Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tylko komuniści i ostatnio PiS byli na tyle bezczelni by sobie gębę wycierać dobrem ludu...

Krowa jest łaciata ale TY oczywiście wybrałeś tylko część łat by udowodnić, że jest czarna...cała.

Znaczy przez ostanie 8 lat PO obnosiło się z brudną gębą na bezczelnego...bo po co, wyciera sobie dopiero teraz na szybko i niedokładnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przez kogo? W jakim celu?

Przecież żadna z innych partii politycznych tego "nigdy nie robiła", a nawet pozostałe krzyczą obecnie , że to tylko i wyłącznie domena PiS i praktyka, która dopiero powstała w Polsce w roku 2016 mimo, że PiS wprowadził ograniczenia dla samego siebie.

Masochizm PiS-u czy obłuda spełowaconych?

Oglądasz jakąś telewizję dla idiotów i czytasz portale dla niepełnosprawnych umysłowo???

Jestem Europejczykiem.

mieszkancy dużych alomeracji tooo,,,strzelam 15-20%?

a reszta to wypadli srece spod ogona,,,jak widze

Ty już lepiej nie strzelaj bo jeszcze rykoszetem dostaniesz we własny łeb. Jeśli nie masz o czymś pojęcia to daj sobie spokój.

Tylko w 10 największych polskich aglomeracjach zamieszkuje ok 15 mln.ludzi, a to jest ok 40% populacji.

A 10 największych aglomeracji to nie wszystko.

Poniżej masz wykaz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to naprawić?

Tego się nie da naprawić, można tylko zniwelować straty do minimum.

Problem w tym, że takie zadanie to raczej czas na kolejne dekady.

W trybie jakim kręci się Polska Polityka bez względu na to kto rządzi uważam,

że jest to niemożliwe za życia pokolenia dzisiejszych 40, 50, 60...latków.

Oglądasz jakąś telewizję

Nie, czytuję Twoje wpisy z wielką uwagą stąd owe wnioski.

Znaczy przez ostanie 8 lat PO obnosiło się z brudną gębą na bezczelnego.

I dalej jak kataryna: wina Tusk, wina Tuska...

Tuska już nie ma i to nie od wczoraj. A za to jakich sztuczek propagandowych użyto w kampanii i jakich metod i sposobów sprawowania już zdobytej władzy używa PiS nie odpowiada PO czy Tusk a jedynie pisiory. Argumentacja, że za obecną indolencję, durnotę, pchanie się na bezczelnego do koryta PiS odpowiada też Tusk stoi w jawnej i widocznej dla każdego, nawet skończonego idioty, sprzeczności z naczelnym hasełkiem PiS o dobrej zmianie. Gdzie więc ta zmiana? A miało być lepiej, uczciwiej, porządniej, sprawiedliwiej i w ogóle ę i ą.

A jest wyłącznie jeszcze gorzej, bo źle postępował Tusk i my nie potrafimy zupełnie inaczej. To gdzie ta zmiana?

Ty już lepiej nie strzelaj bo jeszcze rykoszetem dostaniesz we własny łeb. Jeśli nie masz o czymś pojęcia to daj sobie spokój.

Sly

Po co tak ostro ;)

Być może kolega miał na myśli miasta bez powiatów graniczących z nimi.

Sly

Po co tak ostro ;)

Być może kolega miał na myśli miasta bez powiatów graniczących z nimi.

Kolega już napisał, że jestem bez rozumu, więc nie muszę wysilać się na zbędną w tym przypadku kurtuazję.

Co do jego wpisu to widać, że kompletnie nie ma pojęcia o czym pisze. Nawet sam napisał, że...strzela.

