne też w jakiś inny sposób, brzydki potraktowane - powiedział prezydent."

Hrabia po pielgrzymce i spotkaniu z bogobojnymi sołtysami odlatuje...

Już ponad rok godzi się na chamstwo pod bramą własnego pałacu czekając na presję społeczną.

"Do spraw odniósł się dziś w Radiu Zet prezydent Bronisław Komorowski. - Dla mnie to nie jest problem osobistej natury, ale jest to problem państwa. Czy uczymy szacunku dla państwa demokratycznego, wolnego państwa polskiego, czy też pozwalamy na to, aby na każdej latarni wisiała kukła premiera, prezydenta, a może mapa Polski też pocięta na kawałki, a może symbole religijne też w jakiś inny sposób, brzydki potraktowane - powiedział prezydent."

Już ponad rok godzi się na chamstwo pod bramą własnego pałacu czekając na presję społeczną.

Pięknie i okrongło powiedział gajowy, w myśl POprawnych wypowiedzi o niczym. Kwas przy nim to szczeniak. Najlepiej wg gajoPOdobnych byłby POwrót do monopartii na czele z nic-nie-robiącym i nim, zarządzającym z budy (ruskiej)...

A chamstwo przeczeka gajowego, spokojnie, żyrandole w pałacu jeszcze powiszą

Został prezydentem dzięki ponuremu kaprysowi historii i raczej zdaje sobie z tego sprawę, nie chce ustawiać się tam gdzie stało zomo.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a bym wladz, na Twoim miejscu, tak ludzi nie traktował - dajesz świadectwo swojego bucostwa

to tylko zmanipulowana, ogłupiona i nieszczęśliwa cześć mojego narodu

i nie opluwać ich należ, raczej próbować odzyskać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Właśnie przypadkiem znalazłem coś takiego, Chiński prof o europie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a bym wladz, na Twoim miejscu, tak ludzi nie traktował - dajesz świadectwo swojego bucostwa

to tylko zmanipulowana, ogłupiona i nieszczęśliwa cześć mojego narodu

i nie opluwać ich należ, raczej próbować odzyskać

recykling ? w mojej ocenie już się na nadają.Posprzątać,ogrodzić i dokarmiać.Niemcy też uważali faszystów za część swojego narodu.

Został prezydentem dzięki ponuremu kaprysowi historii i raczej zdaje sobie z tego sprawę, nie chce ustawiać się tam gdzie stało zomo.

Uważam hrabiego za idealnego reprezentanta naszego społeczeństwa.Nie mojego ale mojego razem ze mną naród mógłby zglanować nie dając szans na jakąkolwiek kampanię.

Dziwnie ta wypowiedź wygląda na tle jego własnych poczynań.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Prawdę mówiąc wielu przywódców zawdzięcza swój wybór "kaprysowi historii" albo dziurkom... oczywiście na karcie do głosowania. Później mało kto o tym pamięta. Ważne jest samo dorwanie się do tego stolca...

Właśnie przypadkiem znalazłem coś takiego, Chiński prof o europie :

Ukryta Zawartość

Proste i logiczne. Ale nie dla większości naszego roszczeniowego społeczeństwa.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

recykling ? w mojej ocenie już się na nadają.Posprzątać,ogrodzić i dokarmiać.Niemcy też uważali faszystów za część swojego narodu.

ja nazwałby to raczej reinstalacją

tyle, że sensownego systemu nie widzę pod ręką

system nie jest najgorszy,dużo można z niego wyciągnąć.Konstytucja nie jest zła tylko fatalnymi kablami do wzmacniacza podłączona.Sam wzmacniacz dobry lecz zawodny i kolumny źle ustawione.

Ukryta Zawartość

właściwie nawet nie wiem jak to skomentować. Ręce opdają.

Ukryta Zawartość

kabaret

"Według niej Obama powiedział, że jest otwarty na współpracę w tej sprawie z rządem polskim, rządem, na którego czele stanie jej zdaniem Jarosław Kaczyński. - Jestem pewna, że Jarosław Kaczyński będzie premierem. Wkrótce. Jestem zwierzęciem politycznym i czuję wiatr - dodała."

tygrysica z żaglem w hmmmm.

