Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

doktorku

Nazywam cię rasistą na podstawie wielu twoich wypowiedzi nie tylko tej.Zresztą nie znam rasisty,który by sie do tego przyznał.To fakt biali zbudowali ten kraj od podstaw( mam na mysli gospodarkę) ale m.in. na wyzysku niamal niewolniczym czarnych ale i Hindusów( film Ghandi) i Chińczyków.Byłem w kopalni złota pod Johanesburgiem i widziałem w jakich warunkach pracowali tam kiedyś Chińczycy.Cały system apartchaidu oparty był nie tylko na rodziale białych i czarnych ale i na potwornym wyzysku.-ciekawe,że w Polsce za to samo krytykujesz korporacje a tam ci to nie przeszkadza.Ta przestępczość i odgradzanie się białych to wynik własnie tego wyzysku i zaczęło się już w latach 60 i 70.Rasim białych wywołał reakcję w postaci rasizmu czarnych( jak w USA).Ta polityka wewnetrzna RPA wywołała międzynarodowe embargo uchwalone nie tylko przez komune ale i przez zachód.W końcu m.in. dzięki Mandeli doszło do historycznego kompromisu i zrównania w prawach białych i czarnych co początkowo wywołało fale emigracji białych.Obecnie sytuacja wewnętrzna jest delikatna ale stabilna.Gospodarka ma się dobrze,są napięcia,jest przestepczość uliczna ale w Stanach czy we Francji czy Anglii wśród czarnych nie jest lepiej.Wbrew krakaniom po zmianie systemu nic wielkiego sie nie stało,nie doszło do żadnego kataklizmu.Najlepszy dowód,że w mediach o RPA się nie mówi.

Najlepszy dowód,że w mediach o RPA się nie mówi.

wojtusiu

O Węgrzech mainstreamowe media też milczą, co nie znaczy, że nie dzieją się tam dzisiaj wielkie i ważne rzeczy!

Także istotne jest, by wiedzieć nie tylko, czy mówią, ale i DLACZEGO NIE MÓWIĄ. :)

Zaś pierdolety o niewolnictwie to lepiej sobie daruj, wchodzisz w tym momencie bowiem na bardzo niebezpieczny dla siebie grunt, gdyż czarny niewolnik TO NIE JEST WYNALAZEK BIAŁYCH LUDZI! :)

Niewolnictwo w Afryce istniało na wieki przedtem, nim ogłoszono nabór na stanowiska wakujące na plantacjach bawełny w Alabamie... :)

I zgadnij, jaki kolor skóry mieli ci pierwsi właściciele czarnych niewolników? :) No? Śmiało!!! :))))

Śmiesz mówić o RPA, gdzie wyzysk był jak w każdym innym kraju kapitalistycznym a policja walczyła jedynie z bandytami i terrorystami?

A czemu nie o Nigerii na przykład? Lewakowi przez usta nie przejdzie?

No to ja powiem: WELCOME TO NIGERIA! Witajcie w kraju, gdzie NIEWOLNICTWO W XXIw. JEST CODZIENNOŚCIĄ!!!

Lewaki będą w szoku ale tamtejsi właściciele niewolników WCALE NIE SĄ BIALI! :)

Jak to historia lubi się powtarzać hehehhhehehhehhe

Ale ja jestem rasistą! :)

No to rasistowski link: voila!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

dziadekwłodek

przecież dla doktorka też jesteś lewakiem!Po co mu sie podlizujesz?

doktorku

jesteś dla mnie doktorkiem bo operujesz schematyczną,infantylną,czarno-białą,uproszczoną( a nawet prostacką) wizja świata.Są tylko myślący jak ty i wszyscy inni czyli lewacy.Najwyższy Czas dorosnąć!

Wojciechu Ty też jesteś rasistą, to m.in. Ty utrzymujesz, że w Polsce powstała jakaś inna rasa dla niepoznaki ku nienawiści zwana "smoleńską".

Tak więc nie staraj się tak wybielać oczerniając innych.

