Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zaczepiaj mnie.

nie zaczepiaj zdrowego rozsądku

23a463ba941bbaa87beb05c3c9c2118a.jpg

Proszę usunąć tą Panią z aktualnie zajmowanego stanowiska w Warszawie.

Dziękuję.

a sam nie potrafisz ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W swoim cyklicznym felietonie na portalu Stefczyk.info, Witold Gadowski podkreśla wagę istnienia Telewizji Publicznej

TVP jest dobrem ogólnospołecznym i wzruszanie ramionami nad jej losem oraz formułowanie łatwych, rynkowo populistycznie brzmiących, też jest działalnością niedobrą i w gruncie rzeczy destrukcyjną dla jakości życia społecznego. Jeśli TVP upadnie, albo zostanie sprywatyzowane, to stanie się coś bardzo złego

wladz

Napisz swoją opinię na temat odwołania szefa SKW gen Noska, czytelnicy są jej zapewne ciekawi, o co poszło?

Prezes Rady Ministrów, na wniosek Ministra Obrony Narodowej, podjął decyzję o rozpoczęciu przewidzianej ustawą procedury dotyczącej odwołania Szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego gen. bryg. Janusza Noska z zajmowanego stanowiska" - podał CIR w komunikacie przesłanym w piątek PAP.

Zgodnie z ustawą o SKW i Służbie Wywiadu Wojskowego szefów tych służb premier powołuje i odwołuje na wniosek ministra obrony po zasięgnięciu opinii prezydenta, Kolegium ds. Służb Specjalnych oraz sejmowej speckomisji.

nie zaczepiaj zdrowego rozsądku

a sam nie potrafisz ?

Nie chcę być nieelegancki

Ukryta Zawartość

mnie , pacyfistę walczącego z przeciekami z twojej głowy pytasz o przekręty w armii ?

przecież wiesz wszystko i nawet więcej .

Nie chcę być nieelegancki

doprowadzasz Foxa do białej gorączki , nie opowiadaj bzdur o elegancji

e tam czytasz , bzdury wypisujesz

P.S.

co teraz gdy eksperci budowlani badali przyczynę tragedii lotniczej Prezydenta Polski .... pierwszy powinieneś krzyczeć o braku szacunku dla swojego bohatera

a ty murem za prezesem , który jak widać nie ma szacunku dla własnego brata

Wspominasz prehistorię, dziś temat żyje jeden dzień, jest dymisja szefa SKW, będzie referendum w Warszawie, nawet o Gowinie już nikt nie pamięta, nie wiem czy marsz Solidarności to był czy dopiero będzie?

Ukryta Zawartość

No ja mam na tyle.

Żegnam.

Ukryta Zawartość

numerek, masz czelność dziadu kwestionować zasługi prof. Kleibera? doradcy społecznego prezydenta Kaczyńskiego? a kim ty jesteś oszołomie? jaki masz dorobek naukowy?

Tolka spakojna,,, 747 majut charoszyj dorobek nałkowyj:

"Jestem osba zajmujaca sie zagadieniami audio . Glownie rozwiazuje problemy struktralne,fizyczne ograniczenia systemow ,ze szczegolnym uwzgledniem zjawisk wystepujacych w transmisji sygnalu audio w przewodnikach /kable,glosniki,transformatory/Mam 30-letnie doswiadczenie."

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tolka spakojna,,, 747 majut charoszyj dorobek nałkowyj:

"Jestem osba zajmujaca sie zagadieniami audio . Glownie rozwiazuje problemy struktralne,fizyczne ograniczenia systemow ,ze szczegolnym uwzgledniem zjawisk wystepujacych w transmisji sygnalu audio w przewodnikach /kable,glosniki,transformatory/Mam 30-letnie doswiadczenie."

Czyli w skrócie - sralis, mazgalis.

Tomuś, może byś się przestał wstydzić, kiedy logujesz się na audiostereo?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jestem bez przerwy zalogowany.

,,- Jak pan interpretuje publikację „Gazety Wyborczej” dotyczącą naukowców współpracujących z zespołem parlamentarnym badających katastrofę smoleńską? Jaki cel mógł przyświecać Agnieszce Kublik, autorce paszkwila o ekspertach?

