Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

osobniku kichanadeta

Nie wiem czy warto odpowiadać skoro nie czytasz?Twój wpis to przykład taniej demagogii.Jeśli jako przykładu traktowania kobiet w Niemczech używasz sprawy Kolonii to ręce opadają.Po raz kolejny używa się argumentu o zabieraniu dzieci.Natomiast u nas,w zdrowym tradycyjnym społeczeństwie pijane matki i pijani konkubenci mordują dzieci przy absolutnej bierności sąsiadów i organów państwa.Ten argument jest tyle samo wart co i twój.Traktowanie obywateli przez państwo,instytucje religijne typu KK czy innych obywateli to nie tylko prawo stanowione ale i zwyczajowe.I tu często prawa mniejszości są deptane przez arogancką większość.Polska to państwo arogancji.

To nie ja mam udowadniać, że się nie boją, a autor wątpliwej tezy, że się boją. Bo to nie ja wymyśliłem, że się boją. Skoro ktoś tak uważa to niech będzie łaskaw to podeprzeć jakimiś faktami.

Dość blisko faktu potwierdzającego taką tezę jest chociażby powszechnie znana bezsilność skandynawskich i zachodnioeuropejskich służb socjalnych w walce z (afrykańskim głównie) obyczajem tzw. obrzezania dziewczynek (female genital mutilation). Polakom zabierają dzieci za rzeczy rzędy wielkości mniej drastyczne.

Adalbert, udowodnij, że krasnoludki nie istnieją.

Przypadki odbierania dzieci imigrantom polskim czy czeskim są szeroko znane. O odbieraniu dzieci imigrantom muzułmańskim nie słyszałem.

Oczywiście nie jestem w stanie udowodnić, że nie miały one miejsca.

Nie jestem również w stanie udowodnić, że NIGDY NIE biłeś swojej żony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie zachowuj się proszę jak miłośnicy jedynie słusznej partii. Teza była następująca: w Skandynawii odbierają dzieci białym emigrantom, a arabom nie, bo się boją. Poprosiłem o dowody na poparcie. Załóżmy, że na pierwszą część tezy dostarczyłeś. Ale na drugą? Zdanie "a udowodnij że tak nie jest" nie jest żądnym dowodem na poparcie tezy, jest tanim chwytem erystycznym mającym za zadanie "przykrycie" faktu, że na poparcie tezy nie ma się dowodów. Po niektórych dyskutantach innego zachowania się nie spodziewam nawet, ale po Tobie...

Ukryta Zawartość

Tak jak się spodziewałem moja teza nie dotarła.Nie chodzi mi o to czy nam się model skandynawski podoba czy nie ale o to jaki procent społeczeństwa w danym modelu jest zadowolony.I tu okazuje się,że kraje skandynawskie biją na głowę te inne np. anglosaskie.Skoro procent zadowolonych w Skandynawii jest wyższy niż gdzie indziej to odpowiedź nasuwa się sama.

Moge prosic o te badania, mile widzane z roku 2015.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dość blisko faktu potwierdzającego taką tezę jest chociażby powszechnie znana bezsilność skandynawskich i zachodnioeuropejskich służb socjalnych w walce z (afrykańskim głównie) obyczajem tzw. obrzezania dziewczynek (female genital mutilation)

Dość blisko i obrzezanie afrykańskich dziewczynek... Sorry ale to tylko poszlaki i próba uzasadnienia niepotwierdzonej tezy, faktami w pewnym tylko stopniu pokrewnymi. I obaj to doskonale wiemy...

Teza była następująca: w Skandynawii odbierają dzieci białym emigrantom, a arabom nie, bo się boją. Poprosiłem o dowody na poparcie. Załóżmy, że na pierwszą część tezy dostarczyłeś. Ale na drugą?

Trudno wyobrazić sobie inny powód zaniechania korzystania ze swojej wszechwładzy przez tak zdemoralizowanych ową wszechwładzą osobników jak skandynawscy urzędnicy socjalni. Dyskutować można co najwyżej czego się boją - przemocy ze strony współplemieńców poszkodowanej rodziny, czy oskarżenia o rasizm.