Człowiek nie ma zakodowane aby być Matką Teresą i Gandhim w jednym, człowiek od zarania był i jest rasistą inaczej nie dotrwałby do dzisiaj.

Człowiek to drapieżnik i zawsze będzie szukał wroga bo instynkt to jedna z wielu cech, które człowieka łączy ze zwierzęciem..

Ważne żeby cechy, które go różnią były w przewadze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wojtusiu

Różnica między nami polega na tym, że ja operuję argumentami i powołuję się na fakty.

Tobie zaś ideologia przesłania logikę myślenia.

Wszystko co jest lewackie jest OK, nieważne że lewactwo wymordowało w ubiegłym wieku setki milionów ludzi, że stworzyło najbardziej zbrodnicze reżimy w historii ludzkości: faszyzm i komunizm - nadal wierzymy w społeczną sprawiedliwość, takie same żołądki i tym podobne bzdety.

Czemu nie mieszkasz w Korei Północnej? Oni twoje teoryjki wdrażają do codziennej praktyki.

A może dlatego tam nie mieszkasz że nie pasuje ci wpier***nie trawy na śniadanie, obiad i kolację?

Jakieś wnioski?

Pinochet be, Mandela our hero, ale problem polega na tym, że Pinochet zabił mniej ludzi, niż Mandela! :)

I jak tu dyskutować z lewakiem? :)

Człowiek nie ma zakodowane aby być Matką Teresą i Gandhim w jednym, człowiek od zarania był i jest rasistą inaczej nie dotrwałby do dzisiaj.

Człowiek to drapieżnik i zawsze będzie szukał wroga bo instynkt to jedna z wielu cech, które człowieka łączy ze zwierzęciem.

Dziś lewacy potępiają rasizm, potępiają też nacjonalizm a co większe lewackie oszołomy - także i patriotyzm.

Jesteśmy wszak Jedną Wielką Ludzką Rodziną! :)

Co śmieszne - wiele sprytnych krajów pakuje pieniądze w lewackie jaczejki, głoszące te "mądrości", byle tylko głosili swoje... w innym kraju! Boże broń - nie u nich! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

xniwax

Dobrze wiesz,że określenie "lud smoleński" nie spełnia kryteriów rasy.Tak więc daj spokój z tymi głupotami.

doktorku

Argumenty i fakty u ciebie?To zwykła demagogia i pomieszanie z poplątaniem.Oburzasz się na nazwanie cię rasistą a zachwalasz apartheid,który był rasizmem w stanie czystym.

Nie czujesz sie niekomfortowo w sytuacji gdy wokół sami lewacy?

Polacy są naprawdę świetni w wynajdywaniu winnych. Taka nasza specjalność.

Być może dlatego, że w Polsce odpowiedzialność na każdym poziomie władzy (państwowej lub korporacyjnej, czy obywatelskiej))jest słowem obcym, istniejącym tylko w słowniku.

Szkoda Twojego pisania.

on i tak nie potrafi tego pojąć.

Spróbujmy.

Tak długo jak będą chętni do władzy i będą tę władzę piastować, tak długo będą odpowiadać za obszar swojego działania...

Wielu z Nas Forumowiczów piastuje zapewne jakieś funkcje. Niech napiszą o swojej odpowiedzialności...

Na tym tle zapewniam, że rząd nie odpowiada za nic!

Może zrobić dowolną głupotę (błędy wynikające z pracy można wybaczać) i uchodzi mu to płazem.

Natomiast byle zdarzenie polegające na zakończeniu jakiegoś drobnego projektu urasta do rangi sukcesu rządzących. A realizują te projekty tacy ludzie k=jacy bywają i tu na Forum.

Przypatrzmy się zatem o skali rządowych projektów (strategii, planów, działań...) i co z nich wynika.

Wyprzedanie, utracone szanse i wyludnienie...

Dokąd w Polsce będzie panował taki ustrój społeczno-gospodarczy śmiało można nazywać rządzących bandą sprzedajnych tumanów.

