Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

bronie tuska bo jak na razie stanowi dosc dobry materiał

muls nie widzę ciebie w tej roli

rejtan.jpg

Nikt nie drukuje pieniedzy bo nie musi.

Mennicę zamknęli? Czy Polacy za szczaw zaczęli pracować?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

groszowki zeby ci podniesc..pensje.

<br />Mennicę zamknęli? <br />

<br />muls nie widzę ciebie w tej roli<br />
i slusznie bo ja nawet jak niemcy beda stali na granicy to nie zamierzam bronic rodakow idiotów.Kiedys tego nie mozna bylo wiedziec.Od czasów Lema juz wiadomo.

chlopie nie nudz mnie juz.Oddaj polowe pensji tata niech odda połowe emerytury i dlug sie zmniejszy.Bo to generalnie poszlo na was równo na madrych i na idiotów..niestety.Jesli wziasc pod uwage ze emerytury to jakies 80% dochodu to jak babcia oda połowe to bedzie zero.

z tego co ja wiem, to wyborcy głosowali na PO bo obiecała zmniejszenie podatków, biurokracji itd, a nie zwiększenie zadłużenia. Wiesz, wziąć kredyt to ja sobie mogę sam, bo ja wiem lepiej co ja powinienem ze niego kupić, to że premierek nabrał kredytów i kupił za nie rzeczy "ch*j wie komu potrzebne" to jest właśnie problem, oczywiście, chyba, że jesteś znajomym królika i wygrałeś jakiś "przetarg" na budowę tego "ch*j wie komu potrzebnego" :)

Gierek też nabrał kredytów i wydał na "lud", a jakoś nie udało się nawet zbliżyć do krajów, które nie wzięły 1/10000 tych kredytów przez pół wieku.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

z tego co ja wiem, to wyborcy głosowali na PO bo obiecała zmniejszenie podatków, biurokracji itd, a nie zwiększenia zadłużenia. Wiesz, wziąć kredyt to ja sobie mogę sam, bo ja wiem lepiej co ja powinienem ze niego kupić, to że premierek nabrał kredytów i kupił za nie rzeczy "ch*j wie komu potrzebne" to jest właśnie problem, oczywiście, chyba, że jesteś znajomym królika i wygrałeś jakiś "przetarg" na budowę tego "ch*j wie komu potrzebnego" :)

takie blebleble to dziadkowi zasun bo on nie slyszy.Jak kupił to dla ciebie.Jak nie zmniejszył to znaczy ze ktos dostaje pensje a tak bys pisal ze ktos bez pracy zebrze,jak zmniejszy podatki to nie kupi ci armaty zebys mogl strzelac do rosjan.Ty se wez ten kredyt i nie zawracaj dupy..skoro tylko ona ci została.I nie nudz.Wszyscy na swiecie maja dlugi a ci co nie maja, nie chca cie znac.

Za te CH 2 lata dłużej Polak będzie pracował.

nikt ci nie kaze.Mozesz wczesniej za mniej...a ty bude ale razem z psem pragniesz.

takie blebleble to dziadkowi zasun bo on nie slyszy.Jak kupił to dla ciebie.Jak nie zmniejszył to znaczy ze ktos dostaje pensje a tak bys pisal ze ktos bez pracy zebrze,jak zmniejszy podatki to nie kupi ci armaty zebys mogl strzelac do rosjan.Ty se wez ten kredyt i nie zawrac dupy..skoro tylko ona co została.I nie nudz.Wszyscy na swiecie maja dlugi a ci co nie maja, nie chca cie znac.

Czysty bolszewizm :)

Chłopie, to niech tusk weźmie jeszcze 10 bilionów pożyczki i każdemu kupi bentleya i zatrudni przy malowaniu trawy, przy okazji załatwi światowy pokój i wyśle człowieka na marsa, w czym problem?

A zastanawiałeś się kiedyś, skoro wszyscy na świecie mają długi, to skąd się bierze nowa kasa do pożyczania? :D

z pomyslunku .Juz kurdupel wymyslil bilion w rozumie i jest.Moze ty sobie zmien na dodatni to ci olej wleje sie dodatni.

<br />Chłopie, to niech tusk weźmie jeszcze 10 bilionów pożyczki i każdemu kupi bentleya i zatrudni przy malowaniu trawy, przy okazji załatwi światowy pokój i wyśle człowieka na marsa, w czym problem?<br /><br />
ty generalnie sam czytasz czy ktos ci podpowiada.to powiedz mu ze jest idiota bo sam nie moge z uwagi na slawka regulatora ruchu.

a krótko mowiac chlopie na tym poziomie to ja mogie z ojcem rydzykiem.bo to zdefiniowany ..idiota.

a ty mnie nudzisz.

co obiecywał kurdupel i dlaczego nie zrobił zapytaj fofmana.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Co prawda Sikorski prawdę powiedział, ale i w przypływie wzburzenia amerykanie również się odkryli.

