Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ważne kto pierwszy (była jeszcze świeża) ale kto ją później miętolił.

Ja wyobrażam sobie PiS bez kaczora, to nawet łatwe. Wodze przejmuje Macierewicz,

Oczadział TY?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie palę ziela:))

Ale innymi używkami nie gardzę...

Tym samym płacisz akcyzę też spłacasz dług wobec swojego Państwa za "wykształcenie".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Grzesiu, kochany Bracie, zabrałeś głos w temacie Polityka? Uważaj! Tu murzynów biją!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak tam Śląsk Wrocław - przegrał w Karpaczu?

Biedny Schetyna w mordę od swoich znowu dostał.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Widać to jednak cienki bolo, jak na razie nie ma kontrkandydata, tak samo jest w Pisie. Dziadekwłodek dobrze pisze, że się nieformalnie ugadali między sobą.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A kogo to k**wa obchodzi?

Dyskusją o politykach robicie tylko środowisko dla tych miernot. Myślą, że są do czegokolwiek potrzebni. A to jedynie pasożyty.

Grzesiu, kochany Bracie, zabrałeś głos w temacie Polityka? Uważaj! Tu murzynów biją!

Ale ja nie jestem murzynem...?

A nie powinno tak być. To powinna być służba elit dla narodu, tylko dlaczego żaden porządny człowiek się do niej nie garnie?

Zagadnienie jest złożone.

Jak ktoś jest porządny to albo jest nieznany ogółowi albo jak jest społecznikiem to go zjedzą.

W lokalnych społecznościach bywają ludzie porządni. Im dalej, ku samorządom, ku państwu tacy się wykruszają z powodu budowanych tam układów.

To niestety smutna prawda. Jak spowodować aby ci najbardziej wartościowi i uczciwi z nas chcieli brać udział w decydowaniu o naszym losie?

Ależ chcą.

Ale wobec systemu partyjnego, mogą to uczynić jedynie poprzez wstąpienie do jednej z nich.

A w partii, wiadomo...

Wypływają niekoniecznie najwartościowsi.

Mamy to co mamy.

Należałoby zmienić system co wydaje się średnio możliwe.

Pozostaje wzrost powszechnej świadomości...

Trochę potrwa.

Okręgi jednomandatowe lekiem na całe zło? No nie wiem, wypadało by jeszcze zakazać finansowania kampanii wyborczych w jakiejkolwiek formie. Tylko jak to zrobić?

Co ta cała wataha aparatczyków miałaby zrobić w życiu...?

Tu na Forum zauważyłem jak narzeka się na ilość urzędników.

To nie urzędników jest za dużo. To aparatczycy partyjni są wpychani do rozmaitych urzędów. Przecież jakieś pieniądze na życie muszą mieć. Partia i polityka to taka piaskownica a żyć trzeba.

No i w tych urzędach prawdziwi urzędnicy muszą za***rdalać za siebie i za tych fałszywych...

Oczywiście urzędnik prawdziwy bywa zmuszony, celem uniknięcia zwolnienia, przystąpić...

Co wybory, jeśli zmieniają się partie rządzące a nawet w ramach zmiany frakcji tej samej partii, w polskich urzędach dochodzi do trzęsień ziemi.

Lokalne samorządy, państwo podlegają konwulsją przez to całe partyjniactwo.

Rzutuje to na wszystkie dziedziny życia.

No ale jak to zmienić?? Angażując się lokalnie co taki potencjalny reprezentant narodu ma mówić wyborcom?

Wyborca?

W Polsce nie ma wyborców.

Jak mówię o oczekiwaniu na wzrost świadomości to mam na myśli obie strony; wyborców i wybieranych a potem zasiadających.

Wówczas jest o czym pogadać z wyborcą.

Tymczasem na spotkaniach z pretendentami do struktur państwa rozmawia się o bzdetach typu "smoleńsk"... Wynika to z zatrucia społeczeństwa. To zatrucie kreują media goniąc za sensacją.

Nieco lepiej jest na szczeblu samorządowym.

W Polsce nie buduje się świadomości państwowej. Gada się wciąż o jakiejś martyrologii nie wyciągając z tego zresztą wniosków...

W efekcie mamy totalny bajzel. Nasze wybory to słaby Tusk kontra psychopatyczny Jarek...

No jak nie da się? Komunę obaliliśmy to i partyjniactwa nie damy rady?

Chyba, że chodzi o głupotę ludzką....

747 się odetkał. [...]

Na topicu onanistycznym ma rozwolnienie, nawet większe, niż zwykle. Tu go chyba jakaś czkawka rzuciła. Może rzeczywiście te parówki mu szkodzą ???

To niestety smutna prawda. Jak spowodować aby ci najbardziej wartościowi i uczciwi z nas chcieli brać udział w decydowaniu o naszym losie?

Oddawać im w nagrodę dziewice. Alo dopiero po śmierci, jak już pojda do nieba.

Jestem Europejczykiem.

Powiedział jedyny sprawiedliwy: ...Musi być zaangażowanych 80 tysięcy z naszej strony - powiedział w Legionowie Jarosław Kaczyński. Te osoby miałyby za zadanie "kontrolować" uczciwość wyborów... Uff, a więc problem wyborów mamy z głowy.

W środku jeszcze obietnica że za rządów PISu będziemy "tygrysem Europy". Była już Japonia, Irlandia - prezes jedzie na starych patentach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.