Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Niech odda miliony, albo udowodni, że to nie był zamach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Doadm do poprzeniego, kocham ją bardzo, ale wolę z wzajemnoscią.

Genetyczna czystość jest prostą drogą do kretynizmu. Być może w stu procentasch polskiego.

Dziwny jesteś. Słyszałeś to już od kogoś ?

i ze autor co innego mial na mysli.Wyraznie rureczka masz przekreconom strone lewom z glowom.

Ukryta Zawartość

tak ta spraw juz trwa lata i ciekawe czy ubezpieczyciel da rade.zlodziejom.Mozna zrozumiec ten ciag do ..katastrofy.

Ukryta Zawartość

ze to cos zmienilo

Tylko ja mogę wypowiedzieć się co to zmieniło, zapytaj Sly30 co to zmieniło, nie kompromituj się, takiego zaszczucia jak po odpaleniu tego tematu nikt inny z forumowiczów tu nie przeżywał, właśnie taki efekt maxymalnego podkręcenia emocji był celem i był pożądany, to musiała być młoda kobieta, atrakcyjna, z cechą szczególną - kompletną niedostępnością dla nikogo tu, to wzmagało złość i czyniło wrogość do mnie, jest poza zasięgiem, nic tak nie wkurzy faceta, jak to, że przedstawiona jest tego rodzaju osoba, nie udawaj że nie rozumiesz.

Rozbuchane męskie ego, w oparciu o które ten temat funkcjonował, było tym pożądanym czynnikiem który powodował histeryczne i ślepe ataki na mnie.

Piękno, którego nigdy nie można mieć, to jest to, można tylko popatrzeć!

Nic tak nie wkurza!

Nikt się do tego nie przyzna, ale wewnątrz czujemy wszyscy tak samo i tak jest w tym przypadku.

Są oczywiście gusta, ale to inna sprawa, uroda Hyuny jest uniwersalna, trudno dziś o bardziej.

Wczesny wiek. dodatkowy element podkręcający.

Dlatego nie pisz mi tu muls o braku profesjonalizmu.

New registered...

Dla mnie to znaczy, że nowo zawierane (po dacie wejścia zmian umożliwiających małżeństwa jednopłciowe) rejestrowane związki partnerskie (obojętnie czy jedno czy różnopłciowe) nie będą mogły być przekształcone w małżeństwa, w przeciwieństwie do tych które zostały zawarte przed wejściem prawa do małżeństw jednopłciowych, które mogą w małżeństwo być przekształcone. I dla par hetero i homoseksualnych.

Nie oznacza to jednak wcale zniesienia związków partnerskich w ogóle.

Dalej nic nie rozumiesz.

Jaki jest Twój ulubiony film amerykański muls, ?

ajrzal pod kiecke

Nie zwróciłeś uwagi na wysoką kulturę prowadzenia tego tematu, na natychmiastowe banowanie elementów zepsutych, zdemoralizowanych, zajrzyj i poczytaj, a się przekonasz, to był element uwiarygodnienia, że temat napisany jest dla celu stricte.

Dziwny jesteś. Słyszałeś to już od kogoś ?

Ja słyszałem wiele razy :)

Fajnie twój nowy nick czyta się wspak :D

Swoją drogą chronologicznie:

Qubrick(tu mam wątpliwości)

Arku

Kubri

kubeck

warek

avwurek

Potrzeba jeszcze specjalisty od rozpoznawania osobowości?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Pisał do mnie Sly 30 na PW, po co otworzyłem ten temat, odpowiedziałem, że to sprawa osobista, zapytaj.

rozsadny chlop

Takie cos moglo wymyslec tylko takie jak ty

Byłem traktowany tu jak polityk Prawa i Sprawiedliwości, musiałem coś z tym zrobić, postanowiłem "zwariować".

Ja słyszałem wiele razy :)

Fajnie twój nowy nick czyta się wspak :D

Swoją drogą chronologicznie:

Qubrick(tu mam wątpliwości)

Arku

Kubri

kubeck

warek

avwurek

Potrzeba jeszcze specjalisty od rozpoznawania osobowości?

Faktycznie trzeba miec nieżle nasrane pod dekiel i nierówno rozgarnięte żeby sobie takie problemy wynajdywać.

Chcesz zobaczyć moje kalesony ?

Pytałem kolegę wpis wyżej. Po co to. Czym sie taki kwit związku różni od kwitu małżeństwa

A ot choćby po to, by wieloletni, choć nieformalni małżonkowie, na gruncie obecnego polskiego prawa osoby formalnie zupełnie sobie obce, mieli prawa do dziedziczenia, sposobu sprawowania formalnej opieki nad swoimi dziećmi, dostępu choćby do informacji lekarskiej o partnerze, itp, itd.

Po co? A choćby po to by mieć wybór. Oficjalne małżeństwo lub jego brak z obojętnie jakich powodów.

Temat Hyuny jest już spalony, dlatego nie przejąłem się oskarżeniami o przykre właściwości, rozumiesz teraz, takich oskarżeń nie puszcza się ot, tak sobie, lecz tu teatr grany był od samego początku.

Który temat? Ten o Hujni?

Minęło właśnie trzy lata, karty tarota mówiły o sukcesach tej dziewczyny, nie kłamały, straciłbym wiarygodność, gdyby gdzieś przepadła po drodze, jednak nie, jest najlepsza, ma tak fantastyczne właściwości astrologiczne że jest chodzącym sukcesem.

Jest właściwość, z kim przystajesz takim się stajesz.