Byliśmy, jesteśmy i będziemy zawsze bez bez prawdziwych przyjaciół, a i z każdej strony byliśmy, jesteśmy i będziemy wykorzystywani.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Mocna-odpowiedz-z-USA-na-slowa-Sikorskiego-To-my-jestesmy-prawdziwymi-frajerami,wid,16713147,wiadomosc.html?ticaid=112fa4#ankietapowiazana

Taki mini stalinek czy maksi hitlerek?

Najlepij taką maaaaaaxi Panią Thatcher, która jednakowo daleko trzymała od państwa zarówno aferałów, jak i religijnych oszołomów. Dla Niej gospodarka była na pierwszym planie, potem obronność, a dopiero potem cała reszta, składająca się na normalne państwo.

Dla jasności - to, co proponuje tak lansowany przez niektórych Korwin ma się tak do Thatcheryzmu, jak krowie g.... do befsztyka.

i zawsze bedziemy durni....nic nowego czytajac to forum.

Najlepij taką maaaaaaxi Panią Thatcher, która jednakowo daleko trzymała od państwa zarówno aferałów, jak i religijnych oszołomów. Dla Niej gospodarka była na pierwszym planie, potem obronność, a dopiero potem cała reszta, składająca się na normalne państwo.

Dla jasności - to, co proponuje tak lansowany przez niektórych Korwin ma się tak do Thatcheryzmu, jak krowie g.... do befsztyka.

sensownie byloby zapytac grdyki ktora to ta Thaczer..bo moze mu sie myli.

z tego co ja wiem, to wyborcy głosowali na PO bo obiecała zmniejszenie podatków, biurokracji itd, a nie zwiększenie zadłużenia

OK tak było ale nawet tego nie zrobiono a wręcz odwrotnie,co pokazuje gdzie mają wyborców.POpaprańcy.

Tylko pozostaje Jej Królewska Mość.

No to pytanie - jeśli rządzący Polską politycy mają taka wiedzę i przekonanie o stanie Państwa, to dlaczego nic nie robia żeby ten stan zmienić ! ?

Nasuwa się tylko jedna odpowiedź - ponieważ nie chcą tego stanu rzeczy zmienić ! Działają na zasadzię że im gorzej w Polsce tym lepiej dla nich.

Mam zupełnie inną koncepcję.

Oni nic nie robią, żeby ten stan rzeczy zmienić, ponieważ nie mogą nic zrobić, gdyż - i tu zgadzam się ze Stanisławem Michalkiewiczem - W POLSCE RZECZYWISTE OŚRODKI WŁADZY LEŻĄ POZA RZĄDEM I PARLAMENTEM.

I już - sprawa wyjaśniona.

Co ci panowie sobie tam opowiadają to tylko popiskiwanie marionetek na sznureczkach. I tyle samo jest warte.

A my się tym niepotrzebnie emocjonujemy.

Pozdrawiam z Wysp Kanaryjskich! :)

zabawne, że "neutralny światopoglądowo" zwykle oznacza zwykłego bolszewika :)

Co racja, to racja!

Bardzo przytomna uwaga! :)

Tak o "państwie neutralnym światopoglądowo pisze Stanisław Michalkiewicz: prosto i logicznie...

" Rzecz bowiem w tym, że „państwo neutralne światopoglądowo” nie istnieje i istnieć nie może. Państwo bowiem nie może wyrzec się istotnej funkcji, mianowicie - ustanawiania praw. I jeśli chce ustanowić najprostsze prawo: zestaw reguł - co wolno, a czego nie wolno, czyli kodeks karny, a w nim określić swój stosunek, dajmy na to, do kradzieży, to ma dwie możliwości: albo zabronić kradzieży pod groźbą kary, albo ją zalegalizować. Bez względu na to, co zrobi, arbitralnie decyduje, jaka etyka obowiązuje na terenie publicznym; czy złodziejska, czy antyzłodziejska. A ponieważ każda etyka zakotwiczona jest w jakimś światopoglądzie, który dostarcza uzasadnienia dla jej norm i dla hierarchii tych norm, to państwo, decydując, iż na terenie publicznym obowiązuje określona etyka, jako podstawa systemu prawnego, preferuje tym samym światopogląd, który ją uzasadnia. Nie jest zatem i nie może być „neutralne” - chyba, żeby wyrzekło się ustanawiania praw i przestało istnieć jako państwo."

Całość tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak obstawiacie, kogo Prezes zgłosi na premiera? Wiecznego kandydata Glińskiego?

To nie ma najmniejszego znaczenia. Może być nawet Myszka MIki.

Przypominam "techniczny" rząd Belki, rząd "fachowców" bez ŻADNEGO oparcia w parlamencie.