To już lepiej niech nie strzela. Nie można rozpatrywać miast bez ich aglomeracji. Pod miastami mieszka masa ludzi, którzy pracują w obrębie miasta. Ludność miast liczona tylko dla granic powiatu danego miasta, to w zasadzie sposób już historyczny i zupełnie bezużyteczny do czegokolwiek, poza administracją. Dla przykładu wg.tej klasyfikacji ludność Chicago to ok 3mln i określa obszar do pewnych ulic. Następne ulice to już nie Chicago, choć to nadal Chicago i wie to każdy, nawet dziecko!! Ale obszar metropolitalny zwany Chicagoland to 10 mln.i to jest realna ludność miasta.

Podobnie jest z konurbacjami, które są specyficzną formą aglomeracji np Górny Śląsk czy Trójmiasto. Po co podawać ludność Katowic, oddzielnie Siemianowic, Chorzowa itd skoro to podziały czysto administracyjne. Miasta te tworzą ciągłą całość i w kwestii możliwości znalezienia pracy liczy się cała konurbacja, szczególnie w dobie łatwiejszego transportu publicznego i prywatnego.

Ze względy na ceny gruntów wielkie firmy swoje magazyny czy file najczęściej lokują właśnie na przedmieściach miast, w obrębie aglomeracji, ale poza ścisłym terenem miejskim. I tam jest też praca.

I dalej jak kataryna: wina Tusk, wina Tuska...

Może tak trzeba aby co nie którym po szoku wyborczym zatrzymały się głowy a poruszyły mózgi ;)

Nie pomogę, nie mam kantów.

szczególnie w dobie łatwiejszego transportu publicznego i prywatnego.

Zgadzam się chociąż z tym bywa bardzo różnie.

Znacznie gorzej jest z płacą i kosztami życia.

Niestety tutaj naprawdę jesteśmy jeszcze daleko, daleko od normalności.

Polak przez ostatnie naście lat zobaczył, że można inaczej i stąd większe oczekiwania czy też wymagania jeśli chodzi o płace.

Tu zgoda, to były błędy za które tak samo odpowiedzialni są politycy, którzy są dziś w PISie.

Ale co dalej? Jak teraz PIS chce to naprawić? Siłą zmusi firmy do przenoszenie się tam, gdzie przenosić się nie chcą?

No właśnie. Na polityczne jatki w wykonaniu PiS byłem przygotowany, ale patrząc na teczkę którą wymachiwała Szydło spodziewałem się, że jednak coś tam jest. Czyżby poza czysto ideologicznym projektem PiS nie miał żadnego pomysłu na Państwo, na gospodarkę, na realne sfery życia?

Jestem Europejczykiem.

"główny ekonomista" PiS to aferzysta od skoków

Zamiast opluwać, złóż zawiadomienie do prokuratury! Tworzysz jakieś światy równoległe ?

Za aferą SKOK stoi WSI i służby dawnego układu (wraz z Brąkiem) - na słupy wyprowadzili z systemu ~ 3mld. pln

za co zapłacił Fundusz Gwarancyjny, czyli de facto inwestorzy (brak dywidend za 2014). Gdzie był KNF i inni?

W żywe oczy, w biały dzień ... Amber też bez zaplecza łupnął polaków na 850 mln.? Niech odtajnią listę pierwszych

50 klientów, to zobaczysz beneficjentów ...

Czyżby poza czysto ideologicznym projektem PiS nie miał żadnego pomysłu na Państwo, na gospodarkę, na realne sfery życia?

Nie mają. Oni nie spodziewali się, że mogą wygrać wybory i niczego nie przygotowali. Teraz dostali władzę i poza TKM nie wiedzą, co z tym fantem zrobić (poza Antonim może, ten sprawia wrażenie, że koncepcję ma)

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie pomogę, nie mam kantów.

Zgadzam się chociąż z tym bywa bardzo różnie.

Znacznie gorzej jest z płacą i kosztami życia.

Niestety tutaj naprawdę jesteśmy jeszcze daleko, daleko od normalności.

Polak przez ostatnie naście lat zobaczył, że można inaczej i stąd większe oczekiwania czy też wymagania jeśli chodzi o płace.