Prof. Zdzisław Krasnodębski, filozof społeczny: - Jak wiadomo już od pewnego czasu trwa ofensywa z dużym udziałem „Gazety Wyborczej”, która domagała się reaktywacji komisji Laska, zorganizowała nawet w swojej redakcji debatę z członkami komisji Millera. Pamiętajmy też, że zbliża się druga Konferencja Smoleńska, gdzie wystąpi wielu atakowanych teraz uczonych. Chodzi o to, żeby całkowicie ich zdezawuować, uciekając się do potwornie manipulanckich sztuczek. Naukowcy oczywiście nie ukrywają, jakiej są specjalności, że nie badali wraku, nie byli na miejscu katastrofy, tłumaczą, na jakiej podstawie wyciągają takie a nie inne wnioski. Prowadzą rzetelne badania i starają się sprawdzić, czy wychodząc od informacji podanych w obu raportach – MAK i komisji Millera – można dojść do takich samych wniosków, jakie w tych dokumentach zostały sformułowane. Rozmawiałem z panem prof. Bineindą, więc wiem, że naciskano na jego uczelnię, aby utrudnić mu funkcjonowanie. Podobnie rzecz się miała w przypadku pana dr. Nowaczyka. Cel jest prosty – podważyć wiarygodność ekspertów i zmienić nastroje społeczne.

Wiązałby pan te ataki tylko z tragedią smoleńską czy widział w szerszym kontekście – sytuacji politycznej?

To się oczywiście wiąże z ogólną sytuacją w kraju. Rząd się chwieje, mieliśmy ogromne demonstracje, władza może się wymknąć z rąk, a wtedy – po zmianie rządu – prawdopodobnie ruszy prawdziwe i uczciwe śledztwo, które będzie bolesne i dla tych prokuratorów, którzy się do tej pory nim zajmują i dla pana Millera i jego komisji, a także dla części polskiej prasy, tych słynnych „zaprzyjaźnionych mediów”. Jest jeszcze w tym zestawie kontekstów raport Edmunda Klicha, który, jak się okazało, obciąża Rosjan odpowiedzialnością za doprowadzenie do katastrofy. Ten dokument został oczywiście schowany, bo jest potwornie niewygodny dla rządu. Zmusza bowiem do podjęcia jakichś działań wobec strony rosyjskiej, domagania się zmiany stanowiska i ewentualnie ukarania winnych tej katastrofy.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

""Cóż ...przykro pisać, ale akurat te polskie uczelnie których rektorzy tak się odcinają od swoich profesorów, w ogóle nie zostały sklasyfikowane, lub sa poza 500 najlepszych uczelni na świecie. Są wiec za wieloma uczelniami z Afryki, Azji...

Więc nie wiem kto się tutaj powinien odcinać rektorzy od profesorów, czy profesorowie od rektorów. Ryba psuje się od głowy.""

""Rektorzy Jan Schmidt i Tadeusz Słomka zdają się kontynuować ubecką tradycję

potępiania „zdrajców ojczyzny”, tak, jak w rezolucji z 1953 roku, przeciwko tym, którzy „uprawiali – za amerykańskie pieniądze – szpiegostwo i dywersję”.

Ale czy w ogóle mieli do tego prawo?

W Statucie Politechniki Warszawskiej, nie znajdzie się upoważnienia dla rektora do wyrażania takich opinii (vide par. 54 i 55 Statutu PW). Trzeba też zaznaczyć, że w swoim oświadczeniu nie powołali się na upoważnienie z uchwał Senatów swoich uczelni do wydania tej opinii. Zasadnym przy tym wydaje się stwierdzenie, że tego typu oświadczenia należą do wyłącznych kompetencji Senatów uczelni (por. par. 45 pkt 1 ppkt 6 i 7 Statutu PW; zakładam, że statut AGH jest analogiczny).

Zatem, najwyraźniej napisali prywatne oświadczenie, będące przejawem nielojalności i de factopaszkwilem na ich kolegów, nadużywając przy tym udzielonego im zaufania, nielegalnie się podpierając autorytetem swoich uczelni i łamiąc prawo ustanowione w statutach swoich uczelni.

Poziom zeszmacenia bulwersujący,

a ew. złamaniem prawa przez pp. Schmidta i Słomkę winny zająć się senaty obu uczelni.""

Ukryta Zawartość

wPolityce.pl: Kończy Pani film opowiadający o prof. Wiesławie Biniendzie, prof. Kazimierzu Nowaczyku, dr. inż. Grzegorzu Szuladzińskim i dr. inż. Wacławie Berczyńskim - ekspertach, którzy współpracują z parlamentarnym zespołem badającym przyczyny tragedii smoleńskiej. Spędziła Pani z nimi trochę czasu. Co Pani myśli, gdy "Gazeta Wyborcza" powtarza przekaz, że naukowcy współpracujący z zespołem nie znają się na niczym? Tak pisała ostatnio red. Kublik.

