Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie siedzimy na tym strasznym Krezubergu, a wokół sami terroryści, radykałowie, szariat i burki. Byliśmy na porannej kawie, a obok kamieniowano niewierną żonę. Potem jakiś mułła na rogu gwałcił kozę. Na obiad mamy baraninę, bo za posiadanie karkówki grozi obcięcie ręki. Wczoraj udało się nam przemycić butelkę piwa z Shoenebergu (wykrycie takiego szmuglu grozi chłostą). Mam nadzieję, że ten wpis umocni wyznawców pislamu w wierze w słuszność swego wyboru i potwierdzi ich wiedzę o świecie.

PS Jutro jedziemy na ojczyzny łono i nie możemy się już doczekać widoku tych wszystkich uśmiechniętych, życzliwych ludzi na ulicach, w sklepach i restauracjach.

Tak, czytalem, i polecalem tej drugiej stronie. Ale nie bardzo maja na to ochote.

O ile dobrze pamietam, przez zamach na charlie hebdo wstrzymali publikacje.

I kto wie, zeby bronic sie przed prawica, moga wejsc w koalicje z islamistami, a potem oddadza calosc, taki scenariusz moze okazac sie proroczy

Zmiana wartosci juz powoli sie dokonuje, sprobuj cos bardziej tradycyjnego przemycic na uniwerku, zaraz cie zaknebluja, dokladnie to samo co u Łelbeka.

Tak sobie siedzimy na tym strasznym Krezubergu, a wokół sami terroryści, radykałowie, szariat i burki. Byliśmy na porannej kawie, a obok kamieniowano niewierną żonę. Potem jakiś mułła na rogu gwałcił kozę. Na obiad mamy baraninę, bo za posiadanie karkówki grozi obcięcie ręki. Wczoraj udało się nam przemycić butelkę piwa z Shoenebergu (wykrycie takiego szmuglu grozi chłostą). Mam nadzieję, że ten wpis umocni wyznawców pislamu w wierze w słuszność swego wyboru i potwierdzi ich wiedzę o świecie.

PS Jutro jedziemy na ojczyzny łono i nie możemy się już doczekać widoku tych wszystkich uśmiechniętych, życzliwych ludzi na ulicach, w sklepach i restauracjach.

No coz, pogadaj z Łelbekiem, albo pomieszkaj troche np w szwecji(w odpowiednim miejscu), zobaczysz jak ta twoja ironia bedzie wygladala

Norweska pisarka porzuca lewicę i radzi uciekać do Polski. Wszystko przez imigrantów

Masowa imigracja do Europy Zachodniej i kolejne zamachy terrorystyczne sprawiają, że Polska pozostaje jednym z niewielu bezpiecznych miejsc na kontynencie. Norweska pisarka, Hege Storhaug radzi nawet, aby Europejczycy uciekali przed terrorystami właśnie nad Wisłę. Jak przyznała, sama również planuje tak zrobić.

Bardzo często spotykam się z pytaniami od osób i z lewicy i z prawicy – od normalnych osób, nie żadnych wariatów – dokąd radziłabym im wyjechać. Mówię im, że bardzo poważnie myślę o Europie Wschodniej jako miejscu, gdzie za kilka lat przeniosę się na emeryturę. Latem zamierzam wyruszyć w drogę samochodem i sprawdzić Polskę, jak i Węgry. – powiedziała pisarka w rozmowie z portalem wp.pl.

Storhaug jest autorką wydanej również po polsku książki pt. „Islam. Jedenasta plaga”. Jak sama przyznaje, jej dzieło ma być ostrzeżeniem dla wszystkich. To się zdarzyło w Europie Zachodniej, może się zdarzyć i w Europie Wschodniej. Przez 25 lat mieszkałam w Oslo, na szczęście już się wyprowadziłam. Kiedy mieszkałam tam na przełomie lat 80. i 90., nie widać było na ulicach kobiet z zasłoniętymi twarzami. – mówi.

Pisarka bezpardonowo opisuje przemiany jakie zachodzą w krajach zachodnich.

