Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

01.09. przekonasz się jak będzie z tą rocznicą.Ja natomiast nie przypominam sobie abyś czcił 17.09.To znamienne!

Przy okazji po raz kolejny zaprezentowałeś się jako mały i tchórzliwy człowieczek banując mnie w swoich wątkach.Nie pasują ci moje wpisy?To normalne.Ale ban to objaw tchórzostwa.Tow. Kliszko się kłania!

Od dawna zachowujesz się jak idiota.

Po pierwsze: Ciągle narzucasz mi swoje chore wyobrażenie na temat tego, co ja myślę o różnych sprawach. Do tego ciągle zarzucasz mi komunistyczne inklinacje, których nie posiadam. To w twoim mniemaniu jest merytoryczna argumentacja.

Po drugie: Na Polskę we wrześniu 1939 roku napadł nie jeden i nie dwóch agresorów. Był tez trzeci, o którym zupełnie się zapomina. Słowacja, która dokonała agresji na Polskę razem z Niemcami w dniu 1 września 1939 roku. Trzecim agresorem był Związek Radziecki. Tu można zastanawiać się dlaczego agresji dokonał dopiero 17, a nie 1 września 1939 roku albo rzekomo proponował II RP pomoc, mimo paktu Ribbentrop - Mołotow. W niczym to nie zmienia faktu, że był zdradzieckim agresorem.

Wreszcie po trzecie i osobiste: W twoim autorskim wątku o Syrii nick toptwenty posłużył się wobec mnie oszczerstwem. Poprosiłem cie o zajęcie konkretnego stanowiska jako autora wątku i konkretne ustosunkowanie się do tego - czyli napisanie, kto kłamie. Pamiętasz jaka była twoja odpowiedź tchórzliwa i obrzydliwie obślizła. I dał ja wieloletni uczestnik debat na Bocznicy, mający wyrobiona i wpływowa markę. Wyłącznie dla tego, od tego momentu, zaprzestałem pisania we wszystkich twoich autorskich wątkach. Ty natomiast próbowałeś flekować mnie wszędzie, gdzie tylko to możliwe w sposób opisany w "PO pierwsze" : "Przy okazji po raz kolejny zaprezentowałeś się jako mały i tchórzliwy człowieczek banując mnie w swoich wątkach.Nie pasują ci moje wpisy?To normalne.Ale ban to objaw tchórzostwa.Tow. Kliszko się kłania!". Także daruj sobie dalsze tego rodzaju pisanie. Bocznicowa praktyka pokazuje, że sam jesteś małostkowym, tchórzliwym, narcystycznym nickiem, który nie szanuje poglądów innych dyskutantów, narzuca im swoje jako jedynie słusznie, do tego ich obraża i cenzuruje wg własnego widzi mi się. Twoja aktualna dyskusja z xniwax-em doskonale to ilustruje.

Czujesz się lepszy od innych, jesteś ponad nimi... Czy, aby na pewno?

Chroń nas Boże przed takimi obrońcami!

Konkludując, znaczy mamy się zdać na ciebie, czy tak?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu masz rację. Niezbędna jest większa przewaga nad katooszołomstwem, manipulowanym przez "media" toruńskiego złodzieja (a to jest grupa zdyscyplinowana jak stado baranów pędzonych przez pastucha), aby się nie powtórzył rok 2005 ze wszystkimi tego fatalnymi skutkami.

Rok Rosji w Polsce zaczął się szybciej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać.

Zakupcie kwiaty, które przydadzą się na powitanie ludzi radzieckich, najlepiej sztuczne, bo tylko takie są prawdziwym LUSTREM WAS SAMYCH.

Morven jednak był zbyt pobłażliwy w swej retoryce..

Trzeba czekać, aż matka natura sama wyeliminuje przeciwników swego harmonijnego rozwoju.

Potrzebny jest nowy ład w Europie, z większą rolą USA i z większą współpracą krajów Europy Środkowo-wschodniej.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Najlepiej ci idzie jak dyskutujesz sam ze sobą.Wtedy masz odwagę i argumenty.Baw się tak dalej!

Nie unikam dyskusji na neutralnym gruncie. Nawet z kimś takim, jak ty. W swoich wątkach nie mam powodu, obowiązku i przyjemności, aby ciebie tolerować. Chusteczki do otarcia łez nie mam zamiaru ci posyłać.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rok Rosji w Polsce zaczął się szybciej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać.

Zakupcie kwiaty, które przydadzą się na powitanie ludzi radzieckich, najlepiej sztuczne, bo tylko takie są prawdziwym LUSTREM WAS SAMYCH.

Morven jednak był zbyt pobłażliwy w swej retoryce..

Trzeba czekać, aż matka natura sama wyeliminuje przeciwników swego harmonijnego rozwoju.

Potrzebny jest nowy ład w Europie, z większą rolą USA i z większą współpracą krajów Europy Środkowo-wschodniej.

Świat w naturze ma dwa, a nie jeden, bieguny - Północny i Południowy.

Hegemonia jednego supermocarstwa jest czymś nienaturalnym i szkodliwym. Układ Warszawski nawet Bis już na nowo nie powstanie, ale ciągle realny jest sojusz Rosji i Chin lub Rosji i innej konfiguracji państw niezadowolonych z poczynań USAmeryki. I to jest nadzieja dla tego Świata.

f4e4857681d000f750d139afffdd4fb7.jpg

Odpowiedni pracownicy do supermarketów.

Hegemonia

Gdyby nie ta hegemonia, to pisałbyś z ulicy Stallina, z miasta Wisłograd czy podobnie brzmiącego...