Maria Dłużewska: Byłam w szoku, gdy usłyszałam w bratniej wobec "Gazety Wyborczej" stacji TVN informacje o ostatnim tekście. Nie sądziłam, że dziś można jeszcze w taki sposób stawiać wszystko na głowie. Klasa tej manipulacji zbiła mnie z nóg. Na szczęście wątpię, by ktoś w to jeszcze wierzył. Może uwierzą w to ludzie, którzy nie dotykają w ogóle internetu. Tam przecież można przeczytać wszystko o bohaterach mojego filmu, o ekspertach zespołu. Można więc sądzić, że nie ma już jak kłamać. A jednak się kłamie. W mojej ocenie chodzi o to, by złapać tych ludzi zupełnie bezmyślnych. Tylko tyle.

Ukryta Zawartość

e tam czytasz , bzdury wypisujesz

P.S.

co teraz gdy eksperci budowlani badali przyczynę tragedii lotniczej Prezydenta Polski .... pierwszy powinieneś krzyczeć o braku szacunku dla swojego bohatera

a ty murem za prezesem , który jak widać nie ma szacunku dla własnego brata

wladek , kazdy Twoj wpis Cie demaskuje. Nie musisz sie juz kryc.

"Klasa tej manipulacji zbiła mnie z nóg. Wątpię, by ktoś w to jeszcze wierzył". Maria Dłużewska o tekście "GW".

Ukryta Zawartość

"Wałęsa jest uosobieniem zdrady. Wajda kończy karierę, jako sługus starego systemu". Andrzej Gwiazda o filmie Wajdy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ależ wklejaj , tomuś tomuś . ty jak nie wydojona krowa . Muczysz .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Uważam, że w tej chwili nie ma już wyjścia i trzeba znowelizować kodeks karny wprowadzając sankcję za tzw. kłamstwo smoleńskie (coś na wzór kłamstwa oświęcimskiego). Skoro do świadomości ogółu nie mogą trafić racjonalne argumenty co do bezpośrednich przyczyn Katastrofy Smoleńskiej, skoro tai się wyraźnie przyczyny pośrednie tej katastrofy, skoro wreszcie wykorzystuje się Ją do bieżącej walki politycznej i otumaniania społeczeństwa i siania nienawiści - i to przez obie strony konfliktu smoleńskiego - tj. PiS i PO, to może owe niezdrowe zapędy ostudzi sankcja karna.

""Gdziekolwiek się obejrzeć to padają firmy, ludzie tracą pracę, wszyscy się boją co będzie a jednocześnie z mediów słyszą że kryzys łomotał do drzwi ale odparliśmy i jesteśmy autorytetem dla państw w których np bezrobocie jest trzy razy mniejsze niż u nas a poziom zarobków pięć razy wyższy. Minister finansów piąty rok z rzędu kompletnie nie trafia z prognozami, deficyt budżetowy szybuje tak że trzeba już zmieniać Ustawę o Finansach Publicznych bo inaczej musielibyśmy niebawem ogłosić bankructwo, zadłużenie państwa rośnie lawinowo a jednocześnie z mediów od lat obywatele słyszą że ten minister finansów jest uważany przez europejskich specjalistów niemal za cudotwórcę i geniusza i premier ma do niego stuprocentowe zaufanie. Czy wreszcie widać wyraźnie że poparcie dla partii rządzącej leci na łeb a jednocześnie główne media publikują wyniki publicznej sondażowni jakim jest CBOS według którego PO w najgorszym razie remisuje z opozycją - najczęściej zaś prowadzi.

Przecież fakty są takie że od sześciu lat łamane są w Polsce absolutnie wszystkie cywilizowane normy przekazu społecznego, propaganda polityczna osiągnęła już taki poziom cynizmu że społeczeństwo dostaje dziś na każdym kroku informacje sprzeczne z tym co widzi w realnym życiu. Ludzie po prostu głupieją - dlatego szukają narracji - czytelnych i wiarygodnych. W niestety dla zakompleksionych Polaków zagraniczne media - niezmiennie od czasów PRL-u są bardziej wiarygodne.""

Czy Senat PW zareaguje na oświadczenie Rektora?

