Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jug

mateusz1.jpg

Nie jestem członkiem żadnej partii ale też opowiadam się "za bliską współpracą ze wszystkimi sąsiadami Polski". Uważam, że Polskę stać na zrównoważona i w miarę niezależną od nikogo politykę. Tylko gdzie wziąć tych mądrych i pragmatycznych polityków, które nie będą "robić laskę" lub "dawać d.pę"?

Fajne te Moniki.

Kiedyś Socha, tera - Tera.

Im bardziej świętojebliwa - tym bardziej...

Dno dna.

Wkleić się nie udaje, ale sobie rozgryziecie!:)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z tą pierwsza nie widzę problemu, że pyskata? Oj tam. Jak można mieć do niej pretensje po dzisiejszych wystąpieniach w Sejmie RP.

W drugim przypadku można zastanawiać się, co robiła w biurze tak szlachetnej partii jak Prawicą Rzeczypospolitej Marka Jurka. Zaznaczam, że mimo jej działalności w biznesie z brodą, skojarzenia z Monika L. zdecydowanie odrzucam.

Dziadek Włodek, Włodzimierzem zwany przypomniał mi w innym wontecku, że Świętej Pamięci Andrzej Waligórski - przewidział wszystko:-)

Przeczytajcie sobie wiersz "Co tak pachnie?". (wersja druga).

Jest śliczny .

pozostał sobą, jest niezależny

Dobre!!!

nie dał się naprowadzić przez ośrodki na konflikt z środowiskiem, które desygnowało go na najwyższy urząd..

Inaczej prezes by go zdetronizował!!!

Ależ ty masz poczucie humoru!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Tylko gdzie wziąć tych mądrych i pragmatycznych polityków, które nie będą "robić laskę" lub "dawać d.pę"?

Widzę etatyzm cały czas trendi.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Nie dał się bo jest tak miałki i nic nie znaczący, że nie ma nawet pojęcia jak mógłby funkcjonować w polityce samodzielnie. Są takie typy co to nie mają ani własnych poglądów, ani własnego zdania na żaden temat. One potrafią tylko wykonywać czyjeś polecenia. Taki lokaj i do tego bezjajeczny.

Maliniak z własnej woli postanowił być wyłącznie nawozem historii.

Jedyne istotne pytanie które pozostaje - czy będzie nawozem bezwonnym,czy wręcz przeciwnie?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Zdominowany przez PiS polski parlament uchwalił, a polski prezydent podpisał Ustawę z dnia 1 kwietnia 2016 r. o zakazie propagowania komunizmu lub innego ustroju totalitarnego przez nazwy budowli, obiektów i urządzeń użyteczności publicznej. Jest to ustawa w banderowskim stylu przeniesiona na polski grunt. Jest ona jednym z wielu efektów (będą na pewno następne) zamierzonych i konsekwentnie realizowanych od lat szkodliwych i antynarodowych działań PiS-u, które zafałszowują i zawłaszczają Polska historię.

Inne środowiska wywodzące się z tzw. demokratycznej opozycji w tym PO ponoszą za to także odpowiedzialność, ponieważ dawały na to przyzwolenie PiS i same prowadziły podobną politykę (np.działania Płażyńskiego i Komorowskiego czy wypowiedzi Schetyny i Tuska), tylko robiły to mniej skutecznie.

PiS ustawami opisuje nową poprawna historię, w której nie będzie miejsca na lata 1944-89. Może nie będzie też miejsca na zbrodnicze wobec polskiego państwa i jego obywateli działania Ukraińców.

Pierwszy i ostatni, jak sadzę, polski kosmonauta Hermaszewski zapewne też nie będzie mógł patronować ulicom czy placom, etc. Bo przecież jest symbolem PRL-u i współpracy z ZSRR.

HGW proponuję, aby zawczasu ochrzciła PKiN imieniem Tragicznie Poległego Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, bo inaczej grozi mu usunięcie z rejestru zabytków i jeśli nie zburzenie, to przynajmniej umieszczenie na nim złotej podobizny ww zamiast iglicy.

Następna większość, sprawująca rządy z demokratycznego nadania, jako pierwszą powinna uchwalić Ustawę o pełnej dekaczyzacji i dePiSacji przestrzeni publicznej w Polsce.

I niech mi ktoś powie, że to co dzieje się teraz w Polsce nie jest winą Tuska i PO.

Następna większość, sprawująca rządy z demokratycznego nadania, jako pierwszą powinna uchwalić Ustawę o pełnej dekaczyzacji i dePiSacji przestrzeni publicznej w Polsce.

Popieram.

I niech mi ktoś powie, że to co dzieje się teraz w Polsce nie jest winą Tuska i PO.

Nie popieram.

Ja powiem.Za to co się dzieje obecnie w Polsce winę ponosi PiS i jego elektorat.I Kukiz.

Oraz nasi forumowi kryptopissmani czyli dziadek i xniwax.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Nie popieram.

Można moje tezy o winie Tuska i PO nie popeirać. Mozna tez stawiać inne:

raczej stawiam na wine kurdupla ktorego juz w 2007 nie zdelegalizowano.