Zakładasz, że teza o zaniechaniu wszechwładzy urzędników socjalnych w stosunku do arabów jest prawdziwa. Ale póki się jej nie udowodni, czy w mocny sposób uprawdopodobni tak nie jest. Że ta teza pasuje do ogólnej narracji o degrengoladzie ładu społecznego w Skandynawii spowodowanego i ich wewnętrzną polityką socjalną i napływem muzułmańskich imigrantów to jedno. Drugie to jej prawdziwość lub nie...

Przeciez nikt w Europie nie zrobi takich badan o jakie prosi BercikzAda. Jest to przeciez w niezgodne z ta polityka poprawnosci jaka ta czesc spoleczenstwa wielbi. Glupota jest jak slepota. Nie widac nic.

Niemniej tu raporty o procederze odbierania dzieci w Europie bez podzialow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zakładasz, że teza o zaniechaniu wszechwładzy urzędników socjalnych w stosunku do arabów jest prawdziwa.

Skandynawscy socjaliści dość dobrze się zabezpieczyli przed próbami analizy sytuacji, jako że zabronili w ogóle prowadzenia oficjalnych statystyk ze względu na kraj pochodzenia - przestępcy czy rodziny której odbierają dziecko. Do tego owe kraje nie mają zdrowej amerykańskiej tradycji nieufności względem rządu (który może przecież przerodzić się w tyranię), poza-rządowych watch dogs itd. Ich bezkrytyczne zaufanie do państwa i jego instytucji właśnie mści się na nich - nawet nie mają możliwości rzetelnej analizy tego co się dzieje i są skazani na błądzenie po omacku w mętnej wodzie.

Ja tego nie podwazam, bo tak bylo przez lata. Niemniej sytuacja w Europie zmienila sie dosc nagle i dramatycznie. Wiec jestem ciekaw najnowszych badan. Moga byc z poprzedniego roku. Moim zdaniem proporcje, gamma beda sie roznic i to dosc wyraznie.

Tak jak się spodziewałem moja teza nie dotarła.Nie chodzi mi o to czy nam się model skandynawski podoba czy nie ale o to jaki procent społeczeństwa w danym modelu jest zadowolony.I tu okazuje się,że kraje skandynawskie biją na głowę te inne np. anglosaskie.Skoro procent zadowolonych w Skandynawii jest wyższy niż gdzie indziej to odpowiedź nasuwa się sama.

Mieszkałem tam ileś czasu, i mam na ten temat trochę inną opinię. Ta ich deklarowana szczęśliwość wygląda na mocno wymuszoną.

Poza tym to nie jest żaden argument za kopiowaniem ich obecnych rozwiązań prawno - państwowych. Równie uprawniona jest teza, że oni właśnie niszczą swoje społeczeństwo, a pewne pozytywne aspekty nie są rezultatem ich socjalnego państwa, tylko etyki i zaradności wypracowanej przez poprzednie pokolenia w warunkach skrajnej biedy i niesprzyjającej natury.

Skandynawscy socjaliści dość dobrze się zabezpieczyli przed próbami analizy sytuacji, jako że zabronili w ogóle prowadzenia oficjalnych statystyk ze względu na kraj pochodzenia - przestępcy czy rodziny której odbierają dziecko.

Nawet jeśli, to niezależnie od okoliczności mamy w takim razie do czynienia jedynie z hipotezą, nie tezą. Istnieje hipoteza czy poszlaki, że Sikorskiego w Gibraltarze ukatrupili angole. Ale póki nie odtajnią archiwów (jeśli odtajnią) to pozostanie to wyłącznie hipotezą. Tezą stanie się (lub nie) dopiero wtedy gdy ją można udowodnić lub obalić. Identycznie jest z tymi dziećmi arabów jakoby nieodbieranymi przez skandynawskie służby. Jak by tego nie wywracać, obracać i argumentować teza jest dopiero wtedy jak jest się ją w stanie udowodnić. Do tego momentu to tylko przypuszczenia i domniemania, nie teza.