Nie męcz się z geopolityką, zostań już lepiej przy Millerze, on z USA miał dobre stosunki.

Chin

Azjacj dbają o siebie, biorą megagwiazdę i propagują wybory, Rosjanie też dbają o frekwencje, tyle że zamiast artystki występuje Kałasznikow.

nie zgadzam się

Kolega zgadza się w ogóle z jakimiś poglądami?

A może posiada własne?

Proszę je przedstawić w skrócie.

polityczną propagandą

Polityczną propagandę to uprawia rząd polski w mediach zarówno prywatnych jak i publicznych, oraz w Sejmie.

Proszę sobie obejrzeć relację z posiedzenia sejmowego, kiedy minister spraw zagranicznych przedstawiał coroczną informację dotyczącą kierunków działań MSZ.

Proszę wysłuchać Donalda Tuska i spróbować dopatrzyć się nawiązania do tej tematyki, niczego konkretnego Kolega nie odnajdzie.

Natomiast zawartość w tym wystąpieniu treści związanych z Prezesem PiS, Jarosławem Kaczyńskim, Koledze nie braknie.

To jest nie tylko propaganda, lecz i manipulacja, czego ofiarą padł Kolega.

Jakże mi przykro.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(....)

Gdyby nie ta hegemonia, to pisałbyś z ulicy Stallina, z miasta Wisłograd czy podobnie brzmiącego...

Nie męcz się z geopolityką, zostań już lepiej przy Millerze, on z USA miał dobre stosunki.

(...)

Polskie nazwy własne jednakowo źle brzmią dla mnie po rosyjsku, niemiecku czy angielsku.

Nie moja wina, że oczy ci huyną zarosły i nie dostrzegasz co napisałem o dwubiegunowości.

Nie ma i nigdy nie było żadnej dwubiegunowości.

Historia i geneza wojen o tym mówi.

Interesy się krzyżują i przecinają we wszystkie strony, wszystkich z wszystkimi, pokazuje to obecnie sytuacja wokół wydarzeń na Ukrainie.

huyną

Los polskiego górnictwa, scenariusz dla jego kondycji, nie kształtuje się w Polsce, lecz w innych stolicach, aby poruszać się na polu surowców energetycznych potrzeba nieco więcej właściwości niż te, które reprezentuje obecnie tzw państwo polskie pod jedynie słusznym przywództwem, które je demontuje.

Pardon, co niektóre rządy też się dołożyły do zapaści górnictwa, m.in. do importu- a Import wynika z droższej ceny naszego węgla

- Największa dynamika wzrostu importu miała miejsce za rządów PiS. Wtedy gospodarka miała doskonałe warunki do rozwoju, popyt był olbrzymi. Był moment, w którym polskiego węgla zabrakło, i wtedy użytkownicy sięgnęli po węgiel z importu. Ci, którzy się na nasz rynek dostali, zrobili potem wszystko, by już na nim zostać. Przyczyną nie była więc wysoka cena naszego węgla, ale jego deficyt.

Dołożyliśmy do tego też swoją winę w postaci rosnących kosztów wydobycia - w 10 lat wzrosły one o 200 proc. - i spadku wydajności, co się generalnie składa na utratę konkurencyjności polskiego węgla.

O ile nic się nie zmieni los polskich kopalń podzieli los polskich stoczni.

Tym bardziej jeśli priotytet na zbyt węgla będzie miała Ukraina.w ramach pomocy w tarapatach ekonomicznych tejże.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Warszawie odbył się kolejny Kongres ustawionych Kobiet:

250px-Henryka_Bochniarz_official_photo.JPG220px-Hubner_Danuta.jpg

Wystarcza te dwie. Podobnych jest więcej.

Kongres Ten zaatakował Tuska - jeszcze PO http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15944799,Kongres_Kobiet_wylal_kubel_zimnej_wody_na_Tuska__Ale.html oraz został zaatakowany przez inną kobietę

z13327618Q,Anna-Grodzka-w-Sejmie.jpg

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15937548,Grodzka_uderza_w_Kongres_Kobiet___Jesli_hasla_Kongresu.html#TRrelSST

Los większości KOBIET POzostał bez zmian.

Dziadydze znowu podgryźli fiutka, zostało pół cala.

Stoi kolejka, znaczy jest towar - jak mawial dziadyga na Kępie (to ten tępy i z gumą)

Edit moderator

Ostrzeżenie + 3punkty na konto, za naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5a.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań. Przy następnym tego typu wpisie będzie urlop od pisania postów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z naciskiem na podobno?To typowy twój wpis.Ploty,zmyślenia,insynuacje.Po prostu magiel.

Znalazłeś aż tyle treści, w tak krótkim zdaniu? Geniusz - zawsze o tym wiedziałem.

Dziadydze znowu podgryźli fiutka, zostało pół cala.

Stoi kolejka, znaczy jest towar - jak mawial dziadyga na Kępie (to ten tępy i z gumą)

Edit moderator

Ostrzeżenie + 3punkty na konto, za naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5a.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań. Przy następnym tego typu wpisie będzie urlop od pisania postów.

Próbowałem, przysięgam, ale nie mogłem sie powstrzymać. To było silniejsze ode mnie. Przecież on sam się prosi!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"W chwilach ważnych dla Polski jej elity nieodmiennie zawodzą. Tak było(...)" - całość tu: http://www.monde-diplomatique.pl/index.php?id=1_1

Celna i godna uwagi krytyka polskiej elity politycznej po 1989 roku. Od razu widać, że nie jest to bajka z liskiem chytruskiem w roli głównej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.