Będę jej bronił i postaram się rozwinąć. PO dała PiS wolna rękę w zakłamywaniu i zawłaszczaniu historii Polski, ponieważ jak już napisałem wcześniej, sama robiła to samo. Do tego rękami PiS chciała wymazać obiektywną historię PRL w świadomości społeczeństwa, a przez to dodatkowo pogrążyć SLD

Zwracał na to wielokrotnie uwagę m.in. lewicowy tygodnik "Przegląd" w marcu 2015 roku jego naczelny Jerzy Domański napisał tak: "Niby wiele je dzieli, ale jest coś, co PO i PiS mają wspólne. To polityka historyczna. Piszą ją obie partie z taką bezczelnością wobec faktów, jakby planowały rządzić w Polsce jeszcze dziesiątki lat i miały czas na zbudowanie nowych mitów. Polaków, czyli adresatów tej wielkiej operacji fałszowania historii, politycy prawicowi traktują jak niedorozwinięte dzieci, którym można wmówić wszystko. Bo jedni są za głupi, by odróżniać propagandę od faktów, a większość i tak można zastraszyć zarzutami, że skoro nie popiera nowej wersji historii, to służy wrażym interesom. Jakim interesom służy Instytut Pamięci Narodowej, widać i czuć każdego dnia."

Do ostatnich wygranych prze PiS wyborów można było doszukać się wielu innych wspólnych stref współdziałania. To przy wielkiej nieudolności PO w rządzeniu państwem (teza ostatni często stawiana w TokFM) umacniało PiS przez lata i wypchnęło do władzy.

Ja powiem.Za to co się dzieje obecnie w Polsce winę ponosi PiS i jego elektorat.I Kukiz.

Oraz nasi forumowi kryptopissmani czyli dziadek i xniwax.

Idąc tym tokiem myślenia wina należałoby obarczyć wszystkich w tym kraju poza PO i jej zwolennikami.

wojciech iwaszczukiewicz jest typowym przykładem zwolennika PO. Przemądrzalec sypiący swoimi prostackimi aluzjami, w których więcej łajna niż treści.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Określenie "łajno" to co to jest?Poetycka metafora?W stylu Gomułki.

To jest twoja argumentacja wobec innych. Wątpię, czy potrafisz przywołać wypowiedź Gomułki z taką poetycką metaforą. W twoim inteligenckim mniemaniu już samo porównanie do Gomułki i to pod jakimkolwiek pozorem jest dla adwersarz uwłaczające. I to pokazuje twoją klasę - nie tylko w tej dyskusji.

Świętej Pamięci Andrzej Waligórski - przewidział wszystko:-)

Przeczytajcie sobie wiersz "Co tak pachnie?". (wersja druga).

Jest śliczny .

Tutaj komu się nie chce szukać znaleziono wklejono

Jacek swietny tekst ....życiowy że tak powiem :)

Wersja II, pt. "Może"

Kto poczuje, ten się żachnie:

- Co tak podejrzanie pachnie?

Czy fijołek to, czy róża

Swoją wonią nas odurza?

Może to jest zapach piżma?

Może to dziadunia ciżma?

Może bimber, trabant może?

Może to tak coś na dworze?

Może piecze się indyczka?

Może trzeba zbić Ludwiczka?

Może idzie kapral dziarski?

Może niosą ser szwajcarski?

Może wywaliło szambo

Albo wyświetlają Rambo?

Może kompost wiozą wózkiem?

Może wyjeżdżają Ruskie?

Może narzeczony cioci

Gdzieś w pobliżu ciocię grzmoci?

Ni to flaki, ni powidło,

Ni to sedes, ni kadzidło.

Każdy bada i się głowi,

Skąd ta woń początek bierze...

A to przecież tatulkowi

Pachnie fotel w Belwederze!

Panowie ( panie)

bohater tego tematu jest podległym wiadomo komu i już sie nie zmieni

jedyna możliwość ( takowej zmiany na niezależną ) to przed kolejnymi wyborami lecz to będzie tylko próbą oszukiwania wyborców kolejnymi mrzonkami jak niedawno

mnie nie omamił ostatnimi i nie omami a tym co jeszcze wierzą .. w necie mamy jego teksty z wyborczych wystąpień

jakby co służę pomocą w wyszukiwaniu dla tych zapominalskich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Towarzyszu Włodzimierzu, was to tylko do tow. Żdanowa można porównać.To chyba nie jest dla ciebie obraźliwe?

Absolutnie towarzyszu iwaszukiewicz - dlatego wiecie rozumiecie - że to własnie wy napisaliście. Ostatnio przede wszystkim tylko opluwacie Kohgos takie jak wy nie można traktować poważnie, ani honorowo ze wzgleu na odległość.

Priv się Wam zaciął?:(

Tobie chyba też. Nie ja narzucam ten styl dyskusji.

A w ogóle zauważyłem, że dzisiaj zahaczasz.

Eeetam, zahaczasz...

Miałem w planie, jak od lat co niedzielę - iść na 'jarmarek' w poszukiwaniu płyt.

Ale tak strasznie leje, żem się osadził w chałupie, kawę siorbię, pogryzam pisdaszki i se godom.

Choć, może to i dobry pomysł?:)

Wszak dobrze zmrożona butelczyna J&By - jest!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.