misiomor

Z uporem maniaka ignorujesz fakt,że społeczeństwa skandynawskie są ze swego modelu zadowolone.Tobie może się ten model nie podobać ale fakty są takie,że te najszczęśliwsze to są kraje skandynawskie plus Kanada,Holandia i Szwajcaria.Jakoś tak dziwnie się składa,że również w dziedzinie gospodarki są w czołówce co przeczy Twojej tezie.Jak również wieszczeniu o upadku modelu skandynawskiego o czym słychać od ..... 70 lat.

Pomijam kuriozalne twierdzenie o wymuszonej szczęśliwości.

Taka sytuacja w Belgii. Lewak dostal od Prawaka za probe wyszarpniecia anty islamskiego transparentu. Mina muzlumanow mowi wszystko, maja w gaciach. :D

comment_zAYE5wlYDPPElPzdz912hZaKwTWxtzs4.gif

Nawet jeśli, to niezależnie od okoliczności mamy w takim razie do czynienia jedynie z hipotezą, nie tezą.

Wiele decyzji w polityce było podejmowanych na jeszcze słabszych dowodowo podstawach.

Taka sytuacja w Belgii. Lewak dostal od Prawaka za probe wyszarpniecia anty islamskiego transparentu.

Idź koniecznie na jakąś demonstrację i też daj jakiemuś lewakowi w mordę. Może wreszcie poczujesz się dowartościowany. Choć nie, na to by dać komuś w mordę to trzeba mieć kojones i nie mieć pełnych portek już na samą myśl, że na demonstracji to można i samemu w gębę zarobić.

Wiele decyzji w polityce było podejmowanych na jeszcze słabszych dowodowo podstawach.

Ale my nie podejmujemy żadnych decyzji, my tylko opisujemy czy komentujemy. Polityce jak chcą podjąć jakąś decyzję to nie muszą właściwie mieć żadnych do tego podstaw. Jak trzeba to je sobie stworzą, nawet jeśli nie mają zupełnie nic wspólnego z rzeczywistością.

Mozesz nie pisac o czyms czego nie znasz I przestac wszystkim cos wmawiac. Nie nauczyli cie w domu, w szkole ze tak sie nie pisze.Zablokowany. Ufff..spokoj.

Z uporem maniaka ignorujesz fakt,że społeczeństwa skandynawskie są ze swego modelu zadowolone.Tobie może się ten model nie podobać ale fakty są takie,że te najszczęśliwsze to są kraje skandynawskie plus Kanada,Holandia i Szwajcaria.Jakoś tak dziwnie się składa,że również w dziedzinie gospodarki są w czołówce co przeczy Twojej tezie.Jak również wieszczeniu o upadku modelu skandynawskiego o czym słychać od ..... 70 lat.

Pomijam kuriozalne twierdzenie o wymuszonej szczęśliwości.

Model skandynawski nie jest constans. Obecnie walka klas zaostrza się tam, zgodnie z leninowskim powiedzeniem.

Natomiast co do owego wymuszania - tam panuje np. terror politycznej poprawności, do tego stopnia że jak ktoś ośmielił się np. w internecie skrytykować politykę otwartych drzwi dla imigrantów, mógł spodziewać się kłopotów i ostracyzmu chociażby w pracy. Mnie nikt nie namówi na zachwyt nad orwellowskim totalitaryzmem. Nie bardzo też wierzę w statystyki szczęścia w kraju, który otwarcie zabrania badań statystycznych odnośnie przestępczości u imigrantów.

Ewolucja interesująca, ale tą ścieżką poszło już wielu, swego czasu Prezes otwarcie puszczał do nich oko.

A teraz jak urósł to mamy Oko Saurona.

Jestem Europejczykiem.

Ale my nie podejmujemy żadnych decyzji, my tylko opisujemy czy komentujemy.