Tu masz rację. Ale postęp jest. Pamiętam jeszcze 25 lat temu pensje po 70-100DM miesięcznie, czyli powiedzmy 50 euro. Teraz jest to 500-800 euro i mam na myśli medianę a nie średnią statystyczną, która nieco błędnie oddaje stan rynku w tej kwestii. Mediana jest sensowniejsza. To jest 10x więcej. Wiadomo, że też życie podrożało ale prawda jest taka, że większości Polaków żyje się znacznie lepiej...znacznie!!

Ludzi stać na wakacje w Egipcie, Turcji, Hiszpanii itd. Kupują nowe samochody, może nie klasy Premium ale jednak z salonu, kupują nowe, duże, płaskie TV, drogi sprzęt sportowy, wypasione telefony itd. W weekend nie ma wolnych stolików nawet w drogich knajpach.

Po prostu wzrosły apetyty. Ludzie chcą jeszcze więcej i wcale mnie to nie dziwi. Tylko chęć osiągnięcia tego już teraz, tu i na szybko jest nierealna. Populiści wykorzystali to nastawienie i prowadzą kraj do poważnych problemów.

Zamiast opluwać, złóż zawiadomienie do prokuratury! Tworzysz jakieś światy równoległe ?

I co, spodziewasz się, że Pan Zbyszek pozwoli na jakikolwiek ruch, chociażby wszczęcie śledztwa? Tworzysz świat równoległy.

Jestem Europejczykiem.

Tworzysz jakieś światy równoległe ?

Otóż to PiS, nie ja tworzy równoległy świat iluzji, że ma choć blade pojęcie o gospodarce i ekonomii. Oprócz tych 3 "person" nie ma tam nikogo kto ma o ekonomii choć pojęcie. Jedn od skoków, drugi bankster i wisienka na torcie Glapiński. I w oparciu o takie "kadry" chcecie reformować Polskę? Pogratulować!. Tylko nie wiem czy głupoty, indolencji czy bezczelności...

A senator od skoków i tak pójdzie siedzieć. Prędzej czy później. Stawiam, że prędzej, bo tym razem błęddów zaniechania jak za Tuska już nie będzie...

sly30

no niestety musze trochę ci dowalic,,,

mylisz się na całej linii,,,,ludzie wcale się nie wzbogacili,,,,,,oni się po prostu zadluzaja!!!!!

zyja na kredyt,,,to takie niewolnictwo XXI w

niekiedy widze takich odpicowanych,w niezłych autach,auta nie ich, banku,robia wszelkie możliwe swinstwa w zamian za prace,

nerwowi,zle sypiają,3 miesięczne opóźnienia w splatach rat,,,,,

skad wiem?

mam cos wspólnego z kredytami,,,,,znam to od podszewki

i to ludziom pasuje,skoro wybrali jego partie w demokratycznych wyborach;

reszta,,,,,hm,,,trzoda odrywana od koryta kwiczy,,,

Manewr czy precyzyjniej oszustwo z udawaniem, że prezia, Maciarewica i reszty tej hołoty w ogóle w PiSie nie ma, a są Duda, broszka i dobra zmiana, istotnie się powiódł. Ale nie powiedzie się już więcej, a to oznacza definitywny koniec PiS. I on nastąpi szybciej niż się tego można spodziewać. I wtedy wrócą ci jakoby oderwani od koryta i zacznie się czystka. Nawet takich jak Ty pożytecznych idiotów. I co wtedy? Już masz upatrzoną z góry pozycję do odwrotu?

To jak taki admirator i miłośnik PiS, który tak ten sposób rozwoju przez kredyt krytykuje, może pogodzić zawodowe wsadzanie ludzi na tą minę z takimi ideałami?

Nie wstyd ci spojrzeć w lustro? Choć to pytanie wyłącznie retoryczne, bo pisior i szlachetne ideały to oksymoron...

może pogodzić zawodowe wsadzanie ludzi na tą minę z takimi ideałami?

Mieś coś wspólnego z kredytami można mieć w różny sposób, np. przez zaciąganie kolejnych na spłatę poprzednich.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.