Prof. dr hab. inż. Jan Szmidt został wybrany rektorem Politechniki Warszawskiej na lata 2012-2014. Jego Magnificencja Pan Rektor zechciał zabrać głos i wypowiedzieć oświadczenie dotyczące Profesora swojej uczelni

"Zgodnie z naszą wiedzą zarówno prof. Jacek Rońda, jak i prof. Jan Obrębski nie są specjalistami w zakresie badania przyczyn katastrof lotniczych. W ramach stosunków pracy obowiązujących ich w Akademii Górniczo-Hutniczej jak i Politechnice Warszawskiej Panowie Profesorowie nie prowadzą badań związanych z tą tematyką. Zajmują się z powodzeniem informatyką, mechaniką, mechaniką budowli i wytrzymałością materiałów budowlanych. Jakiekolwiek poglądy i opinie przekazywane opinii publicznej formułowane przez Panów Profesorów, dotyczące wyjaśnianie przyczyn katastrofy lotniczej w Smoleńsku, traktować zatem należy wyłącznie jako ich prywatny pogląd, niezwiązany z działalnością naukowo-badawczą prowadzoną przez nich na naszych uczelniach".

19 grudnia 1945 roku Senat PW uchwala:

„dr Jan Czochralski od końca 1939 roku przestał być uważany przez grono profesorów za profesora Politechniki Warszawskiej i uchwala dać odpowiedź, że sprawa podjęcia pracy w Politechnice przez Jana Czochralskiego jest nieaktualna”

Sprawa tego Profesora, jednego z największych Polaków obok Marii Curie-Skłodowskiej została przeze mnie opisana w notce

Ukryta Zawartość

Prof. Jan Szmidt jest elektronikiem. Ciekawi jesteście czy dobrym? Każdy specjalista może określić to precyzyjnie po zapoznaniu się z właściwą stroną internetową ]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ]Niewielka ilość publikacji - 80, które prawie nie były cytowane – zaledwie 51 razy, a jeszcze dodatkowo można się dowiedzieć, że większość tych prac to prace zbiorowe z ilością 147 współautorów. Postawić można pytanie: Ile tych cytowań pochodzi od współpracowników realizujących duży program rządowy, którego liderem był prof. Jan Szmidt? Odpowiedź na pytanie: - Czy jakiś zagraniczny autor cytował prace prof. Jana Szmidta też mogłaby dobrze charakteryzować dorobek naukowy Profesora.

Czy elektronik, JM Rektor PW Jan Szmidt w 2013 roku, w stosunku do jednego z Profesorów Politechniki Warszawskiej poszedł niechlubnymi śladami Senatu z 1945 roku w stosunku do ojca światowej elektroniki?

Oto jest pytanie!

Senat Politechniki Warszawskiej w sprawie Profesora Politechniki Warszawskiej Jana Czochralskiego raczył był się obudzić dopiero po 66 latach i w 2011 roku podjął uchwałę:

„Po zapoznaniu się z dokumentami w archiwach państwowych,..., doceniając wybitne w skali światowej osiągnięcia naukowe prof. Jana Czochralskiego, będące podstawą nadania Mu w 1929 roku tytułu doktora honoris causa Politechniki Warszawskiej, w związku z ujawnionymi dokumentami potwierdzającymi Jego patriotyczną postawę w okresie II wojny światowej, uważa za konieczne przywrócenie Jego dobrego imienia, podważonego w Politechnice Warszawskiej w 1945 roku. Ta uchwała jest dla nas szansą naprawienia krzywd, jakie zostały wyrządzone temu wybitnemu uczonemu, a także jego rodzinie, uczniom i współpracownikom.”

Czy dostrzegacie, drodzy czytelnicy pewną analogię pomiędzy uchwałą Senatu PW z 1945 roku, a współczesną wypowiedzią JM Rektora? Czy cytowane: uchwała i wypowiedź nie przypominają okresu PRL-u, i to z lat 50-tych oraz stanu wojennego?

Ciekawe, czy Senat Politechniki Warszawskiej dostrzega jakieś analogie w tych odległych sprawach? A może Senat PW raczy zająć jakieś stanowisko w sprawie wypowiedzi JM Rektora Politechniki Warszawskiej Jana Szmidta dotyczącej prof. Jana Obrębskiego?

Jest najlepszy czas III RP, aby Senat Politechniki Warszawskiej zajął stanowisko w sprawie oświadczenia JM Rektora dotyczącego prof. Jana Obrębskiego. Jest piękna możliwość, aby Senat PW nie musiał się budzić po latach w tej sprawie, przypominającej okres PRL-u po latach.

Ciekaw jestem czy i kiedy Senat PW zareaguje?

A może swoje oświadczenie na temat prof. Jana Obrębskiego JM Rektora Jan Szmidt wygłosił na podstawie upoważnienia Senatu Politechniki Warszawskiej?

I wtedy może Senat zareaguje znowu dopiero po 66-ciu latach?

A Wy drodzy czytelnicy jak sądzicie?