Temat niedawno był komentowany na gorąco i jak dalej temat ułaskawienia Kaminskiego jest toczy się dalej :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie to znaczy, że nowo zawierane (po dacie wejścia zmian umożliwiających małżeństwa jednopłciowe) rejestrowane związki partnerskie (obojętnie czy jedno czy różnopłciowe) nie będą mogły być przekształcone w małżeństwa, w przeciwieństwie do tych które zostały zawarte przed wejściem prawa do małżeństw jednopłciowych, które mogą w małżeństwo być przekształcone. I dla par hetero i homoseksualnych.

Nie oznacza to jednak wcale zniesienia związków partnerskich w ogóle.

Całe zdanie brzmi tak:

"New registered partnerships will no longer be able to be entered into" - wg. mojej znajomości angielskiego (strona bierna) oznacza to tyle, że (od daty nowelizacji) nie można wejść w nowy związek partnerski, zwłaszcza że dalej jest "and marriage will be the only legally recognized form of union for couples regardless of sex."

A ot choćby po to, by wieloletni, choć nieformalni małżonkowie, na gruncie obecnego polskiego prawa osoby formalnie zupełnie sobie obce, mieli prawa do dziedziczenia, sposobu sprawowania formalnej opieki nad swoimi dziećmi, dostępu choćby do informacji lekarskiej o partnerze, itp, itd.

Sporo z tego można załatwić u notariusza, a najlepiej po prostu zorganizować sobie cichy ślub w USC. To taka wielka fatyga w porównaniu z długoletnią opieką nad dziećmi czy świadczeniami na rzecz partnera w związku?

Związek partnerski miałby sens tylko jeżeli istotnie różniłby się od małżeństwa w zakresie obowiązków, i odpowiednio do ich zakresu praw. Inaczej będzie mnożeniem bytów ponad potrzeby.

Asterix, zajmujesz się tzw bieżączką, zawsze jest coś co się dzieje, odpuść dziś jest weekend, atmosfera rozmowy jest inna..

Kamiński jak zacznie działać, to będziesz miał tyle bieżących relacji, że nie będziesz wiedział od czego zacząć relację na forum.

odpuść dziś jest weekend

Macie wolne soboty? Co to za służby ochraniają nasz kraj...

No i ten brak szacunku dla robotnika pracującego 200h+ w miesiącu aby utrzymać rząd i samemu przeżyć.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Po co? A choćby po to by mieć wybór. Oficjalne małżeństwo lub jego brak z obojętnie jakich powodów.

Opieka nad dziećmi nie jest związana z małżeństwem, tylko z rodzicielstwem

Spadkobranie zwiazane jest ze stopniem pokrewieństwa. wspólmałżonek dziedziczy w drugiej kolejności. Brak małżeństwa to brak problemów z podziałem bo każdy zostaje przy swoim majatku, a dzieci i tak dziedziczą po każdym.

Wybór mają zawsze. Mogą żyć bez kwitu albo w USC podpisac kwit małżeństwa .

Podobne argumenty były stawiane publicznie, sondaże pokazały, że konkubetom nie zależy na takich protezach małżeństwa.

To ideologia emancypantów homoseksualnych. Gdy od frontu nie dają rady, próbują wejściem dla artystów.

Śpij spokojnie, Prezydent pracuje w tym czasie na Twoją rzecz.

.Kazdy liczy na stanowisko.

Tak, to smutna właściwość natury ludzkiej.

Macie wolne soboty

Mam czas wolny, mogę pisać od rana do nocy, albo miesiącami ani jednego słowa, już kiedyś trzy miesiące nie pisałem, był nawet temat na bocznicy - co się stało z 747.

Co to za służby

Nie pracuje w służbach, jestem skromnym człowiekiem..zajmuję się innowacjami niektóre mają zastosowanie w hi end.

Nie będę się sprzeczał o to tłumaczenie, szczególnie, że to z Wiki. Możliwość małżeństw jednopłciowych wprowadzono w Szwecji w 2009. Tu jest powiedzmy qasi oficjalny dokument z którego jasno wynika, że związki partnerskie są dopuszczalne i w Szwecji.

Ukryta Zawartość

To ideologia emancypantów homoseksualnych. Gdy od frontu nie dają rady, próbują wejściem dla artystów.

To właśnie klasyczny argument obecnej władzy, jej miłośników i KK mający zamydlić oczy. Zupełnie się nie dziwię, że pada z tych, nie innych ust.

Ukryta Zawartość

Śpij spokojnie,

Dziękuję. Ale mam obawy czy aby jesteś dość blisko Prezesa aby mi to zagwarantować.

Ukryta Zawartość

Celny strzał, celny. Nic tak nie boli jak dobranie się do własnych, rodzinnych pieniędzy. Ciekaw jestem czy jednak uznają za wypadek czy za zamach i czy Sejm jakoś tak zmieni prawo specustwą, by nie musiała oddawać, czy może Duda ułaskawi Martusie nawet jeszcze przed jakimiś wyrokami? A może PiS ogłosi zbiórkę wśród swoich wyznawców na te 3 mln co to je trzeba będzie oddać?

Nie było to specjalnie eleganckie ale skoro PiS wypowiedział wojnę to wszystkie chwyty dozwolone.

Ukryta Zawartość

Mieszanie się w wewnętrzne sprawy suwerennego państwa, a więc brak szacunku dla jego suwerenności.

Nieprawda, umowa stowarzyszeniowa upoważnia Brukselę do takiego "mieszania". "Lizbonę" podpisał nawet niejaki Lechu spieprzaj dziadu.

Miłośnicy Hamasu jakoś nie krzyczą, Gaziarze kamieniami nie rzucają, Zach. Europa ma to w żopie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mogliśmy nie wstępować do Europy i pozostać w neo-RWPG z Białorusią, Kazachstanem i Rosją. Coś za coś.

Gospodarze domu, do którego wchodzisz na stałe, chcą mieć pewność, że myjesz zęby i podcierasz tyłek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.