Dziewczynki, roczne i dwuletnie dziewczynki, chodzą w chustach. Nie widziałam tego w Pakistanie, a widzę w Oslo. W Oslo widać coraz więcej mężczyzn w tradycyjnych arabskich białych strojach, widać coraz więcej salafitów z brodami. Półtora roku temu nasze służby alarmowały, że w całej Norwegii są sympatycy Państwa Islamskiego. Co to znaczy? To znaczy, że postępuje islamizacja, coraz szybsza islamizacja. I nie skończy się, póki politycy czegoś z tym nie zrobią. Dlatego wizyta w Warszawie jest dla mnie wspaniałym przeżyciem: nie widać zasłon na twarzach i salafickich strojów. – mówi.

Jak sama wyznaje, to co dzieje się w Europie Zachodniej zmusiło ją do weryfikacji własnych poglądów politycznych. Nie ukrywa, że zawsze uważała się za osobę o lewicowym podejściu do świata, ale teraz to się zmieniło. Oddaliła się od lewicy.

Zawsze uważałam się za osobę lewicową, troszczącą się o dzieci, środowisko, kobiety, ludzkość. A tutaj okazało się, że lewicowe osoby nie interesują się losem kobiet i dzieci muzułmańskich w Norwegii. Kompletnie nic ich to nie obchodzi. No i tak zaczęłam się odsuwać od lewicy… – wyznaje.

Jednak o prawicy też nie ma lepszego zdania:

Te same zaprzeczenia, to same lekceważenie problemów spotykało mnie też ze strony polityków konserwatywnych i polityków centrowych. Więc jeśli dzisiaj mnie pan spyta, gdzie należę politycznie, to powiem, że jestem bezdomna. Jestem politycznie bezdomna. Dla mnie w tej chwili nie ma żadnego znaczenia, czy polityk jest lewicowy czy prawicowy. Dzisiaj zwracam się do osób z różnych partii, które, wydaje mi się, że zaczynają coś rozumieć.

Źródło: wp.pl

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Faktem jest, że za Pana Zbyszka Prokuratura działa coraz sprawniej.

Sędzia Lech Morawski wypadek drogowy spowodował w czerwcu 2015 roku. Wszystkie ekspertyzy wskazują, że jest winny, zaraz po wypadku przyznał się, ale teraz temu zaprzecza. No ale eksperci są jednomyślni - Morawski był winny.

"Sporządzona tuż po zdarzeniu notatka policyjna stwierdzała, że winny spowodowania wypadku jest kierowca mercedesa. Sam prof. Morawski w swoich zeznaniach podawał różne wersje wypadku. Dla wyjaśnienia sprawy postanowiono zamówić ekspertyzę w laboratorium kryminalistycznym w Gdańsku. Ta jednoznacznie wskazała na winę prof. Morawskiego.

Wydawało się, że to przesądza sprawę. Prokuratorzy z Gdańska byli o krok od postawienia zarzutów prof. Morawskiemu i wystąpienia o uchylenie mu immunitetu. Sprawę zablokowała jednak Prokuratura Krajowa, która po jakimś czasie stwierdziła, że opinia biegłych jest „niepełna i niejasna”. Według niej niedostatecznie zbadano wersję wydarzeń przedstawioną przez prof. Morawskiego. Dla rozwiania wszelkich wątpliwości zadecydowano o powołaniu nowego biegłego – z Instytutu Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie. Jednak i ten dokument jednoznacznie stwierdza winę kierowcy mercedesa. – Opinia wskazała, że do wypadku doszło w wyniku najechania na tył samochodu pokrzywdzonego, który w chwili zdarzenia poruszał się prawym pasem."

Po dwóch latach prokuratura zdecydowała się wystąpić do prokuratora generalnego z wnioskiem o pociągnięcie Morawskiego do odpowiedzialności. Tempo zaiste piorunujące. Zobaczymy, co będzie dalej.