Przypominam tekst pierwszego ślubowania na Uniwersytecie Jana Kazimierza we Lwowie polskich profesorów w II RP:

„Przysięgam Panu Bogu Wszechmogącemu, że na powierzonym stanowisku nauczycielskim przyczyniać się będę ze wszystkich sił do ugruntowania wolności i niepodległości, i potęgi Rzeczypospolitej Polskiej, której zawsze wiernie służyć będę”.

Czy może Senat Politechniki Warszawskiej wprowadzi również ślubowanie profesorskie dla każdego Profesora dając dobry przykład dla innych uczelni?

Wzór podobnego ślubowania jest gotowy i może być rozwinięty i dostosowany do współczesnych warunków i opinii Senatu każdej uczelni wyższej w zakresie ograniczania wolności głoszenia poglądów przez Profesorów danej uczelni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

""Mam prośbę do kilku komentatorów o taką refleksję.

Na jakiej podstawie sugerujecie, że profesorowie ZP opowiadają bzdury. Co daje Wam mandat, żeby tak (czy podobnie) określić ich teorie. Każdy z nich, w wygłaszanych referatach odnosił się do zakresu wiedzy, z dziedziny, którą się zajmuje. Fachowiec od wytrzymałości materiałów, wypowiada się na temat wytrzymałości skrzydła samolotu w kontakcie z drzewem. Kolejny, specjalista od odkształceń materiałów, mówi o typach odkształceń i zniszczeń elementów wraku, ktoś kolejny o lokalizacji szczątków na wrakowisku po katastrofie.

Jak możecie uczciwie mówić, że to tak samo jakby wypowiadali się na tematy dietetyczne.

Oni oczywiście mogą się mylić, mogli popełnić w swoich rozważaniach błędy logiczne , czy merytoryczne, ale żeby to zweryfikować potrzebny jest inny (a najlepiej kilku innych), takiej samej lub wyższej klasy specjalista z tej samej dziedziny. On i tylko on może ewentualnie powiedzieć, że to bzdura (ma takie kompetencje), a nie może tego powiedzieć żaden uczciwy dziennikarz, polityk, czy ksiądz. Argument, że nie mają dostępu do materiału dowodowego, jest wielkim oskarżeniem naszego państwa, że po pierwsze nawet swoim własnym organom nie dostarczyło takich dowodów, po drugie, że nie udostępniło tego czym dysponuje, ludziom, którzy mogliby się przyczynić do wyjaśnienia, co się tam tak naprawdę stało.

Mam jeszcze pytanie, co wy zrobilibyście na miejscu tych profesorów, jeśli Wasza wiedza pozwoliłaby Wam dostrzec, że w ustaleniach władz państwowych, coś się bardzo nie zgadza.

Przypominam jeszcze, że profesorowie otrzymują za swoją postawę ( moim zdaniem będącą przejawem wielkiej cywilnej odwagi) nagrody, których się zresztą mogli spodziewać.

Te profity to, np. publiczne szyderstwa, medialne sugestie odchyleń psychicznych, groźby przełożonych, które mogą zaowocować brakiem funduszy na badania dla całych zespołów i projektów, a jeśli dobrze im się wydaje i to był zamach, to jeszcze zagrożenie życia ze strony zamachowców.

I może nawet można ich nazwać szaleńcami, bo tak niewielu zaryzykowałoby tak wiele.

Czy nie intryguje Państwa jaka siła pcha tych ludzi (nie jednego - wielu, mających naprawdę wiele do stracenia), ku tym wszystkim kłopotom?

I czy nie może być tak, że to uczciwość, poczucie odpowiedzialności wobec wspólnoty, chęć poznania prawdy, bo widać już gołym okiem, że jeśli oni nie spróbują to kto?

Ja im w każdym razie bardzo, bardzo dziękuję.""

Ukryta Zawartość

""Animacja RIA Nowosti była przygotowana na gorąco i wyemitowana tylko raz około 12 godzin po fakcie na podstawie zeznań pierwszych świadków. Nie jest istotne, czy jest dokładnym odwzorowaniem szczegółów rzeczywistości, bo nie może być dokładnym. Jest natomiast istotne, że pokazuje zupełnie inne zjawiska niż oficjalna propaganda i diametralnie podważa oficjalną wersję MAM i Millera pt. brzoza-półbeczka.""

Ukryta Zawartość

Real photo

Ukryta Zawartość

post-17911-0-07263200-1379761976_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziadekwłodek

Spróbuj przekonać do swojego pomysłu np. xniwaxa bo on nie wie czy nie było zamachu.Nie wie bo nie chce wiedzieć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.