Ukryta Zawartość

właściwie nawet nie wiem jak to skomentować. Ręce opdają.

Ło matko bosko! To chyba tak od słońca prosto na głowę skołataną tej biednej pani się porobiło... pogłębiło.

Ukryta Zawartość

Widać że tygrysica przebiera nogami by znów wskoczyć na stołek. Taka nas właśnie czeka polityka zagraniczna w przypadku dojścia PiSu do władzy.

krzywdę kobiecie zrobili mianując ministrem.Przypomina to komedię "Czyściciel" z Cedric the Entertainer.Ubzdurał sobie że jest agentem będąc w rzeczywistości dozorcą w biurze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widać że tygrysica przebiera nogami by znów wskoczyć na stołek. Taka nas właśnie czeka polityka zagraniczna w przypadku dojścia PiSu do władzy.

W polityce kobieta sprawdziła się jak na rowerze. Jeździła bez... "trzymanki" powiedzmy. Doznań mnóstwo, oczy mgłą zaszły i wzięła się połamała! Najlepiej poszło jej w tańcach ulicznych w Hiszpanii. Szkoda,że nie przełożyło się to na "Taniec z Gwiazdami"! Ale jak PiS wygra wybory - to będzie miała konkurenta - Waszczykowskiego..

Ukryta Zawartość

Czyli taką świetlaną przyszłość szykuje nam PiS. Był ktoś z Was ostatnio na Węgrzech?

Ukryta Zawartość

Co jest ważniejsze ładna gęba, wizerunek w TV czy brak 30% podwyżki za prąd bo te malowane małpy nie walczą o to. ŁADNIE MÓZGI WAM WYPRALI

Ukryta Zawartość

Zaplanowane skierowanie debaty z MERITUM na wsiowe sprawy typu wizerunek. Nawet inteligencja żyje w matrixie.

Sam miałem wyprany mózg i byłem oburzony że kaczor komuś nie dał nominacji na np. Ambasadora. Teraz widzę że połowa to złodzieje nie patrzący na nasze interesy tylko na wizerunek.

Zrobili z was trendo-gejowatych anty nacjonalistów. Kolejny punkcik z protokołu mędrców Syjonu.

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Ja się wybieram ,zanim pojawią się poważne problemy gospodarcze.Ostatnio wkleiłem link o ich pomyśle na walkę z zadłużeniem.Ksiądz w obecności ministra finansów nawołuje do wpłacania własnej kasy na fundusz przeznaczony na oddłużenie kraju.Sam dla przykładu wpłacił kilka tysięcy funtów.

Zrezygnowali z MFW,coraz bardziej kraj izolują mając problemy gospodarcze.Ostatnio pozwolili obywatelom poczekać z spłatą kredytów do 2015r (niech się martwią kolejne rządy) usztywniając kurs franka szwajcarskiego na poziomie niższym od faktycznego.Oczywiście zawierając umowę z podległymi sobie bankami.Już niedługo ocenimy efekty ksenofobicznej ekipy.

Co jest ważniejsze ładna gęba, wizerunek w TV czy brak 30% podwyżki za prąd bo te malowane małpy nie walczą o to. ŁADNIE MÓZGI WAM WYPRALI

Ukryta Zawartość

Zaplanowane skierowanie debaty z MERITUM na wsiowe sprawy typu wizerunek. Nawet inteligencja żyje w matrixie.

Sam miałem wyprany mózg i byłem oburzony że kaczor komuś nie dał nominacji na np. Ambasadora. Teraz widzę że połowa to złodzieje nie patrzący na nasze interesy tylko na wizerunek.

Zrobili z was trendo-gejowatych anty nacjonalistów. Kolejny punkcik z protokołu mędrców Syjonu.

to już trolling i moderator nie lekarz potrzebny.

Ukryta Zawartość

może to nie takie głupie, trend na przeczekanie

sporo się wyjaśni w Europie w ciągu najbliższych dwóch lat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.