Chętnie poczytam o sukcesach rządzących.

Dodam jeszcze, że gdyby były konsekwencje tych win to połowa polityków już by mieszkała tam gdzie mieszka pani Julia Tymoszenko...

Abstrahując od tego, że u naszego sąsiada zapewne taki los powinien spotkać oligarchów...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

przecież dla doktorka też jesteś lewakiem!Po co mu sie podlizujesz?

(...)

Twój styl znowu daje znać o sobie.

Nowym chwytem stylistycznym - "Po co mu sie podlizujesz?"

Uważasz, ze jesteś lepszy od niego - nazywając mnie sierotą po PRL-u lub w inny wymowny sposób?

nie spełnia kryteriów rasy

Ależ oczywiście, że nie spełnia, dlatego Twoje podejście do tej grupy obywatelskiej jest dość przynajmniej

śmieszne by nie rzec głupawe.

Nie czujesz sie niekomfortowo w sytuacji gdy wokół sami lewacy?

wojtusiu

Nie przesadzajmy z tym dyskomfortem. Czasem nawet chodzę do ZOO. :)

A w RPA nie było rasizmu, tylko PRAWIDŁOWO ZORGANIZOWANY KRAJ.

Trzeba być ślepym lub mieć niesamowite pokłady złej woli, by nie dostrzegać, jak eksplodowały zbrodnie, morderstwa i bandytyzm, gdy tylko rozdzielenie czarnych i białych się skończyło.

Bo tak tłumaczy się apartheid: nie jako żaden rasizm, system niewolnictwa tylko jako ROZDZIELENIE ras.

Bo z łączenia nic dobrego nie wynika.

Oczywiście lewak nie widzi w łączeniu ras nic złego, lewaka nie szokuje nawet sex z psem, więc komu ja to mówię...

mam ci przypomnieć jakich epitetów użyłeś w stosunku do mnie?

Wojtku cóżeś taki delikatny niczym Biedroń reprezentant nowej formy politycznej.

Moralność Kalego lewaków z Poznania i wtórującej im w komentarzach M.Środzie przepełnionej wręcz tego typu moralnością. Idzie nowe starymi bolszewicko-faszystowskimi metodami czyli "jak tu się k**wa mać" dorwać do władzy pod obsranymi z nienawiści hasłami.

1&dstw=640&dsth=360

xniwax

W moim przekonaniu lud smoleński to grupa głupców i nazywam to po imieniu.Co w tym dziwnego?

Nie jestem delikatny,to dziadek żalił się,że go nazwałem sierotą po PRLu( co jest zgodne z prawdą).Ja jestem w stanie przystosować się do kazdej formy dyskusji.

doktorku

Dalej utrzymujesz,że nie jesteś rasistą?Czemu się przy tym upierasz?Przecież w twoim mniemaniu to nic zdroznego.A ja tylko nazywam rzeczy po imieniu.

Bo z łączenia nic dobrego nie wynika.

Oczywiście lewak nie widzi w łączeniu ras nic złego, lewaka nie szokuje nawet sex z psem, więc komu ja to mówię...

Fuj...

Co ty gadasz?!

Nie poszedłbyś do łóżka z fajną czarną dziewczyną...?

Fuj...

Co ty gadasz?!

A kto mówi że nie byłem? :)

I ja robię za dyżurnego rasistę forum... żenada!

Psy w każdym razie zostawiam lewakom. :P

W moim przekonaniu lud smoleński to grupa głupców i nazywam to po imieniu.

To własnie przykład głupoty twego podejścia do tematu. a co gorsze do pewnej nie małej grupy obywateli tego samego państwa, grupy ludzi żyjących w tym kraju i utożsamiających się z tym krajem, a niekoniecznie formą państwa tworzoną przez PO i licznych jej bezmyślnych lizusów.

Wojtku ciebie nie zaliczam do bezmyślnych.

Po co iść skoro można się od razu położyć?

I ja robię za dyżurnego rasistę forum... żenada!