Jestem Europejczykiem.

bubusia,

nie wysilaj sie,oni mysla tak jak my,tylko musza,bo takie maja zadanie,zapewne czerpia z tego rozne korzysci.

w razie zagrozenia zmienia o 180 stopni podejscie,i wypra sie poprzednich wypowiedzi,albo ciapaki przenicuja zone,corke,ew.syna to tez zmienia oficjalne poglady.

i zeby nie bylo,ze sieje mowe nienawisci,ja mam prawo mowic prrawde,i nikt mi tego nie zabroni.

jaro

to sa sztuczki i kretactwa,rodem z komuny,i ta tradycja zostala.jak Zbyszek bedzie zbytnio naciskal na zmiany,to piatkowa choroba go dopadnie.to jest mega bagno.poczytaj jak w SN,ustalano wyroki.

less

to nic nie da.w tak prostej sprawie bedzie to wszystko zagmatwane,jak za kazdego poprzedniego rzadu.

o! Ks.Sowa mowi U Sowy jak 2=2niekiedy sie rowna 8,a niekiedy1.i ten komu to mowil,ma rozumiec,kiedy ma tak wygladac.

"Chlopcy z ferajny" w pelnej krasie.

Świat nie kończy się na ostatnim opłotku we wsi. Pomieszkaj, chłopie, wśród innych ludzi. Może się czegoś nauczysz (ale chyba jednak nie).

Czerpiemy z tego faktycznie różne korzyści. Na przykład nie musimy jeść czegoś takiego (zdjęcie po lewej)

A możemy coś takiego (zdjęcie po prawej):

PS Żona właśnie wróciła z mszyczki u św Bonifacego przy Yorkstrasse. Wierni byli we wszystkich możliwych odcieniach. Jaka ona dzielna, nie uciekła z krzykiem na widok tylu terrorystów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8636-0-02829700-1497117130_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolego,Polacy nie musza sie wstydzic swoich zwyczajow zywieniowych,ani zywnosci.Polska kuchnia jest jedna z najlepszych na swiecie.napewno przewyzsza brytyjska,

najlepsza na swiecie jest kuchnia chinska,i najzdrowsza.

i nie wyjezdzaj z wieprzowina,bo zaczne podejrzewac ,ze przestales ja jadac.

Według badań opinii ponad 60 procent Polaków zapytanych o najbardziej pożądane danie odpowiedziało: schabowy. Polska to jedyny kraj, gdzie na billboardach widnieje zdjęcie karkówki z zachęcającym napisem DUŻA PORCJA. Widać to najbardziej kręci grupę docelową. Nie ma czegoś takiego jak kuchnia chińska. Są kuchnie Chin. W Kantonie jada się całkiem inaczej niż w Syczuanie, itp. Od wieprzowiny o wiele bardziej wolę jagnięcinę - jadam ją co najmniej trzy razy w tygodniu. Jest chuda i zdrowa.

Zastanawia mnie skala i natężenie antyimigranckiej histerii u naszych prawaków.

Jakby nie patrzeć realna skala imigracji w Polsce jest żadna. Wydaje mi się, że jest to nakręcane w sztuczny sposób, żeby odwrócić uwagę od realnych problemów. Podobnie jest z polskim antysemityzmem - Żydów jak na lekarstwo, a antysemitów od cholery i trochę.

Jestem Europejczykiem.

Bo prawak by żyć musi kogoś nienawidzić. Na tym opiera się jego cały światopogląd. Jak nie ma wroga, obojętnie jakiego to usycha. Nie wiem na czym to polega, podejrzewam, że przeciętny polski prawak w mizerii swego marnego żywota, w którym gówno ma, gówno wie i gówno widział, za swoje życiowe klęski musi obarczać innych. A jak już obarcza to winnych tych klęsk nie może przecież kochać czy mieć do nich choć neutralny stosunek. Że uprawianie nienawiści wyłącznie werbalne najłatwiejsze to najbardziej nienawidzi żydów, i arabów. Bo ci daleko i może sobie nienawidzić zupełnie bezkarnie. Nienawidzi i Niemców i Rosjan, ale, ze ci bliżej i nie raz już dali po nosie, to się w tej nienawiści nieco miarkuje, bo się boi.

Każdy szary człowiek, gdy dostanie mandat za przekroczenie prędkości, musi go zapłacić.

Może najpierw znajdź i zapytaj szarych ludzi czy zapłacili jakiś mandat a nie zwyczajową opłatę manipulacyjną...

