Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę nie wstawiać tu Mandeli.

Musielibyśmy zakazać wstawianie tutaj każdego polityka.

Dzialania każdego polityka prowadzą do czyjejś tragedii.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bardzo Was boli, że głosowaliście i politycy Was zawiedli?

I bardzo dobrze.! Macie za swoje! Chcieliście aby za Was ktoś coś zrobił! Lenie, lemingi!.

justasy coś tam!!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mam wielu kolegów z RPA - białych.

Swój kraj przed zniszczeniem go przez Mandelę i jego przydupasa Tutu wspominają jako rzeczywiście mlekiem i miodem płynący.

Na pytanie o to, jak tam jest teraz, machają tylko ręką.

Mieszkają w osiedlach otoczonych drutem kolczastym i wieżyczkami. Na wieżyczkach strażnicy z bronią maszynową.

Taka jest teraz rzeczywistość białych ludzi w RPA.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale z resztą bulgotu Likorza - się zgadzasz?

Skąd ten wniosek?

Mam inne zdanie, chociaż i Mandeli nie mogło się udać wszystko co zamierzał.

Za każdą zmianą polityczną idzie w parze nieszczęście dla części społeczności.

Tak też było i w RPA.

Chyba nie chcemy skończyć w jednomyślności i bezmyślności jako masowakupa idiotów.

kirk.jpg

Polecam zapoznać się z tym tekstem. Sama smutna prawda o RPA - niewygodna prawda, której nie ujawnią Wam media masowej dezinformacji: świetnie prosperujące państwo, jedno z najbogatszych na świecie, praktycznie zrównane z ziemią.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pamiętajmy, że to państwo stworzyli biali OD PODSTAW! I to biali byli tam PIERWSI.

Praktycznie cała czarna ludność w RPA jest napływowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Praktycznie cała czarna ludność w RPA jest napływowa.

Manipulujesz co nieco. Piszesz o historii, która zaczęła się dopiero w XVII wieku.

Parę lat temu jak byłem w RPA i rozmawiałem z białymi to oni bardzo wychwalali Mandelę.On im zapewnił w miarę spokojne przejście od poprzedniego systemu do obecnego.W Zimbabwe nie było Mandeli tylko Mgabe i leje się krew.

doktorku

Biali w RPA otaczają się murami i drutem pod prądem od kilkudziesięciu lat.To nie stało się za czasów Mandeli.A gospodarczo kraj ma się dalej dobrze.W samym Kapsztadzie widziałem 4 salony Aston Martina( to do sytuacji białych).

justas

Oczywiście!Za to samo za granicą nasi politykierzy chwalą,a w kraju już niekoniecznie.Wałęsę to obrzucają błotem już za życia.To taka nasza specjalność.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Parę lat temu jak byłem w RPA i rozmawiałem z białymi to oni bardzo wychwalali Mandelę.On im zapewnił w miarę spokojne przejście od poprzedniego systemu do obecnego.W Zimbabwe nie było Mandeli tylko Mgabe i leje się krew.

Jakbym słyszał dzisiejszy komentarz w Tok Fm. Dosłownie.

Jeśli chodzi o radio to słucham wyłącznie w samochodzie w drodze do i z pracy.I słucham tylko II ze względu na muzykę i brak polityki.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma się co dąsać, przecież nie napisałem, że nie byłeś w RPA, tylko, że w tym radio komentarz był niemal dosłownie taki sam. Chciałem nawet go przytoczyć, ale w nagraniach dzisiejszej audycji Żakowskiego jest strasznie dużo skrótów. O czym też już pisałem.

nie lubicie się

Nie lubię jednego i drugiego. Za podobny styl.

Biali w RPA otaczają się murami i drutem pod prądem od kilkudziesięciu lat.To nie stało się za czasów Mandeli.A gospodarczo kraj ma się dalej dobrze.W samym Kapsztadzie widziałem 4 salony Aston Martina( to do sytuacji białych).

Mylisz się . Znajomy lekarz mieszkał tam gdy było normalnie w zwykłym domku. Owszem - miał płot ale nie z drutu kolczastego i bez wieżyczek z ochroniarzami. Taki płot jak w Polsce. A wiesz czemu? Bo policja DZIAŁAŁA! Wystarczyło zadzwonić - i przyjeżdżali! Normalnie cud! Jak w Europie...

Dziś policja to CI SAMI LUDZIE co mordują białych. Nie ma do kogo zadzwonić, zresztą do białego dziwnie im się nie śpieszy na interwencję. To autentyk - od człowieka który tam żyje i mieszka.