Chyba jesteś drugi bo pierwszym zdaje się okrzyknięto skynka

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Nie jestem delikatny,to dziadek żalił się,że go nazwałem sierotą po PRLu( co jest zgodne z prawdą).Ja jestem w stanie przystosować się do kazdej formy dyskusji.

(...)

Nieprawda - wcale się nie żalę. Nie mam też najmniejszych wątpliwości co do czystości twoich intencji.

xniwax

Do tej grupy ludzi podchodze tak samo jak do wierzących w UFO,kwestionujacych kulistość Ziemi,lądowanie Amerykanow na Księżycu itp.Wielkość tej grupy nie ma dla mnie znaczenia tak jak i ich stosunek do PO i obecnego państwa polskiego.Nie mam zrozumienia dla głupoty i braku zdrowego rozsądku.Głupota jest po prostu głupotą.A ci którzy tę głupotę wykorzystują to są prawdziwi dranie.

Wyobraź sobie,że moge zrozumieć niezadowolenie z obecnie rządzących ale to nie powinno oznaczać,że wierzę w zamach smoleński.

przepraszam, ale mam pytanie do moderacji-jak długo będzie tolerować wpisy pseudo doktorka? obrzucamy się czasami błotem, ok, wyzywamy, ok, ale nikt nie propaguje poza tą mendą tak skrajnych poglądów i postaw. sam pewnie nie wie, że podlega pod art. 257 kk.

dziadekwłodek

Ale o co ci chodzi?Przecież cały czas wypisujesz peany na cześć PRL,Gomułki,Gierka,Jaruzelskiego,RWPG itp.Cały czas piszesz,że socjalizm był dobry tylko trzeba było go troche zreformować.To to nie jest tęsknota za PRL?To się mieści w określeniu sierota po PRL,tu nie ma niczego obraźliwego.

doktorku

czy ze swoimi pogladami rasowymi ujawniasz się u siebie w pracy,w Irlandii?

jak do wierzących w UFO,kwestionujacych kulistość Ziemi,lądowanie Amerykanow na Księżycu itp.

Problem w tym Wojciechu, że jak skumulujesz te wymienione i nie wymienione grupy okaże się, że jesteś po prostu w jednej z nich, wyznającej taką, czy inną prawdę Tego nie wiesz bo tutaj statystyka musi ciebie zawieść jako jedna z nauk..

ale nikt nie propaguje poza tą mendą

W sumie to zastanów się, imć Kali

Ale jakie ma znaczenie czy jestem w większości czy nie?Przecież to nie o to chodzi!Czy jak wiekszość ludzi uwierzy w krasnoludki to ja też mam tak zrobić?

A skoro już poruszyleś temat większości to jednak większość nie należy do ludu smoleńskiego.

Ale jakie ma znaczenie czy jestem w większości czy nie?Przecież to nie o to chodzi!Czy jak wiekszość ludzi uwierzy w krasnoludki to ja też mam tak zrobić?

Po prostu odwróć sytuację postaraj się okazać jedyną cechę ludzką odróżniająca człeka o zwierza - myślenie abstrakcyjne.

Choć ostatnio "prawdziwi" naukowcy dowadzą, że i ta różnica jest zagrożona.

A skoro już poruszyleś temat większości to jednak większość nie należy do ludu smoleńskiego.

Co to takiego "lud smoleński'?

Masz jakieś dowody naukowe, definicję socjologiczną itp. czy po prostu powtarzasz po tych, którym istnienie tego czegoś jest wygodne do istnienia i udowadniania własnych racji?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Ale o co ci chodzi?Przecież cały czas wypisujesz peany na cześć PRL,Gomułki,Gierka,Jaruzelskiego,RWPG itp.Cały czas piszesz,że socjalizm był dobry tylko trzeba było go troche zreformować.To to nie jest tęsknota za PRL?To się mieści w określeniu sierota po PRL,tu nie ma niczego obraźliwego.

(...)

Ekwilibrysta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.