Dokładnie dwa lata temu w czerwcu jadac poboczem na rowerze zostałem potrącony przez samochód osobowy kierowany przez kobiete która miała atak padaczki.Nie będe rozpisywał sie o co dokładnie chodzi ale pozwałem ubezpieczyciela tej osoby.Po mniej więcej półtora roku od wysłania pierwszego pisma do sądu odbyła się słownie jedna rozprawa na która zresztą pozwany nikogo nie wysłał a właściwie to wysłałał gościa bez pełnomocnictw który tu naprawde nie kłamie wyszedł po pięciu minutach od rozpoczecia rozprawy.Na dzień dobry, nie znając jeszcze wyroku mogę powiedzieć że nie jestem zadowolony z czasu pracy sądów w Polsce.

Ach, czyli jednak mały własny partykularny interes a już myślałem że to z pobudek ideowych ta epistoła. Niestety, ilość nie przechodzi w jakość, mój drogi, nie przechodzi...

jak Zbyszek bedzie zbytnio naciskal na zmiany,to piatkowa choroba go dopadnie

Znaczy się, pan Zbyszek się przestraszył i dlatego kazał wstrzymać wniosek o uchylenie immunitetu Morawskiego?

Polska kuchnia jest jedna z najlepszych na swiecie.napewno przewyzsza brytyjska,

A jest jakaś która brytyjskiej nie przewyższa? Tzn. angielskiej, jeśli już, bo czegoś takiego jak kuchnia brytyjska to chyba nie ma...

Jakby nie patrzeć realna skala imigracji w Polsce jest żadna. Wydaje mi się, że jest to nakręcane w sztuczny sposób, żeby odwrócić uwagę od realnych problemów. Podobnie jest z polskim antysemityzmem - Żydów jak na lekarstwo, a antysemitów od cholery i trochę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo prawak by żyć musi kogoś nienawidzić. Na tym opiera się jego cały światopogląd. Jak nie ma wroga, obojętnie jakiego to usycha. Nie wiem na czym to polega, podejrzewam, że przeciętny polski prawak w mizerii swego marnego żywota, w którym gówno ma, gówno wie i gówno widział, za swoje życiowe klęski musi obarczać innych. A jak już obarcza to winnych tych klęsk nie może przecież kochać czy mieć do nich choć neutralny stosunek. Że uprawianie nienawiści wyłącznie werbalne najłatwiejsze to najbardziej nienawidzi żydów, i arabów. Bo ci daleko i może sobie nienawidzić zupełnie bezkarnie. Nienawidzi i Niemców i Rosjan, ale, ze ci bliżej i nie raz już dali po nosie, to się w tej nienawiści nieco miarkuje, bo się boi.

Przeciez to ty nienawidzisz, kosciola, prawakow, pisiakow, zapewne zbyt wiele tez nie masz(wnosze to po 1nym z postow chwalacym sie pewnym hotelem), za wiele tez raczej nie wiesz(gdybys wiedzial to nie dal bys soba tak manipulowac), a prawakiem nie jestes, jesli juz to lewakiem, takim nowym typem, korporacyjnym.............., takze twoja teorie o pupe mozna sobie potluc.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Już po kościele bubek?

Wlasnie sie wybieram, i prosilem cie o cos?

dopiero kupiony i juz sie cos dzieje?chyba napisales o tym co sie dzialo,zanim zostal kupiony.ale

ty kipisz z nienawisci,

jakis pisowiec corke ci,,,,,,czy syna?

napij sie ziolek na glowe takich.

pis bedzie rzadzil jeszcze dlugo,dlugo,,,,

a ty jeszcze w wiekszy obled wpadniesz,i zrobisz sobie kuku,,

dopiero kupiony i juz sie cos dzieje?chyba napisales o tym co sie dzialo,zanim zostal kupiony.ale

ty kipisz z nienawisci,

jakis pisowiec corke ci,,,,,,czy syna?

napij sie ziolek na glowe takich.

pis bedzie rzadzil jeszcze dlugo,dlugo,,,,

a ty jeszcze w wiekszy obled wpadniesz,i zrobisz sobie kuku,,

Ty Tomuś zdrowy jesteś, cz PiSowska palma kompletnie ci odbiła???

Ja grzecznie pytam, co się dzieje, a ty, że kipię z nienawiści? Wściekłe psy cię pogryzły i zaraziłeś cię, czy co???

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.