A do tego w większości przypadków dowody rangi prokuratorskiej niezbędne nie są.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zgoda, ale jest różnica miedzy opisem i komentarzem a prowadzeniem propagandy w której fakty dopasowuje się do założenia, a nie założenie tez wypływa z faktów.

Ufam, że różnica doskonale Ci znana.

Model skandynawski nie jest constans. Obecnie walka klas zaostrza się tam, zgodnie z leninowskim powiedzeniem.

Natomiast co do owego wymuszania - tam panuje np. terror politycznej poprawności, do tego stopnia że jak ktoś ośmielił się np. w internecie skrytykować politykę otwartych drzwi dla imigrantów, mógł spodziewać się kłopotów i ostracyzmu chociażby w pracy. Mnie nikt nie namówi na zachwyt nad orwellowskim totalitaryzmem. Nie bardzo też wierzę w statystyki szczęścia w kraju, który otwarcie zabrania badań statystycznych odnośnie przestępczości u imigrantów.

A to ciekawe, bo otwarte drzwi zostały niedawno zamknięte przez samo państwo duńskie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Idą słoń i mrówka przez most, i mrówka do słonia "ale tupiemy!".

Głosy przeciwko imigracji to rzecz oddolna i obywatelska. Zwolennicy (w krajach zachodnich) mają do dyspozycji państwowe fundusze, zorganizowaną propagandę, a nawet i środki przymusu.

A to ciekawe, bo otwarte drzwi zostały niedawno zamknięte przez samo państwo duńskie.

Pisałem o Szwecji jako najlepiej mi znanej, a także najbardziej przegiętej w wielu kwestiach.

Z uporem maniaka ignorujesz fakt,że społeczeństwa skandynawskie są ze swego modelu zadowolone.Tobie może się ten model nie podobać ale fakty są takie,że te najszczęśliwsze to są kraje skandynawskie plus Kanada,Holandia i Szwajcaria.Jakoś tak dziwnie się składa,że również w dziedzinie gospodarki są w czołówce co przeczy Twojej tezie

Wg tego rankingu od Polaków szczęśliwsi są obywatele krajów tak znakomicie prosperujących jak:

Kazakhstan (5.919)

55.

Moldova (5.897)

56.

Russia (5.856)

51.

Ecuador (5.976)

52.

Belize (5.956)

46.

El Salvador (6.068)

47.

Malaysia (6.005)

48.

Nicaragua (5.992)

49.

Uzbekistan (5.987

38.

Algeria (6.355)

39.

Guatemala (6.324)

40.

Suriname (6.269)

31.

Colombia (6.481)

21.

Mexico (6.778)

Co sądzicie o wiarygodności takiego rankingu? Czy mamy się czym przejmować?

Moim zdaniem świadczy tylko w chorobliwym malkontenctwie naszych rodaków

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ewolucja interesująca, ale tą ścieżką poszło już wielu, swego czasu Prezes otwarcie puszczał do nich oko.

A teraz jak urósł to mamy Oko Saurona.

No proszę, jakie to inteligentne. A nie można było prosto z mostu napisać, że o dupę chodzi? Przez takie dobieranie słów, zamiast mówienia w sposób oczywisty, SLD poszło w piz... stan spoczynku.

W każdym społeczeństwie jest taki element najbardziej zdemoralizowany, podły, animalny i powtarzam - tutaj się niczym nie różnimy od innych - mówił Kaczyński. Dodał, że właśnie ta część społeczeństwa, nie może "być nigdy traktowana jako całość". - Bo nasi wrogowie bardzo często próbują sprowadzić (opinię na temat) Polaków do tego - powiedział.Kaczor znowu się postarał- jak zwykle opluł część społeczenstwa. na pohybel dziadu!

Kolejny nie odróżniający masowego morderstwa z premedytacją od wypadku.Czyżby pozostałości po dopalaczach..?

tamtejsze bhp to jest masowe morderstwo z premedytacją...rozumiem że w kwestii przemocy to wypadek bo chcieli tylko pobić a nie zabić ;-)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.