I rządzili sobie, cali szczęśliwi... i pies z kulawą nogą im nie przeszkodził.

Czyli w Polsce można powołać rząd bez oparcia w większości parlamentarnej.

Dlaczego?

Bo rządzi przecież i tak kto inny.

Inna sprawa, że mimo wszystko Tuska pożegnam z radością.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

to kto się leje po stadionach?

Jak to,kto?:))) Na przykład mój Tato z Panem sąsiadem:))) . Obaj , do kupy - mają 160 lat. Jeden - Wiślak, drugi- za Cracovią!!!:) Oglądają mecze wspólnie od lat, przynajmniej - czterdziestu. I - strasznie boleją nad upadkiem obyczajów na stadionach. Poza nimi - też. Bo to - są KIBICE ! Kibolstwo to - małość i rozpad.

Inna sprawa, że mimo wszystko Tuska pożegnam z radością.

Ukryta Zawartość

przydałby się ktoś kto chociaż trochę lepiej się maskuje...

Ukryta Zawartość

Przypominam "techniczny" rząd Belki, rząd "fachowców" bez ŻADNEGO oparcia w parlamencie.

I rządzili sobie, cali szczęśliwi... i pies z kulawą nogą im nie przeszkodził.

facet faktycznie nie wie co pisze ale pisze.Belka rzad techniczny wybierany przez SLD.

OK tak było ale nawet tego nie zrobiono a wręcz odwrotnie,co pokazuje gdzie mają wyborców.POpaprańcy.

a jakby obiecali po 100mln kazdemu to mieliby wiekszosc w parlamencie.ale nie doszacowali i nie maja.A jak zaglosuja za odebraniem przywilejow gornikom i sedziom to techniczny kurdupel ich natychmiast poprze a jak za reforma kruzu to natychmist poprze ich techniczny piechocinki.Jak ja lubiem idiOtow. I IDIOTÓW IRLANDZKICH.

Sikorski stwierzdził że jest mu przykro.Panie Sikorski przykro to może być jak się puści bąka w nieodpowiedniej chwili. Pan jest skompromitowany i to obywatelom może być przykro że pan nas reprezentuje.

Radek stwierdził ze jest mu przykro bo murzynek tego wymaga...polski.Jak nie wymagam i nie jest mi przykro.

Niestety ale elyta PICu to smutek i wstyd.Klnie tak samo ale inteligencji za grosz.Generalnie kurduple wide ciocia fatyga.

Sikorski stwierzdził że jest mu przykro.Panie Sikorski przykro to może być jak się puści bąka w nieodpowiedniej chwili. Pan jest skompromitowany i to obywatelom może być przykro że pan nas reprezentuje.

Mnie z kolei zastanawia jak to jest, że premier mówi, że ruscy przeprowadzają w Polsce zamach stanu, że wszędzie pełno ruskich agentów, że przejmują jakieś biznesy węglowe.

Jeszcze parę miesięcy temu propaganda głosiła, że tylko skończony oszołom mógłby myśleć, że polska nie jest krajem całkowicie obcej agentury pozbawionym.

A jeszcze parę lat temu, kiedy rozbił się tupolew, to tylko skończony oszołom mógłby sugerować, że ruscy mogliby mieć w tym jakiś interes, przecież wiadomo było, że Putin chce dla nas tylko i wyłącznie wiecznego szczęścia.

A dziś nagle BUM i ruskich wszędzie pełno, knujo, spiskujo, rządy obalajo - cuda cuda!

A co w tym najciekawsze, to kiedyś nie można było takich rzeczy insynuować, bo byłby to straszliwy skandal dyplomatyczny i moglibyśmy naszych przyjaciół rozjuszyć... A teraz premier mówi otwarcie: Ruscy rząd obalają, a najciekawszy jest z kolei całkowity brak reakcji Rosjan, bo przecież jakby faktycznie chcieli dla nas źle, to przyjechałby Ławrow i kazał Tuskowi odszczekać oszczerstwa i byłoby pozamiatane, tymczasem ruscy wszystko znoszą z bardzo sprzyjającym rządowi stoicyzmem.

Z ciekawszych rzeczy, to pamiętacie jeszcze, jak Bartoszewski nazwał PISowcow dewiantami i dyplomatołkami, z mówienie o tym, że polską politykę prowadzono do tej pory na kolanach albo i na czworakach? A tu, proszę, Radek jasno mówi, ze w zasadzie do tej pory to obrabialiśmy wręcz gałę, i nagle jest to wspaniały przypływ szczerości naszego genialnego ministra :)

Za pół roku media zapewne ogłoszą, że znowu żadnych Ruskich agentów nie ma i tylko oszołomy mogłyby wierzyć w jakąś tam agenturę, zwykły człowiek wierzący w to co mówią mu prorządowe media musi być niezwykle piwotalny :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.