Tyle że dziś mieszka nie w idyllicznym domku ale w osiedlu-fortecy. W RPA jest KILKADZIESIĄT MORDERSTW każdego dnia. Za normalnych rządów tak nie było.

Gospodarczo, mój drogi, ten kraj jest CIENIEM dawnej potęgi.

W miejsce kraju, który bogactwem, rozmachem inwestycji i komfortem codziennego życia przyćmiewał każdy kraj europejski, mamy dziś syf, głód, biedę, AIDS, największą na świecie przestępczość i wszystkie plagi egipskie.

To tak jak w Polsce - wzbogaciła sie na "rewolucji" tylko wąska elita czarnych i to dla nich są te salony Astona.

Reszta żyje GORZEJ niż w czasach gdy rządzili biali.

Jak pojedziesz do Korei Płn. to też tam będzie ładnie-pięknie... wiesz sam ile to wspólnego z prawdą.

Kraje trzeba poznawać nie okiem turysty tylko rozmawiając z ludźmi którzy tam żyją.

Otóż większość znanych mi Afrykanerów PŁAKAŁA wspominając dawne czasy i co czarni zrobili teraz z ich krajem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak już pisałem wcześniej, premier osobiście jak Putin, wziął się za zarządzanie "Ksawerym". Skutki rządzenia, jak zwykle fatalne:

"Blisko pół miliona ludzi w Polsce pozbawionych jest dostaw prądu. To wina wichur, które przechodzą nad Polską. Powodują one także duże utrudnienia w komunikacji kolejowej i lotniczej. Od wczoraj kierowcy stoją w korkach na krajowej 5 i 15. Zablokowana jest też droga krajowa nr 62." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Polska-zmaga-sie-ze-skutkami-orkanu-Ksawery-Fatalne-warunki-na-drogach,wid,16237746,wiadomosc.html?ticaid=111cc1

Trzeba było tego nie robić i do tego na trzech wizjach jednocześnie. A "Ksawery" się wk***ił i pokazał, kto w Polsce rządzi: przypadek i siły natury.

doktorku

Te Astony są dla białych nie dla czarnych.Choć pomału wykształca się już w RPA czarna klasa średnia.Ale ty jako typowy rasista nie dopuszczasz takiej mozliwości.Jak biali wyobrażają sobie praworzadność pokazuje przykład Pistoriusa.

dziadekwłodek

Wyobraź sobie,że w skrajnych przypadkach nadal rzadzą siły natury.I na to nie ma rady.Nawet twoi idole nie dali rady.Gierek w 78r. i SLD z powodzią.Ale ty tego nie zrozumiesz bo wychowałeś sie w przeświadczeniu,że to czlowiek panuje nad światem i może zmieniać nawet bieg rzek.

Jak spadła ulewa w Warszawie i zalała ulice - winna Gronkiewicz - Waltz. Jak przyszła wichura i gołoledź a połamane drzewa zerwały linie energetyczne - winna Bieńkowska.

Polacy są naprawdę świetni w wynajdywaniu winnych. Taka nasza specjalność.

Tylko dlaczego tak często zahacza to o groteskę ?

Ale ty jako typowy rasista nie dopuszczasz takiej mozliwości

Kto powiedział, że jestem rasistą?

Jestem rasistą ponieważ opowiadam ci o FAKTACH? O tym, jak czarni wpędzili niegdyś kwitnący, NAPRAWDĘ płynący mlekiem i miodem kraj w ruinę?

Człowieku! Jakość życia w RPA była, zanim władzę objęli czarni, daleko poza zasięgiem dowolnego kraju europejskiego!

Dziś CI SAMI LUDZIE codziennie drżą o własne życie!!!

Mówienie prawdy o megaburdelu, który Mandela zafundował RPA nazywasz rasizmem???

Lewacka bezczelność zaprawdę nie zna granic!

To samo lewackie pranie mózgów odchodzi w Irlandii - rozpacz w mainstreamowych mediach jakby świat się zawalił.

A to tylko o jednego starego komucha i terrorystę mniej.

Nad czym tu rozpaczać?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

dziadekwłodek

Wyobraź sobie,że w skrajnych przypadkach nadal rzadzą siły natury.I na to nie ma rady.Nawet twoi idole nie dali rady.Gierek w 78r. i SLD z powodzią.Ale ty tego nie zrozumiesz bo wychowałeś sie w przeświadczeniu,że to czlowiek panuje nad światem i może zmieniać nawet bieg rzek.

Kontynuując. Twój ch*jowy styl polega m.in. na tym, że sam będąc doktorem innych nazywasz uwłaczająco doktorkiem, a mnie ciągle narzucasz idoli. Bo tamten i ja,

myślimy i piszemy inaczej niż ty.

Gdyby Tusk miał dziś do czynienia z prawdziwym kataklizmem, jaki miał miejsce w 1978 roku i jaki doświadczyłem jako pracownik państwowej komunikacji, to nie zrobiłby kompletnie nic. Poza udawaniem, że jak zwykle nic się nie stało. Z pomocą pospieszyłby mu oczywiście słynny na cała Bocznicę wojciech iwaszczukiewicz i udowadniał, że Gierek też by nic nie zrobił. Tylko,ze wczoraj w jednej z telewizji POwiedziano, że dzisiaj takie rzeczy można przewidywać, a wówczas nie było takich możliwości. Wówczas były narzędzia i środki - w tym sensownie rozbudowane Wojska OTK - teraz jest słaba armia, która boi się, że wysadza w pizdu jej własne ministerstwo.

Wczoraj Tusk chciał pokazać poprzez telewizji kilka, jak łatwo upora się z dwudniowym dogorywającym wiaterkiem o imieniu "Ksawery". Dzisiaj widoczny jest blamaż premiera RP. Totalny.

Pisząc o siłach natury, miałem na myśli (sarkastyczne*) powóź stulecia i Katastrofę Smoleńską. Ta pierwsza pogrzebała całkiem niezły rząd, dzięki głupocie Cimoszewicza. Ta druga mam nadzieję, pogrzebie dożo gorszy rząd, mimo ogromnego PR.

____

*) Wyjaśniam, żeby POwski głąb POpagandowy justas32 zrozumiał i nie pisał tak:

Jak spadła ulewa w Warszawie i zalała ulice - winna Gronkiewicz - Waltz. Jak przyszła wichura i gołoledź a połamane drzewa zerwały linie energetyczne - winna Bieńkowska.

Tylko dlaczego tak często zahacza to o groteskę ?

I nie zwalał wszystkiego na Bieńkowską.

Ta być może jeszcze po brylowaniu na Barbórce - nawet jeszcze nie wie o Ksawerym - bo Tusk wziął go na klatę, jak piłkę od Schetyny. A wszystko to widzieli telewidzowie kilku stacji.

dziadekwłodek to jeszcze nie są wszyscy Polacy!Ale chodzi o wytworzenie pewnej atmosfery.

Nie wiedziałem, że oddziałuję lepiej niż wysokobużetowy POwski PR.

Być może dlatego, że w Polsce odpowiedzialność na każdym poziomie władzy (państwowej lub korporacyjnej, czy obywatelskiej))jest słowem obcym, istniejącym tylko w słowniku.

Twój ch*jowy styl polega m.in. na tym, że sam będąc doktorem innych nazywasz uwłaczająco doktorkiem,

Wyluzuj - ja to zlewam.

Przecież to o nim świadczy,a nie o mnie.

Zresztą - czego niby wymagasz od lewaka?

Jedni ludzie wybudowali Wersal i zamieszkiwali go a lewacka tłuszcza - ścinała głowy lokatorom tegoż Wersalu. :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kto powiedział, że jestem rasistą?

Jestem rasistą ponieważ opowiadam ci o FAKTACH? O tym, jak czarni wpędzili niegdyś kwitnący, NAPRAWDĘ płynący mlekiem i miodem kraj w ruinę?

Człowieku! Jakość życia w RPA była, zanim władzę objęli czarni, daleko poza zasięgiem dowolnego kraju europejskiego!

Dziś CI SAMI LUDZIE codziennie drżą o własne życie!!!

Mówienie prawdy o megaburdelu, który Mandela zafundował RPA nazywasz rasizmem???

Lewacka bezczelność zaprawdę nie zna granic!

To samo lewackie pranie mózgów odchodzi w Irlandii - rozpacz w mainstreamowych mediach jakby świat się zawalił.

A to tylko o jednego starego komucha i terrorystę mniej.

Nad czym tu rozpaczać?

Dobrze, że używasz terminów "lewacka" czy "lewackie" - które kojarzą mi się jednoznacznie z "Gazetą Wyborczą" czy "Krytyka Polityczną, etc,.

Być może dlatego, że w Polsce odpowiedzialność na każdym poziomie władzy (państwowej lub korporacyjnej, czy obywatelskiej))jest słowem obcym, istniejącym tylko w słowniku.

Szkoda Twojego pisania.

on i tak nie POtrafi tego POjąć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.